Kao što sva pokrenula sa Sigismundusom 1001 strip, tako bi bilo dobro pokrenuti i spisak sa albumima, na našim tlem od neke 1920 godine do danas. Išlo bi ovako, svaki stavlja(svatko ima neke raritete ili albume kod kuče, ime albuma, godina i izdavač-te tri stvari, ako se ne zna godina onda ukucaš crtice. Albumi se ne bi podvajali, ako je več stavljen, ne treba ga stavljati dva ili više puta. Baš sam pričao sa Ddekijem o tome. Ne bi bilo loše bar jednom, da se to uradi, pa ako ko želi od toga napraviti nekakav spisak-šta je sve izlazilo.Može i skenovi naslovnih strana.
Prvo su dobrodošli prijedlogi, onda počnemo, ja ču sa starijim albumima.
Šta mislite?
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Podrzavam u potpunosti ovu ideju. Bice tesko, pogotovo odrediti tacnu godinu pojedinih albuma, jer cesto u njima ne postoji takav podatak. Ali eto bar da imamo kakvu takvu sliku sta je sve izaslo. Inace zelja mi je da imamo sto vecu bazu digitalnih albuma.
Ja cu objaviti spisak albuma koje imamo odskenirane, tako da imamo uporedni pregled onoga sto je izaslo i onoga sto imamo. Bilo bi lepo kada bi ova baza bila sto veca.
svaka čast momci na ideji i projektu!!!!! Žao mi j ešto neču moči pomoči, jer ja imam tek nekoliko albuma i to novije dobi, koje imaju svi ali ču sa zadovojstvom pratiti ovaj vaš topik i pratiti koji su sve albumi izašli.
Risar_69 možda bi na kraju bilo dobro da napravite neki katalog za kolecionare (kao što je SLOVENIKA za marke npr,...) i date ga u tisk pa bi to mogli kolekcionari da kupuju i da znaju koje godine je neki album izašao, kakva je bila naklada, tko je proizvođač, vrijednost takvog albuma,....
Tako je bilo i sa 1001 strip, pa tu bi moglo lakše jer možda ih nema toliko, prvo čemo staviti albume, pa na kraju videti. Inače je dobra ideja, ne bi se prodajalo, bolje bi bilo napraviti par primerka za kolekcionare albuma. Ne znam kako če na kraju :) Glavno, da je sve na jednom mestu, pa može ljudi da vide šta je pribl.sve izašlo, kao neki mini virtualni muzejčič
Tako je bilo i sa 1001 strip, pa tu bi moglo lakše jer možda ih nema toliko, prvo čemo staviti albume, pa na kraju videti. Inače je dobra ideja, ne bi se prodajalo, bolje bi bilo napraviti par primerka za kolekcionare albuma. Ne znam kako če na kraju :) Glavno, da je sve na jednom mestu, pa može ljudi da vide šta je pribl.sve izašlo, kao neki mini virtualni muzejčič
bilo kako bilo svaka čast! Siguran sam da čete uspjeti, jer ti sam sigurno imaš polovinu svih albuma haha
bilo kako bilo svaka čast! Siguran sam da čete uspjeti, jer ti sam sigurno imaš polovinu svih albuma haha
Možda, ali znam da ne. Ima još jedan u Tržiču, koji je skupljao od malena. Pokušaču i te poslikati(one koje mi fale ili da ih donese i poskenirati) Ima ih puno iz 50 i 60 godina. Nemam fudbalskih-nogometnih(samo par), tu sigurno ima ljudi koji sakupljaju samo fudbalske.
-
upozoravam cenjene skupljace albuma da do sada postoji skenirano oko 210 naslovnica albuma od 1927-1997(u to ulaze nekoliko reprezentativnh albuma Bonarta i Luxora...ali albuma tipa Izzy,Totaly spice i ostala tzv albumska izdanja ne doaze u obzir..cesto puta sam predlagao kolekcionarima da racunamo albume izmedju 1925 - 1995 i amin..zaista nema potrebe za ostalima..naravno tu je mali problem jer je posle tog perioda Decje novine objavilo jos 10-ak albuma,pa svetska prvenstva i evropska ali se to da lako posle popisati...dakle hajmo uzeti period 1925-1995 za pocetak)
p.s.inace imam 2oo naslovnica starih albuma pa cu videti da nekako to usitnim slikam telefonom pa na image shake-u obradim i postavim ovde..danas sutra bez zurbe
Poenta je da napravim spisak svih do sada objavljenih albuma, bez obzira na godinu objavljivanja. Ne bi bilo lose razvrstati ih po godinama i to recimo po dekadama.
ja se MNOGO izvinjavam jer je doslo do grube greske u mom prethodnom gore postu Naime,imam oko 300 skenova albuma od 1925-2012 a albuma je po mojoj proceni izaslo oko 350 komada (+/- 20) eto
ja se MNOGO izvinjavam jer je doslo do grube greske u mom prethodnom gore postu Naime,imam oko 300 skenova albuma od 1925-2012 a albuma je po mojoj proceni izaslo oko 350 komada (+/- 20) eto
Jel imas skenirane cele albume ili samo naslovnice albuma?
