forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 BIT ĆE VESELO!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 23

comx
Starting Member

17 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 06/08/2012 : 23:32:16  Show Profile Show Extended Profile  Send comx a Private Message  Reply with Quote
Prije otprilike godinu dana u jednom sam topic-u napisao kako je s današnjom tehnologijom moguće napraviti kopije stripova vrlo vjerne originalu pa sam bio proglašen heretikom. Pojedinci su tvrdili da to nije ekonomski isplativo, spominjale su se astronomske cifre štampanja itd. Eto, izgleda da je nekome ipak isplativo jer su se pojavili falsifikati... (Mislim da su se falsifikati pojavili davno prije, samo nitko nije vjerovao u to).
Kladim se da ima članova sa stripovi.com koji su kupili "glancere" u vrijeme kada se vjerovalo da nije moguće krivotvoriti stripove i sada ih je strah provjeriti autentičnost tih "glancera".
Vjerojatno ima i onih koji su sada otkrili da imaju falsifikat, ali neće htjeti objaviti da ih je netko namagarčio nego će tvrditi da imaju original...
Pojedini stripovi su počeli dostizati astronomske cifre i naravno da su falsifikatori nanjušili dobru zaradu.
E, sad, optuživati za to SZ i ljude koji "digitaliziraju" stripove je smiješno. Tko ima dokaz da su to baš stripovi skinuti sa Zone?
Ako i jesu sa Zone, krivnja je na onome tko ih je štampao i prodavao, jer na prvoj stranici Zone je navedeno da se svaka prodaja skenova i/ili štampanje i prodaja stripova zabranjena i Zona se ograđuje od zlouporabe skenova.
Potpuno sam PROTIV PRODAJE falsifikata, ali osobno bih za sebe isprintao strip koji mi fali, radije nego da za njega dam mjesečnu plaću.
Ulagati velike novce u originalne stripove nadajući se povećanju njihove vrijednosti i zarade u budućnosti nije realno, barem što se tiče ZS/LMS stripova. Strip je umjetnost koja je imala vrhunac popularnosti kada su odrastale generacije rođene 55.-80. Danas klince stripovi ne zanimaju i kada zadnji iz generacija 55.-80. ode u "vječna lovišta", ZS/LMS neće vrijediti ni koliko papir na kojemu su tiskani... (na žalost!)

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29479 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/08/2012 : 23:40:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ozymandias
Daj bre covece malo dostojanstva.Ne moralisem ti ja,ali bas kako ti rece,lako je,nabaciti malo dostojanstva.Pa ne razgovaras sa nekim ko nema svoj stav i razmisljanje pa da prodajes tako jeftine fazone.To sto si ti rekao ni jedan titov pionir ne bi poverovao.Da te citiram:"Onaj tko se želi baviti piraterijom samo treba uzeti vaše fajlove i odštampati ih."E dragi moj,onnog tko zeli da se bavi piraterijom ne interesuje SZ nego piraterija sama po sebi.I taj ce naci nacina.Najlaksi,ali ubedljivo najlaksi deo je naci strip i skenirati ga ili ga samo vec takvog skinuti.Ali dalje treba umece,da nadjes stampac/stampariju,da sve odradis,i da negde okacis strip da se proda.Jer SZ finasnira to stampanje,jer SZ postavlja njihove oglase za prodaju,jer SZ zaradjuje od te prodaje?Daj nemoj da ispadas smesan sa tim "lakim" odgovorima.Pa piraterija je postojala i pre SZ,i to se prodavala po svim zivim sajtovima(mislim i po tvom ali nisam siguran pa necu da lupam)...oni zagor hc specijali,nik rajder,ken parker,razni strip albumi,PSDZ i cuda druga(ako se bilo kad i makar jedan pirat prodao preko tvog sajta ti imas vecu zaradu od SZ na pirateriji).I to je sve radjeno kad je tehnologija bila slabija a skuplja!!!!Tako da molim te ako imas neki bolji argument das,da bar imamo konstruktivnu raspravu a ne na ovom nivou.
Ima dodatni razlog zasto sam odmah potegnuo rec dostojanstvo.Nisam upucen pa me prosvetli,i budi iskren,da li si bio zagovornik da se SZ ugasi i dok stripovi nisu bili u velikoj rezoluciji?Dok su bili manji i manjeg kvaliteta,da li je SZ i onda smetala,i ako jeste a zasto je onda?
Dalje,ja cu ti prvi dici spomenik usred Beograda ako rusenjem SZ stripovi pojeftine,deca pocnu da kupuju stripove a ne mi somovi od 30god pa na gore,ako tirazi porastu i ako se podigne kupovna moc onih koji i sad kupuju strip.
I nesto bih voleo da mi se objasni.Posto ovde nije rec o stampanju Libellusa,Ludensa,VC,Belog Puta itd. nego o stampanju zs 13,zs 248 i slicno,jesu izdavaci ti koji imaju pravo na dnevnikova izdanja? Da se razumemo jasnije,ja nikako nisam za pirateriju i jednako kao i vi ovde smatram da te "pametnjakovice" treba sj*bati,jer jednako stete i SZ kao i stripovi.com(mada se ti pozivas na izdavace i njihov gnev, a falsifikuju se stripovi izasli pre par decenija i niko nema prava na njih).Ali "pametnjakovici" nece nestati unistavanjem SZ niti komics-live niti stripovi.com niti bilo kojeg sajat vezanog za strip.Zato ako imas neki pravi,ali bas pravi, nefalcifikovan,kolekcionarsko vredan argument,daj odmah taj,a ne svoju samozivost i frustraciju da propovedas kroz "laka" objasnjenja.

Reci, da nisi možda političar po profesiji? Količina demagogije, relativizacije, nekompetencije i patetike u tvojim postovima je nevjerojatna.

Kao prvo, ja sam rekao da je prodaja piratskih izdanja "još jedan doprinos stripzone strip sceni", dakle samo jedna od stvari koju joj zamjeram. A piratska izdanja koja potječu sa stripzone nisu od jučer, takvih slučajeva je bilo i prije i stalno se pojavljuju i to što se vi pravite nevini "nemamo mi ništa s tim" ne znači da piratima upravo vi svojim skenovima niste omogućili da postanu pirati. Ne kaže se uzalud da "prilika čini lopova", je li?

Kao drugo, relativizacije tipa "mi skeniramo stripove zato jer ih ne možemo kupiti, stripovi su skupi" pričaj nekom drugom. To što nešto možeš lako ukrasti ne znači da to nije krađa. I BMW je skup auto, pa ga nećeš ukrasti ako stoji na ulici s ključevima u bravi i nigdje nikoga oko tebe. Osim toga - vi skenirate recentne stripove, npr. Veseli Četvrtak, strip koji košta 130 dinara (ako se ne varam, s popustom)! 130 dinara! Sto trideset dinara! Jedva malo više od 1 Eura! To je skupo? Koliko vama onda nije skupo? Koliko bi kiosk strip trebao koštati? Ljudi ne odustaju od kupovine tih stripova (gle čuda, Veseli četvrtak je jako usporio nekoliko serijala, pitam se zašto?) zato što su im skupi, jedan euro sigurno nikome nije problem, nego zato što znaju da će ga moći pročitati džabe na skenu. A argument o "popularizaciji stripa kod djece" je posebno smiješan - od 11 tisuća članova stripzone, koliko ih je mlađih od 20 godina? Ne laje pas zbog sela, nego zbog sebe.

