Poll Question:
Do sada su se pojavile pet priča Zagora, čija radnja se odvija u vremenskom periodu pre nego što su se sreli Zagor i Čiko. Jeste da se u tim epizodama donekle pojavljuje Čiko, ali glavna tema priče je period Zagorovog odrastanja i avantura sa Tonkom. Evo tih priča:
ZG LMS 99 Zagor priča
ZG LMS 100 Gospodar Darkvuda
ZG LUSP 10 Urota bogova
ZG LUSP 9 Priča o Wandering Fitzyju
ZG LUSP 1 Nulta godina Darkwooda
ZG ALM 1 Stazama sjevera
Koja je priča nabolja
Choices:
Zagor prica/Gospodar Darkwooda
Urota bogova
Prica o Wandering Fitzyju
Nulta godina Darkwooda
Stazama sjevera
dvoumio sam se izmedju nulta godina i prica o pijanici i lutalici fitziju,ali sam se ipak odlucio za drugo
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Nulta godina darkwooda definitivno,mada nisam citao stazama sjevera.....
Stazama sjevera, lepa priča koja se dešava 1830.godine u Kanadi, avantura sa Tonkom. Nastavak te priče možemo videti deset godina kasnije u Zagorovom specijalcu "Pustolovina u Kanadi".
Zagor prica to je jedan od stripoza zbog kojih sam se najvise obradovao kada sam ga pronasao i napokon procitao, eh da mi je sada da se ponekad obradujem kao tada kad sam bio dete.
Tezak izbor! Glasao sam za Nultu Godinu Darkwood-a koja mi je nekako najdraza, iako mi Urota Bogova ima najjacu pricu i scenario (Boselli rastura ovdje!), a i Marcelov crtez je jako lijep u ovoj epizodi. Zagor Prica nisam vec dugo citao i nije mi nikad ostala kao u sjecanju kao odlicna epizoda dok one prethodne dvije jesu.
Kad se sjetim kolko dugo sam tražio Zagor priču i oduševljenje kad sam je kupio, plus pare koje dadoh za njega... To je sve nedostatke u toj pričli popravilo. Ali tad sam bio zagorov radikalni fan, a sad
Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam.