Author |
Topic |
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 03/05/2012 : 21:35:30
|
quote: Originally posted by drogsy
quote: Originally posted by DeeCay
Drogsy 7 bodova + 5 = 12 + 7 bodova! =17 boda!
Nije da se bunim, ali koliko si ti im'o iz matematike?
Ma mi smo na prvom mjestu, kradu bodove, nevjerojatno |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 03/05/2012 : 21:36:14
|
quote: Originally posted by SSM
Počeo sam čitati Nathana, onako sistematski, broj po broj. Nakon prvih devet epizoda dojam je fantastičan. Zabranjena zona i Ljudi sjene su fenomenalni, ali mi je baš legla i epizoda poslije toga, Oči neznanca. Jedino mi nije legao Vigna, pogotovo u Strava ispod nule.
Koji ti je ovo put da ga čitaš? |
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 03/05/2012 : 21:38:35
|
I konačno smo bolji od Dylan Dog topica! Yeah! |
|
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 03/05/2012 : 22:11:11
|
3. Izbaci uljeza: A inspektor Ishimori (veza yakuze u policiji) B Aristotel Skotos (kao mladi nadobudni yakuza spalio Gadalas!) C Sanada Reiko – jedina nikad nije bila pripadnica Yakuze! D Kaneda Koike (yakuza iz epizode India)
Moram priznati da si ovo pitanje odlično smislio. A baš sam se pitao zašto bi Skotos bio točan na dva pitanja u ovom kvizu. |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 03/05/2012 : 22:15:34
|
quote: Originally posted by Windwalker
Pa kad pričaš sam sa sobom i nabiješ 4 posta za redom, nije ni čudo.
Nemoj tako prema mladji, nego ga treba podržati. Mada znam da si ti napola Dylanovac, ali valjda u tebi prevladava Nathanova strana. |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Posted - 03/05/2012 : 22:28:24
|
Napola Nathanovac, napola Dylanovac, napola Zagorovac, napola Conanovac, bivših pola MagičniVjetrovac, budućih pola DareDevilovac, četvrt Mystereovac, desetinku Toxovac te MisterNoovac. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 03/05/2012 : 22:38:05
|
quote: Originally posted by Jerry Krause Moram priznati da si ovo pitanje odlično smislio. A baš sam se pitao zašto bi Skotos bio točan na dva pitanja u ovom kvizu.
Umjesto Kanede Koike htio sam ubaciti Athosa Thana, no morao sam otežati radi tebe (opet!). Jer on je prodao Shaolin i Gadalas yakuzama, a vjerojatno su mu i pomogli da dođe do svog današnjeg statusa, što ga također čini pripadnikom organizacije... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
974 Posts
Member since 13/10/2002 |
Posted - 03/05/2012 : 23:04:35
|
quote: Originally posted by mladjo
quote: Originally posted by SSM
Počeo sam čitati Nathana, onako sistematski, broj po broj. Nakon prvih devet epizoda dojam je fantastičan. Zabranjena zona i Ljudi sjene su fenomenalni, ali mi je baš legla i epizoda poslije toga, Oči neznanca. Jedino mi nije legao Vigna, pogotovo u Strava ispod nule.
Koji ti je ovo put da ga čitaš?
Vecinu epizoda citam po drugi put, a sada sam nabavio i tih nekoliko epizoda koje su mi ranije falile |
No one gets out of childhood alive. |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 06/05/2012 : 16:36:10
|
POSLJEDNJI VAL vs. BRATSTVO SJENE 2:4
Hvala vam ljudi, dobio sam okladu. Kad budem jeo žablje krakove sjetit ću se pokojeg od vas. |
|
|
Djuro
New Member
Serbia
273 Posts
Member since 29/03/2006 |
Posted - 07/05/2012 : 18:28:18
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
NN 126/127 UTRKA SA SMRĆU/BUĐENJE THORA
Ruju/Casini
Nakon kiše opet dolazi sunce. Ja sam oduševljen ovom epizodom i općenito, Ruju mi izgleda vrlo dobar scenarist za Nathana iako vidim da ga Dylanovci toliko ne hvale za svog junaka.
Vidi se da dobro poznaje materiju u serijalu i sasvim praktično ubacuje svoju priču o Thoru u kontinuitet serijala. Obično povratak starih priča nisu baš sretna rješenja, ali meni ovo izgleda još bolje nego u prvoj priči. Vjerojatno je razlog i napokon ubacivanje konkretnijih stvari u zaoštrenim odnosima Zemlje i Orbitalnih postaja. Kažem napokon, jer nikako više da se ta stvar pokrene koliko su je odužili.