Kao treće, to što vi radite je KRAĐA. I kod ZS/LMS i ostalih starih edicija, jer bez obzira što te izdavačke kuće više ne postoje, postoje vlasnici autorskih prava i izdavači koji objavljuju te iste stripove danas, i kod skeniranja novih, aktualnih izdanja. Konkretan primjer: Fibra je objavila komplet Ken Parkera u tvrdokoričenom izdanju. Brojevi 1-40 su rasprodani i dugo sam razmišljao da li da se upustim u neki projekt jeftinog izdanja, dvije ili tri epizode u jednom broju, meki uvez, vrlo pristupačna cijena. Ken Parker je moj životni strip-projekt, htio sam da bude stalno dostupan i jeftin - međutim, kad sam vidio da je cijeli Ken Parker skeniran i dostupan svima sa svega par klikova, "zaslugom" stripzone, zaključio sam da to nema smisla. Ista stvar kao i gore: onaj kome je 1 euro za strip preskupo, taj ne želi jeftino izdanje - on želi besplatno izdanje. Konkretan rezultat je da su autori, Berardi i Milazzo, ostali bez minimalno 20.000 Eura honorara za autorska prava kojeg bi dobili da sam se odlučio na taj projekt. Tih 20.000 eura ste im vi UKRALI. Vi, koji se vjerojatno u te iste autore kunete, od kojih ćete ići tražiti crtež i potpis. I onda VI meni idete govoriti o dostojanstvu?! Naravno, osim autora, tu je cijeli niz oštećenih - prevoditelji, prelamači, urednici, izdavači, tiskare, striparnice itd itd, ali nemam vremena ulaziti i u to. Obrni-okreni, htjeli-nehtjeli: to je krađa.

Reci, kad se ugase jedan po jedan izdavač, što nije tako nemoguće, koja ćete onda izdanja skenirati?

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29479 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/08/2012 : 00:00:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by comx

Prije otprilike godinu dana u jednom sam topic-u napisao kako je s današnjom tehnologijom moguće napraviti kopije stripova vrlo vjerne originalu pa sam bio proglašen heretikom. Pojedinci su tvrdili da to nije ekonomski isplativo, spominjale su se astronomske cifre štampanja itd. Eto, izgleda da je nekome ipak isplativo jer su se pojavili falsifikati... (Mislim da su se falsifikati pojavili davno prije, samo nitko nije vjerovao u to).

Ako mi napraviš kopiju za koju neću skužiti da je kopija, dajem ti što god hoćeš.
Kopija je bilo i prije 10 i više godina, ali je uvijek bilo vidljivo iz aviona da su kopije.

quote:
Pojedini stripovi su počeli dostizati astronomske cifre i naravno da su falsifikatori nanjušili dobru zaradu.
E, sad, optuživati za to SZ i ljude koji "digitaliziraju" stripove je smiješno. Tko ima dokaz da su to baš stripovi skinuti sa Zone?

Već se događalo nekoliko puta na strip zoni da članovi prodaju skenove i/ili printaju skenove pa prodaju izdanja. Konkretno: http://www.stripzona.com/port/index.php?showtopic=6264&st=0

Utvrdjeno je ko je u pitanju. U pitanju je clan foruma pod nikom rssc. Doticni je banovan zbog najgrubljeg krsenja pravila foruma. Pored stampe i prodaje stripa sto je najgrublje krsenje pravila foruma i najobicnija piraterija, doticni je pokazao veoma niske moralne i ljudske kvalitete i stoga je banovan dozivotno.

Moderacija i Administracija foruma je najostrije protiv piratskog stampanja stripova i koriscenja rada ljubitelja stripa radi sticanja novca. To saopstenje stoji i na pocetnoj strani foruma, no da ga jos jednom ponovimo

quote:
Ako i jesu sa Zone, krivnja je na onome tko ih je štampao i prodavao, jer na prvoj stranici Zone je navedeno da se svaka prodaja skenova i/ili štampanje i prodaja stripova zabranjena i Zona se ograđuje od zlouporabe skenova.

O, a činjenica da su ih oni prvi ukrali, ali eto, nisu na njima zaradili, to nema veze?

Trouble will find me
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 07/08/2012 : 00:03:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos
Reci, kad se ugase jedan po jedan izdavač, što nije tako nemoguće, koja ćete onda izdanja skenirati?

