forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Danas na TV-u
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 99

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 09/06/2012 : 12:04:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Inferno je jako dobar i kvalitetom otprilike na razini Suspirie, makar se i tu zaplet i konkretnija naracija tretiraju kao nužno zlo, ali je La terza madre puno slabiji, i zapravo u kontekstu prva dva suvišan film.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38018 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 09/06/2012 : 15:01:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

pokuša san ovo "Pi" pogledat al nije išlo.
i uspoređivat ovo s Rekvijemom za snove mi i nema nekog smisla.
Rekvijem je skroz ok uradak,iako malo naginje depresiji.

Svakako je odlican film, ali sam ne vjerujem da cu ponovno smoci snage da ga odgledam. Pretezak do bola. Kao npr. i Dancer in the Dark. Isto odlican ali mi zeludac i mozag ne bi dozvolila.

Kod ovih teskih za gledanje se svakako ubraja i Lynchev Eraserhead, ali iz sasvih drugih razloga. Mada nije dugacak film, ali svaka minuta mi se vukla i zeljno sam ocekivao kraj (sto mi se drukcije ne događa). Kad minute zivot znace...

Drukcije mi je veceras u 22h plan pogledati Blueberryja.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 09/06/2012 : 15:38:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Requiem je odličan.
Trebao bi biti depresivan, ali meni je svaka minuta bila zabavna, jer je sve tako veselo prikazano.

quote:
Originally posted by Poli

Drukcije mi je veceras u 22h plan pogledati Blueberryja.

Nemoj. Jednostavno nemoj.
Jedno od rijetkih smeća koje kod mene ima 1/10.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38018 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 09/06/2012 : 16:09:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Dobro, ali ja nisam bas citao Blueberryja do '93 kada sam jos citao stripove (znam, znam, sto se toga tice zivio sam ispod nekog kamena izgleda ), a sada sa povratkom, jos ga nisam (ni) poceo. Tako da cu film pogledati iskljucivo kao film, nevezan na serijal.

Sto naravno ne mora znaciti da mi nece biti sranje.
Ali barem su imena glumaca ta koja me zanimaju... pa bilo kako bilo.

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 09/06/2012 : 16:14:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Ni ja nikad strip nisam čitao.
Ali ovaj film nije film.
To je negledljiva lošost.
Nemoj si to raditi.

Uzmi bilo koji western, bilo koji, pa makar si ih sve ostale možda već sto puta pogledao i pogledaj opet umjesto ovoga.
Vjeruj mi.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 09/06/2012 : 16:25:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Nakon što sam čuo puno dojmova kako je Blueberry loš film, kada sam ga napokon pogledao bio sam iznenađen jer je zapravo jako dobar.

Svojedobno je Grant Morrison rekao kako Blueberry ima najbolji prikaz učinka droga, i tu se moram složiti s njime. Mislim da bolje sekvence nije bilo još od filma Easy Rider.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 09/06/2012 : 16:54:16  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
ne znam za učinke droge i kak izgleda strip ali filmski, Blueberry je odličan film!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8164 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 09/06/2012 : 20:24:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
gospodar planine, michael winterbottom, rtl 20:00
meni jako drag film, slobodno propšustite nogomet, nećete zažalit

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 09/06/2012 : 20:29:54  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
film možeš pogledat uvijek (i to u boljim uvjetima od onih koje nudi rtl) a utakmica je direktno ;)

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47141 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 10/06/2012 : 01:35:53  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Noćas u 01:26 na HTV 1, Suspiria, r. Dario Argento, Italija, 1977.

Darovita američka studentica baleta Susy Banyon (Jessica Harper) jedne kišne večeri stiže u njemački grad Freiberg zbog školovanja na tamošnjoj plesnoj akademiji. Kad naleti na izbezumljenu kolegicu Patty Hingle (Eva Axén) koja od nečega bježi, Susy ni ne sluti da će ona sutradan biti pronađena okrutno ubijena. A plesna je akademija uređena poput bordela, te izgleda poput skloništa za vještice kojima je ples zadnja rupa na svirali. Ono što tiranski raspoložene ravnateljice Madame Blanc (Joan Bennett) i gospođicu Tanner (Alida Valli) ponajviše zanima su ubojstva i druge opačine. Netko, naime, na bizarne načine ubija studente i profesore, a kad Susy odluči istražiti prošlost akademije otkrit će da je njena utemeljiteljica bila zloglasna vještica Elena Markos koja možda još uvijek tu boravi.

