forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 CARAVAN
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

anto
Advanced Member

Serbia
21423 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/02/2012 : 15:07:34  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
ne mogu ti reći Kinže da nisi u pravu - rasprava tipa "čiji je duži" je najzaludnija na stvar na ovom forumu i iz nje uvek proističu žučne rasprave koje često imaju ružne ishode i bespotrebna neprijateljstva.
Evo obrazložiću moj stav o ovome šta sam napisao:

umetnost, pa tako i deveta, sadrži jedino subjektivnu tačnost i vrednost, tako da je glupo nametati bilo čije mišljenje kao merilo istine za kvalitet određenog stripa.
Sa druge strane, glupo je reći da ipak ne postoji nekakav zakon lepog ili estetski kvaliteti, pa čak i ako su oni relativni.
Za te stvari postoje kvalifikovani kritičari.Odlično se zna da su nekakva umetnička dela šund i kič, a neka izraz i dela genijalnosti.
A opet, ni to ne mora ništa da znači.Život pokazuje kako šund prolazi bolje nego istinska umetnost i u muzici i u filmu i u stripu - ali vratimo se na moju prvu rečenicu, o nepostojanju objektivne istine, već da je lični stav jedino što je bitno i presudno da li će nam se nešto svideti ili neće - tako da je moguće da je baš to što se naziva šund prava umetnost, a ovo drugo kvaziumetnost.

E sad ja sam pošao od toga da je moje mišljenje generalna istina, pa se izvinjavam ako sam nekoga uvredio.

Tako da sam ovo prethodno za karavan&ostalo napisao rukovodeći se tom logikom.
Što se tiče mog pogleda i mog ličnog ukusa, opet ću ponoviti:
Ubistveni vic je meni odličan strip (iako mi je lošiji i od DKR i o Year one), najbolje od svega što je PP objavio.
Karavan mi je jedan od najboljih pročitanih Bonelija, kraj mi se nije svideo u početku, onda sam malo pročitao druga mišljenja, malo razmišljao i ja, i doneo neki svoj zaključak i viđenje kraja koji mi je sad bacio na ceo strip još bolji utisak.
Grejstorma još nisam uzeo, planiram uskoro,Mohikanca i ne planiram, a Traper Kerija sam se pokajao što sag kupio, jer sa mog stanovišta je strip namenjen adolescentima do 15 godina.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4344 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 15/02/2012 : 15:36:47  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
pali su na grejstormu...samo 150 je prodano do sad...
Go to Top of Page

mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts

Member since 01/06/2009

Posted - 15/02/2012 : 17:21:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit mikado's Homepage  Send mikado a Private Message  Reply with Quote
Ja sam uzeo sve što je Phoenix Press do sada izdao (jedino sam Kerija kupio za prijatelja) i slažem se da je problem u Grejstormu, ostalo je zadovoljilo moj stripovski (ne)ukus. Karavan ima jedan sloj koji od čitaoca traži da malo razmisli, a ne samo da očekuje bang, bang, tras... Betmen mi je legao, iako baš ne marim mnogo za supergaćaše, a Mohikanac mi se veoma svideo (ipak sam ja oldschool bonellijevac).
Nasuprot tome Grejstorm (iako ću ga kupovati do kraja), iako tehnički odlično odrađen, nema ono najvažnije (barem meni): sposobnost da se uzdigne iznad priče koja bi bila iznad maštarija jednog pubertetlije o avanturi žilvernovskog tipa. Nisam oduševljen ni crtežom, ni samom atmosferom....

https://religiopedija.blogspot.com/
https://bonelistripovi.blogspot.com/
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7928 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 15/02/2012 : 19:08:17  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
sto se tice phoenix presa.
meni je najbolje njihovo izdanje traper keri,a odmah iza grejstorm.
prvi zbog crteza a manje zbog price,dok je kod drugog scenario prava razbijacina a crtez je plitak.

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21423 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/02/2012 : 19:38:57  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mikado

Ja sam uzeo sve što je Phoenix Press do sada izdao (jedino sam Kerija kupio za prijatelja) i slažem se da je problem u Grejstormu, ostalo je zadovoljilo moj stripovski (ne)ukus. Karavan ima jedan sloj koji od čitaoca traži da malo razmisli, a ne samo da očekuje bang, bang, tras... Betmen mi je legao, iako baš ne marim mnogo za supergaćaše, a Mohikanac mi se veoma svideo (ipak sam ja oldschool bonellijevac).
Nasuprot tome Grejstorm (iako ću ga kupovati do kraja), iako tehnički odlično odrađen, nema ono najvažnije (barem meni): sposobnost da se uzdigne iznad priče koja bi bila iznad maštarija jednog pubertetlije o avanturi žilvernovskog tipa. Nisam oduševljen ni crtežom, ni samom atmosferom....

hmmm.Možda ga i pozajmim negde da ga pročitam (planirao sam to i ranije, ali sam odustao ), pa ako mi se baš svidi, možda ga i kupim.