Misliš izdavači na našim prostorima? Ako to misliš znam ti ja odgovor... prevodit će strana izdanja što već čine ako strip nije izdana na našim prostorima.

Ako si mislio na sve izdavače e tu ti nemam odgovor... možda će početi crtati

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29479 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/08/2012 : 00:11:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Spiderman

quote:

Misliš izdavači na našim prostorima? Ako to misliš znam ti ja odgovor... prevodit će strana izdanja što već čine ako strip nije izdana na našim prostorima.

Super, ovi koji ih štampaju i prodaju će im biti vrlo zahvalni.

Trouble will find me
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 07/08/2012 : 03:07:07  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Svako moze sad odstampati sebi bilo sta. Nedavno sam naleteo na reklamu za Print on Demand u Beogradu, cena za deset primeraka knjige na 100 strana sa plastificiranim koricama u boji je 1000 dinara (za svih deset a ne po primerku, naravno). Dakle, ne mora niko da se organizuje za to, dovoljno je da se skupi desetak kolekcionara i da stampa sebi sve sto im treba. Dakle, zasto bi neko cekao da nesto izda neki nas izdavac. To je, na zalost, surova istina. Jedini nacin da se to ne dogodi je da pruzaoci usluge Print on Demand traze potvrdu o autorstvu, sto nije neizvodljivo. Dakle, kao sto Markos kaze, nije iskljuceno da ovakve stvari ugroze izdavace, ali ja sumnjam u to. Ipak izdavastvo opstaje na iracionalnoj ljubavi i cesto fetisizmu kolekcionara prema stripu (kao sto je i inace slucaj kod kolekcionara bilo koje vrste a ne samo kod stripova), pa im nikakav Print on Demand nece moci zameniti strip sa kioska. Stampace se nesto sto kod nes niko nece da objavi jer nije isplativo...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27175 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 07/08/2012 : 07:54:51  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ken Parker je moj životni strip-projekt, htio sam da bude stalno dostupan i jeftin

Pa zašto nisi to napravio nego li si pokrenuo lavinu skupih "elitnih"stripova?
quote:
- međutim, kad sam vidio da je cijeli Ken Parker skeniran i dostupan svima sa svega par klikova, "zaslugom" stripzone, zaključio sam da to nema smisla. Ista stvar kao i gore: onaj kome je 1 euro za strip preskupo, taj ne želi jeftino izdanje - on želi besplatno izdanje. Konkretan rezultat je da su autori, Berardi i Milazzo, ostali bez minimalno 20.000 Eura honorara za autorska prava kojeg bi dobili da sam se odlučio na taj projekt. Tih 20.000 eura ste im vi UKRALI. Vi, koji se vjerojatno u te iste autore kunete, od kojih ćete ići tražiti crtež i potpis. I onda VI meni idete govoriti o dostojanstvu?! Naravno, osim autora, tu je cijeli niz oštećenih - prevoditelji, prelamači, urednici, izdavači, tiskare, striparnice itd itd, ali nemam vremena ulaziti i u to. Obrni-okreni, htjeli-nehtjeli: to je krađa.

Ovdje si kontradiktoran.
Prvo kažeš da bi oni sa strip zone mukte pa ih zatim optužuješ da su ukrali novac svima zato šta nema reprinta zbog njihovih skenova a oni nisu uopće ni potencijalni kupci tih "jeftinih" Parkera jer bi oni kako si rekao mukte.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4477 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 07/08/2012 : 08:17:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Brojevi 1-40 su rasprodani i dugo sam razmišljao da li da se upustim u neki projekt jeftinog izdanja, dvije ili tri epizode u jednom broju, meki uvez, vrlo pristupačna cijena. Ken Parker je moj životni strip-projekt, htio sam da bude stalno dostupan i jeftin - međutim, kad sam vidio da je cijeli Ken Parker skeniran i dostupan svima sa svega par klikova, "zaslugom" stripzone, zaključio sam da to nema smisla.

