forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Western za sva vremena
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 89

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 11/04/2012 : 00:33:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dsormaz1

Bojim se da ovdje ti generaliziraš kad idealiziraš te šerife, od kojih su mnogi bili obične propalice koji su se samo nekim spletom okolnosti našli s ove strane zakona.
quote:

koji, npr.? ajd navedi primjere.

quote:
Što se OK Corrala tiče, način na koji je taj obračun izvršen nije neka matrica drugih revolveraških obračuna. Mi često pod utjecajem filmova, stripova i nekakvih romansiranih priča idealiziramo taj svijet koji je u stvarnosti bio znatno drugačiji od slike koju imamo o njemu.

ja sam njega samo naveo kao primjer. općenito, sam taj obračun je bio jedan vrlo mali događaj u povijesti Divljeg zapada i njegov značaj je bio potpuno drugačiji od toga kako se prikazuje danas (tj. u filmovima). razlog zašto je on uopće postao popularan je to što je tokom vremena u filmovima dobio neku vrstu simbolike - sukob dobra i zla.

[quote]Mnogi od tih tzv. revolveraša su bili obične ubojice bez obzira nosili značku ili ne. Da, psihopati je prava riječ. Zar misliš da su ljudi poput Billyja Kida, Billa Hickoka, Jessea Jamesa bili normalni ljudi? Znaš li da je Hickok, koji je nosio značku, ubio više od 40 ljudi, neke možda s pravom, ali mnoge iz čistog hira, zloupotrijebljavajući svoju moć i reputaciju. Bilo je slučajeva gdje je jednostavno ušetao u saloon i na mjestu smaknuo nekog tipa kojeg bi neko vrijeme iz nekog razloga imao na zubu.

vidiš, ključna riječ ovdje je "mnogi", a to znači "dosta njih, većina, ali ne svi". gledaj, sve to stoji, da su Billy the Kid, Jesse James, Wild Billy Hitckok svi bili psihopatski ubojice (za Kida je to danas općepoznata činjenica, psihopatski ubojica koji je svoju okrutnost i spretnost prikrivao lijepim izgledom), Doc Holliday je inače bio isto to. ali, između Hitckoka i Hollidaya na jednoj strani i Kida i Jamesa na drugoj postoje razlike. upravo u tome što su se kod ovih prvih takva djela tolerirala do neke mjere (bez obzira kakva god bila) jer su oni kao "čuvari zakona" bili smatrani ljudima koji poštuju društvene norme i njima je upravo njihov legitimitet odnosno položaj dozvoljavao da to čine (premda bi Holliday danas definitivno bio smatran odmetnikom da nije upoznao Wyatta Earpa). dok s druge strane, James i Kid su bili odmetnici, oni koji krše i ne poštuju zakon i sva njihova djela koja su činili (premda istina, nisu ništa oni manje ljudi pobili nego Holliday i Hitckok) su se promatrali u negativnom kontekstu.

[quote]Ako netko ostavlja dojam osobe koja ne nosi u sebi ni trunku životne energije, ne znači da je taj netko doista takav. Ljudi često skrivaju emocije, neki ih nikad ne pokazuju, ali ne znači da ih i nemaju.
Zašto misliš da su drugi glumci ispravno interpretirali Earpa, tko kaže da je on doista bio takav?
Ja ne znam, samo nagađam. Nekako sam ga zamišljao kao ozbiljnog tipa koji se rijetko ili nikad ne smije. Ali ne kažem da sam ja u pravu.
Meni je dobar i film s Lancasterom, inače puno mi je bolji od verzije s Costnerom, iako prema povijesnim činjenicama nema puno veze s istinom.

bojim se da si krivo skužio cijelu stvar...
nitko ne kaže da je Wyatt Earp bio ovakav ili onakav, ili da je taj i taj glumac interpretirao Earpa onakvog kakav je dotični bio u stvarnom životu a taj i taj glumac nije. ja sam ovdje samo istaknuo kako su svi ostali glumci portretirali Earpa na filmu u odnosu na Costnera. pritom sam ciljao na to kako su se snašli u toj ulozi, odnosno jesu li dobro odradili svoj posao, pa komparirao s Costnerom. i to je to. osobine pravog Wyatta Earpa i to dal ga je neki glumac točno uspio prikazat baš onakvog kakav u je u stvarnom životu bio nema nikakve veze s ovim što sam govorio. probaj primijenit ovaj dio na onaj zadnji dio mog prethodnog posta i sve će ti bit jasno.

al svejedno, sudeći po filmovima, Earp je općenito bio hrabar i odan čovjek. ja osobno bi ga zamislio onako kako ga je prikazao Russel.
što se filmova o Wyattu Earpu tiče, sve sam već bezbroj puta rekao..."Wyatt Earp" mi je uvjerljivo najgori, a najbolji "Tombstone".

