forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Američke <Mučke>?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 01/08/2012 : 00:24:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

prema komentarima ljudima se više svidla američka verzija...vjerujem da ima i ovdje forumaša koji su ju pratil pa se mogu i sami izjasnit!

koliko vidim, britanska verzija se ustvari vrlo kratko emitirala (od 2001. do 2003.) tako da valjda nije bila bogzna kako popularna, dok se američka počela emitirat 2005. i emitira se i danas. moguće da je onda američka verzija bolja.

ja nisam gledao tu seriju tako da neću iznosit nikakve komentare.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 01/08/2012 : 01:43:11  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Ima prilično britanskih serija koje su kratko trajale, a odlične su (Jeeves & Wooster, The New Statesman, Bottom, Piglet Files...). S druge strane, Mućke su doista podbacivale u posljednjim epizodama, mada je bilo urnebesnih situacija (meni jedna od jačih je kad su trčali kroz Peckham odjeveni u kostime Batmana i Robina i 'spasili' onu načelnicu od napadača).
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 01/08/2012 : 02:42:35  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Inače, kad je već o Mućkama riječ evo jedne zanimljive fore

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29653 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 01/08/2012 : 09:41:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wolf

Ima prilično britanskih serija koje su kratko trajale, a odlične su (Jeeves & Wooster, The New Statesman, Bottom, Piglet Files...).

Fawlty Towers..
Go to Top of Page

sinister
Average Member

Bosnia and Herzegovina
699 Posts

Member since 10/04/2004

Posted - 01/08/2012 : 10:45:36  Show Profile Show Extended Profile  Send sinister a Private Message  Reply with Quote
Ja zaista ne znam koja mi je verzija Officea bolja. Malu prednost bih dao američkoj verziji, jer mi je ostala svježija u sjećanju i zbog Carella koji mi je drag, mada i Gervaisu skidam kapu. Jedna od rijetkih situacija gdje obrada parira originalu, a vjerovatno ga i prestiže po kvaliteti. Koncept je isti, ali izvedba je ipak malo drugačija.
Što se tiće američkih Mućki, tja ... budemo vidjeli.

Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke.
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 01/08/2012 : 11:23:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sinister

Ja zaista ne znam koja mi je verzija Officea bolja. Malu prednost bih dao američkoj verziji, jer mi je ostala svježija u sjećanju i zbog Carella koji mi je drag, mada i Gervaisu skidam kapu. Jedna od rijetkih situacija gdje obrada parira originalu, a vjerovatno ga i prestiže po kvaliteti. Koncept je isti, ali izvedba je ipak malo drugačija.
Što se tiće američkih Mućki, tja ... budemo vidjeli.

Original Offica je malo teži za probavit jer koliko god on bio humoristična serija ipak dosta baca i na nekakvu realističnu socijalnu dramu, a američka verzija se samo orjentirala na humoristični dio, plus Carell je ulogu odradio vrhunski.

www.izdavanje-knjiga-dani.hr
www.vangogh.hr
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 01/08/2012 : 11:36:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Meni je UK office bio fantazija. US nisam gledao ali kazu da je super.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 01/08/2012 : 11:38:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ima prilično britanskih serija koje su kratko trajale, a odlične su (Jeeves & Wooster, The New Statesman, Bottom, Piglet Files...). S druge strane, Mućke su doista podbacivale u posljednjim epizodama, mada je bilo urnebesnih situacija (meni jedna od jačih je kad su trčali kroz Peckham odjeveni u kostime Batmana i Robina i 'spasili' onu načelnicu od napadača).

New Statesman je fantasticna serija - Piglet Files isto. Nema to veze sa popularnoscu/kvalitetom koliko neka serija traje. Blackadder je trajao 4 sezone i ukupno 24 epizode ili tako nesto, ali sve su jake k'o zemlja. Kad su pokusali da ga obnove, BA:Back & Forth bese debelo sranje, tako da, dobro je sto su ostali na ovome.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

sinister
Average Member

Bosnia and Herzegovina
699 Posts

Member since 10/04/2004

Posted - 01/08/2012 : 11:57:52  Show Profile Show Extended Profile  Send sinister a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

Meni je UK office bio fantazija. US nisam gledao ali kazu da je super.

Pogledaj kad nađeš vremena. Hello je fino objasnio razliku u izvedbi koju sam spominjao, mislim da drugačije US verzija ne bi ni prošla.

Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke.
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 01/08/2012 : 12:40:36  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Inače je praksa da britanske humoristične serije imaju mali broj epizoda po sezoni (obično do 6 ili 7), za razliku od američkih koje nisu ispod 22 po sezoni. I najčešće svaki pokušaj obnove tih serija prođe loše (npr. Red Dwarf - jedna od jačih serija koju su s one 3 zadnje epizode prilično srozali).
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 01/08/2012 : 13:53:28  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
i ne samo humoristične, britanske serije traju 2/3 sezona jer se ne povlađuju komercijalizaciji za razliku od amerike gdje gledanost određuje koliko sezona neakj traje (:

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 01/08/2012 : 16:37:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Inače je praksa da britanske humoristične serije imaju mali broj epizoda po sezoni (obično do 6 ili 7), za razliku od američkih koje nisu ispod 22 po sezoni. I najčešće svaki pokušaj obnove tih serija prođe loše (npr. Red Dwarf - jedna od jačih serija koju su s one 3 zadnje epizode prilično srozali).

uvijek je rebootanje bilo čeka nešto što na kraju loše ispadne. Crveni patuljak je dobar primjer.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 02/08/2012 : 10:47:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:
Originally posted by dosada

Miami i mafijaši...

aaa misliš na onu dvodjelnu "Miami Twice?"

meni je to bilo super, drugi dio pogotovo!

iako ne kužim kome je na pamet palo da Del ima dvojnika.

To je bila epizoda gdje je serijal bespovratno "đampao psinu". U prvoj sezoni tri sitna kriminalca-prodavača pokušavaju nešto skrpat po Peckhamu. Fast forward par sezona kasnije i vidiš ih kako se u Miamiju obračunavaju s nekim narkobosom koji je i također dvojnik od Delboya.

?

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 02/08/2012 : 14:26:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Opti

To je bila epizoda gdje je serijal bespovratno "đampao psinu". U prvoj sezoni tri sitna kriminalca-prodavača pokušavaju nešto skrpat po Peckhamu. Fast forward par sezona kasnije i vidiš ih kako se u Miamiju obračunavaju s nekim narkobosom koji je i također dvojnik od Delboya.

?

bilo je još dobrih epizoda poslije te...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.15 seconds. Snitz Forums 2000