forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Da li razmenjujete stripove??
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

anto
Advanced Member

Serbia
21126 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 05/10/2010 : 22:58:05  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Danas je ponuda stripova definitivno najveća na prostorima bivše nam države, ali finansijski ne verujem da neko može da isprati sve što ga zanima.Dosta forumaša vidim da se muče i sa kiosk izdanjima, tako da za HC Boneli i ostale strip albume ne bih ništa komentarisao.
Ja lično (verujem kao i mnoogi drugi), imam listu prioriteta koju pokušavam da nabavim, ali ima tu dosta toga što bih voleo makar da pročitam, kada već ne mogu da kupim.
Imam par prijatelja koji opet imaju neke druge prioritete, pa sa njima razmenjujem albume.Normalno, najbitnija stvar je da u njih imam puno poverenje da će mi strip čuvati bolje nego svoj, kao što činim i ja sa njihovim.
Da li i vi isto radite ili razmišljate u tom pravcu.
I da, ovo se odnosi pre svega na čitaoce van Hrvatske, jer u hrvatskim Knjižnicama/bibliotekama se može naći velika većina izdatih albuma i stripova.Blago njima!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 05/10/2010 : 23:17:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Jebi ga, nisam ja za to. Sta je tvoje, tvoje je; ako hoces citat nesto sto nemas, prije ili posle ces da nadjes skenove, ili na stripzoni, ili negdje drugo. Ako razmjenujes, budi spreman da ti se tvoji stripovi vrate u gorem stanju nego sto su bili kad si ih 'razmjenio'

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26830 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 05/10/2010 : 23:19:13  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
ne u svakoj knjižnici,npr.u splitu ima samo jedan primjerak from hella a ima i stripova kojih uopće nema u knjižnici.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

kemo2012
Junior Member

USA
312 Posts

Member since 18/09/2010

Posted - 05/10/2010 : 23:21:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit kemo2012's Homepage  Send kemo2012 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Jebi ga, nisam ja za to. Sta je tvoje, tvoje je; ako hoces citat nesto sto nemas, prije ili posle ces da nadjes skenove, ili na stripzoni, ili negdje drugo. Ako razmjenujes, budi spreman da ti se tvoji stripovi vrate u gorem stanju nego sto su bili kad si ih 'razmjenio'

Slazem se ali ako poznajes covjeka i znas da cjeni stripove isto kao ti onda morez bez brige da mu posudis stripove (pogotovo ako je neki kolektor).

"I wake up and think dreams are real. I sleep so I don't have to feel."
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21126 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 05/10/2010 : 23:23:21  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Nisam primetio da mi se i jedan strip za nokat vratio u lošem stanju!

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17016 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 05/10/2010 : 23:33:55  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Eto, ja većinu strip albuma posudim u knjižnici (Libellus, Bookglobe), tko bi to sve kupovao... Stripove ne razmjenjujem, jer nemam s kim...
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21126 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 05/10/2010 : 23:35:59  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Eto, ja većinu strip albuma posudim u knjižnici (Libellus, Bookglobe), tko bi to sve kupovao... Stripove ne razmjenjujem, jer nemam s kim...

Velibore, jesi li ti pročitao zadnju rečenicu prvog posta ???

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 05/10/2010 : 23:36:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Stripove ne razmjenjujem, jer nemam s kim...

upravo, ni reci vise od ovoga

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21126 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 05/10/2010 : 23:38:33  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

baš te briga da razmenjuješ stripove, kada se tamo kod vas razmenjuju žene!

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 06/10/2010 : 01:22:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

baš te briga da razmenjuješ stripove, kada se tamo kod vas razmenjuju žene!

ma kakvi razmenjuju, poklanjaju!

Go to Top of Page

Zok
New Member

Bosnia and Herzegovina
121 Posts

Member since 02/10/2010

Posted - 06/10/2010 : 12:23:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Zok a Private Message  Reply with Quote
Ja bas i nisam za pozajmljivanje i slicne stvari jer nemaju bas svi odnos prema stripu kao ja,za mnoge je to samo komad papira koji nema nikakvu finansisku ili sentimentalnu vrijednost i tako se i odnose prema stripu.Plus sto sam imao i lose iskustvo tog tipa kad sam najboljem drugaru,koji inace i nije neki stripofil,dao da procita nekih 30-ak onih starih Markovih romana,iz onog perioda Zlatne serije kad je izlazio samo Komadant Mark,oko broja 100-150 a njegov cjenjeni djedica dosao na ideju da citavu zimu pripaljuje vatru sa tim stripovima.Meni je vraceno 30 stripova ali su svi bili noviji brojevi,oko 800-900 ZS,i nikako nisam uspio da objasnim tom drugaru da nemaju istu vrijednost,prije svega sentimentalnu,oni stari brojevi i ovi novi.Prema tome,sto je moje moje i nikakvo posudjivanje nije preporucljivo.
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 06/10/2010 : 18:34:20  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
Da, razmenjujem sa jednim poznanikom - kolekcionarem, koga sam upoznao na poslu.
On meni donese neke stripoteke, albume, pa i neke dzidza-bidze tipa L. Led, Ult. Spajdi i jos stosta.
Ja njemu zauzvrat dam neke ludensove Zagore, Dilane, Teksa...

Na taj nacin sam procitao Sninkela, Sambrove, Helboja, Torgala...

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21126 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 06/10/2010 : 20:02:23  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
E napokon jedan post u duhu topika.