Prigovor se može dati u malo zbrzanom završetku i Nathanovom prelaganom spašavanju Alice (pogotovo onaj dio s tehničarem kojem je odjednom proradila savjest), ali bez obzira na to, ukupni dojam je jako pozitivan. Pogotovo je upečatljiv na kraju Nathanov zaključak da se bori s vjetrenjačama. I koliko se god trudio, opet velike ribe kolo vode. Kako je ovo lako primijeniti u naše doba!
Casini mi postaje jedan od najdražih crtača. Za razliku od kolege ponkija koji ga ne voli, ja sam s takvog stajališta u ranoj fazi serijala, potpuno promijenio ploču i zavolio njegov crtež.
Sve u svemu, za ovu epizodu bit ću jako darežljiv:
9/10
Zanimljivo koliko se ponekad ukusi razlikuju. Meni je recimo ova Rujuova dvodjelna epizoda ocajna i ne vjerujem da bih joj dao vise od 3/10. Sve ovo smo vec 100 puta vidjeli u Rujuovim DD-ovima: Zle tajne organizacije/korporacije, ludi naucnici, cudovista iz laboratorije koja su ustvari sjajni ljudi, DD(NN) kao junak bez mane i straha koji se iznenada pojavljuje i resava stvar, itd, itd. Cak i ovo pominjanje odnosa izmedju Zemlje i Orbitalnih stanica je vise nekako ovlas uradjeno, cisto da se stvori scena za plasiranje Rujuovih klisea, nego sto je pomoglo da se jasnije svhate odnosi ovih suprostavljenih strana. Nekako sto vise citam Rujua sve mi se cini da njemu najbolje lezi upravo Kasidi, jer samo tu moze da plasira svoje dobro poznate motive, a da to cesto ispadne simpaticno, ponekad i cool, jer se osjecas kao da gledas neki star film iz 70-ih, u najboljim slucajevima, kao da gledas neku zaboravljenu epizodu Prljavog Harija, gdje takvi klisei mogu da izgledaju dobro zbog prostornog i vremenskog konteksta u kome se odvijaju. Kad te motive stavis u okruzenje NN-a ili DD-a, to najcesce ispada traljavo i banalizuje kompleksnost ovih junaka. |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 07/05/2012 : 22:39:08
|
Djuro, uvijek poštujem tvoje mišljenje, ali brate 3/10.
Nisam odavno pročitao neku Dylanovu epizodu, ali vidim da ste vi Dylanovci toliko kivni na Rujua da je ovo s Nathanom sad malo previše. Zar moramo kod Nathana uvijek vidjeti svu složenost njegova lika i njegove unutarnje borbe, zar se mora uvijek prikazati sva kompleksnost neke radnje u ovom postapokaliptičnom svijetu.
Ruju je reaktivacijom Thora po meni napravio jedni sasvim solidnu akcijsku epizodu na Serrinom tragu, priča se glatko čita i baš mi je dobro legla. Ali sto ljudi, sto ukusa. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 07/05/2012 : 23:16:13
|
Neprijatelj iz sjene by jerry krause Nathan Never NN LIB 35c | 96 str.
Nathan i Legs izravno od Reisera dobivaju zadatak da istraže tko je ukrao tajne podatke iz sjećateljice Dane Castermann. Podaci sadrže veliku tajnu koja bi, ako izađe na vidjelo, mogla uzdrmati temelje Agencije Alfa. Pogotovo ako padnu u ruke njihovom najvećem neprijatelju, Aristotelu Skotosu. Što to Reiser, zajedno sa Sigmundom, skriva od svojih agenata?
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Djuro
New Member
Serbia
273 Posts
Member since 29/03/2006 |
Posted - 09/05/2012 : 21:28:06
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Djuro, uvijek poštujem tvoje mišljenje, ali brate 3/10.
Nisam odavno pročitao neku Dylanovu epizodu, ali vidim da ste vi Dylanovci toliko kivni na Rujua da je ovo s Nathanom sad malo previše. Zar moramo kod Nathana uvijek vidjeti svu složenost njegova lika i njegove unutarnje borbe, zar se mora uvijek prikazati sva kompleksnost neke radnje u ovom postapokaliptičnom svijetu.
Ruju je reaktivacijom Thora po meni napravio jedni sasvim solidnu akcijsku epizodu na Serrinom tragu, priča se glatko čita i baš mi je dobro legla. Ali sto ljudi, sto ukusa.
