forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Nove recenzije/tekstovi/razno sa sajta...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 288

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 28/05/2012 : 07:49:43  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Gdje su crtice??????????????????????

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 28/05/2012 : 10:23:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
hehe, marko put putuje.. ;)

Tjedne crtice #125
by mr. Bushido!

Mr. Bushido je, naravno, poslao tjedne crtice na vrijeme (što znači da nije bio mafestu, sram ga bilo), ali webmaster se nije na vrijeme vratio s Mafesta, pa tako ove tjedne crtice izlaze ponedjeljkom!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
16998 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 29/05/2012 : 14:39:46  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Trebalo bi dodati http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/alan-ford-af-boss-7-bozicno-drvce/31730/0/ u recenziju http://www.stripovi.com/recenzije/alan-ford-af-sa-8-zimska-idila/681/
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 31/05/2012 : 14:34:24  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Kad nema Deeja, Patak kolo vodi

Mracni Gyjex
Lazarus Ledd recenzija
by Charlito de la Vega
LL SD 32 | 96 str.

U New Yorku se pojavio novi igrač puneći novinske stupce. Mračni Gyjex, kako ga zovu novinari, kojima šalje detaljne opise pljački. Lazarus je na novinarskom zadatku istražujući više o tom zagonetnom pljačkašu. Stvari se zakompliciraju kada Gyjex opljačka kemijske laboratorije i kontaminira se izrazito smrtonosnim i zaraznim virusom zlokobnog naziva Nextron, kojeg je tvrtka u tajnosti razvijala za vojne potrebe. Sat otkucava, vremena je sve manje, može li Lazarus spriječiti katastrofu koja se nadvila nad New York?

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 31/05/2012 14:42:47
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 31/05/2012 : 22:52:07  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Marco Verni
Autor/biografija - strip crtač

Ja ne želim crtati stripove - želim crtati samo Zagora!

Marco Verni, strip crtač, zapravo bi bilo točnije kad bi ga nazvali Zagorovim crtačem, zbog svojeg očitog i isključivog crtačkog opredjeljenja. Spada u skoro pa isključive Zagorove crtače novog milenija (uz bok Gianniju Sedioliju, Mangiantiniju, Rubiniju, Bisiju, Piccineliju i Nucciju), skupinu novijih crtača u Zagorovom staffu koji su se pojavili dosta nakon preporoda iz devedesetih.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 01/06/2012 : 12:30:31  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote

Dee care ovo sam čekao jako jako dugo. Sada još Bosellia plizzzzzzzzzzz.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

kucak
Average Member

Niue
757 Posts

Member since 03/02/2011

Posted - 01/06/2012 : 18:15:46  Show Profile Show Extended Profile  Send kucak a Private Message  Reply with Quote
Rezervirao bih od Mister Noa Argentinu, ako je moguće. To će mi biti prva recenzija, pa bih pitao Dee-a (iako je sve lijepo objašnjeno gdje treba biti) je li moram uz tekst recenzije prikačiti i naslovnice svih izdanja izašlog stripa? Ako da, ne znam kako to ide, pa bih te molio samo par detalja kako to ide, i ako još nešto treba osim toga i teksta recenzije i ocjene. Sorry, prvi je put pa nisam siguran kako ide. Hvala puno.

Ispravljeno! Dok ne smislim nešto bolje..
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 01/06/2012 : 19:40:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kucak

Rezervirao bih od Mister Noa Argentinu, ako je moguće. To će mi biti prva recenzija, pa bih pitao Dee-a (iako je sve lijepo objašnjeno gdje treba biti) je li moram uz tekst recenzije prikačiti i naslovnice svih izdanja izašlog stripa? Ako da, ne znam kako to ide, pa bih te molio samo par detalja kako to ide, i ako još nešto treba osim toga i teksta recenzije i ocjene. Sorry, prvi je put pa nisam siguran kako ide. Hvala puno.

Ne moraš naslovnice, samo napomeni koja su izdanja tekstualno... Pošalji mi na pm email, pa ti pošaljem primjerak recke..

Go to Top of Page

kucak
Average Member

Niue
757 Posts

Member since 03/02/2011

Posted - 02/06/2012 : 12:10:08  Show Profile Show Extended Profile  Send kucak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Originally posted by kucak

Ne moraš naslovnice, samo napomeni koja su izdanja tekstualno... Pošalji mi na pm email, pa ti pošaljem primjerak recke..

Hvala puno. Poslao sam ti na pm moj e-mail.

