forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Pomoć u Zagrebu
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

manhunter
Moderator

Switzerland
25298 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/11/2023 : 21:11:06  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
E ovako, javljam se sa malo neobičnom molbom, ali ko zna, možda i bude nešto:

Najbolja prijateljica moje supruge, rodom iz Zagreba, (sa njom u Švajcarskoj išla u školu, a onda otišla u Nepal i dosta dugo tamo živela) se pre nekoliko meseci sa svojom ćekicom od 10 godina vratila za Zagreb. I danas smo saznali da je zbog gomile porodičnih nevolja, sa ćerkom maltene završila na ulici (trenutno je u nekoj sobi u dnevnom najmu). Javila se nama za malu novčanu pomoć, pošto nikoga ne poznaje u Zagrebu (bukvalno je čitav život bila vani), a sa familijom nema neke odnose. Pomoć ćemo joj pružiti, ali to neće biti dovoljno dugoročno.

Zato pitanje za sve iz Zagreba:

- imate li, ili znate nekoga ko bi izdao sobu za nju i ćerku? Ona radi, mada ne znam gde tačno, i izgleda da ne može sebi više od toga da priušti.

- Možete li, ili znate li nekog ko bi mogao da joj pomogne u traženju posla? Fakultetski je obrazovana, priča nekoliko jezika. Problem joj je što je nesnađena i treba joj podrška.

Ukoliko ima neke dobre duše spremne za omoć, javite se. Hvala.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

manhunter
Moderator

Switzerland
25298 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 05/11/2023 : 22:11:16  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

U igri je samo Zg?

Da. Možda i neko prigradsko naselje. Ali ne bih rekao da bi išla za Dalmaciju. :)

Koliko sam shvatio, ima neki posao u ZG, ali premalu platu za samohranu majku. Zato i ova molba.

Go to Top of Page

Martindylan1982
Starting Member

53 Posts

Member since 09/12/2015

Posted - 05/11/2023 : 23:55:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Martindylan1982 a Private Message  Reply with Quote
Za stan nek proba tražit preko FB grupa.
Ja svoj stan oglašavam preko ove grupe.
https://www.facebook.com/groups/3483159635242592/?ref=share
Dugoročno iznajmljen, pa trenutno nije u ponudi.
Sobe za dnevni najam su dugoročno preskupe. Ovisi koliko je ženi buđet.
A za posao nek napravi profil na MojPosao i nek gleda prema svojoj struci
i interesima oglase.
Ovisi koji je fakultet završila, posao može naći do kraja mjeseca ili tražit pol godine.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 06/11/2023 : 01:13:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Možda nije baš neka ekstra preporuka, al sad uskoro kreće advent i po Zagrebu će biti postavljeno puno kućica koje prodaju piće i hranu na tim mjestima gdje je organiziran advent. Ne znam koliko se plaća taj rad, al ne treba zanemariti bakšiš koji je garant odličan i može se samo na njemu dignuti pristojna lova.
Dugo godina sam radio u ugostiteljstvu (doduše u Dalmaciji, ne u Zagrebu), znam šta pričam. Znam da ovo nije baš bajna ideja, al ako je u stisci s novcima i ako može vremenski izgurati, zašto ne? Pa makar odraditi noć kad je najveći protok ljudi, kao dodatni posao (ako nađe nešto dugoročno za stalno prije toga).

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25298 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/11/2023 : 16:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Hvala svima! Videću sa njom i preneti joj savete. A ukoliko se neko pojavi sa konkretnim ponudama stan/posao ili neko nešto čuje, slobodno recite. Hvala još jednom.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12921 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/11/2023 : 00:13:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Što se posla tiče, ako ima Facebook profil onda može ući u ovu grupu i pratiti njihove objave.

https://www.facebook.com/groups/559193590830110?locale=hr_HR

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Lorda
Average Member

Croatia
655 Posts

Member since 07/11/2002

Posted - 13/11/2023 : 10:30:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Lorda a Private Message  Reply with Quote
Ovo vjerojatno nije taj slučaj ali ako baš ništa nema i ne može si pomoći možda da se javi u Autonomnu žensku kuću (ako ništa barem po savjet ako se na ulici našla zbog nesređenih obiteljskih odnosa, jest da je ovo za žene koje su baš iskusile fizičko i psihičko nasilje, nisam iz tvoje poruke skužio je li to neki blaži obiteljski sukob).

Tamo ako ništa drugo može dobiti psihološku pomoć i možda neke savjete što dalje, pogotovo zato što ima malo dijete.

https://azkz.hr/
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000