Author |
Topic  |
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 05/06/2012 : 18:20:31
|
quote: Originally posted by PijaniPatak Clanak je, inace, jako dobar, ali za moj ukus previse kratak i temeljen na subjektivnoj proceni naslovnog junaka. ali poznajuci njegove tekstove verujem da je ovo moglo mnogo bolje od obicnog clanka utiska-preporuke. No, sta ja znam, mozda clanke preozbiljno shvatam, a mozda je takva i namena teksta. Just my opinion
U biti, svrha magazina bi uglavnom i bila osvrt na neku stripovsku temu, strip ili ideju, ne nužno sveobuhvatna u smislu potpune analize i biografije junaka ili serijala. Za više biografskog i činjeničnog najbolje bi odgovarala sekcija sa strip junacima/stripovima. A to što je većina tekstova magazina poduža, eh, to je zato jer smo njegovali takvu tradiciju od početka. torellijev tekst je fini uvod u fibrinog daredevila, navlakuša za nabavljanje knjiga. evo, fibra je preobratila još jednog kontraameraša, kao i neke druge usmjerila na mange...
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 05/06/2012 : 18:23:38
|
Ali patak, komentirati svoju vlastitu recenziju... Pa ne mogu vjerovati... http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-luci-8-chico-story/1475/#PijaniPatak
Iskoristicu mogucnost recenzenta da ostavlja komentar na sopstveni tekst da se zahvalim bjelolasici,Acestrokeu, PAJDU, barkleyu i going goingu na pohvalama kao i eventualnim buducim komentatorima sa slicnim lepim recima @going going PijaniPatak jeste imao u srednjoj skoli sve petice iz sastava, neretko objavljivanim u lokalnim casopisima. Takodje, PijaniPatak studira srpski i italijanski jezik i knjizevnost tako da se tekst prosecnog kvaliteta podrazumeva (iako te tome fakultet ne moze nauciti, ali ajd neka se uzme u obzir moja buduca profesija) @PijaniPatak Svaka cast, druze, bolju recku ni ja ne bih napisao!!! :D |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 05/06/2012 : 18:42:19
|
Vrh bogova recenzija by paro! VRH FB 1-5 Nikada niste planinarili? Željeli biste ali nemate ni slobodnog vremena, ni viška love? Pročitajte ˝Vrh bogova˝. Zašto? Zato jer je to djelo iskustvo najbliže onom koje biste doživjeli na planini. Uopće vas ne zanima alpinizam i ne možete shvatiti zašto bi pobogu ikog zanimala seinen manga o tipovima koji se penju na planine? Pročitajte ˝Vrh bogova˝. Zašto? Zato jer ovo nije priča o extreme sports frikovima. Ovo je prije svega ljudska priča. Priča koja govori o znatiželji, strahovima i strasti. Strasti koja ponekad tjera čovjeka do granica svojih mogućnosti... A ponekad i preko njih.
 |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 05/06/2012 : 18:43:37
|
Torelli pao na amere, a paro na mange, što je sljedeće - profesor_inz i king warrior se odriču Zagora? |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 05/06/2012 : 18:47:12
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Ko ono bese napisao ranije clanak za Vrh bogova
Slovenec Miha. |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 05/06/2012 : 20:06:52
|
quote: Originally posted by DeeCay
profesor_inz i king warrior se odriču Zagora?
hehe to nije moguce, u stvari bilo bi moguce da sam cijeli zivot gutao samo Zagora i tek sada poceo da otkrivam razne bisere u svijetu stripa. S obzirom da sam to sve vec prosao, mislim na sve te bisere sirom svjetskih teritorija, i jos uvijek seruckam o Zagoru, stvar je i vise nego jasna. Zagor nambr van!  |
 |
|
kucak
Average Member

.jpg)
Niue
757 Posts
Member since 03/02/2011 |
Posted - 05/06/2012 : 20:41:16
|
quote: Originally posted by King Warrior
profesor_inz i king warrior se odriču Zagora?
hehe to nije moguce, u stvari bilo bi moguce da sam cijeli zivot gutao samo Zagora i tek sada poceo da otkrivam razne bisere u svijetu stripa. S obzirom da sam to sve vec prosao, mislim na sve te bisere sirom svjetskih teritorija, i jos uvijek seruckam o Zagoru, stvar je i vise nego jasna. Zagor nambr van! 

U mojim venama su zelena prostranstva Darkwooda... |
Ispravljeno! Dok ne smislim nešto bolje.. |
 |
|
Charlito de la Vega
Junior Member

