Author |
Topic  |
ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts
Member since 20/08/2006 |
Posted - 18/07/2012 : 18:37:29
|
quote: Originally posted by Leonid
Jedno je sigurno,Danaerys će biti u svih 7 knjiga.Kao i Tyrion,za Jona ne znam.....puno je upitnika na kraju 5 knjige.
Bez spoilera pliz!! |
 |
|
nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 18/07/2012 : 18:43:29
|
Pitanje da li da opet procitam prve cetiri knjige ili da krenem na petu |
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member

.jpg)
5596 Posts
Member since 06/10/2011 |
Posted - 18/07/2012 : 19:11:22
|
quote: Originally posted by nemanja93
Pitanje da li da opet procitam prve cetiri knjige ili da krenem na petu
Ma na 5-tu odma...kako budu izlazile serije odgledaj jednu po jednu i obnovi znanje  |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 18/07/2012 : 19:13:04
|
quote: Originally posted by DeeCay
S četvrtom će te se malo ohladiti.....dosta je drugačija od prethodne tri,ona se mora čitati na malo strpljiviji način.
Ne nužno, isto ide tečno, no nema baš toliko krucijalnih momenata, a i fale likove na koje smo se navikli od početka. Ova četvrta je kao početak nove trilogije, novi likovi, nova mjesta...
Šta misliš da pročitam treću i da tu prestanem? |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member

.jpg)
5596 Posts
Posted - 18/07/2012 : 19:17:46
|
S četvrtom će te se malo ohladiti.....dosta je drugačija od prethodne tri,ona se mora čitati na malo strpljiviji način.
da cuo sam...prijatelj mi rece da se stalni likovi i ne pojavljuju...sve nove face...a to mi sad,posle frisko procitane 3-ce knjige zvuci mnogo interesantno  |
 |
|
nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts
Posted - 18/07/2012 : 19:18:38
|
quote: Originally posted by Dr. Zistis
Ma na 5-tu odma...kako budu izlazile serije odgledaj jednu po jednu i obnovi znanje 
Ma seriju sam odgledao vec Nego je pitanje da li imam zivaca da se bacam na par hiljada stranica teskog stiva u ovim lepim danima |
|
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
|
Dr. Zistis
Advanced Member

.jpg)
5596 Posts
Posted - 19/07/2012 : 08:37:13
|
quote: Originally posted by Dr. Zistis
Ma na 5-tu odma...kako budu izlazile serije odgledaj jednu po jednu i obnovi znanje 
Ma seriju sam odgledao vec Nego je pitanje da li imam zivaca da se bacam na par hiljada stranica teskog stiva u ovim lepim danima
Svaka ti cast ako uspevas da odolis...ja ne mogu naspavanje ako ne procitam bar 10-tak stranica...vuce, jebi ga  |
 |
|
Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 19/07/2012 : 09:20:06
|
quote: Originally posted by ordell
Jedno je sigurno,Danaerys će biti u svih 7 knjiga.Kao i Tyrion,za Jona ne znam.....puno je upitnika na kraju 5 knjige.
Bez spoilera pliz!!
Nije to spoiler ,knjiga bez Danaerys nema smisla a tko god misli da će nju Martin skratit za glavu grdno se vara. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 20/07/2012 : 08:47:11
|
quote: Originally posted by Obi-wan Ne nužno, isto ide tečno, no nema baš toliko krucijalnih momenata, a i fale likove na koje smo se navikli od početka. Ova četvrta je kao početak nove trilogije, novi likovi, nova mjesta...
Šta misliš da pročitam treću i da tu prestanem?[/quote]
Eh, to ti ne mogu reći, ovisi koliko si zainteresiran što se dešava dalje s likovima. A znaš i sam koliko još im do kraja. Osobno sam dugo čekao da neki likovi poput Cersei i Brienne dobiju poglavlja iz svog pogleda, da vidim na koji način razmišljaju. btw. četvrta i peta knjiga dešavaju se istovremeno (s malim odmakom u drugoj polovici 5. knjige). |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts
Member since 14/09/2010 |
|
Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 20/07/2012 : 14:00:08
|
quote: Originally posted by trolodtroje
Ma jok. I Deneris je minljiva ko drugi...ima da je skine ili da ode u zaborav.
Ona je Azor Ahai!!! Pobogu,već nakon prve knjige jasno je koliku ulogu ima ona i Arya. Ako poznaš pozadinu i mitologiju Westerosa onda znaš da njega(nju) sigurno neće skratit za glavu. Ovo je nekakav spoiler pa nek ne čita onaj tko ne želi znati neke informacije prije potrebe.
To što se ona nekom ne sviđa kao lik ne znači da će je Martin skratit.
|
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
Edited by - Leonid on 20/07/2012 14:00:38 |
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 21/07/2012 : 21:31:43
|
quote: Originally posted by DeeCay
A to upravo piše u ovom tekstu... Thanx for obvious!
Kada smo tako bedasti i nefleksibilni, možda i zaslužujemo da nam pobjegne ovakva prilika...
upravo zahvaljujući svemu tome i hoće. |
"Nothing lasts forever." |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 19/08/2012 : 15:52:16
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Inače, čitanje počinje danas! Moram još kupiti petu knjige (u dva dijela), no ima vremena. Odlučio sam pročitati tih 5 knjiga pa onda za 10 godina kada bude gotovo svih 7 knjiga (5 ponovo + dvije zadnje). Ne mogu više čekati, serija me maksimalno napalila...
Završio 6 knjigu (drugi dio pete) neki dan. Dvomjesečna odiseja je završila, bogatiji sam za jedno prekrasno čitačko iskustvo. Želim razjasniti par tvrdnji koje se vrte oko ovih knjiga već godinama i stvaraju nedoumicu: 1. Prve tri knjige čine trilogiju pa se mogu i zasebno čitati. Apsolutno netočno! Nema nikakvih trilogija, završenih ili bilo kakvih drugih cjelina. Svih 7 predviđenih knjiga čine jednu jedinu neprekinutu priču. Ako stanete poslije 3, 4 ili 5 knjiga (a poslije knjige 5 u dva toma svakako hoćete), naći ćete se uskraćeni i žalosni. Nema dalje. Valja čekati godinama. Ništa nije zaključeno niti razriješeno. Presječene niti u svim segmentima. Nedovršena priča u punom smislu te riječi. Tako da znate šta vas čeka. 2. Zlo uvijek pobjeđuje, glavni, moralni i dragi likovi umiru, a zli trijumfiraju. Nije baš tako. Nema u ovoj priči crnog i bijelog. Samo nijanse sivog. Neki su likovi bliži opšteprihvaćenom pojmu dobra, a neki zla. No, to neće uticati na vaše simpatije. Veliki pisci kao što je Martin nas mogu natjerati da zavolimo i zloće i da se smijemo jadnom zečiću Nedu (spoiler alert) koji u svojoj beskrajnoj naivi izgubi glavu. Nede, Nede - ne igra se Igra prijestolja tako... Quentine kuda si krenuo s tim jadnim bičem, mogao bi se opeći... Mogu vam reći da knjiga posjeduje takvu snagu realnosti da ćete vremenom možda zavoljeti upravo one snalažljivije koji se snalaze u sivim zonama morala, a prezirati dobrice naivčine koji pojma o životu nemaju. 3. Postoji beskrajan broj glavnih likova i oni ginu kao na pokretnoj traci. Ne. U ovoj knjizi ima par desetina važnih sporednih likova da se tako izrazim. Nema klasično 1 do 3 glavna lika. No, ipak postoji 5-6 likova koji su važniji od ostalih, pa onda druga liga pa treća i tako dalje. Shvatit ćete. Što se tiče pogibanja, ne gine se baš toliko. Pogine možda 2-3 važna lika po knjizi, ali ipak ne najvažniji likovi. Tako da oni koji stvarno nose priču, a to su Jon, Daenerys, Tyrion, Lavlji blizanci, Starkova djeca, ipak opstaju (bar u prvih 5 knjiga). Također, Martin ima razne metode reanimacije koje su nama stripadžijama vrlo bliske (samo ranjen, to nije bio on, zombi, magija itd.). |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 19/08/2012 16:18:34 |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 19/08/2012 : 16:05:22
|
quote: Originally posted by Obi-wan
1. Prve tri knjige čine trilogiju pa se mogu i zasebno čitati. Apsolutno netočno! Nema nikakvih trilogija, završenih ili bilo kakvih drugih cjelina. Svih 7 predviđenih knjiga čine jednu jedinu neprekinutu priču. Ako stanete poslije 3, 4 ili 5 knjiga (a poslije knjige 5 u dva toma svakako hoćete), naći ćete se uskraćeni i žalosni. Nema dalje. Valja čekati godinama. Ništa nije zaključeno niti razriješeno. Presječene niti u svim segmentima. Nedovršena priča u punom smislu te riječi. Tako da znate šta vas čeka.
Pa naravno da se priča nastavlja; samo kažem da ako već nešto odijeljujemo; prve tri izgledali bi ko cjelina. Na kraju treće po meni su se razrješile par važnih stvari na kojima je bilo težište od početka; barem za one likove čiju smo priču uglavnom pratili. Nakon treće razrušeno kraljevstvo počinje (uvjetno rečeno) od početka; vladajuća struktura u Grudobranu se mijenja u potpunosti; kod lignjuna stupaju novi likovi na scenu; a mnogi drugi likovi migriraju ili odu u mirovanje. Radnja nekako usporava nakon treće. A to da radnja ide i sve se povezuje s prve tri knjige, to je apsolutno točno! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Posted - 19/08/2012 : 16:21:44
|
quote: Originally posted by trolodtroje
Ma jok. I Deneris je minljiva ko drugi...ima da je skine ili da ode u zaborav.
Ona je Azor Ahai!!! Pobogu,već nakon prve knjige jasno je koliku ulogu ima ona i Arya. Ako poznaš pozadinu i mitologiju Westerosa onda znaš da njega(nju) sigurno neće skratit za glavu. Ovo je nekakav spoiler pa nek ne čita onaj tko ne želi znati neke informacije prije potrebe.
To što se ona nekom ne sviđa kao lik ne znači da će je Martin skratit.
Zar ima netko kome se ona ne sviđa ?!?!?! 

A tko je Azor Ahai ćemo još vidjeti... |
Edited by - Obi-wan on 20/08/2012 00:22:59 |
 |
|
nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
|
nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts
Posted - 25/08/2012 : 20:02:04
|
Ehh znaci zajebao sam se. To je kao nas Njuz net, kada su izvalili onu vest sa ajkulom koja je obisla ceo svet/ |
|
 |
|
Topic  |
|