Datum izlaska: 10.05.2012. Scenario: Paolo Morales Crtež: Fabio Grimaldi Naslovna: Giancarlo Alessandrini
Opis: Pisac Hauard Filip Lovkraft je zamišljao da su naš svet nekada nastanjivala prljava i zla božanstva kao što su na primer odvratni Ktulhu. Da li smo sigurni da su ova stvorenja samo plod njegove mašte? Iza kapija zaboravljenog bliskoistočnog hrama užas čeka da bude oslobođen posle mnogo hiljada godina i da stavi tačku na tragične događaje koji predstavljaju prekretnicu u životima Jave i Martija Misterije!
zagor biblioteka ce izaci posle mn knige broj 4 koja je u pripremi...mn izlazi do kraja maja a zagor kolekcionarac ce izaci krajem juna ili pocetkom jula
Datum izlaska: 17.05.2012. Scenario: Mauro Boselli Crtež: Raffaele Della Monica Naslovna: Gallieno Ferri
Opis 397: Farkaskoldi. To su nemrtvi koji mogu uzeti na sebe izgled vukodlaka. Još zanimljivije je što su oni u službi vampira! Manfred, verenik Fride Lang je otet od farkaskolda u službi vampirice Ilenije koja ga odvodi u Ameriku. Frida odlučuje da se vrati u Ameriku i zatraži pomoć od svoje stare ljubavi - Zagora! Opis 398: Sumorna kuća pukovnika Korasija je pod opsadom faraskolda Ilenije Varge. Korasi je potomak Bele Rakosija, koji se neočekivano vratio da napadne Zagora (naravno, nije lako uništiti arhivampira poput njega! ) i postavio svoju bazu u mračnom gradu duhova pored Crne reke! Opis 399: Rakosi, uz pomoć nekih svirepih Hurona, je kidnapovao svog potomka, Korasija i lepu Fridu. Manfreda spremaju da postane vampir. Noć se približava a sa njom i konačna Rakosijeva pobeda. Međutim, Zagor i njegovi prijatelji dobijaju nenamernu pomoć od Rakosijevog saveznika koji zapravo mrzi Princa noći.
Svašta je Boselli tu ugurao u scenarij, ali to sasvim dobro izgleda na kraju... Po meni, najlošiji Vampir, no dovoljno za jako visoku ocjenu, ipak su prva dva klasici, posebno drugi gdje je Ferri na vrhuncu...
u pravu si... mada ni ovaj nije za potcenjivanje... eto ja dadoh ocu da procita vampira on kaze nisam citao coveka iz sume 40 godina....
Hehe, mene moj u čudu gleda, ne vjeruje da me "to" još zanima Nikako nije za podcijeniti, nikako... Ali Boselli/Della Monica jednostavno imaju prejaku konkurenciju, tko bi to nadmašio...