forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Danas na TV-u
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 99

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 03/06/2012 : 19:25:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:
Originally posted by Johnny Difool

Ipak, valja spomenuti da je dio kritike Ganzu zamjerao pretjeranu ekspresivnost i sklonost preglumljivanju.

mislim da preglumljavanje ustvari nije zamjerka ako neka uloga traži tako nešto. a s obzirom da je Fuhrer oduvijek bio takav kakav je bio, mislim da je preglumljavanje bilo nužan dio cijele uloge.

često čitam te fore o preglumljavanju, kaj vjerojatno klinci pokupe čitajući kritičare, pa me baš zanima kad glumac prelazi tu granicu!

A kritičari koji su u "Der Untergangu" pronašli preglumljavanje u ulozi Hitlera nemaju onda pojma o Hitleru i njegovim (barem) govorima! A ima toliko autentičnih snimaka Hitlera pa su se mogli potruditi špogledati koji da znaju o čemu pišu....ali nikaj čudno.

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Edited by - dosada on 03/06/2012 19:25:57
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 03/06/2012 : 19:37:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Baš to sam i ja govorio filmologu Giliću kad me stao uvjeravati da je Ganz u ulogu Hitlera unio previše vikanja, teatralnosti i afektiranja.
Jer većina onog što iz snimki govora i obraćanja podređenima znamo o Hitleru, to upravo odgovara načinu na koji ga interpretira Ganz. Mislim da se čitavom projektu pristupilo vrlo pedantno i studiozno, i da se nije išlo s pretjerivanjima. Ali opet, mišljenja su donekle podijeljena.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 03/06/2012 : 19:39:29  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

Baš to sam i ja govorio filmologu Giliću kad me stao uvjeravati da je Ganz u ulogu Hitlera unio previše vikanja, teatralnosti i afektiranja.
Jer većina onog što iz snimki govora i obraćanja podređenima znamo o Hitleru, to upravo odgovara načinu na koji ga interpretira Ganz. Mislim da se čitavom projektu pristupilo vrlo pedantno i studiozno, i da se nije išlo s pretjerivanjima. Ali opet, mišljenja su donekle podijeljena.

apsolutno se slažemo!

taj Gilić zna puno filmova ali malo o filmovima....odnosno teze koje on iznosi su gotovo smiješne!

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 03/06/2012 : 19:44:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

ja sam na nekim web stranicama vidio sličnu krtiku Alana Rickmana u "Robinu Hoodu - princu lopova". isto kao ono preglumljavanje, previše emocija etc. ako se mene pita, mislim da tog Nottinghamskog šerifa nitko nije mogao tako zlokobno prikazat u tom stilu ko Rickman.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 03/06/2012 : 20:03:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ili recimo Jeremy Irons, koji bi možda bio i dijaboličniji.

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 04/06/2012 : 07:48:41  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
najbolji Nothinghamski šerif je bez konkurencije Robert Shaw

Edited by - rommel on 04/06/2012 11:34:52
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 04/06/2012 : 11:28:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Apsolutno! Baš kao što je Robin i Marian najbolji film o Robinu Hoodu.

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 04/06/2012 : 11:34:06  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 04/06/2012 : 16:07:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

za mene je najbolji film o Robinu Hoodu "Pustolovine Robina Hooda". a Errol Flynn najbolji Robin. "Robin i Marian" isto nije loše ispao jer vidimo Conneryja u ulozi malo ostarjelog Robina.
a najgora - kandže dolje - mi je BBC-jeva TV serija sa Jonasom Armstrongom, koji je meni osobno najgori Robin Hood od svih koje sam gledao.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2849 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 04/06/2012 : 22:19:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Pustolovine Robina Hooda su ne samo najbolji film o Robin Hoodu vec i jedan od najboljih avanturistickih filmova uopce.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 04/06/2012 : 23:41:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ernie Pike

Pustolovine Robina Hooda su ne samo najbolji film o Robin Hoodu vec i jedan od najboljih avanturistickih filmova uopce.

premda ja imam neki feeling da cijeli film ne bi bio to što jest da Curtiz nije preuzeo ulogu redatelja...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2849 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 04/06/2012 : 23:59:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Zaboravio sam da je Curtiz naknadno uskocio.
Pogledao sam na IMDB-u tko je poceo film. Gledao sam neke od filmova W. Keighleya (G-man npr.) i jedva ih se sjecam.
Go to Top of Page

Dule
Average Member

Croatia
546 Posts

Member since 09/05/2003

Posted - 05/06/2012 : 00:56:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dule's Homepage  Send Dule a Private Message  Reply with Quote
Malo sam u međuvremenu putovao, ali nadam se da nisam propustio zabavu...
Reče Difool:
"Da ti kažem gdje sve objavljujem? Ma daj, pa čemu da takvog ignoranta upućujem na neke kulturne i stručne časopise, radijske i TV-emisije, portale i programe art-kina? Od toga ne bi bilo apsolutno nikakve koristi, bilo bi to bacanje bisera..."