A ovo što si rekao za karavan - to je to - nema samo beng,kraš, ovo ,ono, nego i da se malo razmisli o pročitanom, i to mi se jako dopalo.

A što se tiče Traper Kerija, stvarno je odlično izdanje (uostalom kao i ostala);jedino što sam ja očekivao da mi legne kao nekada, kada mi je ovaj junak bio jedan od najboljih, ali to se nije desilo pa sam se tu kao razočarao.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 15/02/2012 19:40:00
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22339 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 15/02/2012 : 19:54:36  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Meni se strip Mohikanac dopao. Nisam imao velika ocekivanja, pa tako nisam ostao ni razocaran. Nema mnogo teksta, 260+ stranica se brzo procitalo, sto je u nekim stripovima prednost.
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2514 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 15/02/2012 : 20:11:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote
Odličan odabir stripova, odličan dizajn, dobar prevod, još bolja portparolka... kud ćete više. Eh da... sve stripove sam do sad pazario. Kolte samo naprijed!

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7928 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 15/02/2012 : 20:19:32  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Meni se strip Mohikanac dopao. Nisam imao velika ocekivanja, pa tako nisam ostao ni razocaran. Nema mnogo teksta, 260+ stranica se brzo procitalo, sto je u nekim stripovima prednost.

ja disa ne mogu da smislim u drugim serijalima.nista ne pokusava da promeni,sve sume i likovi ostaju isti kao kod m.noa,a tu je car!

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member

5488 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 15/02/2012 : 20:36:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
Anto bre uzimaj Mohikanca sad kad si poceo da gustiras Teksa.Diso je to.
Ubistveni vic,definitivno je najbolji strip koji je Colt objavio.
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 15/02/2012 : 20:39:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da,da, u pravu si.Colt reče da se Traper Keri solidno prodaje,Betmen nikako, a za Karavan se ne sećam da li je išta rekao.Ali, kao što kažeš, ako su već najavili gašenje posle Grejstorma, onda je logično da su na Karavanu koji im je udarno izdanje, lošije prošli.
Još jedan pokazatelj stripovskog ukusa našeg podnblja:
Ubistveni vic,malo remek delo Alana Mura - fijasko;Karavan,odličan Medin serijal,jedan od najboljih Benelijevih uopšte - tanko;Grejstorm - verovatno će proći isto;Traper Keri - strip kod koga nostalgija predstavlja najbitniji faktor,kvalitetom nekoliko liga iza napred pomenutih - uspešna prodaja.

Tesko da bi bilo ko stavio Caravan da bude udarno izdanje, obzirom na to da je serijal bio prilicno nepoznat Kad se sve sabere i oduzme, prva dva broja su se odlicno prodala, neki od narednih ni 150 komada pa se moze reci da je bio prosecno trazen. Pretpostavljam da je u pitanju neobicna priroda serijala, mada i u takvim stvarima ima nelogicnosti : TK1 se odlicno prodao (2 slabije ali ipak OK), a Mohikanac ne znam da li je presao 100 prodatih primeraka, a u pitanju je slicna tematika...
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 15/02/2012 : 20:59:05  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je to sto su serijali nepoznati glavni problem, a ljudi vec kupuju uhodane stvari tako da im nesto novo dode kao dodatni trosak. Neki probaju nesto novo, ali vecina ne i tako se dobije rezultat.

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 22/04/2012 : 20:06:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Ovih dana sam imao priliku da prozborim/razmenim koju sa Meddom i on tvrdi da nece biti nastavka serijala, da smatra da je u 12 brojeva zaokruzio stvaralacku misao i da bi eventualni specijali bili samo vestacka nadogradnja... eto odgovora na pitanje "hocel biti sikvela?".
Go to Top of Page

Bat Baterton
Average Member

Serbia
782 Posts

Member since 10/08/2010

Posted - 22/04/2012 : 21:28:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Bat Baterton a Private Message  Reply with Quote
Dobro je. Bilo kakvo pokušavanje da se objašnjava bi samo razvodnjilo jaku priču. Ionako je sve zaokruženo.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13498 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 22/04/2012 : 23:39:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
super što neće
Go to Top of Page

