Author |
Topic |
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 29/05/2012 : 12:10:27
|
hehe, to je valjda kompenzacija za onaj unofficial ZAgorovu epizodu koju je bane htio napraviti... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 29/05/2012 : 14:59:58
|
quote: Originally posted by Rick
Helingena nikako ne vraćati! A ako na tome neko u Boneliju insistira, nije nemoguće izvesti. Pod tim podrazumevam ne uništiti ono što je već izgrađeno, od strane Sklavija, podrazumeva se. Pre njega, Helingen je bio žestok neprijatelj, ali jedan od nekoliko, posle njega arhinemezis.
Nekako si usamljen u tim željama, nema toga Zagorovog fana ni člana Zagorovog staffa koji ne želi da se vrati. Ne prođe konvencija a da ga ne pitaju hoće li se vratiti. Ne mora se Sclavijeva epizoda uopće zanemariti. Upravo zato jer je toliko metafizička i kontraverzna (i multidimenionalna), izvrsno funkcionira u kontinuitetu i izvan kontinuiteta. Nekako volim gledati na tu epizodu kao na trenutak u kojem se desilo sve i ništa, jer ionako se mnogo stvari anuliralo na kraju. Nadam se samo da neće vraćati hellingena kao duha/demona koji će zaposjesti nečije tijelo i preko njega se vratiti (što je vrlo vrlo vjerojatno). Ja bih najrađe čitao Hellingenov origin!
E, a supermajka u staffu ne bi htjeli vraćati (reko Bure), osim ako se opet ne nađe neko kao onda Castelli kad je vratio i potpuno promijenio lik.
I ako se ne varam, i ako nisam krivo čuo, nakon JA odiseje će biti konačni i definitivno sukob s Mortimerom? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 29/05/2012 : 15:01:55
|
quote: Originally posted by emirem
Ja sam pisao u SBE jos 2004 sa scenarijem za budjenje Hellingena A Burattini mi je u Zagrebu rekao da moje ideje malo za crtu tuce njegovu viziju Zagora o povratku Hellingena, ima previse SF-a i nije sigurno da bi opet E.A.Poea stavili u scenarij..
emirem, blefiraš ili si ovo stvarno napravio?! |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 29/05/2012 : 15:30:09
|
quote: Originally posted by PijaniPatak trenutna ideja je da bude finalni sukob, ali Burattini je na to dodao "da je finalni sukob sa nemesisima u zg serijalu nesto u sta nikad nisi siguran"
Serra je jednom rekao, da uvijek prije nego ubije nekog archnemezisa, da prvo smisli kako će ga vratiti!
Nego, prema Rakosiju imaju isto stav, on je kao lik potrošen, a ionako imaju novog vampira, Yleniju. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Member since 16/03/2009 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Posted - 29/05/2012 : 17:18:57
|
Super. I ja sam se posluzivao sa tog sajta, to rade i svi drugi recenzenti. Naravno, ne u tom smislu da sam prevodio tekstove, vec upravo to da ima dobru bazu podataka sa informacijama koje se mogu staviti ili u zanimljivosti ili na neki nacin ubaciti u samu recku. Cekam na Chica i Alhemicara, a pogotovo na Tin-Hinanu. Nisam procitao jos tu epizodu, ali imas na google i dosta tekstova o osobi Tin-Hinan. Ma sta ti pricam, vjerovatno to sve vec i sam znas. |
|
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 29/05/2012 : 18:35:26
|
quote: Originally posted by DeeCay
Nekako si usamljen u tim željama, nema toga Zagorovog fana ni člana Zagorovog staffa koji ne želi da se vrati.
E, a supermajka u staffu ne bi htjeli vraćati (reko Bure), osim ako se opet ne nađe neko kao onda Castelli kad je vratio i potpuno promijenio lik.
I ako se ne varam, i ako nisam krivo čuo, nakon JA odiseje će biti konačni i definitivno sukob s Mortimerom?
Nije to, Dee, moja želja, već bojazan da će Helingen pričom otići korak nazad u odnosu na "Helingen je živ". Taj novi scenario bi morao po svim stavkama doslovno da RASTURA!
Ne vraćati Supermajka? Takav lik? Suludo... A kad bih poslao scenario za novu priču o Supermajku za koji bi deset od deset članova foruma reklo da je odličan, misliš da bi bio uzet u razmatranje?
|
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
|
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 29/05/2012 : 18:47:59
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by emirem
Ja sam pisao u SBE jos 2004 sa scenarijem za budjenje Hellingena A Burattini mi je u Zagrebu rekao da moje ideje malo za crtu tuce njegovu viziju Zagora o povratku Hellingena, ima previse SF-a i nije sigurno da bi opet E.A.Poea stavili u scenarij..
emirem, blefiraš ili si ovo stvarno napravio?!
Ozbiljno, imam i pismo ako ga nadjem skenirat cu ga i stavit na ovaj topik...
Nazalost, pismo je u zgbu tek na jesen...
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 29/05/2012 19:27:48 |
|
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 29/05/2012 : 18:52:23
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
quote: Originally posted by emirem Imao sam komplet scenarij (sturi/kratki) opis radnji iz epizode u epizodu (bez dijaloga), ali izgubio sam papire,a kopiju nisam imao poslano u SBE...
Hmm..."Agente Raven", "Invasione", "Akron City","La fuga dal Acron city", "La morte di Hellingen"zvuci primamljujuce i na italijanskom
Ja sam upravo zavrsio scenario za neki Hellijev skoro-povratak, jebeno dobro izgleda, samo da jos naucim da crtam
A inace, poznavajuci Burattinija, nemoj se iznenaditi ako vidis na kioscima epizode sa ovakvim naslovima-osim sto je scenarista, bavi se "posudjivanjem" tudjih scenarija.
Imam osjecaj da ce i biti tako kako pises sa posudjivanjem, jer ionako je cijeli Bonelli plagijator am.western i inih pustolovnih i horror filmova, a kasnije i literature EAPoea Lovekrafta... Pa vidi samo film sa Mel Gibsonom "Patriot", sklanja se u mocvari, napada neprijatelje sa tomahawkom, imao je vojnu povijest pobio indijansko pleme nekad davno (veza Michael Wilding i Abenaki) sve je i Hollywood malo pobrao od talijana da i ne znaju...znaju samo tko ima autorska prava na nesto sto je stotinu puta prozvakano u medijima... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7114 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7114 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 29/05/2012 : 19:40:23
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
quote: Originally posted by King Warrior
i opet Bure i Bane
Bure na svom blogu spominje nesto da bi evtl. mogao napisati jednu pricu za Zagora koju ce Bane da nacrta.
odlicna vest!!!
Bome je! |
www.epicentercomics.com |
|
|
Brdar
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2770 Posts
Member since 22/10/2003 |
Posted - 29/05/2012 : 20:51:18
|
Nadajmo se da ce Burattini odrzari rijec, jer Bane je to zasluzio (a i duguju mu u SBE nakon sto su ga zbog glupih razloga odbili u MM stafu). |
Edited by - Brdar on 29/05/2012 20:52:05 |
|
|
Rick
Average Member
Serbia
900 Posts
Member since 21/01/2009 |
Posted - 29/05/2012 : 20:59:55
|
Zna li neko o kakvom dogovoru je reč? |
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome." |
|
|
adriano
Advanced Member
Croatia
4511 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
Topic |
|