Dragi Difool,
napisao si ovdje već plahte "bisera", pa bi nam ipak i konačno(!) bar u nekoliko skromnih rečenica mogao otkriti sva ta mjesta, "kulturne i stručne časopise, radijske i TV-emisije, portale i programe art-kina" gdje već destak godina objavljuješ?!
Dok te podatke na vidim/o, shvatit ću samo da si uz maglu dao petama vjetra od ove otvorene rasprave; jer bi ista možda mogla razotkriti neželjene šupljine u tvom životopisu te stručnosti.
Dakle: Gdje, kada i što?
Za mene osobno, sigurno "Od toga ne bi bilo apsolutno nikakve koristi...", ali vjerujem da bi svima nama ovdje prisutnima ipak upotpunilo znanje o tvom liku i djelu.
Dakle: Gdje si, kada i što objavio, osim „ovdje“?
PS
Kao očitom plačeniku nekih TV postaja (pogledati naslove i termine o kojima se ovdje „govori“) možda tebi sve to nije važno, ali moglo bi zanimati publiku kojoj te najave i reklame serviraš.
Dakle: Gdje si, kada i što objavio osim „ovdje“?
:)
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 05/06/2012 : 09:39:49  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
u filmskom ljetopisu, imaš dosta recenzija.........uostalom odi pod članstvo i vidi pravo ime pa prek google lako najdeš kaj ti treba!

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 05/06/2012 : 12:27:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Dragi i kronično neupućeni Dule,

baš mi je drago da si se opet javio, jer sam prošlog puta stvarno pretjerao i bio pregrub. Pa evo u znak pomirenja da ti i odgovorim na pitanje, i osobito da se u nečem s tobom složim.

Dakle:

quote:
Gdje, kada i što?

Svugdje, stalno i svašta!

No ne pada mi na pamet ovdje nabrajati gdje, kada i što, jer je za otkrivanje toga dovoljno znati se služiti internetom, dakako ako te uopće zanima i ako nisi ovdje tek zbog zavisti i sitnih podmetanja. Ni ja naposljetku ne znam puno o tebi, pa čemu da se ovdje "outam"!

Ono zbog čega se bojim da je navođenje medija i inog u čemu surađujem izalud i bacanje bisera, tiče se toga što smatram da bi netko tko za sebe tvrdi da bi bio "bolji i isplativiji" filmski kritičar od moje malenkosti morao barem površno pratiti filmsku periodiku, i da mu se ne bi trebalo sve "crtati". No dobro, ne stigne se sve, pa je i logično da nemaš pojma o onome za što se smatraš boljim i isplativijim.

U vezi s upravo navedenim želim se i složiti s tobom:

Slažem se da bi ti ovaj moj posao obavljao bolje i isplativije od mene, samo da ti netko pruži priliku i kako on reče, ah da, plati!
Ma što bolje i isplativije, najbolje i najisplativije. Kao da je uopće problem o filmu pisati bolje od mene, diletanta ograničene pismenosti koji ni hrvatskim jezikom a kladim se ni korienskim pravopisom ne vlada tako superiorno kao ti.

I ne samo to. Siguran sam da bi ti bio i bolji biolog od Miroslava Radmana, i bolji molekularni biolog od Ivana Đikića. Da netko prepozna tvoje kvalitete i pristane ti platiti, ti bi bio veći i isplativiji stručnjak za vanjsku politiku od Mirjane Rakić, Tomislava Jakića i Gorana Rotima zajedno. A što bi tek napravio u teatru, kakav Oliver Frljić, kakva Senka Bulić, samo da te netko prepozna i plati ti.

