forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Najkvalietniji Bonelli serijal
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 21/07/2012 : 19:59:39  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Zasad Nathan vodi, jel to neka zezancija? :)
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 21/07/2012 : 20:00:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Kvragu i taj vaš Zagor, dabogda ga ugasili! Izlazim iz klana

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja

Edited by - Zagor12 on 21/07/2012 20:00:38
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 21/07/2012 : 20:32:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Sada nas je 9.
Go to Top of Page

Zagooor
New Member

Croatia
255 Posts

Member since 13/04/2012

Posted - 21/07/2012 : 20:35:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagooor a Private Message  Reply with Quote
Vidi se da se uglavnom glasa za najdražeg jer zagor vodi ...

Ono,mislim stvarno ...
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 21/07/2012 : 20:38:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagooor

Vidi se da se uglavnom glasa za najdražeg jer zagor vodi ...

To je surova stvarnost...

Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 21/07/2012 : 21:32:41  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Kao prvo, stvarno originalan topic
Kao drugo, i meni je Zagor uvjerljivo najdraži junak, ali kako je ovdje riječ
o kvaliteti normalno da sam i ja glasao za Nathana jer je riječ o jedinom Bonelli
serijalu s kompleksnim kontinuitetom bez grešaka (Martin je s "revolucijom" svoj zabrljao), a
ujedno se i ne ponavlja kao npr. Dylan Dog.
Tu je još i uvjerljivo najkvelitetniji i najozbiljniji scenarij; jedino
čemu se može zamjeriti je poneka neoriginalnost.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7268 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 21/07/2012 : 22:20:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

a trebao je i podesiti funkciju u pollu da mogu glasati "members only", ovako se poll moze minirati. Nije onda ni cudo sto trenutno N.Never ima najvise glasova

Kinže, čemu toliko smijuljenje i podcjenjivanje Nathana. Ako već ne voliš SF u Bonellija to ne znači automatski da Nathanovi ljubitelji nemaju ukusa.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7268 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 21/07/2012 : 22:22:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:

a ko ce glasati za njega? Jerry Krause i...to je to.

Pogledaj semafor. Još nisam glasovao, a već 12 Jerryja dalo svoj glas.
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11509 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 21/07/2012 : 22:34:33  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Pilot, naravno.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5705 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 21/07/2012 : 22:42:41  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
Magicni i Parker ,pa 5 mesta prazna

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

kingleoric
New Member

229 Posts

Member since 03/06/2010

Posted - 21/07/2012 : 22:53:25  Show Profile Show Extended Profile  Send kingleoric a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

quote:

a ko ce glasati za njega? Jerry Krause i...to je to.

Ma ima tu još par ljudi sigurno.

Ima, ima!

In his madness the King brought about the destruction of his kingdom, and would have killed everyone in it had not his royal guards turned on him and put him out of his misery. His torment was not yet at an end, for Leoric returned as The Skeleton King...
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 21/07/2012 : 23:04:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Baš mi je drago što Nathan prednjači!

Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 21/07/2012 : 23:13:08  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
VEDRO JE NEBO IZNAD DARKWOODA!!!
ZAGOR,naravno!!!
Zatim idu "Priče sa Divljeg Zapada" i "Ken Parker",te "Marti Misterija"...peti je stari,dobri TEX!!!
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 21/07/2012 : 23:32:00  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Jes da su mi Zagor i DD najdrazi ali trenutno mi je Julija najkvalitetniji serijal.Barem ovih prvih 20 brojeva koje sam procitao.Jednostavno nema lose price i nadam se da ce se tako i nastaviti.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 21/07/2012 : 23:36:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Spade Marti na dva slova
Jedno sam ja (i to mili boze cuda velikoga, registriran! )

Edited by - Jasko on 22/07/2012 10:36:30
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 21/07/2012 : 23:45:02  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
quote:
o ukusima zaista ne vrijedi raspravljati

Onda nam ne preostaje ništa doli da zauvijek šutimo.
Malo karikiram ali u životu je praktički sve osim rođenja i smrti stvar ukusa.

I onaj koji je prvi donio tu umotvorinu na svijet koja je kasnije x puta citirana nam zbilja nije učinio apsolutno nikakvu uslugu.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 21/07/2012 : 23:52:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
Magicni Vjetar
Dylan Dog
Ken Parker
Martin Mystere
Caravan

Ne nužno tim redoslijednom.
Ovo drugo mi je u stvari poprilično svejedno na kojoj će poziciji završiti jer su kvalitetom tu negdje. Ovi gore su mi ipak malo kvalitetom odmakli, uz napomenu da trenutno nemam niti jedan broj Kena i Martina.
Ima sigurno od Bonellija još nešto što nisam čitao a da bi vrijedilo spomenuti u gornjem popisu.

Izdvojio bih još Zagora, Cassidyja, Kita Tellera i Lilith jer su mi dragi.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 22/07/2012 : 01:04:58  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

Pogledaj semafor. Još nisam glasovao, a već 12 Jerryja dalo svoj glas.

pa Nathan je bio u prednosti kada je forumas Zagooor promijenio poll da mogu samo clanovi da glasaju, kratko nakon mog posta.
Ovo sada ga nekoliko drugih podrzava da bi Zagor izgubio.

quote:
Originally posted by Jerry Krause

Kinže, čemu toliko smijuljenje i podcjenjivanje Nathana. Ako već ne voliš SF u Bonellija to ne znači automatski da Nathanovi ljubitelji nemaju ukusa.

Vi nathanovci(ne znam da li da pricam u jednini ili mnozini) ste bas neki emotivci.
Zezam se malo, nemoj da se ljutis odmah, nemam ja nista protiv Nathana.
Pogledaj malo moju listu, ima dosta mini-serijala kojima dajem prednost u odnosu na ove vjecite.
Mozda nisam dovoljno od Nathana procitao(ako se to moze reci za nekoga ko ima , sta ja znam, nekih 20+ epizoda iza sebe) pa zato su Ken i Dampyr ispred, ali opet sumnjam da bi mogao ugroziti prvih pet.
Ok , mozda je mogao uletiti umjesto Dampyra, pa cak i umjesto Kena, ali eto, nisam do sada nesto posebno odusevljen NN. stvar ukusa, sigurno nije problem jer je SF, niti mislim da imam bolji ukus od tebe.
Zagor i DD imaju dosta legendarnih epizoda, Julija , Gea i Lilith zaista razvaljuju, ti serijali su pogodili moj ukus u potpunosti i malo je reci da sam odusevljen.
Meni npr. nisu ni MV, MR.NO, PSDZ nesto narocito dobri, trenutno mi je Tex ispred tih serijala.
MV citam opet od samog pocetka sada kada ga Agarthi izbacuje, mozda kod drugog citanja promjenim misljenje.
U ono vrijeme sam imao velika ocekivanja i ostao razocaran.
Jedno vrijeme je taj strip bio bas izvikan na nasem forumu, dizali su ga previse u nebesa, tako se desilo da sam postao fan serijala prije nego sto sam procitao jednu jedinu epizodu.
Sta da kazem, bio sam bas razocaran tada, po mom misljenju upravo zbog prevelikih ocekivanja.
A MM...Njega sam gotivio osamdesetih, poslije Zagora mi bio najdrazi, ali onda je kvalitet epizoda poceo da pada sve vise i vise(ili bolje receno nize i nize), tako da mi je danas postao naporan za citanje.
Kao sto rekoh, ovi mini-serijali su mi bas dobro legli, skoro svi osim Barrona koji je zaista veliki trash, a nisu me nesto ni S.Lice i Shangai Devil odusevili.
Moram jos u naredno vrijeme Dixa da ovjerim sada kada izlazi kod Agarthija.
Napoleon je ostavio gorak ukus nakon procitane jedne epizode.
Steele i G.Hunter su mi nepoznati, nisam nista od njih citao.
L.Ledd je imao los start, pa odjednom oko desetog broja postao interesantan, pa onda opet losnjikav.
Brendon je veliko razocarenje. Imao dobar start, a onda postao dosadan.
Moram u naredno vrijeme da vidim kakav je Saguaro.
To bi bilo to.
Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4100 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 22/07/2012 : 01:26:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Baš mi je drago što Nathan prednjači!

