forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 06.08.2012 - Forumasi prestaju da puse cigarete
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 19

Tonto
Advanced Member

8302 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 07/08/2012 : 14:51:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Evo da malo podijelim iskustva. Nakon nešto manje od 15 godina trušenja kutije ipo do dvi dnevno sada su tri ipo godine da nisam zapalija niti jednu.
OPREZ: Ja sam recimo u prvih misec ipo natuka 12 kila, no to kod mene nije bio problem jer sam iz izrazito žgoljavog stanja prešao u malo manje žgoljavo...
PROBLEM: Gdje s rukama kad pođeš na pivu... naravno guliš etiketu i to je ostalo do danas, kao i hvatanje za zadnji džep kad izlaziš iz stana... ono jesam li ponija cigare, ah ja više ne pušim.

P.S. Pušački jutarnji kašalj umire tek nakon 6 miseci, ako ne i više.

Podrška dečki, sve je u glavi.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 07/08/2012 : 16:15:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Evo da malo podijelim iskustva. Nakon nešto manje od 15 godina trušenja kutije ipo do dvi dnevno sada su tri ipo godine da nisam zapalija niti jednu.
OPREZ: Ja sam recimo u prvih misec ipo natuka 12 kila, no to kod mene nije bio problem jer sam iz izrazito žgoljavog stanja prešao u malo manje žgoljavo...
PROBLEM: Gdje s rukama kad pođeš na pivu... naravno guliš etiketu i to je ostalo do danas, kao i hvatanje za zadnji džep kad izlaziš iz stana... ono jesam li ponija cigare, ah ja više ne pušim.

P.S. Pušački jutarnji kašalj umire tek nakon 6 miseci, ako ne i više.

Podrška dečki, sve je u glavi.

Eeeeeee, moraš naći kakvu dobru žensku pored sebe, pa ćeš znati gdje ćeš s rukama.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 07/08/2012 : 17:21:15  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
A posle zenske nis' lepse neg' zapalit....
Tja.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/08/2012 : 18:27:32  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Seks je samo izgovor da se može zapaliti posle njega

Pušio i prestao. I ne pušim već 6 godina.
Al' da je bilo gadno - bilo je.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 08/08/2012 : 10:29:48  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Upravo sam bio po elektronsku cigaretu.
Kosta 60 evra koje i inace stucem u dim, a ovo je ipak trajnije i za tri meseca je cista usteda.
Trenutno, cini mi se kao dobra stvar da se pregrmi pocetna faza.
Vrlo mi nedostaje dim uz kafu ili uz partiju saha, i ova zezalica taman nadomesta onaj trenutni osecaj nedostajanja.
Od drugara koji su mi stvar preporucili cujem da je tako u pocetku, a onda se sve redje hvataju za zezalicu dok im na kraju ni ona ne treba.
Zezalica ustvari gusi onaj neprijatan osecaj - jao sta cu bez cigara. Tu je odmah nadohvat ruke (visi u zgodnoj torbici oko vrata) i ima neki svoj mali ritual tako da, bar za sada, izgleda korisno.

Uzgred, ipak sam mnogo manje nervozan nego sto sam mislio da cu biti. S druge strane, sinoc celo vece nisam mogao da se koncentrisem na crtanje. Povucem dva poteza i onda od ciste nervoze idem da pijem vode, da proverim da li je zakljucano, da otvorim frizider i konstatujem: a ne, neces ga majci..., ili prosto da setkam po sobi i pizdim.... Nateram sebe da opet crtam i kod prve greske ustajem...
Ali, NE odustajem....
za sada.

