Možda je negde pomenuto, a ako jeste, tema će već biti premeštena. U svakom slučaju, rekoh da podelim lepu vest. Ostaje pitanje, koliko će Evro Giunti biti okrenut stripovima? Pomalo se pribojavam da je Marvel došao kao neki dodatak. Mada su u tekstu pomenuti i Spajdi & Co.
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Tebi i svima nama je to logično, ali... Zato što kao izdavačka kuća nisu okrenuti stripu, i što će Diznijevim slikovnicama i sličnim stvarčicama na proverenom tržištu zaraditi mnogo veći novac. Za njih je Marvel, najvećim delom, odličan dodatak koji je išao uz osnovni ugovor, onaj koji se tiče korišćenja prava na Diznijeve likove.
Opet, zaaaaista se nadam da grešim.
Meni je zanimljivo to što su uzeli prava za BiH a nisu za Hrvatsku. Za stripove mislim da nema nikakve sumnje da ih neće dirati ni štapom jer srpski Egmont sigurno da neće ostaviti svoj Miki Maus časopis: http://www.egmont.rs/casopisi_list.php?id=9
Sve dileme oko toga da li će biti Diznijevih ili Marvelovih stripova ili ne, razvejaćemo sutra kada ću prisustvovati dešavanju u Evro đuntiju i od PR-a, gospođe Mile, dobiti informacije iz prve ruke.
Ovo je samo moje mišljenje ali poučen dosadašnjom izdavačkom politikom Evro đuntija ne očekujem Dizni i Marvel stripove jer ono što oni izdaju jesu slikovnice, bojanke i tome slično. Bilo bi lepo ipak da sa Diznijem i Marvelom krenu kao klasičnim stripovima ali se bojim da će i to ostati na slikovnicama i bojankama...
SUPER! Marvel konačno došao, i to kod izdavača kojeg ne zanimaju stripovi.
Upravo sam se vratio iz Evro đuntija gde sam razgovarao sa predstavnikom izdavača i stvari stoje ovako: -Tačno je da neće izdavati Diznijeve i Marvelove stripove jer stripovi nisu u izdavačkom programu Evro đuntija. -Od Dizni i Marvel programa Evro đunti objavljivaće: slikovnice, bojanke, dečije rečnike, slikovnice sa stikerima, dečije enciklopedije... -Takođe, do kraja godine krenuće i Marvel pisani romani: Osvetnici, Spajdermen, Kapetan Amerika, Tor i ostali...
Ma daj molim te, pa zar zelis čitati opise kako Hulk nekog tuče?
Šta da se radi, Evro đunti stripovi kao deo izdavaštva ne zanimaju, okrenuti su dečjim slikovnicama, knjigama i bojankama i to je to... Imaju oni prava i na stripove i mogli bi da ih izdaju, kada bi to hteli ali neće...
Pa, postoje, i liče na one o Štrumpfovima koje je Evro već objavio.
Ma...uh!
Pa, postoje, i liče na one o Štrumpfovima koje je Evro već objavio.
Ma...uh!
Razlikuju se malo od Štrumpfova, meke su korice i ima manje slika ali se slažem da ipak više liči na slikovnicu nego na roman. Šteta zaista što izdavač koji je dobio sva prava na Dizni i Marvel u Srbiji ne želi da izdaje stripove ali to je njihovo pravo...