Samo da kažem- ja bih bio presretan da Parker zaživi u takvom izdanju. Za sve nas koji smo se prekasno navukli, koji želimo redovno ispratiti serijal i koji samo želimo konzumirati bez naglaska na hc kolekcionarstvo.
Nadam se da tu zamisao nisi totalno prekrižio

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 07/08/2012 : 08:28:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message  Reply with Quote
quote:
Super, ovi koji ih štampaju i prodaju će im biti vrlo zahvalni.

A jbg... ja prvi nisam za tak nekaj... jbg... ne volim da ljudi koriste moje fotke bez pitanja tako da te potpuno razumijem kao izdavača.

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

scanturion
Junior Member

Croatia
465 Posts

Member since 11/01/2002

Posted - 07/08/2012 : 09:10:30  Show Profile Show Extended Profile  Send scanturion a Private Message  Reply with Quote
Optuživati StripZonu za rušenje i omalovažavanje strip publike na ovim prostorima, a istovremeno izdavati i prodavati luksuzna strip izdanja za isključivo one dubljih džepova je smiješno.
Ako želim pročitati strip kojeg nema na kiosku već ga moraš naručiti i platiti 200 kuna, radije ću skinuti sa interneta skeniranu verziju.
Stavite taj isti strip na kioske, meki uvez i naplatite ga 50 kuna, neću niti pomisliti na digitalnu verziju.
I ako mi u kolekciji fali npr. Tex ZS 18 kojeg mogu kupiti na ovom sajtu za 400 kuna, ne hvala. Skenirani, odštampani i uvezeni isti strip me savršeno zadovoljava.
Pridružujem se srdjanu i isto tako nudim kolekciju Zagora, Kita i Texa sa ocjenama od 3-5 za piratske glancere istih.

Nada je bogatstvo onih koji ništa nemaju.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29479 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/08/2012 : 09:11:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

quote:
Ken Parker je moj životni strip-projekt, htio sam da bude stalno dostupan i jeftin

Pa zašto nisi to napravio nego li si pokrenuo lavinu skupih "elitnih"stripova?

Zato što stripove izdajem za sebe, po svom guštu, a ne po tuđem.
Inače, Fibrini stripovi nisu elitni, a i o skupoći se da razgovarati. Ali to je već prožvakana tema, nemam volje ići opet u to.

quote:
Originally posted by jaki
quote:
- međutim, kad sam vidio da je cijeli Ken Parker skeniran i dostupan svima sa svega par klikova, "zaslugom" stripzone, zaključio sam da to nema smisla. Ista stvar kao i gore: onaj kome je 1 euro za strip preskupo, taj ne želi jeftino izdanje - on želi besplatno izdanje. Konkretan rezultat je da su autori, Berardi i Milazzo, ostali bez minimalno 20.000 Eura honorara za autorska prava kojeg bi dobili da sam se odlučio na taj projekt. Tih 20.000 eura ste im vi UKRALI. Vi, koji se vjerojatno u te iste autore kunete, od kojih ćete ići tražiti crtež i potpis. I onda VI meni idete govoriti o dostojanstvu?! Naravno, osim autora, tu je cijeli niz oštećenih - prevoditelji, prelamači, urednici, izdavači, tiskare, striparnice itd itd, ali nemam vremena ulaziti i u to. Obrni-okreni, htjeli-nehtjeli: to je krađa.

Ovdje si kontradiktoran.
Prvo kažeš da bi oni sa strip zone mukte pa ih zatim optužuješ da su ukrali novac svima zato šta nema reprinta zbog njihovih skenova a oni nisu uopće ni potencijalni kupci tih "jeftinih" Parkera jer bi oni kako si rekao mukte.

Ali zbog tog skena ni xy potencijalnih kupaca neće kupiti papirnato izdanje.

Trouble will find me
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40649 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/08/2012 : 09:21:57  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Kod mene ne vazi ta logika.. Ja sam x puta koristio sken da bih bio siguran u neki strip i kupio ga.. Ne da mi se 2000-3000 dinar za strip da bih video da je sranje i da to meni ne treba.. Meni je sken koristio kao odlicna preporuka za neka izdanja... Da Magicnog nisam citao skeniranog, nikad ga ne bih kupio i jos mnogo toga...

