Author |
Topic  |
-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts
Member since 14/08/2012 |
Posted - 25/08/2012 : 12:41:24
|
Poll Question:
Jednostavno pitanje, šta mislite: filmovi snimani po čijim junacima su kvalitetniji?
S jedne strane Iron Man, Captan America, Thor, Hulk, The Avengers, eventualno Spider-man, X-men i Ghost Rider od najpopularnijih, a s druge Batman, Superman, Watchmen, Green Lantern itd.
Vaš glas ide...?
Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.
|
|
Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15 |
Edited by - -jeremija- on 25/08/2012 13:00:45
|
|
Krscho
Junior Member

Croatia
382 Posts
Member since 19/06/2011 |
Posted - 25/08/2012 : 12:45:11
|
Marvel definitivno, godinama radi punooo kvalitetnije filmove od Dc/warnen brothers studia i bez pogovora gledajuci sve filmove nastale po marvel strip fransizi naspram Dc strip fransize u zadnjih 15 godina marvel doslovno filmski tuce bilo koji DC film.
U zandjih par godina DC je jedino izbacio odlicnog Nolanovog batmana + snyderovi whatchmeni su bili ok, dok je marvel imo cijeli Avengers ergelu filmova i napravio nesto sta rijetko tko ili oblje nitko do sad nije u iflmskoj industirji napravio, glas ide marvelu zbog Avengers serije filmova, DC se moze vaditi na stare superman iflmove al nisu ibli bog zna sto osim jedinice i dvojke |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 25/08/2012 : 12:48:02
|
Ja sam DC dijete , ali Marvel je odradio bolji posao..za sada . |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22358 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 25/08/2012 : 12:54:59
|
Kvalitetniji? Malo ih je takvih.
DC: Superman 1, Batman 1+2, TDK, Watchmen, A History of Violence, Road to Perdition, Jonah Hex, RED.
Marvel: Spider-Man 1+2, X-Men 2+3, Kick-Ass, Men in Black 1.
Glas za DC. |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22358 Posts
Posted - 25/08/2012 : 12:55:49
|
quote: Originally posted by King Warrior
promjeni poll da mogu da glasaju members only, inace ce neko minirati i dzaba ti sve.
|
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 25/08/2012 : 13:02:25
|
Kvalitetniji? Malo ih je takvih.
DC: Superman 1, Batman 1+2, TDK, Watchmen, A History of Violence, Road to Perdition, Jonah Hex, RED.
Marvel: Spider-Man 1+2, X-Men 2+3, Kick-Ass, Men in Black 1.
Glas za DC.
Iron Man,Hulk ,Thor,The Advangers..nepravedno bi ih bilo zaobici...zar ne? |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts
Posted - 25/08/2012 : 13:03:39
|
Promenio sam na members only.
Što se mene lično tiče, dao sam glas Marvelu.
Batman 1 i 2, TDK i Watchmen su fantastični, eventualno i Superman 1, ali gledajući Green Lantern i Jonah Hex sam shvatio da loše može poprimiti sasvim nove dimenzije.
U Marvelu, s druge strane, najviše sam voleo Punishera iz '89 (ne znam zašto iskreno), Blejd I i II su bili fantastični, a da ne računam tek kompletnu Avengers sagu u koju je mnooooogo uloženo i mnoooogo se vratilo.
|
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 25/08/2012 : 13:08:08
|
Watchmen..naravno najbolja ekranizacija ikad. Volio bi vidjeti “Nove titane“ i “Ariona" Jonah Hex je bio teze sranje..nadam se da ce se nekad neko usuditi napraviti dostojanstven film glede tog lika jer ga iznad svega obozavam. Isto bi tako volio vidjeti jedan dobar Swamp Thing koji je izmedu ostalog i moja najveca zelja na filmskom platnu.. Toliko ..
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22358 Posts
Posted - 25/08/2012 : 13:08:08
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Iron Man,Hulk ,Thor,The Advangers..nepravedno bi ih bilo zaobici...zar ne?
Govorimo o kvalitetnim filmovima, ne o blockbusterima koliko je ko zaradio, zar ne?! Nijedan od tih filmova nema ni 5/10 po mom misljenju, izuzetak The Avengers i to samo zbog Hulka i zavrsne fight scene.
Iron Man 1 2/10 Iron Man 2 1,5/10 Thor 2/10 The Avengers 5/10
Sve i jedan film po istom musteru. |
Edited by - King Warrior on 25/08/2012 13:08:27 |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 25/08/2012 : 13:12:48
|
Govorimo o kvalitetnim filmovima, ne o blockbusterima koliko je ko zaradio, zar ne?! Nijedan od tih filmova nema ni 5/10 po mom misljenju, izuzetak The Avengers i to samo zbog Hulka i zavrsne fight scene.
Sve i jedan film po istom musteru.
Ako si stripofil , pa cak i gledatelj sa strane ..shvatit ces da je Marvel ovdje ucinio prvi korak ka priblizavanju starih likova novim generacijama..i ne , definitivno se ne slazem sa tvojim niskim ocjenama tih filmova. Strip je strip, ali mu treba taj jedan novi medij da bi ostao istim i vjerodostojnim. Zato kazem..Marvel, iako srce kaze DC. |
 |
|
-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts
Posted - 25/08/2012 : 13:13:12
|
Sve i jedan film po istom musteru.
Za Iron Mana se slažem. Film su uništili loši negativci koji veze s mozgom nemaju. Mislim da je Mandarin trebao biti predstavljen u drugom ako ne u prvom filmu.
Umesto toga, oni stave Whiplasha koji je i u stripovima i u crtanima najobičniji henchman.
Za Thora, dobro, čudan je film jako, on je više služio kao intro za ličnost Thora.
Ali Avengers samo 5? |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22358 Posts
Posted - 25/08/2012 : 13:17:41
|
Avengers me je dosta smorio, pogotovo prvi dio filma koji se kompletno odigrao na onom letecem objektu. Zavrsnica je izvadila stvar, i naravno Hulk kada je odalamio Thora i prebio Lokija. Za sada 5/10. cekam da izadje na blu-ray da jos jednom pogledam, mozda eventualno promjenim misljenje. |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 25/08/2012 : 13:21:41
|
Avengers me je dosta smorio, pogotovo prvi dio filma koji se kompletno odigrao na onom letecem objektu. Zavrsnica je izvadila stvar, i naravno Hulk kada je odalamio Thora i prebio Lokija. Za sada 5/10. cekam da izadje na blu-ray da jos jednom pogledam, mozda eventualno promjenim misljenje.
Film koji je mene najvise smorio je bio prvi i zadnji nolanov Batman.. Uzasno razocaravajuce..i tako monotono, da sam neke dijelove fila jednostavno prespavao. Avengers su me pak ostavili vrlo budnim .

|
 |
|
-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts
Posted - 25/08/2012 : 13:21:57
|
Jedino mi je krivo što Gambit i Hawkeye koji su mi omiljeni likovi u svojim timovima ne dobijaju više mesta na ekranu. |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22358 Posts
Posted - 25/08/2012 : 13:25:18
|
Film koji je mene najvise smorio je bio prvi i zadnji nolanov Batman.. Uzasno razocaravajuce..i tako monotono, da sam neke dijelove fila jednostavno prespavao. Avengers su me pak ostavili vrlo budnim .

Ne znam, djelimicno se slazem za prvi dio, iako mi je prica na Tibetu bila interesantna, ali samo kod prvog gledanja. Sto se tice zadnjeg dijela, meni nije bio dosadan. |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 25/08/2012 : 13:28:17
|
quote: Originally posted by -jeremija-
Jedino mi je krivo što Gambit i Hawkeye koji su mi omiljeni likovi u svojim timovima ne dobijaju više mesta na ekranu.
Slazem se . |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22358 Posts
Posted - 25/08/2012 : 13:30:05
|
Jedino mi je krivo što Gambit i Hawkeye koji su mi omiljeni likovi u svojim timovima ne dobijaju više mesta na ekranu.
Gambit je i meni omiljeni X-MEN. Ono sranje u Wolverineu ne zelim ni komentarisati. Eh, da su se samo sjetili da u ljubavnu pricu sa Rogue ubace Gambita umjesto Icemana. |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
|
-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts
Posted - 25/08/2012 : 13:34:49
|
Apsolutno.
A tek Rogue kako su predstavili... Ništa od onog južnjačkog akcenta, plus ne leti, i ne liči ni na šta... Možda za američke emose ona predstavlja neku lepotu, ali predstavili su je kao tinejdžerku...
Hawkeye predstavljen kao neko magare koje se jako lako hipnotiše, koje sluša samo naređenja...
Šta je sa Hawkeyeom buntovnikom koji je stalno protiv Furyja, gde je njegovo ironisanje? Ovaj baksuz što ga glumi nije tri reči izgovorio... Jedino što su zadržali od onog originalnog Hawkeyea jeste romansa sa Crnom Udovicom. Hvala ni na čemu... |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Posted - 25/08/2012 : 13:38:15
|
Apsolutno.
