forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 BIT ĆE VESELO!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 23

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 06/08/2012 : 01:39:24  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ozymandias

quote:
Originally posted by Combatrock

quote:
Originally posted by Markos

još jedan "doprinos" stripzone i ekipe domaćoj strip-sceni...

e to sam cekao da neko kaze... bravo!

Postovana gospodo,aj' sad lepo ovo objasnite.
I ja tvrdim da je stripovi.com cisto profitabilni sajt, koji koristi nekolicini na ustrb vecine,vecine koja samo pokusava da popuni neke svoje emotivno nezrele rupe.
Eto ja to tvrdim i super.E sad vas dvoje objasnite svoj iskaz pa cu vas ja udostojiti mojim argumentima.I potom cemo svi zajedno,kao pravi drugari i mesije u spasavanju stripa na ovim prostorima(gde vecina gleda kako da spase glavu i porodicu)da vidimo ko povlaci lose a ko dobre paralele,ko povlaci paralele onako kako se one njemu svidjaju(koriste) a da vidimo kako ustvari doci do paralela koje su direktno u sprezi sa crno-sivo-belim svetom oko nas.Dok kod prvog se da naslutiti odakle "prijateljski" odnos ka kolegama koje vole strip samo na malo ekonomicniji nacin,ovaj sto se sa tim slaze je enigma,njega bih vise voleo da cujem sa cime se on to slaze
Ako vi meni dokazete da je SZ pretnja po bilo koga i bilo sta,budite sigurni da gubite slucaj jer ja cu ne samo dokazati vama da je SZ potstrekac ljubavi ka stripu(a ovde vas dvoje siguran sam stajete iza ljubavi ka stripu,nikako iz koristoljublja.ma nema sanse,niste vi takve.zar ne?)nego da ste vi(tacnije svi mi) ti koji ubijaju(vec ubili samo ni svesni nismo jer mislimo da svet traje koliko i mi,ali na srecu ili nesrecu i posle nas ostaje svet) strip kao pojavu u drustvu.No da bih vam odgovorio prvo moram cuti sta imate da napisete sem one epohalne:"jos jedan doprinos SZ-e".Vas dvoje ste rekli toliko malo a toliko glupo da to ni oni sto su pisali Vede ne bi mogli da shvate kako je to moguce.

Moras da znas jednu stvar ,ovaj sajt uredno placa porez hrvatskoj drzavi,da nema ovog sajta danas pola ljudi ne bi ni razmisljalo o stripovima a ne o profitabilnosti ...
Ja licno sam prodao brdo stripova preko ovog sajta i dugujem za proviziju vec godinu dana ,niko me nije cimao ili ti sklonio odavde ...
Nema sta obican covek da vaga ko zaradjuje a ko ne ...Imas cene stripa uredno na aukciji pa izvoli ,cisto kao suza...

I ako se ne slazem sa Markosom povodom S.ZONE i prodaje pirata(ja bi ih smestio u posebnu kategoriju ) ,moras da znas da je covek gazda koji ima svoja pravila i to koristi u svojoj kuci ...
Ako neko ima svoju viziju i ako misli da moze bolje neka se okusa ,pa da vidimo gde ce stici....

Ja sam uveren u jednu stvar ,da je ovde masa ljudi kupila pirate a da nije imala pojma ,sada su se stvari promenile i Markos je reagovao izbacivanjem doticnog i zabranio prodaju ...
Njegovo pravo i ima puno pravo da radi sta hoce i kako hoce ,svaka druga diskusija ko zaradjuje ili je dobar sa Markom je suluda ..
Covek je Gazda i on odlucije sta ce i kako biti ...ENDEEEEE !!

S.Z. je stvar za diskusiju i mislim da se oko toga pola ljudi kosi i deli na dobro i lose ...

Ne znam da li nesto znaci moje misljenje ali kako generacije(1965-1982/3) koje su rasle uz stripove budu starile i odlazile na onaj svet ,stripovi ce postajati sve jeftiniji i jeftiniji ...Ubedjen sam da kroz 20-25 godina ,strip zona ili sve sto se vrti oko stripa nestati kao prah pepela ....Zato svi oni koji se bave stripom ili nesto oko njega neka uzivaju, u poslednjem zlatnom dobu stripa na ovim prostorima .......

Edited by - radulovic marko on 06/08/2012 01:42:38
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27175 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 06/08/2012 : 01:58:30  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by radulovic marko
Ja licno sam prodao brdo stripova preko ovog sajta i dugujem za proviziju vec godinu dana ,niko me nije cimao ili ti sklonio odavde ...

Ova rečenica te odmah diskreditirala u branjenju Markovog stajališta.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 06/08/2012 : 02:07:45  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:
Originally posted by radulovic marko

Ova rečenica te odmah diskreditirala u branjenju Markovog stajališta.

Pa bas je obrnuto ,namerno sam naveo da se dokaze da bas i nije sve tako profitabilno na stripovima.com.. A sa Markosom nisam ni drug ,niti bilo sta blize...

I procitaj post malo pazljivije ,gde sam naveo da se ne slazem sa Markom povodom strip zone i ostalih stvari oko pirata...

Nema,nema niko tako lepe dragane.

Edited by - radulovic marko on 06/08/2012 02:11:07
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 06/08/2012 : 07:15:53  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Ja bih kupio po jednog tog pirata iz svake faze "Dnevnikovog" izdavanja u pogledu kvaliteta, tek da uporedim sa originalima i vidim nesto o cemu sam i sam mnogo puta razmisljao u domenu hipotetike, ali sam uvek, kako je i Markos napisao, znao da je to neizvodljivo u okviru isplativosti. Treba uloziti ogroman rad i trud, vreme, na kraju i materijal, samo za jedan strip (et, neka bude i cuveni ZS13 ili LMS4) i onda da prodas tih veliki broj istih primeraka po par stotina eura komad. Lako biste prodali nekoliko primeraka (verovatno), ali onda nastupaju zakoni trzista, raste ponuda ciji ste vi tvorac, potraznja ostaje ista, i automatski pada cena.

No, ono sto je lakse izvodljivo je nastampati samo korice, ali onda treba nabaviti krseve sa ostecenim koricama, srediti ih, i na njih nalepiti korice. Naime, veliki broj krseva razlikuje se od glancera samo po koricama. Opet neisplativo, juriti krseve, sredjivati... Ne znam, mozda sam u zabludi, mozda je stvarno nekome uspelo da napravi savrsene kopije...
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 06/08/2012 : 07:26:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
I samo da dodam... ne bih svoje krseve ZS i LMS menjao ni za sta, jer uglavnom nisam glancere ni kupovao. Da sam ih kupovao, ne bih imao ni 100 stripova, ovako zam nekako uspeo da skupim oko 1300 komada ZS i LMS u proteklih godinu-dve, a kako nam je svima sad sa standardom u celoj zemlji, sad i krseve retko kupim. Pored toga, glancere ne mogu da citam dok jedem, u WC-u, u kreveru, pored TV-a dok gledam sport, i u mnogim drugim kombinacijama u kojima inace citam svoje krseve lezerno sa uzivanjem i opusteno
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 06/08/2012 : 07:50:47  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Upravo mi je pala napamet interesantna stvar vezana za sve ovo. Pretpostavljam da ovde ima i onih koji sakupljaju "Politikine zabavnike". Da li ste poredili originalne zabavnike iz 1939. ili 1952. godine sa reprintima koji su izlazili povodom raznih jubileja (40 i 50 i 60 godina od izlaska prvog broja), ne racunajuci natpis "reprint", dakle, mislim na sam kvalitet otiska i vrste papira? Reprinti su NEVEROVATNO verni originalima, i da nemaju natpis "reprint" tesko bi se razlikovali od originala
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40652 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 06/08/2012 : 08:53:04  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:

probaj među albumima.
pronaći ćeš ih

Daj link majke ti da vidim kako izgleda kopija albuma?!?!?!