Villain
Average Member

Serbia
566 Posts

Member since 01/03/2011

Posted - 23/04/2012 : 00:13:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Villain a Private Message  Reply with Quote
Možda će me ljudi mrzeti ali, i'm Villain.
Mene je jedno vreme interesovao ovaj serijal. Onako zaokupila mi pažnju priča. Ali čista računica, 4200 dinara znači 40 eura za 12 stripova. Idi bre brate....12 Bonelli stripova 40 eura.
To je, neko bi rekao: 4 džidže, 42 sata gaming-a (dot-a, heros of newerth, CS 1.6, sve ovo 5vs5 ili preko Garene), jedno fantastično popodne sa prijateljima uz roštilj i pivo. Ovo sam ironično ispisao zbog onih koji uvek navedu "bolji strip od ovog ili onog" kao izgovor, a jedan vid zabave sa kojim treba strip da se izbori kao takav. A i nema izgovora pored uporedno dobrih kratkih serijala sa nižom cenom u tim trenucima.
Ljudi vole ZAM stripove, jer im je to kompletno nametnuto od strane medija svih ovih godina. A uz takve stripove ide i niska cena, uz to, to su oni (stripovi) koje najčešće mogu da priušte.
Neko je spomenuo izlazak na aukcijske sajtove kiseli and co. Pa eno liku već duže vreme stoji kompletan serijal 3900 din.
Šta sada treba da licemerno pišem, jao, ovo, ono, ovako, onako, ma CENA bre brate na prvom mestu. Ne bi ni ona mnogo pomogla, bar ne do famozne brojke od 500, ali povećala bi tiraž možda za duplo tj od navedenih 150. Kada je mogla da bude prilagodljivljia nije, tek sada mislim da je kasno.
Moguće je da... "postoji mnogo stvari od štamparije do striparnice o kojima vaša školska mudrost ni ne sanja gsn Viljane"...

This is a bad time; show us the way. And if You can't show us the way. Then forgive us for being lost
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 23/04/2012 : 00:50:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Prilicno racionalno razmisljanje... nadovezao bih se citatom sa jednog drugog foruma:
"Preterao si ga sa sniženom cenom. Jes da bi mnogima odgovarala ali je ipak nerealno niska za dobro odrađen strip ako je verovati glasinama.
Druga stvar je što će ga biti i preko njihovog sajta pa će nadam se tu biti nekog popusta. Ja se nadam da će 900 biti trobroji."
Go to Top of Page

Villain
Average Member

Serbia
566 Posts

Member since 01/03/2011

Posted - 23/04/2012 : 01:22:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Villain a Private Message  Reply with Quote
Aaaa, ne, ne, nećemo tako.
Da, 900 din trobroj a sa popustom direktne kupovine? 800 din su, eno ti ga na kupindo...
900 din. su u striparnicama. Izvini, koliko je pandan NN&MM-u, Traper Keri?
Trobroje si spomenuo? Znači dolazimo do proste računice 800:3 = 266 din. Malo li je skoro 90 dinara razlike i to po stripu?
Da si izašao sa TK na kupindu, po ceni od 800 din, prvi bih ga kupio...a to bi kroz svo ovo vreme povuklo još nekoga ovako, uz lepu reč o stripu.

This is a bad time; show us the way. And if You can't show us the way. Then forgive us for being lost

Edited by - Villain on 23/04/2012 01:32:47
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 23/04/2012 : 01:48:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Mozda sam i pogresio... zar nisi ti onaj autor postova kako deca nemaju ni 100 dinara za strip, treba omasovljavanje, nema nista za elitu, treba pljuvati svakoga ko naplacuje preko 150 dinara za Bonelli a 250 dinara je vrh vrhova i to u kolektivnom ludilu... a ipak je dao 900 dinara za strip koji prakticno sadrzi dva SBE broja u jednom?
Interesantno da mozda postoji i direktna kupovina preko PP pa te Caravani ili TK ne izadju toliko... a inace su na tim "kiselim" sajtovima pojedinci koji su ko zna kako dosli do primeraka prodavali TK ili Mohikanca za 700 ili 800 dinara, i to upadljivo dug vremenski period, ali si i to izgleda propustio.
Ukratko, postoji nesto sto se zove "practice what you preach" : ako su ti SBE stripovi preko 200 dinara skupi i stalno kritikujes cene, onda bi trebalo da se drzis te maksime bez obzira da li je u pitanju Nathan Never, Caravan ili Shmaravan. Ovako deluje smesno da drzis slovo po raznim forumima dok istovremeno znas da ces za SBE koji te zanima (u ovom slucaju NN) dati i 1500 ako treba.
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 23/04/2012 : 02:23:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Da se nadovezem na receno u vezi sa cenom, cisto sumnjam da je ona "zasluzna" za losu prodaju Caravana ili Greystorma, sto najbolje pokazuje cinjenica da se Shanghai Devil odlicno prodaje sa istom cenom, da je vrlo izvesno da ce se Cassidy sa istom cenom od broja 8 takodje dobro prodavati i tome slicno... pre ce biti da tu ima nesto u vezi sa prihvatanjem takvih serijala ili neprihvatanjem tehnickih karakteristika itd.
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7800 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 23/04/2012 : 03:06:21  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
ja ne mogu da vjerujem da se mohikanac prodao u jedva 100-tinjak primjeraka,ili da samo 100/150 ljudi ima komplet karavana...
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 23/04/2012 : 13:28:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Nazalost, ako je suditi po prodaji brojeva 7, 9 ili 10, onda je definitivno tako... Mohikanca ne bih ni komentarisao.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 23/04/2012 : 14:28:56  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
U jbt, nalazim se u uskoj eliti...probrano društvo!

