forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Prometheus
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 15/07/2012 : 20:03:35  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Tek sam ga danas pogledao, uopće nije loš film, naprotiv, vrlodobar dojam je kod mene ostavio.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 17/07/2012 : 12:26:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Meni je ovo favorit od svih Alien filmova

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38103 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 17/07/2012 : 13:16:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Ozbiljno? I od keca i dvojke?

Ja ga jos nisam pogledao - cekam da se prasina sleze da ne bih bio previse opterecen (poslije svih pljuvacki htio-nehtio sam stavio bubu u mali mozak).

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 17/07/2012 : 13:20:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

evo preokreta :D

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/07/2012 : 13:23:14  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Koliko oprečnih mišljenja oko ovog filma... Baš ga treba pogledati i osobno prosuditi. Nisam ga mogao ići gledati u kino kad je bio novi, sad mi više nije fora ići u kino, pričekat ću na dvd-u...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 17/07/2012 : 13:28:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
zaboga, pa ako ga ne gledas u bioskopu, utisak ce biti hiljadu puta grdji :O

ako se oko necega 99% ljudi slaze
to je da je vizuelni momenat fantastican :))

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 17/07/2012 : 13:34:42  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

i meni, ostale imam u kolekciji ali nikad mi nisu sjeli.......

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/07/2012 : 14:25:46  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

quote:

Ma daj dosada, nemoj sada i to počinjati...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 17/07/2012 : 14:40:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message  Reply with Quote
Ja sam ga gledao prije 10-ak dana ali budući sam ga gledao u cinestaru u 3d tehnici utisak je vjerojatno puno bolji nego da sam ga gledao na dvd-u. Ja sam jedan od rijetkih koji nikada nije bio veliki ljubitelj filmova o Alienu tako da mi je čak bilo poželjno da film bude malo drugačiji. Nikad nisam doživio onu napetost prvog dijela, čak štoviše išlo mi je na živce. Tko zna možda bi sasvim suprotan efekt bio da sam ga gledao u kinu.
Što se tiče prometeja ne može se a ne podijelit ga na vizuelni dio i sam scenarij. Vizuelno film je gotovo savršen, 3d efekti odlični, režija također odlična i osjeti se atmosfera i ugođaj.
Što se tiče scenarija tu ima dosta neuvjerljivosti, nelogičnosti i malo je teže to sve progutati. Uz malo uvjerljiviju priču, pa možda čak i glumu ovo bi bio sjajan film, ovako nešto između 3 i 4.

www.izdavanje-knjiga-dani.hr
www.vangogh.hr
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 17/07/2012 : 14:52:02  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Originally posted by dosada

quote:

Ma daj dosada, nemoj sada i to počinjati...

ne kužim???

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 17/07/2012 : 15:34:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

quote:

Ozbiljno? I od keca i dvojke?

Ja ga jos nisam pogledao - cekam da se prasina sleze da ne bih bio previse opterecen (poslije svih pljuvacki htio-nehtio sam stavio bubu u mali mozak).

Veliki sam fan prvog i drugog dijela, ali ove religijske i filozofske konotacije koje su u Prometheusu mi se svidjaju puno vise nego ono Alien cudoviste (u ovom filmu Aliena nema, hvala bogu). Stavise, smatram da je ovo puno vise ambiciozan film od ostalih iz ovog franchise-a.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 17/07/2012 : 20:51:33  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Ne znam što je taj Alien 2 toliko izvikan, kao da je najbolji, svodi se na običnu pucačinu. Jedinica je daleko iznad njega, a i Prometheus mi je puno bolji.
Sad ću možda izazvati pravu herezu: Čak mi je i trojka, po kojoj mnogi pljuju, bolja od dvice.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 17/07/2012 : 20:53:42  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Koliko oprečnih mišljenja oko ovog filma... Baš ga treba pogledati i osobno prosuditi. Nisam ga mogao ići gledati u kino kad je bio novi, sad mi više nije fora ići u kino, pričekat ću na dvd-u...

Pogledaj ga radije u kinu, a ne na DVD-u. To treba pogledati u kinu.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 17/07/2012 : 21:01:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Jedan od razloga hvaljenja "dvojke", pored fantastične Cameronove režije, izvrsnog profiliranja galerije likova, sjajne dramaturgije i naracije bez ijednog trenutka praznog hoda, fantastičnih akcijskih sekvenci itd., leži i u tome što je film prepoznat kao "vijetnamski", odnosno jer je Cameron u njemu metaforički iskazao snažnu kritiku američke agresije na Vijetnam.
Ili je to barem tako tada interpretirano.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 17/07/2012 : 21:08:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
mozda se zbog tog vijetnama tolerisu greske koje se prometeju guraju u nos, oci, usi, dupe....
:D

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4314 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 17/07/2012 : 21:26:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dsormaz1

Ne znam što je taj Alien 2 toliko izvikan, kao da je najbolji, svodi se na običnu pucačinu. Jedinica je daleko iznad njega, a i Prometheus mi je puno bolji.
Sad ću možda izazvati pravu herezu: Čak mi je i trojka, po kojoj mnogi pljuju, bolja od dvice.

Donekle bih se složio s tobom. Samo što mi je trojka mrvicu slabija od dvojke. I nikad mi nije bilo jasno to pljuvanje po 3 i 4. Uvijek sam na Alien trio/quadrologiju gledao kao i na Mad Max-ove. Svaki je po malim detaljima osobit, odnosno (DOBRA) priča za sebe.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 17/07/2012 : 21:34:58  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Jedan od razloga hvaljenja "dvojke", pored fantastične Cameronove režije, izvrsnog profiliranja galerije likova, sjajne dramaturgije i naracije bez ijednog trenutka praznog hoda, fantastičnih akcijskih sekvenci itd.,

Očito bih ga trebao ponovo pogledati (posebno zbog "izvrsno profiliranih likova", kako navodiš, ne pamtim ga kao takvog), ostao mi je u sjećanju kao pucačina, ništ' posebno. I jedino mi se po tome bitno razlikovao od ostalih nastavaka.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 17/07/2012 : 21:38:52  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

quote:

Donekle bih se složio s tobom. Samo što mi je trojka mrvicu slabija od dvojke. I nikad mi nije bilo jasno to pljuvanje po 3 i 4. Uvijek sam na Alien trio/quadrologiju gledao kao i na Mad Max-ove. Svaki je po malim detaljima osobit, odnosno (DOBRA) priča za sebe.

Dobra usporedba s Mad Maxom, i ja to stalno govorim frendovima koji stalno glorificiraju Alien 2 (ili točnije "Aliens"), a pljuju po drugim djelovima. Kao što kod SW samo uzdižu SW5, a ostalo kao ništa ne valja.
I da, svaka priča je dobra za sebe, ne bi bilo dobro da sve nalikuju jedna na drugu...
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 17/07/2012 : 21:50:54  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

quote:

slažem se za maxa...

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 17/07/2012 : 22:45:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Alieni po omiljenosti:
2
4
1
3

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Torghal
Senior Member

Croatia
1981 Posts

Member since 27/09/2004

Posted - 18/07/2012 : 05:55:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Torghal a Private Message  Reply with Quote
Alieni po omiljenosti kod mene:
3
2
1
ćetvrti je preveliko smeče da bi ga uopće stavljao na listu
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38103 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 18/07/2012 : 09:33:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:

Veliki sam fan prvog i drugog dijela, ali ove religijske i filozofske konotacije koje su u Prometheusu mi se svidjaju puno vise nego ono Alien cudoviste (u ovom filmu Aliena nema, hvala bogu). Stavise, smatram da je ovo puno vise ambiciozan film od ostalih iz ovog franchise-a.

Da, citao sam da je ovaj put puno vise fokusa na kako kazes "religijske i filozofske konotacije", i mozda ga to spasi sto se mene tice. Jer iskreno, trailer me bas i nije privukao - CGI i fancy-dancy tehnikalije plus lepa lice nisu nesto sto bi me privuklo kod filma. Znaci, jedini spas "mu je" da me barem prica zadovolji. :)

Istina, puno ljudi se lozi na dvojku, jer akcija i triler traju sve do kraja. Ono, sto se vise blizi kraj to napetije, ide se sve brze... zauvijek pamtim kraj (mislim na recimo posljednjih pola sata ili tako nesto) kao neki "rolerkoster"... a to nije nesto sto zahtijeva dobru pricu i punu upotrebu sinapsa. :D

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 18/07/2012 : 10:01:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Moja top-lista Aliena:

1.
2.
4.
3.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 18/07/2012 : 10:41:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Moji alieni:
2
1
4
3

Dvojka je ispred jer je vrlo akcijski orijentirana, a to je draže od čistog suspensa... Četvorka je uzbudljiva, usprkos nekim manjkavostima scenarija, ali to je radio Joss Whedon (vrlo fanovski) i jednostavno ne mogu reći ništa loše o njegovom uratku!

Ja sam i odrastao uz ove filmove, rijetko koji SF-ovi su bili baš tako dobri. Neki momenti su mi se urezali u pamćenje, tipa kad sam prvi put vidio aliena kako napada i razvlači ona svoja druga usta, ili kad se Weaverica bori u robotu s maticom na kraju dvojke, to su neponovljivi momenti. I očito ću ih uvijek zagovarati.

Danas je lakše redateljima i scenaristima jer imaju svu tu tehniku i specijane efekte pomoću koje mogu savršeno interpretirati sve što zamisle, a nekad se morao poslužiti onim malim što je postojalo i nadati se da će držati vodu. Evo, siguran sam da je Prometej vizualno savršenstvo, a ostalo ću morati sam procijeniti.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 18/07/2012 : 10:55:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Stvar i jest u tome što je Cameron u "dvojci" namjerno želio napraviti što veći odmak od prvog dijela, jer njegovom naglašenom autorskom habitusu nije odgovaralo da bude puki nastavljač nečijeg djela već da svemu dade što izraženiji vlastiti autorski pečat, pa je umjesto SF-horora snimio čisti akcijski (ratni) SF koji u određenom smislu čak ni ne treba gledati u strogoj vezi s "jedinicom".

Jasno da su "Aliens" dio serijala, u osnovnim tematskim i idejnim crtama vrlo čvrst dio, ali je ipak to podjednako i film Jamesa Camerona.
Baš kao što je "trojka" i dio Alien-sage i prepoznatljiv film Davida Finchera, a "Alien: Uskrsnuće" film Jeana-Pierrea Jeuneta, autora "Delicatessen", "Grada izgubljene djece" i "Amélie" koji se malo pogubio u "Zaruke su dugo trajale".

Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000