Ispravljeno! Dok ne smislim nešto bolje..
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
16998 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 03/06/2012 : 12:25:57  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Trebal obi ovu naslovnu http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/dylan-dog-dd-lu-123-skolski-drug/31719/0/ dodati u recenziju http://www.stripovi.com/recenzije/dylan-dog-dd-sr-205-skolski-prijatelj/345/
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/06/2012 : 14:44:15  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ne boj se Nebojše!
tekst
by Luca_torelli

Superjunake i Bonellija izbjegavam u širokom krugu, eventualno DD-a i Teksa kupim s vremena na vrijeme, iz navike, ukoliko su crtež i priča donekle podnošljivi. Preferiram europske autore, Amerikanci su mi u pravilu odbojni. Naravno, ne u potpunosti – nedavno sam dao šansu Daredevilu i naprosto se oduševio neustrašivim đavlom jer, Daredevil nije klasični superjunak, on je neka vrsta uličnog učitelja.

Tjedne crtice #126
Nove dr. bushidove crtice!

Edited by - DeeCay on 04/06/2012 14:44:59
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 04/06/2012 : 14:59:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Čekaj da prvo diplomiram, onda ću biti dipl. Bushido.

A do tada sam i dalje Mr. Mister, ne magistar.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 04/06/2012 : 15:09:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Evo šta sam jučer otkrija Meni zanimljiva informacija...
Alberto Uderzo, autor Asterixa je jedno vrime crta superheroja Captain Marvel Jr.-a

Zadnje poglavlje na ovoj stranici:
http://www.coolfrenchcomics.com/bravo.htm

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/06/2012 : 15:11:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Hehe, evo barem sam ti ja priznao sav dosadašnji u uloženi trud u studiranje...

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 04/06/2012 : 19:58:51  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

http://www.stripovi.com/magazin/ne-boj-se-nebojse/228/

Fin tekst

quote:
Originally posted by Luca_Torelli

1. Preferiram europske autore, Amerikanci su mi u pravilu odbojni.
2. Daredevil nije klasični superjunak

1. eh, te predrasude. Uvijek trubimo da na svim teritorijama ima losih i dobrih stripova, ljudi izgleda ne vjeruju dok se sami ne uvjere.

2. Ipak jeste, klasicni superjunak i to na kvadrat.
Imam osjecaj da je ovo napisano samo zbog toga da se ljudi ne bi uplasili od samog tog izraza "superjunak", koji ima neki negativan status. Pa, dobar dan , kao sto vidite i klasicni superjunaci imaju dobre price.

Edited by - King Warrior on 04/06/2012 20:04:10
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 05/06/2012 : 08:21:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Fin tekst

quote:
Originally posted by Luca_Torelli

1. Preferiram europske autore, Amerikanci su mi u pravilu odbojni.
2. Daredevil nije klasični superjunak

1. eh, te predrasude. Uvijek trubimo da na svim teritorijama ima losih i dobrih stripova, ljudi izgleda ne vjeruju dok se sami ne uvjere.

2. Ipak jeste, klasicni superjunak i to na kvadrat.
Imam osjecaj da je ovo napisano samo zbog toga da se ljudi ne bi uplasili od samog tog izraza "superjunak", koji ima neki negativan status. Pa, dobar dan , kao sto vidite i klasicni superjunaci imaju dobre price.

1. Fala...
2. Istina, superjunak je, u mnogočemu se ponavlja šablona superjunaka, ali ja sam u cijeloj ovoj priči više doživio njegovu običnu , ljudsku stranu u kojoj nema superherojštine, a ta strana je najčešće zanemarena u superherojskom stripu, akcent je stavljen na akcionen. Sve u svemu, Daredevil me ugodno iznenadio...

nebesa nisu humana... (Hrabal)

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 05/06/2012 : 11:17:10  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Ne boj se Nebojše!
tekst
by Luca_torelli

Superjunake i Bonellija izbjegavam u širokom krugu, eventualno DD-a i Teksa kupim s vremena na vrijeme, iz navike, ukoliko su crtež i priča donekle podnošljivi. Preferiram europske autore, Amerikanci su mi u pravilu odbojni. Naravno, ne u potpunosti – nedavno sam dao šansu Daredevilu i naprosto se oduševio neustrašivim đavlom jer, Daredevil nije klasični superjunak, on je neka vrsta uličnog učitelja.

Daredevil svojim kvalitetom i zasluzuje vise paznje od mnogih Marvelovih junaka...Istina, jedine epizode koje sam citao su one kratke koje su bile dodatak Spidermanu Slobodne Dalmacije, ali i taj mali broj stranica po svesci govori dovoljno. Drago mi je da je neko i tom junaku posvetio par redova.

