Author |
Topic |
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 26/04/2012 : 14:44:22
|
Nova tema tjedna:
POSLJEDNJI VAL vs. BRATSTVO SJENE
Riječ je o okladi. Kako sam sav u Nathanu (kao što se da promijetiti), počeo sam ljude oko sebe gnjaviti da počnu čitati najboljeg junaka na planeti. Riječ je o prijateljima koji su se davno okanili stripova i bave se "važnijim stvarima" u životu. Ali ipak ima par njih koji redovno prate šta se dešava u svijetu stripa. Jedan od njih je bio veliki Nathanov fan i ima sve Nathane iz SD i LU izdanja.
Počeo sam ga daviti da se vrati Nathanu i tako prilikom jednog razgovora razvila se polemika koja je epizoda bolja: Posljednji val ili dvodijelna Bratstvo sjene? Dvije fantastične, ali tematski potpuno različite epizode. Jedna emotivna iz dna duše, druga vrhunski spektakl i vrhunac kontinuiteta. Polemika se toliko odvukla kontroli da smo se okladili o večeru u ribljem restoranu.
Dakle cijenjeni kolege forumaši, vi biste trebali odlučiti koja je epizoda po vama ipak bolja. I naravno, odaberite pravu opciju (dakle moju). Ipak je riječ o večeri.
ili |
Edited by - Jerry Krause on 26/04/2012 14:45:49 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 26/04/2012 : 14:52:33
|
Odabrao bih Bratstvo sjene, budući da se mene Posljednji val nije tolko dojmio ko ova prvospomenuta... Serra je ovdje ipak poslužio enormnu količinu SF elemenata koje obožavam (a i događaji su kulminacija jednog važnog storylinea); a Vigna je tamo ciljao na emotivnu komponentu koja ipak nije toliko snažna ko neke Meddine melankolične epizode. Casini također nije na nekoj visini. A možda bih i mogao pročitati ponovno tu epizodu...
Al ajde reci Jerry koja je tvoja alternativa, da ti zaradimo večeru u ribljem... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 26/04/2012 17:01:21 |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 26/04/2012 : 17:48:16
|
Bradstvo sjene ... ovu drugu nisam citao ili je nisam zapamtio |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 26/04/2012 : 21:31:59
|
Da me to netko pitao prije dvije-tri godine odmah bih se odlučio za Bratstvo sjene, i to prije svega zbog kontinuiteta koji je zbilja imao fascinantan učinak na mene kad sam shvatio da je sve povezano još od početka serijala. Međutoa, pojavio se Vietti sa svojom idejom o povrataku rata s orbitalnim postajama i u mojem pogledu malko uspio zasjeniti Serrino savršenstvo, dok Vignin "Posljednji val" mi svakim novim čitanjem postaje sve bolji i bolji; za Casinija, kojeg u svojim NN-počecima nikad nisam previše volio, sve sam više siguran da je odlično dočarao atmosferu priče, dobra tema i sprovedba, nekoliko izvrsnih filmskih scena... Baš prava mračno-atmosferična, i ne previše povezana s kontinuitetom, priča kakve najviše volim u NN-u. Uglavnom, ja sam za Posljednji val :D |
Go kneel and weep
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 26/04/2012 : 22:40:03
|
quote: Originally posted by DeeCay
Al ajde reci Jerry koja je tvoja alternativa, da ti zaradimo večeru u ribljem...
Sad bi ti da još kažem koji je moj favorit. Ne bi bilo pošteno, onda bih sigurno izgubio okladu. |
|
|
split85
Advanced Member
Croatia
8250 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 26/04/2012 : 23:01:36
|
Baš sam htio napraviti tu usporedbu sa Dugačkim pozdravom s obzirom da imaju istu intonaciju. Dugački pozdrav mi je bila jedva čitljiva epizoda, Posljednji val je ipak dosta bolji ali ni blizu Bratstvu sjene/Egzodusu. Genijalna priča sa izvrsnim scenarijom koja kompletira veliki broj zavrzlama u jednu, konačnu istinu. A tek nakon toga slijede problemi...