Go to Top of Page

vronski 2
Senior Member

2381 Posts

Member since 11/10/2009

Posted - 08/08/2012 : 10:35:19  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski 2 a Private Message  Reply with Quote
Ajde Bane da od te krize ostavljanja cigareta bude i nešto dobro u smislu da poludiš pa izbaciš integral Kobre na primer!
;)
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/08/2012 : 11:14:06  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Najveci izazov je odoliti prezderavanju.
Imam potrebu da zvacem cijelo vrijeme, mislim da bih mogao bez prestanka da jedem.
Tu se moram dobro paziti.
Kriza se pojavljuje na momente, najgore je u onim situacijama gdje sam jednostavno navikao da zapalim jednu, tu mi nedostaje u picku materinu.
Pozitivno je to sto hrana ponovo ima ukus, meso smeka ko meso, krompir ko krompir.
Cigarete su ocigledno s vremenom totalno ubile culo okusa.
Iskreno se nadam da me u naredno vrijeme niko nece pokusati uzivo da isprovocira, na momente se osjecam kao mina na koju bi neko vrlo lako mogao da nagazi.
Juce sam imao manji problem, u stvari nije bio problem ali sam ga sam napravio, ne mogu da opisem koliko bi mi znacilo da sam tada mogao jednu da zapalim.
Cini mi se da bi izlaz iz svih problema bio ta jedna cigareta.
Samo da povucem koji dim, da me niko ne smeta za to vrijeme, sve bi opet bilo kako treba...
Ali, nema povlacenja! Barem za sada...
Jasnije mi je nego ikada ranije da su pusaci nista drugo do narkomani.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 08/08/2012 : 11:31:56  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vronski 2

Ajde Bane da od te krize ostavljanja cigareta bude i nešto dobro u smislu da poludiš pa izbaciš integral Kobre na primer!
;)

Pre ce biti da od te krize nece biti Kate 12.
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3271 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 08/08/2012 : 11:39:34  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
evo kako sam prestao pušit cigare: kažeš ne za testno razdoblje od mesec dana i kad posle tih mesec dana vidiš da ide, da si car i da imaš muda i za dalje, onda rečeš sebi - ne pušim do nadaljnjeg. i tako sam dogurao do 7 (ili več osme?) godine. ispušio sam između 5 domačica onako simpatizerski i jednu cigaru u slavlje rođenja prijateljeve ćerke. i to sve zbog bicikliranja i teškoča sa disanjem na lokalnoj dirki, kad me ufatila panika najgore vrste (da crčem na sred puta sam izza svih konkurenata) i posle dirke obečao sam sebi, da sledeče godine pokusno ne pušim 1 mesec pre dirke. uspelo. I sad jedem, pijem, seksam i čitam stripove sve bez cigara. nuspojava: nabacio sam 9 kg (punih 97) i skinuo posle dva meseca na 92 koje i sad ponosno držim. i mirno gledam kako žena puši pored mene. druga nuspojava je čangrizavost, al tešim se da ona dolazi s 40+ godinama. I tako zbog nepušenja imam koji strip ili pivo više.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/08/2012 : 11:57:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Najgore je na cugi ili vani općenito. I kad se ide cijelu noć van.Ja sam znao po 5 dana bez beda ne zapaliti i onda strusim kutiju u birtiji i u disku posle. Najgore mi je bilo kad mi netko kaže "ma samo je potrebna volja"

Yeah, moš' mislit. Taj koji to veli ili nikad nije pušio ili nikad nije pokušao prestat.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12494 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 08/08/2012 : 12:07:07  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
ma čemu prestat? TREBA JEDINO SMANJITI!
Znači umjerenost kako i kod drugih stvari (piče,seks,hrana,....) ne treba pretjerivati ali tek tako prekinuti je bez veze.
Trebati napraviti plan smanjivanja:
-recimo 10 cigareta na dan za jedan mjesec
-sljedeči mjesec još samo 7 cigareta na dan
-još sljedeči mjesec samo 5, pa 3, itd
-onda kada vidite da vam ne treba tako jako, možda pušite samo za vikend itd.

Znači smanjivanje...Tu i tamo neka cigareta ne škodi, problem je kada se pretjeriva.