Clanak je, inace, jako dobar, ali za moj ukus previse kratak i temeljen na subjektivnoj proceni naslovnog junaka. Jasno mi je da je dobri Luca_Torelli(nadam se da nisam pomesao dupla slova u nicku) dao svoj osvrt na cetiri sveske cije se naslovnice vide u clanku, ali poznajuci njegove tekstove verujem da je ovo moglo mnogo bolje od obicnog clanka utiska-preporuke.
No, sta ja znam, mozda clanke preozbiljno shvatam, a mozda je takva i namena teksta. Just my opinion

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 05/06/2012 : 11:30:36  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Strip koji oslobađa...
tekst
by Luca_tOrelli

Lulu postavlja pitanja i daje odgovore na njih...
Poput svakog proizvoda, strip izaziva pozitivnu, negativnu ili neutralnu reakciju kod konzumenta – u stanju je nasmijati, rasplakati, uzbuditi, uznemiriti, zbuniti, preneraziti, u pristojnoj ili pretjeranoj mjeri oduševiti, razljutiti, natjerati na razmišljanje i donošenje nekih ključnih odluka, širiti (ili sužavati) horizonte, upotpunjavati svakodnevicu i osobne poglede na život onoga koji čita (gleda) strip...

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 05/06/2012 : 11:33:19  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
E, ovo je vec Luca

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 05/06/2012 : 11:33:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Clanak je, inace, jako dobar, ali za moj ukus previse kratak i temeljen na subjektivnoj proceni naslovnog junaka.

A na kakvoj drugoj procijeni bi ga temeljio?

quote:

Jasno mi je da je dobri Luca_Torelli(nadam se da nisam pomesao dupla slova u nicku) dao svoj osvrt na cetiri sveske cije se naslovnice vide u clanku,

Pet svezaka.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 05/06/2012 : 12:22:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Clanak je, inace, jako dobar, ali za moj ukus previse kratak i temeljen na subjektivnoj proceni naslovnog junaka.

quote:

Jasno mi je da je dobri Luca_Torelli(nadam se da nisam pomesao dupla slova u nicku) dao svoj osvrt na cetiri sveske cije se naslovnice vide u clanku,

Pet svezaka.

Negdje sam pročitao koliki bi trebali biti tekstovi objavljeni na internetu, ali sam zaboravio tu brojku (u brojkama i slovima). Dokazano je da su dugački tekstovi odbojni potencijalnom čitatelju (kojeg uplaši količina), tri novinske kartice su sasvim dovoljne. Nekako mi se čini da elektronski čitatelja izgubi koncentraciju prije papirnatog čitatelja. Tako je barem u mom klasičnom, papirnatom slučaju.

Zaslužuje Daredevil iscrpne analize, studije, radove, radnje i preradnje, ali meni nije bilo do pretjeranog rastezanja, već sam u sat vremena napisao ono što mi je bilo na pameti.

Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 05/06/2012 : 12:25:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Sad još upiši Građanski odgoj i obrazovanje.
To bi moglo biti veoma traženo zanimanje!

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 05/06/2012 : 13:00:27  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

Usminkanijoj subjektivnoj proceni koja bi nekoga zavarala da se radi o cistoj objektivnosti

quote:

Pet svezaka.

peti prst mi je bio u nosu kad sam brojao

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 05/06/2012 : 13:06:59  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote

quote:

Negdje sam pročitao koliki bi trebali biti tekstovi objavljeni na internetu, ali sam zaboravio tu brojku (u brojkama i slovima). Dokazano je da su dugački tekstovi odbojni potencijalnom čitatelju (kojeg uplaši količina), tri novinske kartice su sasvim dovoljne. Nekako mi se čini da elektronski čitatelja izgubi koncentraciju prije papirnatog čitatelja. Tako je barem u mom klasičnom, papirnatom slučaju.

Zaslužuje Daredevil iscrpne analize, studije, radove, radnje i preradnje, ali meni nije bilo do pretjeranog rastezanja, već sam u sat vremena napisao ono što mi je bilo na pameti.

Ma znam za tu statistiku, ali sebicnog sam misljenja da dobar tekst, koliko god da je dug ne moze da bude dovoljno dug da mi dosadi. Vecinu epizoda koje ste recenzirali ti i Jerry Krause nisam uopste citao dok niste napisali te tekstove. Duzina je nebitna, stalno varira, ali ostaje cinjenica da me navuku
Moj komentar nije bio kritika, nego samo utisak nekoga kome je svet Daredevila manje-vise poznat pa mi je zao sto pisac tvog kvaliteta nije napisao nesto iscrpnije

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 05/06/2012 : 13:55:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
quote:

Moj komentar nije bio kritika, nego samo utisak nekoga kome je svet Daredevila manje-vise poznat pa mi je zao sto pisac tvog kvaliteta nije napisao nesto iscrpnije

Nisam shvatio to kao kritiku, već kao dobronamjerni komentar, laskavče...
Dužina teksta najčešće ovisi o tome kako sam raspoložen dok pišem.
Opet, nekad se zavaravam onom starom: veličina nije bitna...

Go to Top of Page
Page: of 288 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.56 seconds. Snitz Forums 2000