Jel imas skenirane cele albume ili samo naslovnice albuma? ma naslovnice ko ce to sve da skenira...ali imam i godine kad je album izasao ...stavicu spisak veceras
Imam i ja dosta fotki albuma koji su izlazili kod nas, posto sam nameravao da napravim kekakav katalog u kojem bi bila naslovna strana, podaci o izdavacu, godini izdavanja i broju slicica. Mozda mozemo zajedno da napravimo evidenciju-katalog albuma sa prostora SFRJ i kasnijih exYU drzava.
Imam i ja dosta fotki albuma koji su izlazili kod nas, posto sam nameravao da napravim kekakav katalog u kojem bi bila naslovna strana, podaci o izdavacu, godini izdavanja i broju slicica. Mozda mozemo zajedno da napravimo evidenciju-katalog albuma sa prostora SFRJ i kasnijih exYU drzava.
Uf, več ste počeli. Vladar dobro si napisao, to je point te stranice, da sakupimo što više albuma, postera, sve u vezi sličicama. Kosmajac dobrodošli su svi albumi. Sad ne znam, ja sam mislio i naslovnu, da stavimo od svakog albuma, ali bi se morali organizirati, šta kažete? Možda da stavimo i po jednu stranicu unutar albuma, kesicu i sličicu-koje imamo, kažite i vi?
Za pocetak ja bih stavio samo naslovnu sliku albuma i to da budu sve iste velicine recimo 320x240 zbog bolje preglednosti i najosnovnije informacije. Jer ako budemo ubacivali pojedine strane, kesice i ostalo, bice dosta nepregledno jer ima dosta albuma i to ce oduzeti poprilicno vremena. Treba se fokusirati na nazive albuma, godine i izdavaca. To je neko moje misljenje.
Za pocetak ja bih stavio samo naslovnu sliku albuma i to da budu sve iste velicine recimo 320x240 zbog bolje preglednosti i najosnovnije informacije. Jer ako budemo ubacivali pojedine strane, kesice i ostalo, bice dosta nepregledno jer ima dosta albuma i to ce oduzeti poprilicno vremena. Treba se fokusirati na nazive albuma, godine i izdavaca. To je neko moje misljenje.
u redu važi, ti več imaš poskenirane naslovne i jednu unutrašnju stranu, a ove što nisu neka svako stavi približno, ako je u redu. Važi bez sličica i kesica onda stavi jednu sliku za probu ili sutra, ja ču sutra početi početak je uvijek najteži
sad vidim gore, ok ovakve slike
Mislim da ne bi bilo lose razvrstati nekako albume - dosta je nepregledno ovako. Npr: fudbal, ostali sportovi, Diznijevi junaci, auto-moto, avioni, strip, filmski junaci...
Primecujem da si upisivao godine za neke albume Decjih novina (Barbi, Barbie, Mastersi..) onda kad ih je Panini izdao (P ili C i godina na unutrasnjoj strani korica), a Decje novine su ih izdavale kasnije - neke od njih i mnogo kasnije. Npr. Barbi iz 1976 u SFRJ je izdat sredinom 80-ih, drugi Barbi (Barbie) i Mastersi krajem 80-ih...
FUDBALERI I TIMOVI 1989-90 se zove Fudbal 90 - lepo pise na korici.
Fudbal 91/92 je izdat 91. Mislim da su svi fudbalski albumi o domacim ptvenstvima izdavani na pocetku prvenstva (septembar pocetne godine) - sem Superlige 2010/11
Mislim da ne bi bilo lose razvrstati nekako albume - dosta je nepregledno ovako. Npr: fudbal, ostali sportovi, Diznijevi junaci, auto-moto, avioni, strip, filmski junaci...
Primecujem da si upisivao godine za neke albume Decjih novina (Barbi, Barbie, Mastersi..) onda kad ih je Panini izdao (P ili C i godina na unutrasnjoj strani korica), a Decje novine su ih izdavale kasnije - neke od njih i mnogo kasnije. Npr. Barbi iz 1976 u SFRJ je izdat sredinom 80-ih, drugi Barbi (Barbie) i Mastersi krajem 80-ih...
Fudbal 91/92 je izdat 91. Mislim da su svi fudbalski albumi o domacim ptvenstvima izdavani na pocetku prvenstva (septembar pocetne godine) - sem Superlige 2010/11
ja to pricam godinama ali niko nece da uvazi jeste,Barbi onaj albm sa manjim slicicama je izasao bas kad sam bio na pocetku drugog osnovne(oktobar 1986) dok je onaj Barbie sa vecim slicicama izasao kad sam posao u cetvrti(oktobar 1988 godine) Ja Miki je izasao 1979 Tarzan 1983 Sport Billy 1982 Sara Key 1982 Sehotresna olimpijada 1981/82 Paja 1985 Snezana 1984/1985 Strumpfvovi na zimu 1984 Alan Ford u martu 1987 Smash hits 1989 semptembar / 1990 itd itd
Razlika u imenu je nastala zbog toga sto je ovo neko drugi radio pa mu je dao takvo ime. Nisam nesto preterano skupljao fudbalske albume pa nisam ni obracao paznju na tacnost imena. Ako ima jos neki takav javi. Ovo sam popravio. Godine sam upisiva kako sam ih nalazio u albumu. Jasno mi je da ima gresaka. Zato ovo i radimo javno da bi te greske otklonili.