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27175 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 06/08/2012 : 09:31:54  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
strip albumi saviču

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40652 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 06/08/2012 : 10:00:08  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Da, znam..

Go to Top of Page

mister m
Starting Member

Croatia
79 Posts

Member since 20/01/2010

Posted - 06/08/2012 : 10:15:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mister m a Private Message  Reply with Quote
Nema nikakvih kopija albuma sawitchu, nego se jednostavno doštampaju ako treba. Sad će neko napisati da se to ne isplati.
Evo ja sam dugo vremena tražio jedan takav i nikako da ga kupim.
Nije ga bilo u nijednoj strip knjižari a na aukcijama jako rijetko svega komad dva u godinu dana a mužda i dulje, a onda su se odjednom pojavili u prodaji, prvo na interliberu , bilo ga i u jednoj strip knjižari a onda i na aukcijamab su neki preprodavači imali i to koja slučajnost dvojica u isto vrijeme.
I sad nek me neko uvjeri da je to iz neke kutije sa skladišta koja se slučajno pronašla pa su odlučili prodati to po 300,00 kuna komad i još su korice bile s greškom u plastifikaciji ili čemu već, imale su sitne mjehuriće.
Evo toliko o tome, nek se zna.
quote:
Originally posted by sawitch

quote:

probaj među albumima.
pronaći ćeš ih

Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5349 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 06/08/2012 : 10:17:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

quote:

probaj među albumima.
pronaći ćeš ih

Jaki je vjerovatno mislio na piratska izdanja,ona u kojima nije naveden izdavač ili je navedeni izdavač piratski izdavač.
Naime,mislim da nikad nikome neće pasti na pamet kopirati strip albume u malim tiražima (pogotovo Fibrine ili recimo Darkwoodovog Konana) jer bi bankrotirao momentalno! Kopijom ili falsifikatom možemo nazvati ove ZS i LMS-e što su se pojavili.
Ipak su kopija i pirat dvije različite stvari,a zajedničko im je jedino da su obje nelegalne...
Go to Top of Page

Oki
Advanced Member

Croatia
5349 Posts

Member since 10/02/2011

Posted - 06/08/2012 : 10:24:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Oki a Private Message  Reply with Quote
@mister m
Vjerovatno misliš na Texove gigante broj 2 i 4?
Rasprodano,rasprodano,a svako malo dođe nova tura i u strip kjižaru...tu se stvarno nezna tko pije a tko plaća!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27175 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 06/08/2012 : 10:31:11  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mister m

Nema nikakvih kopija albuma sawitchu, nego se jednostavno doštampaju ako treba. Sad će neko napisati da se to ne isplati.
Evo ja sam dugo vremena tražio jedan takav i nikako da ga kupim.
Nije ga bilo u nijednoj strip knjižari a na aukcijama jako rijetko svega komad dva u godinu dana a mužda i dulje, a onda su se odjednom pojavili u prodaji, prvo na interliberu , bilo ga i u jednoj strip knjižari a onda i na aukcijamab su neki preprodavači imali i to koja slučajnost dvojica u isto vrijeme.
I sad nek me neko uvjeri da je to iz neke kutije sa skladišta koja se slučajno pronašla pa su odlučili prodati to po 300,00 kuna komad i još su korice bile s greškom u plastifikaciji ili čemu već, imale su sitne mjehuriće.

Da li ih je prodavao izdavač na interliberu ili preprodavači?
Koji su albumi u pitanju ili barem čiji su?
Zašto ne bi preprodavači imali iste albume u isto vrijeme na aukccijama?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40652 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 06/08/2012 : 10:36:02  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Dobro, hocu li ja dobiti link kopije albuma?