A tek Rogue kako su predstavili... Ništa od onog južnjačkog akcenta, plus ne leti, i ne liči ni na šta... Možda za američke emose ona predstavlja neku lepotu, ali predstavili su je kao tinejdžerku...
Rogue je meni bila ružna i bezveze. Ne znam što su svi svršavali na ta dva Singerova filma, likovi su užasno napravljeni. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 25/08/2012 : 13:44:04
|

Ne znam, djelimicno se slazem za prvi dio, iako mi je prica na Tibetu bila interesantna, ali samo kod prvog gledanja. Sto se tice zadnjeg dijela, meni nije bio dosadan.
Evo ovdje cu ti iskreno reci zasto Nolanove Batmane stavljam ispod Burtonovih. Suhoparnost nolanovog redateljskog umijeca je rezultirala da njegov mracni i komplexni Batmen izgubi na substanci i pretvori se u statista price u kojoj gubi svoj integritet i svoju konstantu. Batman kojeg je on zelio prikazati je bio odlicno osmisljen pod krilaticom "heroj ili zlocinac" , ali je u realizaciji bilo previse rupa , previse svijetla i previse nastojanja da se stvori nekakva inteligentna prica koja drzi vodu i posjeduje nekakav iznenadujuci efekt..jebiga. Drugi dio je po meni i najbolji, ali samo zahvaljujuci zivotnoj performanci debelo nadrogiranog i isto tako genijalnog Heath Ledgera..RIP. Dakle..Batman je moj najdrazi DC lik..i ja sam jako osjetljiv prema ekranizacijama istoga. Nolan je opravdao ulozeni novac, ali ce u mom srcu ostati tek statistika.
|
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22358 Posts
Posted - 25/08/2012 : 14:09:36
|
Mogu da te shvatim. Ako zaista toliko volis Batmana, vjerujem da ti smeta i cinjenica sto je Nolan tako napravio uloge da Batman pada u sjenku svojih protivnika, Jokera i Banea. Zaista, po meni je to greska. Pogledaj klince danas, svi hoce da budu Joker ili Bane. Oni su cool, dopadljivi likovi, omladina ih idealizuje. Tu je, bar po mom misljenju, Nolan napravio veliku gresku. Ipak bi Batman trebao da bude u fokusu filma i da se o njemu najvise raspravlja, a ne kriminalci i masovne ubice.
Meni je Superman najdrazi DC lik, nadam se da nece napraviti slicnu stvar i u predstojecem filmu MOS. |
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 25/08/2012 : 14:14:16
|
Mogu da te shvatim. Ako zaista toliko volis Batmana, vjerujem da ti smeta i cinjenica sto je Nolan tako napravio uloge da Batman pada u sjenku svojih protivnika, Jokera i Banea. Zaista, po meni je to greska. Pogledaj klince danas, svi hoce da budu Joker ili Bane. Oni su cool, dopadljivi likovi, omladina ih idealizuje. Tu je, bar po mom misljenju, Nolan napravio veliku gresku. Ipak bi Batman trebao da bude u fokusu filma i da se o njemu najvise raspravlja, a ne kriminalci i masovne ubice.
Meni je Superman najdrazi DC lik, nadam se da nece napraviti slicnu stvar i u predstojecem filmu MOS.
Nolan je kvaziintelektualac koji prodaje muda pod bubrega..i naravno da si u pravu glede idealizacije karaktera u serijalu. Ono sto mu ja (ponavljam } zamjeram je ..suhoparna dosada . |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Posted - 25/08/2012 : 14:16:22
|
Ja ne želim biti Joker i Bane, a ni ostali moji vršnjaci. Znam samo jednog lika koji idealizira njih dvojicu... Meni su izvedbe glumaca zakon, a ne njihove profesije ili osobine. Recimo, isto tako mi je Walter White iz Breaking Bad super zato što ga je Bryan Cranston odlično odglumio... To ne znači da želim raspačavati metamfetamin . |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Posted - 25/08/2012 : 14:17:45
|
quote: Originally posted by Zagor12
Ja ne želim biti Joker i Bane, a ni ostali moji vršnjaci. Znam samo jednog lika koji idealizira njih dvojicu... Meni su izvedbe glumaca zakon, a ne njihove profesije ili osobine. Recimo, isto tako mi je Walter White iz Breaking Bad super zato što ga je Bryan Cranston odlično odglumio... To ne znači da želim raspačavati metamfetamin .
Si siguran  |
 |
|
Topic  |
|