No što da se radi, tvoje kvalitete filmskog kritičara zasad su neprepoznate, ali možda budu u sljedećem životu. Pa tako meni preostaje da pišem o filmu, uz nadu da ću jednom negdje ugledati i tvoj relevantan tekst. Ne mora nužno o filmu, može i o bilo čemu, recimo o stripu.

I ne sumnjam da će isti biti bolji i isplativiji od ovih mojih žvrljotina.

Za dalje me ispričaj, jer ne vidim svrhu u ovom dopisivanju.

Srdačno

filmski kritičar

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 05/06/2012 : 22:24:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
ej Dule, daj ti napiši neku "filmsku kritiku", pa da naš "filmski kritičar" vidi što je to "filmska kritika".

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2849 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 05/06/2012 : 22:50:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Ako mogu vratiti raspravu na Robin Hooda, napomenuo bih da smo zaboravili duhovit i zanimljiv Disneyev crtic iz 1973.
Za njega me veze i draga uspomena, jer je gledanje tog crtica bio prvi zajednicki odlazak u kino svih prvih (ili tad vec drugih) razreda osnovne skole Dragutina Domjanica u kino Jedinstvo u Stenjevcu. To sto smo isli pjesice je samo povecalo avanturu.
Na zalost, to kino vise ne postoji i klince danas vjerojatno voze u multiplekse.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 05/06/2012 : 22:58:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Kajaznam, here's no peace. Dule i Johnny bi se trebali prerušit u Drakulu, dosada može snimat a Darth iVan nek odredi koji je bolji.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 05/06/2012 : 23:32:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako mogu vratiti raspravu na Robin Hooda, napomenuo bih da smo zaboravili duhovit i zanimljiv Disneyev crtic iz 1973.
Za njega me veze i draga uspomena, jer je gledanje tog crtica bio prvi zajednicki odlazak u kino svih prvih (ili tad vec drugih) razreda osnovne skole Dragutina Domjanica u kino Jedinstvo u Stenjevcu. To sto smo isli pjesice je samo povecalo avanturu.
Na zalost, to kino vise ne postoji i klince danas vjerojatno voze u multiplekse.

Makar sam proveo mnoge lijepe trenutke u tim lokalnim kinima, moram priznati da neću previše plakati za njima.

Pod je uglavnom bio ravan ili tek blago nakošen, tako da su praktički sva sjedala bila u ravnini. A to je sranje kad si klinac i hoćeš gledati film, a ispred tebe sjedne netko malo viši.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 05/06/2012 : 23:38:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

Dule i Johnny bi se trebali prerušit u Drakulu, dosada može snimat a Darth iVan nek odredi koji je bolji.

Pa to je jasno, onaj koji je najvjerniji Stokerovoj viziji, prema Ivanovom sasvim objektivnom sudu.

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2849 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 05/06/2012 : 23:43:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Makar sam proveo mnoge lijepe trenutke u tim lokalnim kinima, moram priznati da neću previše plakati za njima.

Pod je uglavnom bio ravan ili tek blago nakošen, tako da su praktički sva sjedala bila u ravnini. A to je sranje kad si klinac i hoćeš gledati film, a ispred tebe sjedne netko malo viši.

Neudobna sjedala, katastrofalna slika i zvuk, sve je to istina. Danas me ne bi ni puskom natjerali u takvu dvoranu. Mogucnost da ides s drustvom u kino bez roditelja, za klinca u osnovnoj skoli, neprocjenjivo. Gledala su se samo umjetnicka djela poput Herbie ide u Monte Karlo, Dva superpolicajca, ...
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 05/06/2012 : 23:43:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Disneyeva verzija zbilja nije nešto - barem ne nešto u čemu bi mogli uživat klinci i odrasli.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 05/06/2012 : 23:45:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa to je jasno, onaj koji je najvjerniji Stokerovoj viziji, prema Ivanovom sasvim objektivnom sudu.

jesi pročitao knjigu? pa da možemo obojica dat objektivni sud

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 05/06/2012 : 23:47:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Gledala su se samo umjetnicka djela poput Herbie ide u Monte Karlo, Dva superpolicajca, ...

Baš tako.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 05/06/2012 : 23:53:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

jesi pročitao knjigu? pa da možemo obojica dat objektivni sud

Podsjeti me da nikad ne ulazim s tobom u raspravu oko filmova koji su snimljeni prema prethodnim predlošcima, jerbo već znam koji će ti biti glavni argument.

Go to Top of Page
Page: of 99 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000