Go to Top of Page

pot
Average Member

Croatia
818 Posts

Member since 27/10/2002

Posted - 06/08/2012 : 10:41:56  Show Profile Show Extended Profile  Send pot a Private Message  Reply with Quote
doštampavanje stripova i albuma (hc) je slično piratstvu,(a možda i isto) nevjerujem da su prava za neki strip prodana za štampanj u neograničenim količinama??, ako je nešto prodano (rasprodano) štampa se "drugo izdanje" (kao kod knjiga) pa onda treče itd...meni osobno za strip albume nije bitno koje bi bilo izdanje (važno je da ga imam) a kada prvo izdanje bude vrijedilo puno tad ču biti več ispod zemlje:) no pošto je sve prvo izdanje...ništa od toga...
VRATIMO SE NA MENI OMILJENI I NAJZABAVNIJU TEMATIKU:)

teška su vremena i nemam ništa protiv pirata (ima ih u svim porama života po cjelom svijetu) ali mrzim da se pirat prodaje pod original i tu je kraj moje piratske priče:) što bi rekao johny depp ili mu tata keith richards:)))

JA BI MOGAO DA MOGU JA BI ZNAO DA ZNAM
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 06/08/2012 : 11:58:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nema originala ZS 13 već prvotiska koji je rađen u nekoliko desetaka tisuća komada.
Original kako mu i ime kaže može biti samo jedan a to su originalne table po kojoj su tiskane sve te serije stripova.
Bojiš se da ti ne padne vrijednost stripova?
Ne brini,ove piratske kopije je lako prepoznati a ako neko ne može samo neka ih pomiriše

Nije drek nego je govno
Kakav sada prvotisak i mambo-đambo gluposti?
ZS 13 je izašao 1968. godine i to je prvo i jedino izdanje od strane Dnevnika pod tim brojem pa je smijesno spominjati bilo kakav prvotisak ili petotisak.
Govorimo dakle ostripu koji je tada izasao i nije se dotiskavao, a ne o prvom, drugom ili petom pojavljivanju Zagora jer me za to bas briga. Isto tako ne govorimo o original tablama koje su u vlasnistvu Ferrija, Merija ili majmuna Branka jer table nisu tema topica. Otvorimo drugi topic pa raspravljajmo o krivotvorenju tabli.
Ne bojim se za vrijednost stripova nego treba upozoriti javnost na bilo kakvo pojavljivanje krivotvorina. Na taj nacin se stite kolekcionari i veliki novac koji daju za svoj toliko voljeni hobi. Nije mi jasno zasto je to toliko tesko za shvatiti?
Problem sa krivotvorinama je sto ce za 20 godina ta krivotvorina isto mirisati kao i ovaj originalni strip star 50 god. Onda ce se trebati ici na nezavisne procjene i ostala sranja sa certifikatima, a to sve na kraju kosta opet kolekcionare.
Osim toga ja osobno nabavljam i posjedujem toliko stripova da kada bi ih redom poceo citati imao bi sto za citati iducih 30 godina bez da ista drugo radim. Tako da mirisanje svakog primjerka ne dolazi u obzir
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 06/08/2012 : 12:13:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

Upravo mi je pala napamet interesantna stvar vezana za sve ovo. Pretpostavljam da ovde ima i onih koji sakupljaju "Politikine zabavnike". Da li ste poredili originalne zabavnike iz 1939. ili 1952. godine sa reprintima koji su izlazili povodom raznih jubileja (40 i 50 i 60 godina od izlaska prvog broja), ne racunajuci natpis "reprint", dakle, mislim na sam kvalitet otiska i vrste papira? Reprinti su NEVEROVATNO verni originalima, i da nemaju natpis "reprint" tesko bi se razlikovali od originala

Dobro primjeceno!
Prije 10 godina kada sam prvi puta vidio jedan takav reprint skoro me je kap lupila i bio sam spreman dati svu lovu koju imam za njega. Onda me je prijatelj koji je znao o cemu se radi zaustavio i objasnio mi da je to reprint te kako je i zasto objavljivan.
Kada ne bi bilo jasne oznake, moglo bi se prevariti vrlo lako kolekcionare koji ne raspolazu sa svim informacijama.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27175 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 06/08/2012 : 16:46:37  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Dr. Westax,
Koliko ima "originala"Zs br. 13?
Original po definiciji može biti samo jedan.
Nemoj kupovati ono u šta se ne razumiješ.Mali besplatni savjet.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Ozymandias
Starting Member

Serbia
16 Posts

Member since 13/04/2009

Posted - 06/08/2012 : 17:17:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Ozymandias a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Ozymandias

quote:
Originally posted by Combatrock

quote:

još jedan "doprinos" stripzone i ekipe domaćoj strip-sceni...

e to sam cekao da neko kaze... bravo!

Postovana gospodo,aj' sad lepo ovo objasnite.
I ja tvrdim da je stripovi.com cisto profitabilni sajt, koji koristi nekolicini na ustrb vecine,vecine koja samo pokusava da popuni neke svoje emotivno nezrele rupe.Eto ja to tvrdim i super.E sad vas dvoje objasnite svoj iskaz pa cu vas ja udostojiti mojim argumentima.I potom cemo svi zajedno,kao pravi drugari i mesije u spasavanju stripa na ovim prostorima(gde vecina gleda kako da spase glavu i porodicu)da vidimo ko povlaci lose a ko dobre paralele,ko povlaci paralele onako kako se one njemu svidjaju(koriste) a da vidimo kako ustvari doci do paralela koje su direktno u sprezi sa crno-sivo-belim svetom oko nas.Dok kod prvog se da naslutiti odakle "prijateljski" odnos ka kolegama koje vole strip samo na malo ekonomicniji nacin,ovaj sto se sa tim slaze je enigma,njega bih vise voleo da cujem sa cime se on to slaze
Ako vi meni dokazete da je SZ pretnja po bilo koga i bilo sta,budite sigurni da gubite slucaj jer ja cu ne samo dokazati vama da je SZ potstrekac ljubavi ka stripu(a ovde vas dvoje siguran sam stajete iza ljubavi ka stripu,nikako iz koristoljublja.ma nema sanse,niste vi takve.zar ne?)nego da ste vi(tacnije svi mi) ti koji ubijaju(vec ubili samo ni svesni nismo jer mislimo da svet traje koliko i mi,ali na srecu ili nesrecu i posle nas ostaje svet) strip kao pojavu u drustvu.No da bih vam odgovorio prvo moram cuti sta imate da napisete sem one epohalne:"jos jedan doprinos SZ-e".Vas dvoje ste rekli toliko malo a toliko glupo da to ni oni sto su pisali Vede ne bi mogli da shvate kako je to moguce.

Vrlo je lako to objasniti: na stripzoni i sličnim sajtovima se mogu naći skenovi dotičnih stripova u rezoluciji dovoljno dobroj za tisak. Onaj tko se želi baviti piraterijom samo treba uzeti vaše fajlove i odštampati ih. O daljnjoj štetnosti stripzone po domaće izdavaštvo mogu pričati do sutra ako treba, ali nema koristi. Sve dok se jednom izdavači ne skupe i odluče vas srušiti. A to možda i neće biti tako daleko.

Daj bre covece malo dostojanstva.Ne moralisem ti ja,ali bas kako ti rece,lako je,nabaciti malo dostojanstva.Pa ne razgovaras sa nekim ko nema svoj stav i razmisljanje pa da prodajes tako jeftine fazone.To sto si ti rekao ni jedan titov pionir ne bi poverovao.Da te citiram:"Onaj tko se želi baviti piraterijom samo treba uzeti vaše fajlove i odštampati ih."E dragi moj,onnog tko zeli da se bavi piraterijom ne interesuje SZ nego piraterija sama po sebi.I taj ce naci nacina.Najlaksi,ali ubedljivo najlaksi deo je naci strip i skenirati ga ili ga samo vec takvog skinuti.Ali dalje treba umece,da nadjes stampac/stampariju,da sve odradis,i da negde okacis strip da se proda.Jer SZ finasnira to stampanje,jer SZ postavlja njihove oglase za prodaju,jer SZ zaradjuje od te prodaje?Daj nemoj da ispadas smesan sa tim "lakim" odgovorima.Pa piraterija je postojala i pre SZ,i to se prodavala po svim zivim sajtovima(mislim i po tvom ali nisam siguran pa necu da lupam)...oni zagor hc specijali,nik rajder,ken parker,razni strip albumi,PSDZ i cuda druga(ako se bilo kad i makar jedan pirat prodao preko tvog sajta ti imas vecu zaradu od SZ na pirateriji).I to je sve radjeno kad je tehnologija bila slabija a skuplja!!!!Tako da molim te ako imas neki bolji argument das,da bar imamo konstruktivnu raspravu a ne na ovom nivou.
Ima dodatni razlog zasto sam odmah potegnuo rec dostojanstvo.Nisam upucen pa me prosvetli,i budi iskren,da li si bio zagovornik da se SZ ugasi i dok stripovi nisu bili u velikoj rezoluciji?Dok su bili manji i manjeg kvaliteta,da li je SZ i onda smetala,i ako jeste a zasto je onda?
Dalje,ja cu ti prvi dici spomenik usred Beograda ako rusenjem SZ stripovi pojeftine,deca pocnu da kupuju stripove a ne mi somovi od 30god pa na gore,ako tirazi porastu i ako se podigne kupovna moc onih koji i sad kupuju strip.
I nesto bih voleo da mi se objasni.Posto ovde nije rec o stampanju Libellusa,Ludensa,VC,Belog Puta itd. nego o stampanju zs 13,zs 248 i slicno,jesu izdavaci ti koji imaju pravo na dnevnikova izdanja? Da se razumemo jasnije,ja nikako nisam za pirateriju i jednako kao i vi ovde smatram da te "pametnjakovice" treba sj*bati,jer jednako stete i SZ kao i stripovi.com(mada se ti pozivas na izdavace i njihov gnev, a falsifikuju se stripovi izasli pre par decenija i niko nema prava na njih).Ali "pametnjakovici" nece nestati unistavanjem SZ niti komics-live niti stripovi.com niti bilo kojeg sajat vezanog za strip.Zato ako imas neki pravi,ali bas pravi, nefalcifikovan,kolekcionarsko vredan argument,daj odmah taj,a ne svoju samozivost i frustraciju da propovedas kroz "laka" objasnjenja.
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 06/08/2012 : 17:33:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dr. Westax,
Koliko ima "originala"Zs br. 13?
Original po definiciji može biti samo jedan.
Nemoj kupovati ono u šta se ne razumiješ.Mali besplatni savjet.

O moj boze!
Ajde zavrsimo diskusiju jer nema smisla.
Drzi se ti svojih definicija, a ja cu po svome.
Hvala na savjetima, ali ne trebaju mi.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27175 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 06/08/2012 : 17:35:27  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Kako nema nikoga ko ima prava na konkretno ZS 13?
SBE editore u Italiji i razni izdavači u yu državama koji su kupili prava na Zagora od prvospomenutog.
To šta je Dnevnik riknuo ne znači da su njihove edicije slobodne za besplatno pretiskivanje.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 06/08/2012 : 17:39:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Mozda svi da uzmemo recnik pa pogledamo znacenje reci "original". Jedno su originalne table, drugo je originalni "Dnevnikov" ZS13, trece su original Levis farmerke koje smo svi nekad nosili...
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 06/08/2012 : 17:40:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kako nema nikoga ko ima prava na konkretno ZS 13?
SBE editore u Italiji i razni izdavači u yu državama koji su kupili prava na Zagora od prvospomenutog.
To šta je Dnevnik riknuo ne znači da su njihove edicije slobodne za besplatno pretiskivanje.

Naravno da nisu slobodne, a prava ima SBE, isti onaj od koga su prava kupovali i "Ludens" i VC kad su izdavali iste te price relativno nedavno
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 06/08/2012 : 19:45:09  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Ajmo krivotvoritelji, javite se, jos uvek nudim komplet ZS/LMS u zamenu za piratski!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40652 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 06/08/2012 : 20:23:01  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Jel' neko stvarno ima mail od tih gusara?

Go to Top of Page
Page: of 23 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.5 seconds. Snitz Forums 2000