Neverovatno!!!
Moracu da procitam bar jedan strip od Nathana.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/07/2012 : 01:39:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
@kojot:
Kakvog jednog, bolan? Procitaj ih sve!

:)

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 22/07/2012 : 01:55:06  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
Magični, Nathan, Cassidy, Lazarus, Dampyr
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/07/2012 : 02:15:35  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Od onih koje citam i koje sam imao priliu videti par epizoda:

1.Zagor Da ga stavljam na neko drugo mesto niko doziveti nece...i nije u pitanju tipicna "tvrdoglavost zagorovaca" nego mi taj serijal jos uvek prija, i daleko je od toga da mi dosadi, sto ne bi bio slucaj da ga ne smatram kvalitetom

Lazarus Ledd Odlican serijal koji do samog kraja nije prestao da sazreva i bogati se sadrzajem i novitetima. Stao na vreme, pretpostavljam, sto dodatno cenim. Da nisam procitao sve epizode koje su usledile posle onih od SD ne bi stajao na ovako visokoj poziciji. Ludensu nikad necu oprostiti sto nisu nastavili sa izdavanjem ovog junaka tamo gde je SD stala, iako su razlozi verovatno bili u neopravdano slaboj popularnosti

3.Dylan Dog Imao dobru sansu da bude jedan od prve dvojice, zbog Sklavijeve legendarne filozofije koju je odrzavao u prvih 100 i kusur epizoda. Kasnije je kvalitet poceo da opada, pored svih odlicnih sansi da ostane na visini, pa sam prestao da ga redovno pratim. Sad mi je na statusu da pratim sta drugi pricaju po forumu pa da uzimam epizode koje su nahvaljene...a ni tada nije retkost da se razocaram

4.Tex Odrzava svoj kvalitet zato sto su se glavesine SBE uperile sve svoje mogucnosti i najvece i najkvalitetnije autore u taj serijal. Koju god epizodu da sam procitao, drzala me je do kraja, sto zbog scenarija sto zbog crteza. Ali, da sam pratio ceo serijal verovatno bi me udavila jednolicnost western zanra

Ostali koji su u fazi upoznavanja

5.Nathan Never Odlican serijal. Procitano prvih sto epizoda, i lagano teram napred

6. Marti Misterija Procitano jako malo. Za nijansu mi je ispod Natana

7. Mister No Procitao dosta epizoda u ZS i LMS periodu, i svaka mi je u dragom secanju, ali nesto mi tu fali...

8.Dampyr Jako dobri autori, ali nekako me ne vuce dalje, bukvalno se nateram da uzmem sledecu svesku u ruke. Utisak pri citanju je odlican, ali jos se nisam navukao

9.Magicni Vetar Ne sumnjam u kvalitet, ali nakon procitanog prvog broja samo samo odlozio svesku na policu i rekao sebi "e necete me opet"

10. Nick Raider
Ustvari mi se i ne svidja, ali je kvalitetniji od Marka, Bleka i Mikija...ustvari, svaki strip je bolji od ta tri...my opinion-my bad

Mozda gresim ali status niti cu je za ostale serijale:

Ken Parker
Brad Barron
Julia
Mark,Blek,Miki
Leo Pulp

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/07/2012 : 02:45:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Ken Parker
Brad Barron
Julia

Mark,Blek,Miki
Leo Pulp

U vezi ova tri odozgo bogami grijesis.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 22/07/2012 : 09:33:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
I ja glasao za Nathana premda sam više vezan uz Zagora, Tex-a i Lazarusa. Objektivno gledajući ''univerzumi'' ove trojice se stvarno ne mogu mjeriti s Nathanovim koji je slojevit, kompleksan i ima više uspješnijih i ''revolucionarnijih'' preokreta od ova tri zajedno.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 22/07/2012 : 10:37:05  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

quote:
Originally posted by PijaniPatak

Ken Parker
Brad Barron
Julia

Mark,Blek,Miki
Leo Pulp

U vezi ova tri odozgo bogami grijesis.

Ken Parkera i Juliju trebaš čitati - odlični su!
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000