Sken je dobar za citanje ali za pravog stripoljupca nista ne znaci.. Svi hocemo imati strip u rukama ne na monitoru, tabletu ili padu..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Rada13
New Member

Croatia
259 Posts

Member since 28/03/2010

Posted - 07/08/2012 : 09:23:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Rada13 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cromwell

quote:
Brojevi 1-40 su rasprodani i dugo sam razmišljao da li da se upustim u neki projekt jeftinog izdanja, dvije ili tri epizode u jednom broju, meki uvez, vrlo pristupačna cijena. Ken Parker je moj životni strip-projekt, htio sam da bude stalno dostupan i jeftin - međutim, kad sam vidio da je cijeli Ken Parker skeniran i dostupan svima sa svega par klikova, "zaslugom" stripzone, zaključio sam da to nema smisla.

Samo da kažem- ja bih bio presretan da Parker zaživi u takvom izdanju. Za sve nas koji smo se prekasno navukli, koji želimo redovno ispratiti serijal i koji samo želimo konzumirati bez naglaska na hc kolekcionarstvo.
Nadam se da tu zamisao nisi totalno prekrižio

+1
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 07/08/2012 : 09:31:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Kod mene ne vazi ta logika.. Ja sam x puta koristio sken da bih bio siguran u neki strip i kupio ga.. Ne da mi se 2000-3000 dinar za strip da bih video da je sranje i da to meni ne treba.. Meni je sken koristio kao odlicna preporuka za neka izdanja... Da Magicnog nisam citao skeniranog, nikad ga ne bih kupio i jos mnogo toga...

Sken je dobar za citanje ali za pravog stripoljupca nista ne znaci.. Svi hocemo imati strip u rukama ne na monitoru, tabletu ili padu..

Ali zašto čitat sken kad najčešće imaš preview?

Trljam ruke.
Go to Top of Page

brko17
Junior Member

Croatia
387 Posts

Member since 30/08/2011

Posted - 07/08/2012 : 09:37:04  Show Profile Show Extended Profile  Send brko17 a Private Message  Reply with Quote
Odusevljavaju me ovi koji piratstvo opravdavaju manjkom love. Imali mi love ili ne, to je opet krađa, jer netko ima autorska prava na to.

Daleko od toga da osobno nisam nikada skinuo neku video igru ili film, ali barem sutim ko zaliven niti ne pokusavam opravdati svoju krađu činjenicom da nisam imao 500 kn za neki naslov.

Sto se tice skenova ....

ok razumijem da procitas nesto da dobijes uvid, da vidis da li ti se svidja ili ne, odnosno da li ces kupiti ili ne(recimo Markos to nudi za svaki svoj strip,taj preview).

ali osobno moram imati strip u ruci, ja ne mogu citati strip na ekranu
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40649 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/08/2012 : 09:40:02  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlotvor

quote:

Ali zašto čitat sken kad najčešće imaš preview?

Za neke albume i to u poslednjih dve godine mozda... I to u vecini slucajeva mene ne zanima.. Gde mi je bio preview za Magicnog? A i da sam procitao samo pocetak prve, druge ili trece epizode, batalio bih 100%.. Tako da, sto se mene tice, Agarti, u konkretnom slucaju, ima koristi od "skenera"..

Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 07/08/2012 : 09:40:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message  Reply with Quote
moralna je razlika izmedju skidanja filma nekog holivodskug studija ili male izdavacke kuce poput fibre ili darkwooda, neusporedivo

There can be only one, me!
Go to Top of Page

brko17
Junior Member

Croatia
387 Posts

Member since 30/08/2011

Posted - 07/08/2012 : 09:53:59  Show Profile Show Extended Profile  Send brko17 a Private Message  Reply with Quote
Aha znaci postoji razlika u moralu kod krađe i KRAĐE, zanimljivo.

