forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Igra prijestolja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 94

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 22/06/2012 : 13:02:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Inače, čitanje počinje danas!
Moram još kupiti petu knjige (u dva dijela), no ima vremena.
Odlučio sam pročitati tih 5 knjiga pa onda za 10 godina kada bude gotovo svih 7 knjiga (5 ponovo + dvije zadnje).
Ne mogu više čekati, serija me maksimalno napalila...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 22/06/2012 13:04:31
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 22/06/2012 : 14:33:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Iako mi se ilustracije na koricama ni malo ne svidjaju, volio bih i ja imati PLiV u HC izdanju. Moje Lagunine knjige su se toliko pohabale od bar 10 citanja po knjizi, da ozbiljno razmisljam da kupim nove, a ove poklonim gradskoj biblioteci. Samo se bojim da mi ne bi hrvatski ofgovarao, koliko god je slican jezik, problem je bas u tim sitnim razlikama, jer sam ja navikao na prevod "Zimovrel", "Krajoluj", "Brzorecje" i slicno.
Inace, pogledah ovih dana prvu sezonu opet, pa, nevjerovatno je koliko mi je bolja legla ovako, toliko detaljcica nisam ni primijetio, jer sam bio opsjednut time hoce li ispostovati vjerno desavanja iz knjige.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 22/06/2012 : 16:21:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Iako mi se ilustracije na koricama ni malo ne svidjaju, volio bih i ja imati PLiV u HC izdanju. Moje Lagunine knjige su se toliko pohabale od bar 10 citanja po knjizi, da ozbiljno razmisljam da kupim nove, a ove poklonim gradskoj biblioteci. Samo se bojim da mi ne bi hrvatski ofgovarao, koliko god je slican jezik, problem je bas u tim sitnim razlikama, jer sam ja navikao na prevod "Zimovrel", "Krajoluj", "Brzorecje" i slicno.
Inace, pogledah ovih dana prvu sezonu opet, pa, nevjerovatno je koliko mi je bolja legla ovako, toliko detaljcica nisam ni primijetio, jer sam bio opsjednut time hoce li ispostovati vjerno desavanja iz knjige.

Za sam ja jedini koji čita srpski, hrvatski i engleski i prilagodi se svakom jeziku bez problema. Meni su ekavski i ijekavski jednako svarljivi i skoro da ni ne primjećujem čije izdanje mi je u rukama.
Oštrozimlje, Krajoluja, Rijekotok - nije neka velika kvalitativna razlika. Vjerovatno je samo navika u pitanju.
Kad bolje razmislim, najdraža su mi originalna imena, no kao što rekoh prilagodim se za par stranica...

Iako sam tek počeo čitati, Ribićeve naslovnice su mi lijepe - više slike nego crteži. Na prvoj mi se čine Eddard i Robert (u doba prevrata) pa slijedi Daenerys na drugoj, Snow i Ghost na trećoj i valjda Jaime i Cersei na četvrtoj.
Ako griješim jer je netko od njih zaginuo, nemojte me ispravljati...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 22/06/2012 16:38:57
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 22/06/2012 : 17:00:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Ma, naravno, citam ja na hrvatskom, i cesto ni ne primijetim razliku. Samo je navika u pitanju. Isto bi bilo da sam prvo citao hrvatski prevod, pa kasnije srpski, ne bi mi leglo, kao sto ni Alan Ford na ekavici nije. I zavidim ti sto jos nisi trecu procitao, ceka te uzivanje na preko 1000 stranica :)
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27650 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 22/06/2012 : 17:59:06  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

A šta reći?
Koju posluku porati?
Uživaj!!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11973 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 22/06/2012 : 18:24:29  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Ovo,bogovski,deluje,
Nadam,se,da,je,i,prevod,vrhunski,

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 22/06/2012 : 23:40:29  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wesskowaz

Ovo,bogovski,deluje,
Nadam,se,da,je,i,prevod,vrhunski,

Apsolutno, to ti mogu garantirati , osim ako te ne smetaju rijeci kao Oštrozimlje
Posto sam knjige procitao osim na originalnom engleskom i na njemackom prevodu , mogu ti reci da je hrvatski prevod izvrstan.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 23/06/2012 : 12:09:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
quote:

Odlučio sam pročitati tih 5 knjiga pa onda za 10 godina kada bude gotovo svih 7 knjiga (5 ponovo + dvije zadnje).

Ja sam za serijal Pjesma leda i vatre čuo ima par godina no tek sam prošlo ljeto došao do knjiga.
Jednom kad sam počeo čitati nisam prestao sve dok nisam pročitao svih 5 knjiga.
Mene već sad muči činjenica da ćemo morati dugo čekati na 6 knjigu.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 23/06/2012 : 15:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Leonid

quote:

Ja sam za serijal Pjesma leda i vatre čuo ima par godina no tek sam prošlo ljeto došao do knjiga.

a ko to zna,

cekalo se dugo na četvrtu, čekalo se dugo na petu al sad kako je krenula serija mislim da neće moći istim tempom pisati šestu i sedmu

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 25/06/2012 : 01:06:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mali_Mate

quote:
Originally posted by Leonid

quote:

a ko to zna,

cekalo se dugo na četvrtu, čekalo se dugo na petu al sad kako je krenula serija mislim da neće moći istim tempom pisati šestu i sedmu

Martin ima 64 godine.
Ako bude sreće i zdravlja za 10 godina bismo mogli imati cjelokupan Martinov serijal.
Ako bude sreće, ali ne i zdravlja, za 10 godina bismo mogli imati djelomično Martinov, a djelomično serijal napisan od nekog drugog pisca.
Ako ne bude ni sreće ni zdravlja, mogli bismo imati nedovršen serijal...

Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 25/06/2012 : 13:10:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je se on osigurao za takvo nešto,sigurno doma u sefu ima ugrubo napisan kraj i objašnjenja "škakljivih" nedoumica koje muče nas fanove.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 25/06/2012 : 15:54:23  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Martin ima 64 godine.
Ako bude sreće i zdravlja za 10 godina bismo mogli imati cjelokupan Martinov serijal.
Ako bude sreće, ali ne i zdravlja, za 10 godina bismo mogli imati djelomično Martinov, a djelomično serijal napisan od nekog drugog pisca.

10 godina ne bih baš rekao! Preveliki je pritisak na njega, priča to u svakom intervjuu, već se čak i pisalo da bi nova knjiga možda već izašla ove godine, ali sumnjam. Uglavnom, on bi htio završiti za nekoliko godina, i da je ovo zadnji put da pokušava nešto tako ambiciozno. Pjesma leda i vatre bit će mu opus opus, no ne bih htio završiti ovime, nada se još tridesetak godina plodnog rada!

ej, obi, nije valjda da TI još nisi pročitao cijelu sagu? Mislim da ćeš to pročitati začas, moram priznati da mi je za drugu knjigu bilo potrebno tjedan dana...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 25/06/2012 : 16:16:13  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
ma i ako umre završit će je neko drugi...
ko točak vremena

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 25/06/2012 : 17:05:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Martin ima 64 godine.

10 godina ne bih baš rekao! Preveliki je pritisak na njega, priča to u svakom intervjuu, već se čak i pisalo da bi nova knjiga možda već izašla ove godine, ali sumnjam. Uglavnom, on bi htio završiti za nekoliko godina, i da je ovo zadnji put da pokušava nešto tako ambiciozno. Pjesma leda i vatre bit će mu opus opus, no ne bih htio završiti ovime, nada se još tridesetak godina plodnog rada!

ej, obi, nije valjda da TI još nisi pročitao cijelu sagu? Mislim da ćeš to pročitati začas, moram priznati da mi je za drugu knjigu bilo potrebno tjedan dana...

Ne čitam nedovršene stvari...
Ali, eto napravio sam iznimku i počeo čitati neki dan prvu knjigu. Pročitat ću prvih 5 sada pa onda svih 7 jednog dalekog dana kada bude gotovo. Ide brzo, no možda nisam trebao gledati seriju jer mi je malo ubila neizvjesnost čitanja.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 25/06/2012 : 17:48:50  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ide brzo, no možda nisam trebao gledati seriju jer mi je malo ubila neizvjesnost čitanja.

Nema veze, Martin nudi puno više u pisanoj formi, serija je štura s detaljima i jako puno toga je promijenjeno. Ja sam sada išao pogledati drugi put drugu sezonu nakon odčitane prve dvije knjige! Sve je kompresirano.

btw. posljednja epizoda druge sezone sadrži, mislim, prva četiri poglavlja treće knjige...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41138 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 25/06/2012 : 19:33:13  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Knjige nista posebno ne izgledaju.. Nikakav to nije luksuz... Ilustracije su mi totalno bezveze... Izgleda da vas Algoritam klepa.. A jos u HR nema poreza na knjige...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 25/06/2012 : 20:18:12  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Knjige nista posebno ne izgledaju.. Nikakav to nije luksuz... Ilustracije su mi totalno bezveze... Izgleda da vas Algoritam klepa.. A jos u HR nema poreza na knjige...

Ilustracije Esada Ribića su sasvim prikladne za ovaj kvalitetni tvrdi uvez.
Prije bi kupio algoritmovu verziju nego bilo koju drugu, bez obzira na cijenu.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 25/06/2012 : 20:30:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja ne znam sawitchu pa ti stalno nešto gundjaš protiv ovog Game of thrones... Što jednostavno ne uživaš u tome?

E, iako je staro, ne bi bilo zgorega ponovno staviti link gdje Simpsoni skidaju GOT:
http://www.buzzfeed.com/whitneyjefferson/the-simpsons-do-game-of-thrones

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 25/06/2012 : 21:32:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne klepa mene nitko.
Ja imam izbor. Vidio, opipao i omirisao srpsko, hrvatsko i USA izdanje i kupio hrvatsko jer mi se najviše sviđa...
Sviđju mi se i naslovne i korice na opip i uvez i lagani papir i činjenica da knjigu možeš otvoriti do kraja i što je dosta velik format.

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41138 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 26/06/2012 : 08:08:07  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Za te pare su mogli da rade koricenja kao sto je radila Stvarnost negde 70-ih i 80-ih godina... E to je bilo kvalitetno koricenje.. Elem, da ne dubim, sta god vas cini zadovoljnima...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11973 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 26/06/2012 : 08:18:50  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Knjige su zaista kvalitetno odradjene. Imao prilike da ih listam pre neki dan.
Meni je ovo za 5 klasa bolje od Laguninog izdanja.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

andi
Junior Member

Croatia
306 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 29/06/2012 : 11:41:57  Show Profile Show Extended Profile  Send andi a Private Message  Reply with Quote
http://www.fantastic-zagreb.com/hr/film-05-gameofthronesII.php
Go to Top of Page

dante
Senior Member

Croatia
2478 Posts

Member since 16/01/2008

Posted - 29/06/2012 : 12:19:54  Show Profile Show Extended Profile  Send dante a Private Message  Reply with Quote
Algoritam sa svakom novom sezonom serije na vec postojece knjige stavi novi ovitak koji se vizualno kaci na samu HBO seriju, pa kome se ne svidjaju originalne Algoritmove naslovnice a ima strpljenja i zivce kao konj neka prati kupnju knjiga po sezonama

These pretzels are making me thirsty...

Edited by - dante on 29/06/2012 12:20:36
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 29/06/2012 : 15:20:43  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
ja sam pročitao dvije i pol knjige :D nije loše

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member

5591 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 06/07/2012 : 11:22:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

ja sam pročitao dvije i pol knjige :D nije loše

Nije lose...sta je tebi, pa ovo je remek delo
Go to Top of Page
Page: of 94 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000