Uglavnom, definitivno Bratstvo sjene |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
Member since 27/12/2009 |
Posted - 26/04/2012 : 23:10:44
|
Gledajući ova dva "trailera" nisam mogao ostati nezaslinjen. Uff, kad bi se netko odlučio na izdavanje ovih novih epizoda... |
Go kneel and weep
|
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 27/04/2012 : 00:16:44
|
Ribe? Ajoj!
Ajde još da ste se u janjetinu kladili!
No nema veze, neki ih možda vole.
A epizoda? Gdje si mi baš njih našao? Obje su me pogodile svojevremeno, jedna prije, jedna kasnije i teško mi je reći koja mi je draža. Posljednji val prije par godina, kad sam shvatio da nije sve u akciji i čudovištima, već u predivnoj priči punoj duše kakve se rijetko nađu, a Bratstvo sjene me ostavilo bez daha kad sam se nakon pauze od dvije godine vratio stripovima. I sad reći što mi je draže? Moram ovo preskočiti.
One dvije nove epizode izgledaju predobro, no ne želim da ih još itko izda. Sve u svoje vrijeme, bez preskakanja. Ali mogli bi malo ubrzati tempo, da ih prije dostignemo. |
Edited by - Windwalker on 27/04/2012 00:17:45 |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 27/04/2012 : 07:45:32
|
quote: Originally posted by Windwalker
Ribe? Ajoj!
Ajde još da ste se u janjetinu kladili!
No nema veze, neki ih možda vole.
Zar se mora jesti riba u ribljem restoranu. Ja recimo, volim žabe, a mogle bi se i škampe okrenuti. Ovako ti ostade neutralan, a trebao si samo pravu epizodu reći. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 27/04/2012 : 09:02:13
|
quote: Originally posted by Jerry Krause Ovako ti ostade neutralan, a trebao si samo pravu epizodu reći.
Pa dobro Jerry jel ti to hoćeš večeru u ribljem ili ne?! Moraš nam dati barem neke natuknice da ti pomognemo osvojiti večeru... Koliko te poznajem sigurno si sve stavio na Posljednji val, jelda?.
3:2 za Bratstvo sjene... Računa li se i tvoj glas Jerry?
Stavit ću popodne i ja 3. krug našeg kviza; kad smo več počeli glasati. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 27/04/2012 09:05:15 |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 27/04/2012 : 09:49:05
|
Pa dobro Jerry jel ti to hoćeš večeru u ribljem ili ne?! Moraš nam dati barem neke natuknice da ti pomognemo osvojiti večeru... Koliko te poznajem sigurno si sve stavio na Posljednji val, jelda?.
Šta ti misliš da sam ja toliki emotivac?
Ako te baš zanima koja mi je epizoda draža odi na početak ovog topica i nađi temu tjedna kad smo glasali za top 5 najboljih epizoda. Vidjet ćeš koja mi je epizoda bolja. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 27/04/2012 : 11:41:26
|
NEOALFA Q - 3. KRUG!
Probajte iz sjećanja da sami sebe provjerite, bez guglanja i listanja i virkanja u odgovore drugih, nemojte me imati na savjesti! neka igre počnu! Pet je stalnih igrača, a i svako drugi se lako ubaci!
Opet P.S.! Jerry, odgovaraj zadnji!
PITANJA!
1. Gabrielova majka zove se: A June Frayn B Sada Skotos C Mary Mathers D Nusuth
2. Iz koje epizode je citat za mutante “Ali od onih koji su u laboratoriju predviđeni za teške radove... ne može se očekivati lijepo ponašanje.”? A Zarobljenica dvorca B More tišine C Crni monolit D Prva razina
3. Izbaci uljeza: A inspektor Ishimori B Aristotel Skotos C Sanada Reiko D Kaneda Koike
4. Koju od mačaka Nathan nije kresnuo? ;) A Susan Connery B Sara McBain C Janine Spengler D Olivia Olling
5. Izbaci uljeza: A Kenneth Clark B Igor McNally C Tracy Tzu D Geraldine Stein
6. Poredaj po redoslijedu pojavljivanja (redovna serija): A Manny Grey B Susan Connery C prof. Goldblum D Shoji de Ville
7. Nathanova adresa je: A 220 Corbusier Boulevard B 122 Hurly Seaside C 840 Hurley Cliffside D 666 Hickory Lane
8. Tko je uništio dolinu Gadalas: A Athos Than B Aristotel Skotos C Mr. Alfa D Masato Odaka
9. Izbaci uljeza: A Zvijeri B Duhovi u Veneciji C Zeleni ocean D Nakon revolucije |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 27/04/2012 : 19:09:26
|
1. Gabrielova majka zove se:
Od mog komsije Gabrijela se zove Zita
2. Iz koje epizode je citat za mutante “Ali od onih koji su u laboratoriju predviđeni za teške radove... ne može se očekivati lijepo ponašanje.”?