Od svih foruma na kojima sam aktivan, ovaj postaje daleko najfascinantniji.

Ponavljam i sam sam krao/skidao, ali to ne pokusavam nikako opravdati.....

Balkane, balkane, balkane moj............
Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 07/08/2012 : 10:06:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message  Reply with Quote
naravno da postoji razlika - ja ne opravdavam, samo kazem da je razlicito

There can be only one, me!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40649 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/08/2012 : 10:09:45  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote

Evo ministra za kapitalne investicije... Postoji razlika izmedju kradje i kraduckanja :)

Go to Top of Page

leshwolsh
New Member

Serbia
275 Posts

Member since 04/06/2006

Posted - 07/08/2012 : 10:25:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit leshwolsh's Homepage  Send leshwolsh a Private Message  Reply with Quote
quote:

Apsolutno se slazem, dosta stripova ne bih ni kupio da ih prvo nisam citao u dugitalnoj formi. Nazalost nemam novca da kupim sve sto bih hteo, ali ako za neki strip koji nikada ranije nisam citao postoji sken, volim da ga upoznam preko skenirane verzije i to mi obicno bude najbolja preporuka da ga pazarim. Licno nisam upoznao nijednog ljubitelja stripa koji vise voli da bulji u monitor i cita skenove, nego da lista pravi strip.

https://www.youtube.com/channel/UCXej4FbiT-28h9Yf5MTM3fQ/featured
Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
32443 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 07/08/2012 : 11:02:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
ken parker od fibre je dobar vakav kakav je. cijena je razumljiva. tek nedavno sam ga poceo skupljati.

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

pot
Average Member

Croatia
818 Posts

Member since 27/10/2002

Posted - 07/08/2012 : 11:31:34  Show Profile Show Extended Profile  Send pot a Private Message  Reply with Quote
evo stigli mi pirati...zs br 13 i lms br 4....komentar: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa komaaaaaaaaaaaaaaa to ne da je lošije od originala to je sramotno izdanje doslovno samo za dijecu, morao bi bito klinac od 16 godina (početnik u kolekcionarstvu) da bi povjerovao da je ovo original, šta je najgora dobio sam strip koji je udarenog čoška...hahaha sad nemam ni pirata glancer, neznam ko je ovo radio ali tu nema nimalo smisla za originalnost, nisam imao br 13 original u rukama ali ovdije nema dodatnog stripa....e pazi sad lms 4...očekujem ja a4 strip kad mi ono dođe obični a5 fomat i naravno unutra samo zagor....popuših 140 kn (tražio sam pouzečem) ako neko želi ja mu prepustim stripove za istu cjenu ili za 1 original...mislim da je priča o savršenim kopijama a da je isplativo i dalje naučna fantastika i da ova podignuta prašina je bez ikakve osnove....a klinci ako popuše kupovinom ovog shita pa skuže da to nije to neka to shvate kao školu koja se uvjek plaća KAO ŠTO SAM JA SAD PLATIO 140 KN ALI MORAO SAM TO VIDITI DA KASNIJE NEbi platio više (tj glupost i neznanje ima cjenu)....PODVUKAO JE NA KRAJU SVOG IZLAGANJA

JA BI MOGAO DA MOGU JA BI ZNAO DA ZNAM
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40649 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/08/2012 : 11:41:37  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Daj slike! I mail od tog lika.. :)

Go to Top of Page

brko17
Junior Member

Croatia
387 Posts

Member since 30/08/2011

Posted - 07/08/2012 : 12:02:59  Show Profile Show Extended Profile  Send brko17 a Private Message  Reply with Quote
A jbg zao mi je pot, steta 140 kn bacenih u vjetar. Bolje da si za to kupio neko legalno kvalitetno izdanje.

Ajde nadam se da je ovdje vecina pametnih, pa da ce uciti na tuđim greskama(citaj tvojima), umjesto na vlastitim.
Go to Top of Page
Page: of 23 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000