Horor "Suspiria" najpopularnije je ostvarenje kultnog talijanskog redatelja Daria Argenta, filmaša koji je nakon scenarističkih angažmana na žanrovski raznovrsnim filmovima Alberta Sordija, Tonina Cervija i drugih sunarodnjaka, te suautorstva priče za antologijski špageti-vestern "Bilo jednom na Divljem zapadu" Sergia Leonea, redateljsku karijeru započeo na prijelazu 60-ih u 70-e godine prošlog stoljeća. U domovini se afirmiravši nizom giallo filmova ("L´uccello dalle piume di cristallo", "Il gatto a nove code", "4 mosche di velluto grigio"...), predstavnicima talijanskog filmskog podžanra s pričama konstruiranima oko svirepih ubojstava i poremećene seksualnosti s nerijetko besmislenim psihološkim objašnjenjima, Argento se tek hitom "Suspiria" probio na šire europsko tržište.

Vizualnim se prosedeom krećući na rubu bajke, "Suspiria" osvaja sugestivnim tjeskobnim ozračjem, tipičnim argentovskim stiliziranim prizorima ekstremnog nasilja, igrama svjetla, ekspandirajućom jezom u sekvencama s ubojstvom slijepog pijanista, iznenadnim udarom vjetra itd., te raskošnim koloritom u kojem dominiraju grimizna crvena, plava i zelena boja koje su tako guste da se čini kao da će svakog trenutka procuriti s ekrana. No s narativne i logičke strane film ozbiljno šepa, dramaturški je nekoherentan te se doima poput niza međusobno nepovezanih ali svakako efektnih epizoda. U njima Argento elaborira svoju omiljenu temu koju je sažeo riječima "više volim vidjeti ubijenu lijepu djevojku, nego živu ružnu". S vremenom su se oko postojanja navodno necenzurirane verzije "Suspirie" isplele prave legende, no ako takva uistinu i postoji HTV je noćas neće emitirati.

inače baš gledan ovaj film sada

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 10/06/2012 : 09:42:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Danas hrt1 15.07
Labirinth
Bowie, J. Connely i lutke Jim Hansona.
Mislim da ga čak nisam ni gledao...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 10/06/2012 09:43:09
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 10/06/2012 : 10:29:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Suspiria, Inferno itd. su vizuelno divni filmovi sa ocenom -45 po pitanju kohezivnosti, scenarija i generalnog smisla. Argento, kao i svaki zabar, se lako ponese "slikarem" u sebi (a svaki je italijanski reziser de facto umjetnik...shvacas?), a ono ostalo je tu tek da popuni vreme. I dok su neke scene izuzetno efektne, npr. ubistvo na pocetku sa sve GOblinom u pozadini, ostatak filma je tragikomedija - kad je onaj ker izeo slepca umro sam od smeha, a finale i gomila vestica koje se smeju kao cilageri iz Muppet Showa je vec bilo previse. U Infernu, izuzetna scena kad onaj tip moli za pomoc, a onda mu neko prileti i dotuce ga, kad smo svi mislili "gle, sad ce ga izbaviti, dobricina".

Ako mi se ista svidelo od Argenta, to su njegovi matori gialli, od horrora moze Phenomena i ajd npr Sleepless, ali generalno, Dario Argento je jebeno najprecenjeniji reziser na kugli zemaljskoj. I to je mojih 2 eurocenta.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38018 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 11/06/2012 : 09:47:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Blueberry nije bio toliko los, ali odlican nikako. Malo se vukao... ili sam ja vec bio pospan.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 11/06/2012 : 11:32:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Večeras u 21:43 na HTV 1, Život u ružičastom / La vie en rose - Edith Piaf (La mome), r. Olivier Dahan, Francuska / Velika Britanija / Češka, 2007.

Biografska drama Oliviera Dahana ("Grimizne rijeke 2") sa sjajnom Marion Cotillard ("Dobra godina", "Početak") u naslovnoj ulozi za koju je ovjenčana Oscarom, Zlatnim globusom te nagradama BAFTA i César, sigurno je režirana, dojmljivo atmosferična i izvrsno glumljena priča o nesretnom životu glasovite, naizgled grube no izuzetno emotivne francuske šansonjerke zvane "Vrapčić". Film koji se zakitio i Oscarom za najbolju masku pati od mjestimične tezičnosti i gubitka ritma kao i od povremeno neuredne dramaturgije, no osvaja šarmom, neposrednošću i izvrsnom ulogom Cotillard. Ljubitelji Edith Piaf i francuske šansone doći će na svoje.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 11/06/2012 : 17:21:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

[quote]Originally posted by Johnny Difool

jel ima još neki dobar film o vješticama? za preporuku? ja se u vezi te tematike jedino sjećam filma "Witches" s Angelicom Houston. Rowan Atkinson je tumačio sporednu ulogu koliko se sjećam.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 11/06/2012 : 18:31:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Haxan i Alucarda. Tim redom

Bok, kako si.
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 11/06/2012 : 18:55:20  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
Day of Wrath - kao uistinu izuzetan
Witchfinder General - i možda najbolji Vincent Price
Rosemaryna Beba
meni jako drag film Bell, Book and Candle
Rene Clairov - I Married a Witch

a i ovu uvijek pomenuti treba

Edited by - rommel on 11/06/2012 18:59:33
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 11/06/2012 : 19:47:00  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
onibaba
kuroneko

nedavno preminuli autor, Japanac Kaneto Shindo!

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 11/06/2012 : 20:38:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Black Sunday, bre !

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 11/06/2012 : 23:22:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Nasumično, i obuhvaća malo širu tematiku od isključivog vještičarenja:

- Oženih se vješticom (I Married a Witch) Renéa Claira iz 1942.
- Crna nedjelja (Black Sunday) (La maschera del demonio) Marija Bave iz 1960. koju spominje Mairosu
- Dan gnjeva (Vredens dag) Carla Theodora Dreyera iz 1943. koji spominje rommel
- Zvono, knjiga i svijeća (Bell Book and Candle) Richarda Quinea iz 1958. - rommel
- Rosemaryna beba Polanskog koju također spominje rommel
- Noć demona (Night of the Demon) Jacquesa Tourneura iz 1957., negdje se navodi i kao Curse of the Demon
- Onibaba Kanetoa Shinda iz 1964. koji spominje dosada
- Kuroneko (Yabu no naka no kuroneko) također Shindo iz 1968. koji isto spominje dosada
- Maska crvene smrti (The Masque of the Red Death) Rogera Cormana iz 1964.
- Čovjek od pruća (The Wicker Man) Robina Hardyja iz 1973.
- Sveta krv (Santa sangre) Alejandra Jodorowskog iz 1989.
- Equus Sidneya Lumeta iz 1977.
- Sanjiva dolina (Sleepy Hollow) Tima Burtona iz 1999.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 12/06/2012 : 00:23:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Sanjiva dolina (Sleepy Hollow) Tima Burtona iz 1999.

u ovom filmu se jedan od likova (Katrina van Tassel) bavi vještičarenjem, ali film sam po sebi nije film o vješticama (po meni bar) jer to kao takvo nije fokus filma, već ubojstva počinjena od strane Bezglavog konjanika.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 12/06/2012 : 01:30:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Wicker Man je dobra sugestija. Ali Equus ? Hm.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 12/06/2012 : 08:49:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
crucible....

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 12/06/2012 : 10:13:49  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
a kad je već ušla i maska crvene smrti onda mora i the Haunted palace gdje je Price potomak salemskog vještca Josepha Curwena u (mada iz komercijalnih razloga potpisanoj kao Adaptaciji Poea) adaptaciji Lovecrafta - i njegova Čudnovata slučaja Charlesa Dextera Warda...
a ja bi ugurao i The Raven - meni tako sjajan film :)

Edited by - rommel on 12/06/2012 10:15:02
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 12/06/2012 : 13:19:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Meni je Equus jako dobar, unatoč ne sasvim artikuliranom bavljenju seksualnošću i religioznošću kroz naglašeni simbolizam. Lumet je tada bio u vrhunskoj formi i to se u filmu vidi.

Go to Top of Page
Page: of 99 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000