forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Dark Knight Rises
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 24

King Warrior
stripovi.com suradnik

22342 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 28/07/2012 : 18:36:07  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je ljudima ipak ova definicija najpoznatija:

Trilogija je umjetničko djelo objavljeno u tri dijela, ili tri djela koja zajedno čine jednu cjelinu. Najčešće je u pitanju književno ili filmsko djelo.
Najpoznatije su Danteova Božanstvena komedija: "Pakao", "Čistilište" i "Raj" (tri knjige povezane temom), Tolkinov Gospodar prstenova (jedna priča u tri dijela), Piter Džeksonovi filmovi po tim knjigama, filmska trilogija Kum Maria Puzoa i Frensisa Forda Kopole i tri prvobitna filma Ratova zvijezda.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 28/07/2012 : 20:52:41  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
po piskaranju na forumu je vjerojatno je, ali ta definicija ne stoji....
Danteovo djelo je trilogija ali ona je povezana temom i to je to, ista tema ispričana kroz 3 različite priče! Nolanovi filmovi ili Jacksonovi nisu 3 različite priče, več jedna priča!!!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 28/07/2012 : 20:55:22  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing
A ti ako nećeš da diskutuješ s nekim ako se ne izražava kako ti misliš da treba - a jebiga...

krivo....prati malo tko s kim nije htel diskutirati. Budi bez brige, svako pitanje upućeno nedvosmisleno meni bu dobilo odgovor!

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 28/07/2012 : 21:00:08  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Mislim, koga boli k...c?

nekog tko ne misli ostati na istoj razini s 25+ , u odnosu na onu koju je imal s 18....

Edited by - dosada on 28/07/2012 21:01:28
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 28/07/2012 : 22:01:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

Danteovo djelo je trilogija ali ona je povezana temom i to je to, ista tema ispričana kroz 3 različite priče!

isto bi bilo sa Spidermanom.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 28/07/2012 : 22:15:16  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Mislim, koga boli k...c?

nekog tko ne misli ostati na istoj razini s 25+ , u odnosu na onu koju je imal s 18....

Ne mogu da vjerujem da sam pročitao nešto ovakvo.
@dosada, jesi li pogledao film koji je naslov ove teme? Ako jesi, daj koju 'pametnu', kao vrsni poznavalac filma koji ne voli, kako si ono napisao, 'transforse' (ni ja ne volim 'transforse', bar u nečemu da se slažemo )...
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 28/07/2012 : 22:29:25  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
koju pametnu o Batsyju....naj biti smešen, pa to je adrenalinska bomba koja lovi ljude na prvu (zabava i opaki likovi, primjeti malo kak se nakon svakog fiolma više govori i pojedinom liku nego filmu. I dok smo još U BB bili fascinarani Batsyem, u TDK smo se vec prebacili na Jokera a sad je na redu Bane...a ako bude još koji nastavak (tad se valjda ni među neznalicama ne bu više spominjala trilogija pa možda ljudi uvide kak to stvarno nije trilogija) onda bu tu neki novi lik. Jebiga, kad nam brzo dosade likovi)...kakva pamet!

a to kaj ti nemreš verovati je sasvim očekivano!

Edited by - dosada on 28/07/2012 22:30:27
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 28/07/2012 : 23:03:14  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Vidiš da ti ne odgovaraš na pitanja ;) Jesi li gledao film uopšte?
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 28/07/2012 : 23:42:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 28/07/2012 : 23:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
strana 9.,a i nekoliko put sam spoemnul da nisam još odgledal taj 3. dio priče!
Ali nemoguće je da se koncept prva dva djela toliko radikalno promenil u 3. djelu, da tu sad odjednom ima nekaj pametnog. U krajnjoj liniji baš taj koncept mora i završiti, s obzirom da se on dosad samo razvijal u istom smjeru vreme je da se i zaokruži u tom zadnjem nastvku.

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 29/07/2012 : 00:31:25  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

strana 9.,a i nekoliko put sam spoemnul da nisam još odgledal taj 3. dio priče!
Ali nemoguće je da se koncept prva dva djela toliko radikalno promenil u 3. djelu, da tu sad odjednom ima nekaj pametnog. U krajnjoj liniji baš taj koncept mora i završiti, s obzirom da se on dosad samo razvijal u istom smjeru vreme je da se i zaokruži u tom zadnjem nastvku.

Dobro ti je rekao @ace, nema se šta pričati s čovjekom koji iznosi razne tvrdnje o filmu koji nije ni gledao. I nemoj ove moje postove smatrati nekim napadom, samo primjećujem da često zamjeraš neke stvari forumašima, a kojima ni ti nisi doslijedan. Spočitavaš ljudima neko nepoznavanje filma, a ni ti ne pokazuješ da si neki znalac. Pametuješ ovdje šta je trilogija i ljudima ukazuješ da su infantilni ako ih ne interesuje je li trilogija ovo ili ono, umjesto da pogledaš film i daš neko svoje mišljenje.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/07/2012 : 00:38:25  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
ne iznosim razne tvrdnje vec jednu te istu manje više....
i sad ti sve ne objašnjavam kad ti ionak to ne buš mogel verovati da si pročital dajem ti samo jedan savjet kad mi odgovoriš na ovo pitanje....ima netko na ovom forumu da misliš da ima znanje o filmu?

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/07/2012 : 00:42:49  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
a kaj se tiče Nolanovog filma u nastavcima...u mojoj kolekciji (u potpisu) moreš videti da se nalaze svi filmovi o Batamanu od Burtona do Nolana u najboljim izdanjima i s pregršt dodataka. I Burtonove i Nolanov (oba djela) sam pogledal barem po 3/4 puta. I nakon svega toga pogledanog (a tu su još i animirani filmovi, te serija) od filmova do dodataka, te preslušanih komentara redatelja ti misliš da je kad govorim o TDKR-u pišem bez znanja o cemu pišem?

Edited by - dosada on 29/07/2012 00:43:34
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 29/07/2012 : 00:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

ne iznosim razne tvrdnje vec jednu te istu manje više....
i sad ti sve ne objašnjavam kad ti ionak to ne buš mogel verovati da si pročital dajem ti samo jedan savjet kad mi odgovoriš na ovo pitanje....ima netko na ovom forumu da misliš da ima znanje o filmu?

Paaaa...svi koji su na forumu? Svako ko se javlja na ovoj temi ima neko znanje o filmu, ali naravno da se neki izdvajaju po poznavanju, evo pada mi prvi na pamet @rommel, @dr.strangelove, pa i tebi mrski JD... Po čemu ti misliš da imaš bolje poznavanje filma od npr. mene? I šta, nekom se sviđaju Transformersi, taj po tebi odmah nema pojma i nema se šta s njim diskutovati?
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 29/07/2012 : 00:47:54  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

a kaj se tiče Nolanovog filma u nastavcima...u mojoj kolekciji (u potpisu) moreš videti da se nalaze svi filmovi o Batamanu od Burtona do Nolana u najboljim izdanjima i s pregršt dodataka. I Burtonove i Nolanov (oba djela) sam pogledal barem po 3/4 puta. I nakon svega toga pogledanog (a tu su još i animirani filmovi, te serija) od filmova do dodataka, te preslušanih komentara redatelja ti misliš da je kad govorim o TDKR-u pišem bez znanja o cemu pišem?

Ma, pogledao sam ih i ja nebrojeno puta, ali sam odgledao i film sa naslova topika.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/07/2012 : 00:50:41  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ma, pogledao sam ih i ja nebrojeno puta, ali sam odgledao i film sa naslova topika.

s komentarima redatelja, dodacima o razvoju idejei snimanju filma?

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 29/07/2012 : 00:58:48  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

s komentarima redatelja, dodacima o razvoju idejei snimanju filma?

Šta, ti dodaci i komentari bi trebalo da utiču na moju konačnu ocjenu filma? Kakve oni veze imaju? To da mi Kiton trubi da mu je kostim bio pretežak i da se znojio kao svinja bi trebalo da pomogne u boljem sagledavanju kvaliteta prvog Batmana?
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 29/07/2012 : 01:05:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
dosada, s postovanjem, zelja mi je (znam da se nece ostvarit, ali reko da probam) da se vise ne javljas u ovom topicu dok ne pogledas The Dark Knight Rises. Da imas ikakvog karaktera, ne bi vise ni slovo ovdje napis'o dok film osobno pogledas, pa onda formiras svoje misljenje o njemu. Ocito je da si davno odlucio da pljujes po TDKR, bez obzira hoces li ga gledat ili ne. I one tvoje izjave odozgo "nema nikakve razlike izmedju BB, TDK i TDKR, sve je to isti film, samo se nastavlja, itd", je najveca glupost ne samo na ovom topicu, moguce da je najveca glupost na citavom ovom forumu. Tako nesto nikad ne bi izjavio nikakav 'expert' o filmu, kao sto tvrdis da jesi.