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 11/04/2012 : 10:40:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Malo si spetljao s kvotiranjem, ali skužio sam bit.
Prije 15-ak godina išla je na HTV-u neka dokumentarna serija o Divljem zapadu (ne mogu se sad sjetiti kako se točno zvala), gdje su iznosili ono što sam gore navodio. Pokušali su prikazati istinski Divlji zapad, kakav je doista bio. Izjave su davali i američki povjesničari koji su proučavali tu temu. Jedna epizoda je bila posvečena revolverašima (s ove ili one strane zakona), tamo su iznjeli kako su se uglavnom obračunavali jedni s drugima (opisao sam gore). Kao i psihološke karakteristike tih ličnosti.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38018 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 11/04/2012 : 12:26:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

U subotu na HRT1 u 8.00 sati "The last Frontier" (1955).

U nedjelju na HRT2 u 20.50 sati "The Last Sunset" (1961) - Rock "Stijena" Hudson i Kirk Douglas.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 11/04/2012 : 15:57:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Malo si spetljao s kvotiranjem, ali skužio sam bit.
Prije 15-ak godina išla je na HTV-u neka dokumentarna serija o Divljem zapadu (ne mogu se sad sjetiti kako se točno zvala), gdje su iznosili ono što sam gore navodio. Pokušali su prikazati istinski Divlji zapad, kakav je doista bio. Izjave su davali i američki povjesničari koji su proučavali tu temu. Jedna epizoda je bila posvečena revolverašima (s ove ili one strane zakona), tamo su iznjeli kako su se uglavnom obračunavali jedni s drugima (opisao sam gore). Kao i psihološke karakteristike tih ličnosti.

sad kad si pogledao to, preporučujem ti da opet pogledaš sve one popularne filmove o "Wyattu Earpu" (od "Klementine do "Wyatta Earpa"), malo se podsjeti, pa da čujemo dojmove. štima?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 11/04/2012 : 21:51:25  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Imam sve te filmove, uključujući i onaj Sturgesov "OK Corral" s Lancasterom, jedino što nemam baš vremena ponovo pogledati sve to u kratkom roku. Neke nisam već duže vrijeme gledao pa se ne sjećam dobro nekih detalja. Možda bih prije svega trebao ponovo pogledati tog "Earpa", da vidim kakav bi sad ostavio dojam na mene. Jedino sam siguran da bi Sturgesov film, kad god bih ga pogledao, uvijek ostavio dobar dojam. Unatoč nekim povijesnim netočnostima.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 12/04/2012 : 00:02:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
moja preporuka ti je da pogledaš "Earpa" istovremeno s bilo kojim drugim filmom o Earpu koji imaš (preporuka "Tombstone" ili "Obračun kod OK korala"), pa da možeš direktno komparirat (za mene "Earp" gubi odmah u startu).

"Obračun kod OK korala" je meni drugi najbolji film o Wyattu Earpu (iako je neprecizan skroz). a Douglas mi je najdraži Doc Holliday ikad prikazan na filmu.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 12/04/2012 : 07:27:51  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Pogledat ću ih kad uhvatim vremena. "Earpa" sam do sad samo jednom gledao cijeli film, od početka do kraja. A jednom sam ga gledao negdje od sredine filma...
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 12/04/2012 : 16:38:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
ja sam ga bio gledao "podijeljenog" na dva dijela (tako je bio napravljen DVD, dvostrani disk, na svakoj strani po sat i pol)) i iskreno već nakon prvog dijela sam htio prestat s gledanjem, al sam se uspio natjerat nekim čudom da pogledam do kraja. do sada sam ga pogledao samo jednom, i sumnjam da ću ga ikad više i gledat.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 15/04/2012 : 13:07:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Danas na Novoj TV u 17:10, Posljednja postaja (Last Stand at Saber River), r. Dick Lowry, SAD, 1997.