Pa dobro, ajde, mozda nije bas za trojku, zna to Ruju i gore (ona njegova Ledena dama je bila jos grdja), ali me nervira sto jedva docekam Natana, a onda ispadne da sam kupio loseg Rujovog Dilana. Cak mi i Casini, koga inace volim, ovdje nesto nije legao. Takodje, Pianijeva bezvezarija iz prve price je znatno doprinjela losem utisku o citavom trobroju - po meni, mozda i najlosijem Libellusovom do sada.
Ali dobro, evo da se vidi da nisam ljut na Rujua, veceras citam Kasidija, a ti procitaj 2-3 posljednja Rujuvoa DD specijalca, pa mi onda javi da li lice na ovu NN epizodu i da li ti je utisak i dalje pozitivan. :) |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 09/05/2012 : 21:49:56
|
Dvostruki identitet Nathan Never NN LIBSP 11 | 160 str. Uspješna milijunašica i dobrotvorka Megan Ray dobro je prikrila i ostavila iza sebe svoj prošli život plaćenog ubojice. No, provala u njezin stan pokrenut će pravi smrtonosni koloplet događaja, kad će se morati obraniti od svojih bivših kolega mutanata „lovaca“ iz prošlog života. Oni su tehnološki i fizički nadmoćni, oni su sve samo ne blaženi i obzirni, oni su Laboratorij!
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 09/05/2012 : 22:00:58
|
quote: Originally posted by Djuro Pa dobro, ajde, mozda nije bas za trojku, zna to Ruju i gore (ona njegova Ledena dama je bila jos grdja), ali me nervira sto jedva docekam Natana, a onda ispadne da sam kupio loseg Rujovog Dilana. Cak mi i Casini, koga inace volim, ovdje nesto nije legao. Takodje, Pianijeva bezvezarija iz prve price je znatno doprinjela losem utisku o citavom trobroju - po meni, mozda i najlosijem Libellusovom do sada.
Ruju se odlično snalazi sa svojim autorskim junacima, no na serijalima gdje je outsider priče su uvijek ispodprosječne, bilo to NN ili MM (čujem da završava i Texa!). Tako da sam točno znao što očekivati od Rujua u ovoj dvodijelnoj epizodi, i meni je ovo ipak iznad mojih početnih očekivanja. Solidna epizoda, ni odlična, a ni loša... A što se tiče prijašnjih trilogija, već sam rekao da su priče uglavnom ispodprosječne, barem jedna zna zaista zablistati, kao što je Solomon Darver u zadnjoj, a zato mi je ona dvodijelna Točka nestajanja grozna epizoda. Jedna prije opet izvlače Beskonačni univerzumi i Deangelisov odličan crtež u dvije epizode. |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 09/05/2012 : 23:31:35
|
quote: Originally posted by Djuro
Ali dobro, evo da se vidi da nisam ljut na Rujua, veceras citam Kasidija, a ti procitaj 2-3 posljednja Rujuvoa DD specijalca, pa mi onda javi da li lice na ovu NN epizodu i da li ti je utisak i dalje pozitivan. :)
Vjerujem ti na riječ (jer te Dylane sigurno nemam volje čitati) da se Ruju ponavlja. Sigurno to čovjeku postane zamorno. Ali baš zato je meni epizoda legla, jer nisam viđao Rujuov opus u drugim serijalima.
Ostaje nam nadati se da sad slijede same odlične epizode. Jer ako je vjerovati ubc-u u sljedećih 15-ak epizoda samo je par njih ispod prosjeka. Sve ostale bi trebale biti vrhunske. |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 10/05/2012 : 12:02:19
|
Kao što Dee kaže, u svojim mini-serijalima Demian i Cassidy Ruju je jako dobar, na momente i odličan, dok se u drugim uhodanim serijalima ne snalazi. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Tornadomaster
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2509 Posts
Member since 01/08/2009 |
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 15/05/2012 : 21:21:26
|
I konačno smo bolji od Dylan Dog topica! Yeah!
glavno je da je onaj dosadni teks daleko ispod nas:) |
Mrzim mrznju! |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 16/05/2012 : 11:20:10
|
quote: Originally posted by drogsy
Drogsy 7 bodova + 5 = 12 + 7 bodova! =17 boda!
Nije da se bunim, ali koliko si ti im'o iz matematike?
Ma mi smo na prvom mjestu, kradu bodove, nevjerojatno
Jeli i u ovom kvizu sudjelovao Brdar |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17815 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Topic |
|