Pogledaj film pa se onda ponovo javi ovdje. Svaki ostali komentar ti je cisto lupetanje. Pitam se samo, kako ti ne dosadi toliko lupetat? Ali onda se sjeti koji ti je nick, pa reko, "aha, pa vidi ti mene budale..."

;)

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/07/2012 : 01:27:12  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
;)

zaboravih napomenuti da meni nikakva otkrivanja dijelova filma (spoiler) ne uništavaju film (nikad nisam tak uništil si film) i da sam pročital vec i kraj TDKR-a. I ne, film ne bu razočaral...

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22342 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 29/07/2012 : 11:18:46  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja bih ipak rekao da ta definicija stoji. Stvar je u tome da je u zadnjih petnaestak godina ta definicija dobila na novom znacenju, taj pojam je novo formuliran i koristi se najcesce upravo u ovom konktekstu kao sto je gore napisano.
Cini mi se da je Matrix proslavio ovaj izraz, od tada se ucestalo primjenjuje i nesto je sto vazi kao trenutno "in". Od tada se i stariji filmovi poput SW ucestalo nazivaju trilogijom, ili bolje receno, izraz je postao popularniji sirim masama.
Ne mogu da se otmem utisku da si ti itekako svjestan toga, ali eto, zajebant si.

quote:

ima netko na ovom forumu da misliš da ima znanje o filmu?

Mislim da nas ima dosta. Neki se manje uplicu u samu temu o filmovima, drugi opet nisu slatkorjecivi na tastaturi pa se slabo znaju da izraze.
S druge strane, upravo to moze covjeka da zavara.
Ima ljudi koji imaju dar za pisanje, napisu recku o filmovima, a u stvari nisu toliko upuceni. No pravi znalac moze da brzo skonta da li se radi o baljezganju ili stavrno ima necega u tome sto je napisano.

Sebe smatram covjekom sa velikim znanjem o filmovima. Kako drugacije da mislim kada posljednjih godina je skoro nemoguce da me neki film iznenadi?!
Kod nekih filmova, i to cim pocnu, mogu ti reci sta ce biti u sredini, na kraju, sta ce se desiti sa likovima itd.
Nevjerovatno je koliko filmova ide po istom sablonu, razlika je samo u realizaciji.

Iako ponekad djelujes prepotentno, sto te kod ljudi cesto kosta simpatije, ipak mislim da si u slucaju TDKR u pravu. Na osnovu komentara, iskustva i koncepta Nolanovih filmova, mozes da naslutis kakav je film, kada budes odgledao vjerujem da ce se tvoje misljenje samo potvrditi.
ovo nije revolucionarni film koji bi mogao da te iznenadi, na kraju imas osjecaj da ti je ipak sve poznato, vec vidjeno.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/07/2012 : 11:49:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
naravno
zato sto TDKRises neverovatno podseca na TDK

al nije los overall....

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/07/2012 : 12:46:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior
Mislim da nas ima dosta. Neki se manje uplicu u samu temu o filmovima, drugi opet nisu slatkorjecivi na tastaturi pa se slabo znaju da izraze.
S druge strane, upravo to moze covjeka da zavara.
Ima ljudi koji imaju dar za pisanje, napisu recku o filmovima, a u stvari nisu toliko upuceni. No pravi znalac moze da brzo skonta da li se radi o baljezganju ili stavrno ima necega u tome sto je napisano.

upravo sam nekaj slično sad odgovaral Močvarnom na osobne poruke...postoji broj ljudi koji uopće nisu svjesni da se puno toga može isčitati iz određenih pisakaranj, osobito iz odgovora na određena pitanja. I banalno pitanje itekak puno toga otkriva onima koji znaju isčitati poruke.

quote:
Originally posted by King Warrior
Sebe smatram covjekom sa velikim znanjem o filmovima. Kako drugacije da mislim kada posljednjih godina je skoro nemoguce da me neki film iznenadi?!
Kod nekih filmova, i to cim pocnu, mogu ti reci sta ce biti u sredini, na kraju, sta ce se desiti sa likovima itd.
Nevjerovatno je koliko filmova ide po istom sablonu, razlika je samo u realizaciji.

A zakaj se ne bi smatral, pa svaki čovjek mora biti svjestan svojih vrijednosti. Problem kaj je večina ljudi iskompleksirana i onda misli da zna i manje od stvarnog, a s druge strane kad treba nekaj navčiti tvrdoglavo se drži od kaj zna ranije čak i kad je to navčeno bilo pogrešno.
Naravno da filmovi imaju svoju nit vodilju, a pogotovo režiseri autori preko kojih možemo unaprijed znat kaj da očekujemo od određenog naslova (nedavno sam spomenul kak vec godina nisam pogledal više od 2/3 slabija film, a to nije slučajnost)...Pokušajte si to zamisliti kao nogometnu utakmicu. Svi znamo kakav nogomet igraju Mourinhove ekipe i mislim da se svi slažete da nemoramo pogledati sve utakmice njegovog kluba da bi znali kakvu igru pružaju. Razlike je smao u tome, koliko bu bilo kartona, golovova (koji postotak šansi bu iskorišetn), udarac iz kuta i sl., osnova igra ostaje nepromnjena. Tak je i s filmovima kad se malo dublje upoznate s njima

Edited by - dosada on 29/07/2012 12:48:14
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 31/07/2012 : 15:25:20  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

ni Jacksonov LOTR ni Nolanov Batsy nisu trilogije vec filmovi u nastavcima...moglo bi se to vec znat koliko se spominje, pa i na ovom forumu! Kad se događaji iz jednog filma prenose u njegov nastavak, kao i likovi onda tu nema govora o trilogijama....nije zgoreg naučit termine i njihove značenje kad se vec njima i koristimo. Ili ih nemojmo koristiti!

dosada, gdje ste ti i gand ranije raspravljali o tim filmsko/književnim trilogijama? Baš bih to htio vidjeti. Tvoje kategoriziranje mi je jako šturo i isključivo. Daj mi definiciju "filmova u nastavcima" kad si već dao definiciju i viđenje "trilogije"... Kad se pogleda koncepcija LOTR-a i NOlanovih Batmana baš i nije ista. LOTR se nastavlja baš iz filma u film, bez nekog vremenskog razgraničenja i drugačije teme, ali Nolanovi Batmani su razdvojeni i vremenski, temom i likovima?!

I nije mi jasno zašto izdaju i blu-ray diskove s nazivom trilogija:

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 31/07/2012 15:45:41
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 31/07/2012 : 15:47:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Sto se tice LOTR, to je jedan film koji je sniman istovremeno i iz ociglednih razloga podijeljen u 3 nastavka i nikako ne bih rekao da je trilogija.
Kad se ta rijec pomene, prva asocijacija mi je Back to future, pa Mad Max, Kum, Leoneova dolarska trilogija i Fordova konjicka. Tu mi sad pase i Nolanov Betmen, kakva god da je definicija trilogije.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 31/07/2012 : 16:11:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Logično mi je da stavljaju s komercijalnog aspekta naziv trilogija jer to i ljepše zvuči, a i najjasnije označava da se sastoji od tri dijela. Očita je razlika u strukturi i povezanosti elemenata filmske "trilogije" između npr. Tri boje od Kieslowskog, Gospodara prstenova ili Kuma. A sad koje je egzaktno i službeno trilogija po ne znam kakvom standardu, ne bih točno znao. Ne znam ni je li točno definiran naziv "trilogija" u književnom ili filmskom smislu, i postoji li razlika između to dvoje... Wikipedija ima definiciju, no to ne mora uopće biti točno.

"A trilogy is a set of three works of art that are connected, and that can be seen either as a single work or as three individual works. They are commonly found in literature, film, or video games".

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 31/07/2012 16:14:15
Go to Top of Page
Page: of 24 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.18 seconds. Snitz Forums 2000