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

Villain
Average Member

Serbia
566 Posts

Member since 01/03/2011

Posted - 23/04/2012 : 15:22:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Villain a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Colt

Mozda sam i pogresio... zar nisi ti onaj autor postova kako deca nemaju ni 100 dinara za strip, treba omasovljavanje, nema nista za elitu, treba pljuvati svakoga ko naplacuje preko 150 dinara za Bonelli a 250 dinara je vrh vrhova i to u kolektivnom ludilu... a ipak je dao 900 dinara za strip koji prakticno sadrzi dva SBE broja u jednom?
Interesantno da mozda postoji i direktna kupovina preko PP pa te Caravani ili TK ne izadju toliko... a inace su na tim "kiselim" sajtovima pojedinci koji su ko zna kako dosli do primeraka prodavali TK ili Mohikanca za 700 ili 800 dinara, i to upadljivo dug vremenski period, ali si i to izgleda propustio.
Ukratko, postoji nesto sto se zove "practice what you preach" : ako su ti SBE stripovi preko 200 dinara skupi i stalno kritikujes cene, onda bi trebalo da se drzis te maksime bez obzira da li je u pitanju Nathan Never, Caravan ili Shmaravan. Ovako deluje smesno da drzis slovo po raznim forumima dok istovremeno znas da ces za SBE koji te zanima (u ovom slucaju NN) dati i 1500 ako treba.

To što ti klepaš priču na tvoj način, to je toj interes.
Lažima ništa nećeš da postigneš. Postavio sam ti x pitanja i naveo isto toliko činjenica, ali gledaj ga gospodin čime se služi.
Da ti prevedem na tvoje ovo što si napisao...Kao kada bi odradio strip... Pa, krene jedno 20 strana karavan, pa 20 strana TK, ubaciš malo Grey-a, pa opet malo karavan i na kraju ubistveni vic delić kako bi bio originalni SBE sa poslednjim stranicama u boji. To je tvoje prepričavanje, šta sam ja pisao, a šta nisam....
Svako sa svojim parama radi šta hoće...da pljujem nekog zbog trošenja sopstvenog novca

Padora je smanjila tiraž, a sigurno nije zbog dobre prodaje. Povećala cenu na 370 dinara. Videćemo kako će sada to da ide....iako su mnogi uhvaćeni u rascepu kupovinom prvih brojeva.
Tvoj TK je išao i za manje para na limundu. Jesam li ti ja kriv što ti je marketing 0...ako koza laže rog ne laže....
http://www.limundo.com/Clan/ZexBlejac
Pogledaj u dnu ocene za kupovinu 2 tvoja izdanja, za koliko su kupljena!?? Odatle je verovatno i potekla ona priča o rasprodaji PP-a.
Ako su mi stripovi preko 200 dinara skupi, onda kupujem samo što mi odgovara, a to je Nathan Never. Opet se koristiš abrakadabra fazonima. Ako je 800 dinara, ponavljam OSAM STOTINA DINARA, ОСАМ СТОТИНА ДИНАРА, strip(ovi) 3u1 , onda su oni prevedeno 260 dinara komad, što je opet u granicama normale.
Uostalom u jednom si u pravu, što bi se ja prepirao sa tobom kao običan kupac i ulazio u dublje rasprave, tvoje poslovanje je tvoj problem.

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13498 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 23/04/2012 : 15:49:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
A tebi je limundo merilo nečega?
Go to Top of Page

Villain
Average Member

Serbia
566 Posts

Member since 01/03/2011

Posted - 23/04/2012 : 15:56:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Villain a Private Message  Reply with Quote
Nije smešno, nego je žalosno. A u internet pisanju me najviše iritira da prevodim...
Merilo je nepoznavanja dečko, uključi malo mozak. Nepoznavanja materije u ovom slučaju strip izdanja. Zato sam mu i napisao da mu je marketing 0.
A ti Imrahile koji su naduvavao cene, baš istog tog Traper Kerija, po tom istom limundu, koje ti nije neko merilo, nisi baš bajno prošao tako da...to je licemerje.
Još jedna stvar kolte, da se razumemo, ne smeta meni Traper Keri, video sam ga, odlično je odrađen i imam ga u planu, pa makar i preko limunda . Poenta je da je 40 evra previše za 12 običnih bonelija. over and out.

Edited by - Villain on 23/04/2012 16:01:43
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000