Croatia
328 Posts
Member since 26/07/2011 |
Posted - 06/06/2012 : 16:03:53
|
quote: Originally posted by Luca_Torelli Negdje sam pročitao koliki bi trebali biti tekstovi objavljeni na internetu, ali sam zaboravio tu brojku (u brojkama i slovima). Dokazano je da su dugački tekstovi odbojni potencijalnom čitatelju (kojeg uplaši količina), tri novinske kartice su sasvim dovoljne. Nekako mi se čini da elektronski čitatelj izgubi koncentraciju prije papirnatog čitatelja.
Da...istina, barem u mom slučaju. Nije mi problem pročitati knjigu od 500+ stranica, ali na kompu je nešto drugo. Ako ja u dva-tri poštena "scrolla" (škrlj škrlj škrlj) ne nazirem kraj tekstu, automatski ga prekidam, odnosno odustajem od čitanja u startu. Zvuči glupo sa moje strane jer kako kaže Patak "ako je dobar tekst nije bitno", ali eto...ja jednostavno nisam tip od prevelikih analiza (i predugog buljenja u monitor), pogotovo subjektivnih stvari tipa: strip, glazba i ostalo. |
I don't want to be one wave in the water but sea will drag me deep: one more haggard drowned man. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 06/06/2012 : 16:54:57
|
Anten-Man Alan Ford by paro (once again)! AF SS 423/424 | 240 str. Italija '90. prošlog stoljeća. Cijeli svijet je poludio za loptom i navijačkim bojama. I dok talijanska kućanstva imaju problema s TV prijemom, Klodovik je upravo saznao kako je na nagradnoj igri osvojio putovanje na svjetsko prvenstvo u nogometu.
 |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 06/06/2012 : 17:45:43
|
Ko ono bese napisao ranije clanak za Vrh bogova
Slovenec Miha.
bilo bi dobro u sklopu recenzije okačiti link na taj tekst - čisto da se dopuni inače, parova recenzija je odlična, ali taj tekst je još bolji, pogotovo jer ga je pisao planinar |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 06/06/2012 : 20:42:31
|
i bez poredjenja kvaliteta dva teksta, dve forme teksta na istu temu, od razlicitih autora, treba svakako povezati, kao moj clanak sa recenzijom Divova dobra i zla. Dee, povezuj
Kod tebe je ovako, s recenzije je link na tvoj tekst, a ne obrnuto - mislim da si ti tako tražio onomad, i spominjao si neki kvalitativni odmak nečega, ne sjećam se točno... |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 06/06/2012 : 22:31:09
|
bogami, mislim da si pobrkao...Ja sam hteo da tekst bude kontrarecenzija, a ti si predlozio da bude clanak i napomenuo da ces staviti poveznicu na recku. Sto se kvaliteta tice, ruku na srce, koliko dobar moras da budes da bi bio bolji od Darkwood Devila, koji je umesto recke iz epizode izveo pripovetku dugu 27 monitora ? Tu nema mesta ni za laznu skromnost ili bilo sta slicno, pa je predlog bio i da se postojeca zameni mojom. Iz etickih razloga smo se slozili da to necemo raditi.
Nego, dobro si me podsetio...moram da ti posaljem korekciju tog clanka. I don't like the old one. |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 08/06/2012 : 16:03:59
|
bogami, mislim da si pobrkao...
Malo se šalim, samo sam čekao kad ćeš reagirati... |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 08/06/2012 : 16:04:16
|
Noćna mora u svemiru Nathan Never Nova recenzija! NN LIB 27b | 96 str. Nenadano je prekinut kontakt između laboratorija na svemirskoj postaji Nemesis i Zemlje, a uprava sumnja da se gore dešavaju neobične stvari. Nathan i nekolicina stručnjaka odlaze na poprište i bivaju hladno dočekani od strane znanstvenika koji očito nešto skrivaju. Mračne individue skrivaju se u sjenama laboratorija, greške jednog nehumanog ambicioznog projekta. Uskoro više nitko neće biti siguran!
 |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Posted - 10/06/2012 : 11:51:03
|
Mogle bi se i ovdje dodati odgovarajuce recenzije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=search&header=0&Author=All&Name=&Heroes=zg&What=HR&Publisher=BBZG&ITPublisher=BBZG&list=off&sort=Publisher,Num,Hero&cnt=20&PageCount=1
http://www.stripovi.com/index.asp?page=search&header=0&Author=All&Name=&Heroes=zg&What=HR&Publisher=LIBKB&ITPublisher=LIBKB&list=off&sort=Publisher,Num,Hero&cnt=20&PageCount=1
http://www.stripovi.com/enciklopedija/strip/zagor-zg-aga-1-zagor/31742/0/
http://www.stripovi.com/index.asp?page=search&header=0&Author=All&Name=&Heroes=dd&What=HR&Publisher=LIB&ITPublisher=LIB&list=off&sort=Publisher,Num,Hero&cnt=20&PageCount=1
http://www.stripovi.com/index.asp?page=search&header=0&Author=All&Name=&Heroes=dd&What=HR&Publisher=VCKI&ITPublisher=VCKI&list=off&sort=Publisher,Num,Hero&cnt=20&PageCount=1
prve tri knjige http://www.stripovi.com/index.asp?page=search&header=0&Author=All&Name=&Heroes=nn&What=HR&Publisher=LIB&ITPublisher=LIB&list=off&sort=Publisher,Num,Hero&cnt=20&PageCount=1
http://www.stripovi.com/index.asp?page=search&header=0&Author=All&Name=&Heroes=mmnn&What=HR&Publisher=ARK&ITPublisher=ARK&list=off&sort=Publisher,Num,Hero&cnt=20&PageCount=1
+ drugi Agarthi stripovi.
Ako se ne varam delboj je taj koji dodaje nove naslovnice na sajt. Mislim da bi bilo dobro da mu se omoguci da moze kada postavlja naslovnice automatski da doda i odgovarajucu recenziju. U posljednje vrijeme sve vrvi od reprinta, stripova koji imaju recenzije. S vremenom se dosta toga nagomila i onda je to previse posla za jednog covjeka. Na ovaj nacin kada doda naslovnicu i upise ostale podatke, stavi jos samo link za recenziju.
|
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17642 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Posted - 10/06/2012 : 12:07:44
|
quote: Originally posted by delboj
Dodajem ja naslovne, a u recenzije ih je dodavao DeeCay, ne znam kako to funkcioniše.
pa nauci ovako se dosta toga nagomila |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17642 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina