Author |
Topic  |
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 01/08/2012 : 00:24:29
|
quote: Originally posted by dosada
prema komentarima ljudima se više svidla američka verzija...vjerujem da ima i ovdje forumaša koji su ju pratil pa se mogu i sami izjasnit!
koliko vidim, britanska verzija se ustvari vrlo kratko emitirala (od 2001. do 2003.) tako da valjda nije bila bogzna kako popularna, dok se američka počela emitirat 2005. i emitira se i danas. moguće da je onda američka verzija bolja.
ja nisam gledao tu seriju tako da neću iznosit nikakve komentare. |
"Nothing lasts forever." |
 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 01/08/2012 : 01:43:11
|
Ima prilično britanskih serija koje su kratko trajale, a odlične su (Jeeves & Wooster, The New Statesman, Bottom, Piglet Files...). S druge strane, Mućke su doista podbacivale u posljednjim epizodama, mada je bilo urnebesnih situacija (meni jedna od jačih je kad su trčali kroz Peckham odjeveni u kostime Batmana i Robina i 'spasili' onu načelnicu od napadača). |
 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29653 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 01/08/2012 : 09:41:47
|
quote: Originally posted by wolf
Ima prilično britanskih serija koje su kratko trajale, a odlične su (Jeeves & Wooster, The New Statesman, Bottom, Piglet Files...).
Fawlty Towers.. |
 |
|
sinister
Average Member

Bosnia and Herzegovina
699 Posts
Member since 10/04/2004 |
Posted - 01/08/2012 : 10:45:36
|
Ja zaista ne znam koja mi je verzija Officea bolja. Malu prednost bih dao američkoj verziji, jer mi je ostala svježija u sjećanju i zbog Carella koji mi je drag, mada i Gervaisu skidam kapu. Jedna od rijetkih situacija gdje obrada parira originalu, a vjerovatno ga i prestiže po kvaliteti. Koncept je isti, ali izvedba je ipak malo drugačija. Što se tiće američkih Mućki, tja ... budemo vidjeli. |
Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke. |
 |
|
hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts
Member since 14/07/2006 |
Posted - 01/08/2012 : 11:23:47
|
quote: Originally posted by sinister
Ja zaista ne znam koja mi je verzija Officea bolja. Malu prednost bih dao američkoj verziji, jer mi je ostala svježija u sjećanju i zbog Carella koji mi je drag, mada i Gervaisu skidam kapu. Jedna od rijetkih situacija gdje obrada parira originalu, a vjerovatno ga i prestiže po kvaliteti. Koncept je isti, ali izvedba je ipak malo drugačija. Što se tiće američkih Mućki, tja ... budemo vidjeli.
Original Offica je malo teži za probavit jer koliko god on bio humoristična serija ipak dosta baca i na nekakvu realističnu socijalnu dramu, a američka verzija se samo orjentirala na humoristični dio, plus Carell je ulogu odradio vrhunski. |
www.izdavanje-knjiga-dani.hr www.vangogh.hr |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 01/08/2012 : 11:36:10
|
Meni je UK office bio fantazija. US nisam gledao ali kazu da je super. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
 |
|
Mairosu
Advanced Member

6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 01/08/2012 : 11:38:01
|
Ima prilično britanskih serija koje su kratko trajale, a odlične su (Jeeves & Wooster, The New Statesman, Bottom, Piglet Files...). S druge strane, Mućke su doista podbacivale u posljednjim epizodama, mada je bilo urnebesnih situacija (meni jedna od jačih je kad su trčali kroz Peckham odjeveni u kostime Batmana i Robina i 'spasili' onu načelnicu od napadača).
New Statesman je fantasticna serija - Piglet Files isto. Nema to veze sa popularnoscu/kvalitetom koliko neka serija traje. Blackadder je trajao 4 sezone i ukupno 24 epizode ili tako nesto, ali sve su jake k'o zemlja. Kad su pokusali da ga obnove, BA:Back & Forth bese debelo sranje, tako da, dobro je sto su ostali na ovome. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
 |
|
sinister
Average Member

Bosnia and Herzegovina
699 Posts
Member since 10/04/2004 |
Posted - 01/08/2012 : 11:57:52
|
quote: Originally posted by Mairosu
Meni je UK office bio fantazija. US nisam gledao ali kazu da je super.
Pogledaj kad nađeš vremena. Hello je fino objasnio razliku u izvedbi koju sam spominjao, mislim da drugačije US verzija ne bi ni prošla. |
Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke. |
 |
|
wolf
Advanced Member

4577 Posts
Posted - 01/08/2012 : 12:40:36
|
Inače je praksa da britanske humoristične serije imaju mali broj epizoda po sezoni (obično do 6 ili 7), za razliku od američkih koje nisu ispod 22 po sezoni. I najčešće svaki pokušaj obnove tih serija prođe loše (npr. Red Dwarf - jedna od jačih serija koju su s one 3 zadnje epizode prilično srozali). |
 |
|
dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 01/08/2012 : 16:37:03
|
Inače je praksa da britanske humoristične serije imaju mali broj epizoda po sezoni (obično do 6 ili 7), za razliku od američkih koje nisu ispod 22 po sezoni. I najčešće svaki pokušaj obnove tih serija prođe loše (npr. Red Dwarf - jedna od jačih serija koju su s one 3 zadnje epizode prilično srozali).
uvijek je rebootanje bilo čeka nešto što na kraju loše ispadne. Crveni patuljak je dobar primjer. |
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 02/08/2012 : 10:47:56
|
quote: Originally posted by Darth Ivan
quote: Originally posted by dosada
Miami i mafijaši...
aaa misliš na onu dvodjelnu "Miami Twice?"
meni je to bilo super, drugi dio pogotovo!
iako ne kužim kome je na pamet palo da Del ima dvojnika.
To je bila epizoda gdje je serijal bespovratno "đampao psinu". U prvoj sezoni tri sitna kriminalca-prodavača pokušavaju nešto skrpat po Peckhamu. Fast forward par sezona kasnije i vidiš ih kako se u Miamiju obračunavaju s nekim narkobosom koji je i također dvojnik od Delboya.
?
|
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Posted - 02/08/2012 : 14:26:37
|
quote: Originally posted by Opti
To je bila epizoda gdje je serijal bespovratno "đampao psinu". U prvoj sezoni tri sitna kriminalca-prodavača pokušavaju nešto skrpat po Peckhamu. Fast forward par sezona kasnije i vidiš ih kako se u Miamiju obračunavaju s nekim narkobosom koji je i također dvojnik od Delboya.
?
bilo je još dobrih epizoda poslije te... |
 |
|
Topic  |
|