Go to Top of Page

tenay
New Member

115 Posts

Member since 02/04/2010

Posted - 06/10/2010 : 21:47:39  Show Profile Show Extended Profile  Send tenay a Private Message  Reply with Quote
Ne ,ja nazalost nemam sa kim da razmenjujem stripove ,posto ih moja generacija ( ogromna vecina ni nezna sta je strip) ne cita . Barem ne u mom gradu
Go to Top of Page

nolo contendre
Junior Member

Serbia
411 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 06/10/2010 : 22:24:05  Show Profile Show Extended Profile  Send nolo contendre a Private Message  Reply with Quote
Imam prijatelja koji ima privatnu biblioteku kako knjiga tako i stripova. Ja njemu odnesem par VČ Dilana a on meni napuni auto HC izdanjima Bluberija, Magičnog Vetra, Nejtana Nevera itd..

Jbg, kad ima puno više stripova od mene.
Go to Top of Page

kemo2012
Junior Member

USA
312 Posts

Member since 18/09/2010

Posted - 06/10/2010 : 22:39:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit kemo2012's Homepage  Send kemo2012 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tenay

Ne ,ja nazalost nemam sa kim da razmenjujem stripove ,posto ih moja generacija ( ogromna vecina ni nezna sta je strip) ne cita . Barem ne u mom gradu

Imam dosta stripova od Marka i Bleka koje bi rado zamjenio za Zagorove pa ako si za interesovan onda se javi.

"I wake up and think dreams are real. I sleep so I don't have to feel."
Go to Top of Page

tenay
New Member

115 Posts

Member since 02/04/2010

Posted - 06/10/2010 : 23:17:50  Show Profile Show Extended Profile  Send tenay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kemo2012

quote:
Originally posted by tenay

Imam dosta stripova od Marka i Bleka koje bi rado zamjenio za Zagorove pa ako si za interesovan onda se javi.

Hvala na ponudi druze ,ali ja sam mislio na pozajmljivanje (a ne na zamenu ) . Nemam ja puno stripova za zamenu ,znas kako je ,jedva odvojim novac za neko novo izdanje .
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40305 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/10/2010 : 07:21:59  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja ne volim tu razmenu za citanje.. Ne volim nista da pozajmljujem drugima pa ni sam ne trazim nista na zajam.. Volim svoju arhivu i kao da mi vade zdrav zub kada nesto vadim iz nje.. A i realno nemam sa kim..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Ajkula
Senior Member

Serbia
1231 Posts

Member since 09/03/2012

Posted - 15/06/2012 : 16:49:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Ajkula a Private Message  Reply with Quote
Mene gledaju belo kad spomenem nešto od stripa, tako da ne da nemam s kime da menjam, nego...

?????? ? ???????

Edited by - Ajkula on 15/06/2012 16:51:15
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 15/06/2012 : 17:00:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ja taman hteo da napisem da bih, ali nemam s kim
kad vidim da sam vec napisao :D

Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 15/06/2012 : 17:09:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
ja znao posuđivati od dcopica ali sada kako je u drugoj državi baš i ne posuđujem više. sad idem u knjižnicu.

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13463 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 15/06/2012 : 17:14:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Jok, nemam s kim da razmenjujem. Ono što me interesuje da pročitam, a ne bih da kupim na slepo, skinem sken.
Go to Top of Page

xander
Junior Member

Serbia
401 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 15/06/2012 : 17:16:34  Show Profile Show Extended Profile  Send xander a Private Message  Reply with Quote
Slična situacija kao i sa većinom. Jednostavno nemam nikoga iz bližeg okruženja ko čita stripove a kamoli da ih skuplja. A tu je i odnos koji mnogi imaju prema nečemu što pozajme. Nevezano za stripove, ja kad nešto uzmem trudim se da to najbrže što mogu i vratim, a često mi se događalo da na nešto čekam po više meseci pa ponekad ni ne dobijem nazad.

Edited by - xander on 15/06/2012 17:17:21
Go to Top of Page

markolar
Advanced Member

Slovenia
3104 Posts

Member since 05/01/2004

Posted - 15/06/2012 : 17:32:06  Show Profile Show Extended Profile  Send markolar a Private Message  Reply with Quote
Rado bih zamjenio stripove za stripove, imam i oglas ovdje (Strip albumi za strip albume) ali samo jedan član se bar javio za razmjenu (da mu bar pošaljem listu šta nudim), tako, da to ide dosta slabo.

A što se čitanja tiče, imam na "listi čekanja" barem 150 stripova/strip albuma ali nemam vremena dosta, tako, da samo "gomilam" stripove u želji, da ču ipak naći vremena i za čitanje.

A kupuje se dosta toga, sada sam se orijentirao samo na Libellus/Fibra, "trafik" robe više ne kupujem i tako, sam raprodao skoro sve SD/Ludens izdanja (ostao mi je samo Nathan Never Komplet i Zagor Extra komplet). Kad sam počeo slagati na policu tek kupljena izdanja i to ne, da bi pročitao te stripove, došlo je vreme za razprodaju.
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 15/06/2012 : 17:56:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
Hm... ja govorio o posuđivanju, a razmjenjivanje za mene je kada zamijenim strip za strip i kada više nije u mom vlasništvu.

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3112 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 15/06/2012 : 18:05:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
Ja svoje stripove posudjujem samo Rasi(feniks) posto ih on vrati jos u boljem stanju
a dozvolio sam i braticu da ih cita kod mene ali kako procita tako ih i vraca gdje su bili
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000