Godine 1865., u vrijeme dok se američki građanski rat bliži kraju, svojoj kući u Teksasu vraća se razočarani Paul Cable (Tom Selleck), pripadnik razbijene i poražene južnjačke vojske. Paul je čvrst i emotivan čovjek kojeg ogrubjela supruga Martha (Suzy Amis) iznenadi tužnom viješću o smrti njihove mlađe kćeri. Želeći s otuđenom Marthom, starijom kćeri Clare (Rachel Duncan) i sinčićem Davisom (Haley Joel Osment) započeti novi život, Paul odluči s obitelji se vratiti na njihovo nekadašnje imanje u Arizoni. Kad nakon dugog i iscrpljujućeg putovanja konačno stignu u Arizonu, Paul i Martha shvate da je njihov posjed zaposjela obitelj Kidston, Sjevernjaci koji na ranču Cableovih uzgajaju konje. Sukob s braćom Vernom (Keith Carradine) i Duaneom Kidstonom (David Carradine) i njihovim ljudima ubrzo dovede do oružanog obračuna, a jedina koja za obitelj Cable pokaže nešto razumijevanja je privlačna Lorraine (Tracey Needam), Vernova i Duaneova sestra. Ipak, Paul, Martha i djeca privremeno utočište uskoro pronađu kod naizgled simpatičnog i susretljivog Edwarda Janroea (David Dukes), suvlasnika malog saluna kojeg vodi s brižnom Meksikankom Luz (Lumi Cavazos). Vjerjući da su Martha, Clare i Davis na sigurnom, Paul odluči na bilo koji način svoj posjed oteti Kidstonovima. No on ne zna da je prijetvorni Janroe južnjački fanatik koji meksičkim pobunjenicima ilegalno prodaje oružje, priželjkujući uz njihovu pomoć nastaviti rat protiv Sjevera...

Televizijska vestern drama pouzdanog TV redatelja Dicka Lowryja (Smokey i Bandit 3, Priča o Jane Mansfield, Ubojstvo u zrcalu, American Harvest, Zasjeda u Wacou), uspjela je adaptacija vestern romana Last Stand at Saber River glasovitog Elmorea Leonarda. Kultni autor popularnih i često ekraniziranih bestselera (Fifty-Two Pickup, Split Images, Cat Chaser, Touch, Get Shorty, Rum Punch, Out of Sight, Be Cool), prema kojima su Abel Ferrara (Mačkolovac – Cat Chaser), Steven Soderbergh (Daleko od očiju – Out of Sight), Quentin Tarantino (Jackie Brown – Rum Punch) i Barry Sonnenfeld (Uhvatite malog – Get Shorty) snimili izvrsne filmove, Elmore Leonard se tijekom protekla tri desetljeća proslavio nizom tvrdokuhanih romana u kojima je do izražaja došla njegova sklonost grubim protagonistima, izraženom realizmu i životnim dijalozima, uz često zanemarivanje gramatičkih pravila. Književnik kojemu je intimističko bavljenje sudbinama mještana Detroita priskbilo nadimak «Dickens Detroita», od malih je nogu bio fasciniran stvarnim gangsterskim pričama poput one o zloglasnom paru Bonnie i Clyde, a spisateljsku je karijeru započeo objavljivanjem donekle trivijalnih, no popularnih i također često adaptiranih vestern romana (Hombre, The Big Bounce, The Moonshine War, Valdez is Coming). I današnji je film klasična i emotivna vestern priča snažnih karaktera i intrigantne moralističke note, koju uz nenametljivu Lowryjevu režiju nose raspoložene glumačke interpretacije. U glavnoj ulozi gledamo markantnog Toma Sellecka (Koma, Lassiter, Tri muškarca i beba, Njen alibi, Kad starci prolupaju, Kristofor Kolumbo: Otkriće, In & Out: Zaluđeni mladoženja), za nastup u nekad popularnoj TV seriji Magnum ovjenčanog Zlatnim globusom i nagradom Emmy, a uz poznatu Suzy Amis (Veliki grad, Tamo gdje je srce, Odbrojavanje, Privedite osumnjičene) njegovi su partneri karizmatična braća Keith (Jahači na duge staze, Južnjačka utjeha, Divlji Bill, serija Deadwood) i David Carradine (Boxcar Bertha, Ulice zla, Utrka Cannonball, Ptica na žici, Kill Bill 1 i 2). Također, u maloj sporednoj ulozi pojavljuje se danas znani klinac Haley Joel Osment (Forrest Gump, Šesto čulo, Šalji dalje, A.I.), filmsku glazbu potpisuje cijenjeni David Shire (Otmica na liniji Pelham 1-2-3, Svi predsjednikovi ljudi, Povratak Maxa Dugana, 2010: Druga odiseja) a fotografiju iskusni Ric Waite (Jahači na duge staze, 48 sati, Crvena zora, Označen za smrt).

Nažalost, ovo je sve što se može pronaći od odlomaka...

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 15/04/2012 : 15:21:36  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
nisam mislio ali kad već niko neće - veečeras je i Posljednji sumrak Roberta Aldricha - godinama je bio rijedak ali sad mislim da je ovo negdje treće prikazivanje u dve godine - bio i u subotnjim jutarnjim westernima - ali nije da se bunim...Aldrich može uvijek...
na neki način malo dalji eho Vera Cruza - film ipak ni izbliza nije toliko dobar - ali i nema puno westerna koji su dobri kao Vera Cruz - moguće zato što Douglas nije Lancaster i jednostavno ne može biti amoralni nitkov za kojeg navijamo kao što to mož Lancaster sa svojim osmjehom od uha do uha, čak i kad odvali šamarčinu Denise Darcel, ne smeta...kod Douglasa to ne igra - on je izvrstan negativac, zna bitit tako ljigav (Čudnovata ljubav Marthe Ivers recimo) ali prema njemu smo u najboljem slučaju indiferentni...svejedno nam je...a još kad je i glavni pozitivac (Hudsson) sumoran lik sa svojim manama - dosta drugačiji (i bolji od Coopa u Vera Cruzu, ali nije neki izazov biti bolji od Coopa) - onda se jednostavno nemamo vezati uz koga i tu film zapravo promašuje...tako da i nije potrebno ići dalje u razglabanje o problemima na setu (svađe Douglasa i Aldricha kojeg je i unajmila Douglasova Byrna productions, Trumbova obuzetost Premingerovim Exodusom i vlastitim velikim comebackom nakon mučnih godina proskripcije, Aldrichevo pisanje drugih scenarija u trenucima pauze) - gotovo bi se reklo da je film odrađen preko volje od strane svih - ali nije baš tako film ima svojih momenata više nego dovoljno - odlična scenografija, Aldrichevi kadrovi, koji govore gotovo jednako toliko koliko i sami aktori, ako ne i više- dramatika istaknutija spram ležernosti Vera Cruza - i jedan od najneobičnijih završnih obračuna u nekom Westernu - zapravo vjerojatno neponovljiv - negdje u rangu s Kidovim ubijanjem Alamosa Billa - čine film jako dobrim - slabijim u odnosu na neke druge Aldricheve filmove (ako isključimo njegove komedije koje su strahovito loše, kao da je cijepljen protiv humora) - ali zapraov zanimljivim djelom s dosta poznatih glumaca - Joseph Cotten, -Dorothy, Malone uz glavni dvojac
Večeras na HTV2
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38018 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 18/04/2012 : 21:11:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

U subotu na HRT1 u 8.00 sati "The Stranger wore a gun" (1953) - Randolph Scott, Lee Marvin, Ernest Borgnine

U nedjelju na HRT2 u 20.00 sati "Butch Cassidy and the Sundance Kid" (1969) - Paul Newman i Robert Redford.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 25/04/2012 : 19:35:10  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
U subotu na HTV1 u 8 sati bit će emitiran "Flaming Star", u nedjelju u 20:15 na HTV2 ide "The Big Gundown".
Uzgred, zar "Flaming Star" nije nedavno bio na TV? Čini mi se prošle godine...
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 25/04/2012 : 21:08:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Vesterni su uvijek prilično gledani, osobito je tako bilo s lanjskim ciklusom antologijskih naslova petkom navečer, pa urednici iste filmove vrte u različitim terminima. Jednom tako idu petkom navečer, pa subotom ujutro, pa sad nedjeljom navečer, a računica je jasna jer ljudi gledaju a štedi se na otkupu novih filmova.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/04/2012 : 21:26:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

U subotu na HTV1 u 8 sati bit će emitiran "Flaming Star", u nedjelju u 20:15 na HTV2 ide "The Big Gundown".

ovaj "The big gundown" je sa Leejem van Cleefom u glavnoj ulozi...
jel ima uopće neki američki western gdje je ovaj frajer glumio (ali da je glavna uloga ili barem glavna sporedna)?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 25/04/2012 : 21:36:59  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Vesterni su uvijek prilično gledani, osobito je tako bilo s lanjskim ciklusom antologijskih naslova petkom navečer, pa urednici iste filmove vrte u različitim terminima. Jednom tako idu petkom navečer, pa subotom ujutro, pa sad nedjeljom navečer, a računica je jasna jer ljudi gledaju a štedi se na otkupu novih filmova.

