Author |
Topic  |
|
Zagooor
New Member

Croatia
255 Posts
Member since 13/04/2012 |
Posted - 06/08/2012 : 13:40:55
|
Što reći o ovom glumcu koji se uspije pretvoriti,ne,ne,još bolje,koji uspije postati svaki lik na ekranu. Ne zasluženo izostavljen od strane akademije,jedan od najvećih živućih glumaca današnjice : GARY OLDMAN ! Ne trebam ni govoriti da mi je i najdraži glumac (iza njega su Ed Norton,Helena B. Carter i Downey Jr i Avery) Odo onoga što sam gledao: -Rozencrantz i Guildstein su mrtvi - film koji treba razumjet sa odličnim glumačlim perfomansima Tim Rotha & Oldmana. - Leon (The Professional) Odličan,odličan ! Remek djelo (rijetko se to može reći za neki akcijski film) sa ne nadjebivom izvedbom Gary-a. Lik pokvarenog DEA-ovca je sad već izlizan,ali dijalog sa onim debelim o Mozartu i sama interpetracija su vrh ! - JFK - izuzetna sličnost sa Oswaldom (he didn"t to it) je vjerojatno presudila u odabiru glumca. Mala minutaža,ali ponovno pristojna izvedba. - True Romance - moj najdraži redatelj,ovdje u ulozi scenariste (Q. TARANTINO) + najdraži glumac u ulozi makroa Drexly. 13 minuta provedenih na ekranu,pod izvrsnim scenariom i paf ! Oduzima vam DAH ! Odličan film s sjajnim Oldamanom. - Air Force One - američko sranje s osrednjim odlmanom - Nolanovi Batmani - ok filmići,ali Oldman ima prilično blijedog lika. - Blackwoods - španjolski "Šuma Summarum". Drag mi je ovaj film jer vidim da Oldman nije komercijalni glumac. - Tinker,Tailor,Solider,Spy - monotoni film s sjajnim Oldmanom - Dracula - kič kakvog nema ! Nije mi se nikad sviđao,ali Gary je odigrao rolu sa sjajnim "transilvanijskim" naglaskom. - STATE OF GRACE - po meni,najbolji gangsterski film poslije Kuma ! Penn i Oldman,sa svojom kemijom stvaraju iznimno napet i tužan film ! Sjajno,gledao ga triput. EDIT - Harry Potter serija - Gary kao Sirius,simpatično,ali nikad nisam volio HP filmove,ali knjige su odlične. Jako tužan kraj lika,a Gary,isto vrijedi kao za Jima Gordona,blijedo. Ne njegovom krivicom,ali tako je. - Peti Element - još jedan Luc Bessonov klasik,Gary u urnebesnoj ulozi i opet,savršeno odglumljenoj ... EDIT - Romeo Krvari - po meni izvrstan film s uvjerljivim prikazom policajca kojeg tumači Oldman,ponovno odlično. Što vi mislite o ovom kralju ?
|
Ono,mislim stvarno ... |
Edited by - Zagooor on 07/08/2012 11:38:24
|
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts
Member since 23/09/2011 |
|
dr.prof.
Starting Member
.jpg)
Montenegro
30 Posts
Member since 11/09/2011 |
|
Oki
Advanced Member

Croatia
5417 Posts
Member since 10/02/2011 |
Posted - 06/08/2012 : 21:09:10
|
...i meni jedan od najdražih glumaca...toliko raznolikih i dobrih uloga. Ali...naglo mi je ostario i ove novije uloge su sranje(pogotovo u Batmanu),samo zarada.... |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 06/08/2012 : 22:59:08
|
quote: Originally posted by Oki
...i meni jedan od najdražih glumaca...toliko raznolikih i dobrih uloga. Ali...naglo mi je ostario i ove novije uloge su sranje(pogotovo u Batmanu),samo zarada....
 |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
Sandman.
New Member

Serbia
209 Posts
Member since 21/10/2008 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3280 Posts
Member since 14/09/2010 |
|
Zagooor
New Member

Croatia
255 Posts
Posted - 07/08/2012 : 09:27:37
|
U State of Grace krade fil,iako glumi uz odličnog Penna ... Kakvi su vam moji drugi najbolji glumci ispod Garya (Ed Norton,Downey Jr,Helena B. Carter,Avery) |
Ono,mislim stvarno ... |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 07/08/2012 : 09:48:33
|
Dovoljno ga je pogledati u Dečko, dama, kralj, špijun i "sve će ti se samo kazati". A kakav samo "portfelj" ima: Sid i Nancy, Naćulite uši (Prick Up Your Ears), Rosencrantz i Guildenstern su mrtvi (sniman u okolici Zagreba), JFK, Dracula, Prava romansa, Léon, Basquiat, Peti element, Air Force One, Hannibal... Bez obzira na razlike u kvaliteti navedenih filmova, on je u svima izvrstan! Glumčina samo takva!
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
Zagooor
New Member

Croatia
255 Posts
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Posted - 07/08/2012 : 13:25:32
|
quote: Originally posted by Zagooor
U State of Grace krade fil,iako glumi uz odličnog Penna ... Kakvi su vam moji drugi najbolji glumci ispod Garya (Ed Norton,Downey Jr,Helena B. Carter,Avery)
Koji Avery? James Avery? Haha .
|
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
 |
|
Zagooor
New Member

Croatia
255 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29636 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 10/08/2012 : 20:09:27
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Dovoljno ga je pogledati u Dečko, dama, kralj, špijun i "sve će ti se samo kazati". A kakav samo "portfelj" ima: Sid i Nancy, Naćulite uši (Prick Up Your Ears), Rosencrantz i Guildenstern su mrtvi (sniman u okolici Zagreba), JFK, Dracula, Prava romansa, Léon, Basquiat, Peti element, Air Force One, Hannibal... Bez obzira na razlike u kvaliteti navedenih filmova, on je u svima izvrstan! Glumčina samo takva!
inače, najzanimljivije je da je u "Sid i Nancy" glumio osobu od koje je u stvarnom životu samo godinu dana mlađi 
btw, o njegovoj ulozi u filmu Drakula - odlično je odradio svoju ulogu, ali je ko stari Drakula smiješan u pm, a pored toga, velika je šteta što je glumac poput njega morao većinu scena glumiti sa antitalentom kao što je Keanu Reeves. |
"Nothing lasts forever." |
 |
|
Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 10/08/2012 : 20:16:41
|
quote: Originally posted by Zagooor
- Dracula - kič kakvog nema ! Nije mi se nikad sviđao,ali Gary je odigrao rolu sa sjajnim "transilvanijskim" naglaskom.
kič, kažeš? kako to? |
"Nothing lasts forever." |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
|
Darth Ivan