Author |
Topic  |
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6227 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 01/08/2012 : 17:15:52
|
Da mi je jos jedared proci Ilicom pa da becarac nasvrljam cirilicom tesko da bi drugi mogli resiti taj hijeroglif al' bi neko znao da sam tu cipelice jedne bele zastale bi i prevele stih na asfaltu
Jednom cu u baladu da se prerusim u refren sto se tamo jos zapevusi pa da minem Starom Vlaskom da joj kosu sklonim daskom i za uglom hitro zamaknem da pred nosom strasnog Bana kao senka Petra Pana kapu namaknem |
 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
Member since 11/10/2009 |
Posted - 01/08/2012 : 18:50:03
|
quote: Originally posted by Jasko
Da mi je jos jedared proci Ilicom pa da becarac nasvrljam cirilicom tesko da bi drugi mogli resiti taj hijeroglif al' bi neko znao da sam tu cipelice jedne bele zastale bi i prevele stih na asfaltu
Jednom cu u baladu da se prerusim u refren sto se tamo jos zapevusi pa da minem Starom Vlaskom da joj kosu sklonim daskom i za uglom hitro zamaknem da pred nosom strasnog Bana kao senka Petra Pana kapu namaknem
Vidim voliš Panonskog GOVNARA, Upsss, pardon, MORNARA...
  |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6227 Posts
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
Posted - 01/08/2012 : 19:23:27
|
quote: Originally posted by Jasko
Mozes samo da mu pljunes pod prozor.
Ja bih pre pljunuo tu ljigu prodanu što se za pare uvlači svima u dupe a Srbe blati gde stigne! |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6227 Posts
Posted - 01/08/2012 : 20:17:19
|
quote: Originally posted by vronski 2 Ja bih pre pljunuo tu ljigu prodanu što se za pare uvlači svima u dupe a Srbe blati gde stigne!
Kad cete bre da nestanete...
Pa da probam jos mars kratko, jasno, mars za ovo ovde, u, lenjo do srzi ciji je moto, trpi i rzi ostade mi mars, nista, samo m'rs! |
 |
|
KOMIKO
Senior Member

.jpg)
Serbia
1950 Posts
Member since 05/02/2012 |
|
vronski 2
Senior Member

2381 Posts
Posted - 02/08/2012 : 09:36:04
|
quote: Originally posted by KOMIKO
Drugari, nemojte mi ruinirati temu o Jasonu.
Izvini Vuče, ja smesta prestajem! Nadam se da će i ostali... |
 |
|
zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts
Member since 02/09/2008 |
|
stbojan
New Member

Serbia
280 Posts
Member since 29/10/2011 |
Posted - 28/03/2013 : 00:41:35
|
Jako zanimljiv (po svim aspektima), pronicljiv i inteligentan strip... nadasve dobro predocene i ispricane zivotne price... ko ih razume, shvatice sve ... ko ih ne razume... neka cita ovo ponovo... vredece mu u zivotu... |
 |
|
naker
Advanced Member

5284 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 07/10/2022 : 09:55:22
|
Kao uvertiru za Žive & mrtve iščitah ponovo ovaj strip i iskreno ne znam za mnogo naslova koji izazivaju toliko jake emocije kao ovaj strip, stvarno mi nije bilo svejedno dok sam čitao ovaj strip. I tu ne mislim samo na glavnu priču koja je pretužna. Prelazim preko prvih 20tak stranica i mislim kako je ovo simpatičan mali stripčić, dva mangupa se glupiraju baš je zabavno, kao da čitam Kalvina i Hobsa... i onda te zvekne bez upozorenja kao da ti neko lupi šamar. Tiho, tiše, najtiše... muk. Hej čekaj, šta raditi kada život krene nizbrdo i kada svagdanja borba nije ono što smo očekivali da će biti. Neki ljudi imaju malo srce koje brzo kuca pa lako prebrode nemile događaje jer sutra je uvek novi dan. Dok drugi imaju veliko srce ali koje kuca sporo i duže se pamte neke stvari. Pogotovo one loše.
Ni kratke priče ne zaostaju mnogo. Priča sa nevidljivim čovekom i ona gde te smrt prati tokom celog života su stvarno da se naježiš! Jasonov minimalistički i do krajnje mere sveden crtež je idealan za ovu vrstu stripova jer samo pojačava utisak o pročitanom. Teško štivo, ali genijalno smišljeno i realizovano na tako jedan jednostavan i lako razumljiv način. "Nemi" stripovi uvek imaju toliko puno toga za reći.
Strip je siv, tužan i depresivan do zla boga, ali nije mu to svrha sama po sebi već autor periodično dozvoljava malo komičnog oduška. Kao npr kod razglabanja o fudbalu i kladionici u menzi ili kada roda donese bebu u poštansko sanduče 
Ne znam kakvi su ostali radovi od ovog autora i da li pogađaju na isto mesto kao ovaj strip, ali Jason kao autor je veliko otkrovenje za mene. Tiho, tiše je više od stripa. Pored Jimmya Corrigana sigurno najtužniji strip koji sam ikada pročitao. |
 |
|
Dzonka
Starting Member

Serbia
71 Posts
Member since 08/05/2022 |
Posted - 07/10/2022 : 10:57:58
|
quote: Originally posted by naker Goodnight Punpun
Napisao i nacrtao: Inio Asano
Jimmy Corrigan? Jimmy je šetnja po parku po lepom vremenu u odnosu na Punpuna.
Je l' Korigan najdepresivniji strip koji si čitao ili nije?  |
 |
|
naker
Advanced Member

5284 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 07/10/2022 : 11:35:16
|
quote: Originally posted by naker
Ne znam kakvi su ostali radovi od ovog autora i da li pogađaju na isto mesto kao ovaj strip, ali Jason kao autor je veliko otkrovenje za mene. Tiho, tiše je više od stripa. Pored Jimmya Corrigana sigurno najtužniji strip koji sam ikada pročitao.
Preporučam "Why Are You Doing This?". Od njega sam pročitao taj, Hey Wait, I Killed Adolf Hitler i Lost Cat. Od navedenih mi je Hey Wait dojam praktički isti kao tebi, Why Are You Doing This je također sasavim dobar, dok mi ova zadnja dva nisu bila baš zanimljiva. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
naker
Advanced Member

5284 Posts
|
Topic  |
|