Kerac je htio reći i rekao je da je Blueberry nastao kao c/b strip objavljivan u reviji u nastavcima a tek poslije kad je zavladala albumizacija je obojen. Tek se poslije pri nastanku novih epizoda već obraćala pažnja da se ostavi mjesta i za boju.
Kerac nista ne protura, samo kaze ono sto jeste. Bluberi je crno beli strip, premijerno objavljen u magazinu i LITOGRAFSKI bojen, dakle, nema veze sa Ziroom. Takav je objavljen i kod nas u Kekecu a kasnije i kao kolor album Dakle, Bluberi je oduvek isao u boji, ali sa bezveznim kolorom kojeg bolje da nije bilo. Kada su epizode objavljene cb u Stripoteci, tek se onda videlo koliko je Ziro veliki crtac. Negde na polovini serijala su se poceli malo truditi oko boje, pa je i Ziro neke stvari ostavljao ''nedovrsene'' da bi se koloristi iskazali. E, sad, nekome se svidja da je u bojama, kakve god da su. Ko im je kriv.
Mozda gresim, ali meni to izgleda kao ilustracija, a ne kao kadar iz stripa. Po stilu izgleda kao kasni Giraud, a tema je iz ''zlatna planina'' perioda...
Jel postoji negdje topic ili recenzija ili nešto filmu Blueberry sa Vincentom Casselom iz 2004 ? Da li zna netko koliko to valja i koliko je vjerno stripu ?
Vecina popljuvala (osim Bushida i mozda jos nekoga), meni je bio nekako podnosljiv ali pomalo.... "konfuzan" sto se samog flowa tice. Za topic ne bi znao ako ima poseban.
Napisi osvrt ovdje i na topicu o filmu kad ga pogledas.
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
Vecina popljuvala (osim Bushida i mozda jos nekoga), meni je bio nekako podnosljiv ali pomalo.... "konfuzan" sto se samog flowa tice. Za topic ne bi znao ako ima poseban.
Napisi osvrt ovdje i na topicu o filmu kad ga pogledas.
Idem danas u Discovery film & video po crtić Corto Maltese i par jeftinih filmova (po 10 kn) pa ću uzeti i Blueberry.
Jel postoji negdje topic ili recenzija ili nešto filmu Blueberry sa Vincentom Casselom iz 2004 ? Da li zna netko koliko to valja i koliko je vjerno stripu ?
Ako volis strip Blueberry onda ti je bolje da ga preskocis, inace ti ne gine razocaranje...
Ako volis strip Blueberry onda ti je bolje da ga preskocis, inace ti ne gine razocaranje...
Ja volim strip, ali mi se svejedno svidio i film.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Ja volim strip, ali mi se svejedno svidio i film.
Film nema nikakve veze sa Blueberryjem, sem naslova, i on je totalni promasaj u tom smislu...verujem i da je za vecinu onih koji nemaju pojma da je film radjen po stripu on totalni promasaj...Kounenov Doberman je po meni sjajan film ali ovo sa Blubom me je mnogo razocaralo...neznam sta mu je to trebalo...
Film nema nikakve veze sa Blueberryjem, sem naslova, i on je totalni promasaj u tom smislu...verujem i da je za vecinu onih koji nemaju pojma da je film radjen po stripu on totalni promasaj...Kounenov Doberman je po meni sjajan film ali ovo sa Blubom me je mnogo razocaralo...neznam sta mu je to trebalo...
zbog cega se naslovnice boogloba i orginalnih izdanja(ima ih komplet u popisima) bluberija ne podudaraju.koliko vidim prva 6-7alubuma idu kako treba,dok je posle toga sve nekako zbrkano,smuvano. pojedini albumi bluberija kod boogloba imaju 60 i kusur strana!da li je tako i u orginalima,ili je ovde nesto(po obicaju kod nasih izdavaca) spajano,dodato?
zbog cega se naslovnice boogloba i orginalnih izdanja(ima ih komplet u popisima) bluberija ne podudaraju.koliko vidim prva 6-7alubuma idu kako treba,dok je posle toga sve nekako zbrkano,smuvano. pojedini albumi bluberija kod boogloba imaju 60 i kusur strana!da li je tako i u orginalima,ili je ovde nesto(po obicaju kod nasih izdavaca) spajano,dodato?
Koliko ja vidim, naslovnice kod Bookglobea iste su kao i kod originalnih izdanja, a neki albumi imaju više stranica zato što su takvi i u originalu.