Ako se dobro sjećam "Flaming Star" je i zadnji put išao subotom ujutro.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 25/04/2012 : 21:38:44  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

ovaj "The big gundown" je sa Leejem van Cleefom u glavnoj ulozi...
jel ima uopće neki američki western gdje je ovaj frajer glumio (ali da je glavna uloga ili barem glavna sporedna)?

Filmovi koji mi sad padaju na pamet, u kojima je on glumio, su talijanski ili talijansko-španjolski kao ovaj. Ne znam za neki američki...
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/04/2012 : 21:40:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Filmovi koji mi sad padaju na pamet, u kojima je on glumio, su talijanski ili talijansko-španjolski kao ovaj. Ne znam za neki američki...

jedini američki koji meni pada na pamet je "Obračun kod OK korala". ali tu ima jako malu ulogu. koje 2-3 scene možda.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 25/04/2012 : 21:43:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Nemojte zaboraviti da mu je debi bio u filmu High Noon.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/04/2012 : 21:45:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
da, al mislim da tu ima samo jednu scenu. ako se ne varam, onu gdje on i još dvojica revolveraša čekaju vlak na stanici (ono što je kasnije Leone upotrijebio u "Bilo jednom na Divljem zapadu).

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 25/04/2012 : 21:52:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

jedini američki koji meni pada na pamet je "Obračun kod OK korala". ali tu ima jako malu ulogu. koje 2-3 scene možda.

Da, samo pitao si za glavnu ulogu u nekom američkom filmu. Ja stvarno ne znam...
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 25/04/2012 : 21:59:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
evo, ja sam uspio pronać jedan. premda za njega nikad nisam čuo. pazite sad:

riječ je o filmu "The Magnificent Seven Ride". to je treći nastavak Sturgesovog filma "Sedmorica veličanstvenih". Cleef u filmu glumi Chrisa Adamsa (znači onog lika kojeg je glumio Brynner). s time da, osim ovog, postoje još čak dva nastavka "Sedmorice veličanstvenih".
To su redom:

"Return of the Magnificent Seven" - Yul Brynner je ponovio ulogu Chrisa Adamsa
"Guns of the Magnificent Seven" - George Kennedy je naslijedio Brynnera u glavnoj ulozi (isti lik)
ovaj film - Lee Van Cleef

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 26/04/2012 : 07:30:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

evo, ja sam uspio pronać jedan. premda za njega nikad nisam čuo. pazite sad:

riječ je o filmu "The Magnificent Seven Ride". to je treći nastavak Sturgesovog filma "Sedmorica veličanstvenih". Cleef u filmu glumi Chrisa Adamsa (znači onog lika kojeg je glumio Brynner). s time da, osim ovog, postoje još čak dva nastavka "Sedmorice veličanstvenih".
To su redom:

"Return of the Magnificent Seven" - Yul Brynner je ponovio ulogu Chrisa Adamsa
"Guns of the Magnificent Seven" - George Kennedy je naslijedio Brynnera u glavnoj ulozi (isti lik)
ovaj film - Lee Van Cleef

Nisam ni znao da "Sedmorica" imaju i nastavke...
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 26/04/2012 : 09:48:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

auuuuu

inače "La resa dei conti" je odličan film....na prvi pogled s današnje točke gledišta je tehnički slabijja izvedba, ali ako se zagrebe ispod površine film ima mnoge dobre elemente i priču koja je kasnije postala kliše, ali uzmite u obzir da je snimljen 1966. Tek kasnije nastaju mnogi poznatiji špageti s tom tematikom...

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 26/04/2012 : 10:38:02  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Ti nastavci "sedmorice"...ne sjećam se da je nešto od toga bilo na TV-u, ili sam propustio...
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 26/04/2012 : 14:56:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

ni ja...
očito su do danas ostali skroz zaboravljeni.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page
Page: of 89 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000