Bonton za mutante?
3. Izbaci uljeza: A inspektor Ishimori B Aristotel Skotos C Sanada Reiko D Kaneda Koike Ubacio si nekog amera medju Japance b
4. Koju od mačaka Nathan nije kresnuo? ;) Natan ne krese macke, on nije zoofil.
5. Izbaci uljeza: Dokle vise sa izbacivanjem? Daj malo dopuni niz
6. Poredaj po redoslijedu pojavljivanja (redovna serija): A Manny Grey B Susan Connery C prof. Goldblum D Shoji de Ville Jesu li ovi posle broja 50?
7. Nathanova adresa je: Agacije broj 29 ili je to bananamen
8. Tko je uništio dolinu Gadalas:
B Aristotel Skotos
9. Izbaci uljeza:
C Zeleni ocean Druze jesi li ti daltonista ili sta:) prosli put crveni andjeo sad zeleni okean |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
Edited by - masni on 27/04/2012 21:33:48 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38021 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Posted - 27/04/2012 : 20:10:47
|
1. Gabrielova majka zove se: C Mary Mathers
2. Iz koje epizode je citat za mutante “Ali od onih koji su u laboratoriju predviđeni za teške radove... ne može se očekivati lijepo ponašanje.”? C Crni monolit
3. Izbaci uljeza: B Aristotel Skotos
4. Koju od mačaka Nathan nije kresnuo? ;) A Susan Connery
5. Izbaci uljeza: B Igor McNally
6. Poredaj po redoslijedu pojavljivanja (redovna serija): A Manny Grey B Susan Connery C prof. Goldblum D Shoji de Ville
Wild guess: DBCA
7. Nathanova adresa je: C 840 Hurley Cliffside
8. Tko je uništio dolinu Gadalas: B Aristotel Skotos
9. Izbaci uljeza: B Duhovi u Veneciji
Ovaj put neću ništ komentirat.
|
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 27/04/2012 : 22:51:33
|
quote: Originally posted by Windwalker Ovaj put neću ništ komentirat.
Eh, stari, da samo znaš da nije samo tako lako napraviti dobra pitanja... Da ne budu prelagana, da sve bude povezano i točno, te ono najvažnije - da stavim neko malo problematičnije da zeznem onog Jerryja koji sve zna! A u zadnja 2 tjedna sam ih napravio barem 100 na raznim junacima... |
Edited by - DeeCay on 27/04/2012 22:53:23 |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 27/04/2012 : 22:55:42
|
Eh, da, i bonus 10. pitanje:
Izbaci uljeza: A masni B masni C masni D masni
Imate pravo na jedan pokušaj, ukoliko pogriješite, brišu vam se svi bodovi! |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 27/04/2012 : 23:09:13
|
Ja ću odmah odgovoriti na 10. pitanje: b) masni
A što se tiče ostalih pitanja moram te pohvaliti odakle ih samo više izvlačiš. Nisu loša ni ova, evo ovo 6. pitanje, uopće se ne mogu sjetiti odakle su Manny i Goldblum. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 27/04/2012 : 23:20:05
|
quote: Originally posted by Jerry Krause A što se tiče ostalih pitanja moram te pohvaliti odakle ih samo više izvlačiš. Nisu loša ni ova, evo ovo 6. pitanje, uopće se ne mogu sjetiti odakle su Manny i Goldblum.
No konačno da se i ti ne sjetiš nečega! Radi tebe moram kopati. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19680 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 27/04/2012 : 23:29:52
|
Eh, da, i bonus 10. pitanje:
Izbaci uljeza: A masni B masni C masni D masni
Imate pravo na jedan pokušaj, ukoliko pogriješite, brišu vam se svi bodovi!
a masni
Obrazloženje: Samo se a od slova ponuđenih odgovora pojavljuje u njegovom nicku |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Topic |
|