Najlakše čete smanjiti cigarete ako napravite neke prioritete:
-ne pušite kod kuče (znači samo na poslu ili na piču sa prijateljima)
-prestajete kupovati cigarete (znači pušite besplatno od prijatelja, kolege sa posla, koji vam davaju besplatno, jer jednom če im dopizditi da vas zalagaju ili čete vi sami prestati da ih žicate, pa čete tako smanjiti broj popušenih cigareta, ili bar uštedjeti novac haha)

Trebate VI imati cigarete pod kontrolom, a ne da imaju CIGARETE vas pod kontrolom!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 08/08/2012 : 13:51:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 08/08/2012 : 13:57:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 1Euro

ma čemu prestat? TREBA JEDINO SMANJITI!
Znači umjerenost kako i kod drugih stvari (piče,seks,hrana,....) ne treba pretjerivati ali tek tako prekinuti je bez veze.
Trebati napraviti plan smanjivanja:
-recimo 10 cigareta na dan za jedan mjesec
-sljedeči mjesec još samo 7 cigareta na dan
-još sljedeči mjesec samo 5, pa 3, itd
-onda kada vidite da vam ne treba tako jako, možda pušite samo za vikend itd.

Znači smanjivanje...Tu i tamo neka cigareta ne škodi, problem je kada se pretjeriva.

Najlakše čete smanjiti cigarete ako napravite neke prioritete:
-ne pušite kod kuče (znači samo na poslu ili na piču sa prijateljima)
-prestajete kupovati cigarete (znači pušite besplatno od prijatelja, kolege sa posla, koji vam davaju besplatno, jer jednom če im dopizditi da vas zalagaju ili čete vi sami prestati da ih žicate, pa čete tako smanjiti broj popušenih cigareta, ili bar uštedjeti novac haha)

Trebate VI imati cigarete pod kontrolom, a ne da imaju CIGARETE vas pod kontrolom!

Ovo moj ćaća trenutno radi i mogu reći da djeluje. Sad je na 1 cigareti svaka 3 dana. Još malo i baca totalno!

Trljam ruke.
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3271 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 08/08/2012 : 14:05:55  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
quote:
Najgore je na cugi ili vani općenito. I kad se ide cijelu noć van.Ja sam znao po 5 dana bez beda ne zapaliti i onda strusim kutiju u birtiji i u disku posle. Najgore mi je bilo kad mi netko kaže "ma samo je potrebna volja"

Yeah, moš' mislit. Taj koji to veli ili nikad nije pušio ili nikad nije pokušao prestat.

pušio sam 25 godina po 1+ paklu na dan, marlboro, filter 57, pall mal crvene i na kraju gauloises blonde (plave) između prestao 2 put (1. za godinu i 2. za 3 mesece) zbog oklade. Jeba po rangu:

posle ručka
kod kafe
posle seksa
na žurki
posle šihta u rudniku

Al može se, evo barem ja več 7 ili 8 godina ne pušim.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 08/08/2012 : 16:02:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Najgore mi je bilo kad mi netko kaže "ma samo je potrebna volja"

Evo moj šef priča kako je to sve u glavi i kako je to jednostavno odbacio... Prestao je pušiti 22. 7. 1996. kad su u firmi zabranili pušenje. Iz principa više nije popušio cigaretu! Mamilo ga jest, ali jednostavno više nije htio uzet cigaru u ruke.

Možda ti mladjo nisi čovjek od principa ili si slabe volje!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 08/08/2012 : 17:06:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Od susjeda otac ista stvar. Po kutiju-dvi dnevno otkad pamtim za sebe i prije par godina je jednostavno odlučija da neće više i eto ga, od tada nije zapalija ni jedne jedine.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/08/2012 : 17:34:47  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Originally posted by mladjo

Najgore mi je bilo kad mi netko kaže "ma samo je potrebna volja"

Evo moj šef priča kako je to sve u glavi i kako je to jednostavno odbacio... Prestao je pušiti 22. 7. 1996. kad su u firmi zabranili pušenje. Iz principa više nije popušio cigaretu! Mamilo ga jest, ali jednostavno više nije htio uzet cigaru u ruke.

Možda ti mladjo nisi čovjek od principa ili si slabe volje!

priznajem, slabić sam
ha čuj, uvijek će biti ljudi kojima je to lakše nego drugima ali vjeruj mi, jako je teško prestati pušiti i ti koji to mogu tako lako su nevjerojatno sretni i (nažalost) u debeloj manjini.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/08/2012 : 17:57:36  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Samo da mi je preci preko ove pocetne krize.
Cini mi se da su ljudi na ulici nesto nervozni, poprijeko me gledaju, kao da hoce na pravdi boga da me isporovociraju...ili mi se barem tako cini.
Kada izadjem medju ljude osjecam se kao Jason iz Petka 13 kada dodje u neki ljetnji kamp medju tinejdzere.
Nadam se da ce mi narod pomoci u mojoj dobroj namjeri da u narednih nekoliko dana nekoga ne ubijem.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 08/08/2012 : 18:17:59  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Ako vec i ubijes nekoga, gledaj da to bude neki histericni nepusac pun love.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 08/08/2012 : 18:23:50  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Bili mi gosti prosli vikend i ja i taj frend izasli na balkon on mi ponudio neke made in macedonia Marlboro(ne kupujem nikad sa nasih prostora losa iskustva,grebanje u grlu,pljuvanje kasalj itd),a ja imao svoje Camel silver(UK) i zapalio (inace se smatram nepusacem,ali ponekad zapalim kutiju znam imati i po mjesec i pol..) muka mi bilo poslije dvije cigare tako da sam rekao da ne uzimam od drugih tudje pljuge jer ima na tom "nasem" trzistu jako puno losih cigara a taj lik popusi dvije kutije dnevno (kaze zbog stresa!) mislim si bjezi od cigara mozda samo ponekad...
Kao klinac se sjecam neke epizode gdje Mister No kaze da nije bio pusac do rata kada su bile u rovu tjesiteljice..umirivale su.Istina spustaju tlak u stresnim situacijama i umiruju samo najbolje ne precesto...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 08/08/2012 18:25:32
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7774 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 09/08/2012 : 17:11:19  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message  Reply with Quote
Ja cu ipak sacekat smak svijeta.nemam volje ni strpljenja
sada
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 09/08/2012 : 18:40:26  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
Eto ja sam jedno mesec dana razmisljao dal da bataljujem ili ne, mislim bolje sad jer ne pusim dugo nego da se mucim za 10-15 godina i bas sam mislio da se pridruzim ovde ali odoh u ponedeljak na neko kurcevo kampovanje i za skoro 4 dana nas trojica sto smo pusili stukli smo 15-16 paklica neke krdze ne daj Boze nikome (posle ovog seksa sad mogu sve pusiti). Tako da nemam ja volje da ostavljam, a i da iskren budem u zadnje vreme sam u nekom teskom kurcu i bedaku tako da verovali ili ne meni one pomazu da ne puknem skroz. Majverovatnije cu smanjiti jedna pakla na dva dana, mislim da je to sasvim korektno.

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 12/08/2012 : 23:42:13  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Jos sat vremena pa nedelju dana bez cigarete.
Iskreno, mislio sam da ce biti mnogo teze.
Ono jest, krene mi ruka u torbu, tamo gde sam u zadnje vreme drzao cigarete (da mi ne bi bile pred ocima i izazivale me da palim jednu na drugu)...
Jednostavno, nasmesim se budali, povucem dim iz ovog mog elektronskog cuda, cudim se 5 minuta kako ta vodena para przi pluca ko prava cigareta i zaboravim sta sam hteo....

Danas sam bio na nekom rodjendanu i mislio sam da cu pizditi gledajuci kako drugi puse. Ali, ubrzo se pretvorilo u reklamu za moju ''frulicu'' pa se nisam previse jedio.
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8583 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 13/08/2012 : 00:25:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Svaka čast čika Bane, al nemoj samo da Kata pati zbog cigare

Inače, ja se bojim prestat jer mislim da bi me tada zbog prežderavanja kolesterol dokrajčio puno brže od katrana..

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 13/08/2012 : 21:44:40  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
Svečano se od danas pridružujem akciji ... ako pokleknem obavestiću vas.
Go to Top of Page
Page: of 19 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.78 seconds. Snitz Forums 2000