steta sto su poranili sa Jolanom u glavnom serijalu zbog promjene autora, bolje bi bilo da je imao i on svoj serijal a Thorgala pustili na miru. Cini mi se da ova pojava spin-offova utice direktno i na glavni serijal. U broju 31 Jolan je izgledao kao mladic od 17-19 godina, Thorgal ima sijede dlake i vidi mu se na licu da je ostario. Odjednom u 32 broju Thorgal izgleda dosta mladje, dok Jolan kao djecak od 13-14 godina. Kao da su vratili vrijeme jer je logicno da sada Thorgal preuzima opet glavnu ulogu, pa najvjerovatnije nisu htjeli da izgleda kao starac.
Videćemo gde ovo vodi, jer su 30. i 31. album ukazivali na to da Jolan postaje primaran - nešto slično kao i princ Arn u Valiantu svojevremeno, a obzirom da se radi o porodičnim sagama... Da bi novi autori vratili Vala kao glavnog junaka.
Le bataille d'Asgard još uvek nisam pročitao, odlažem to, jer je moj francuski užasan, ali uopšte sve to ne mora da ispadne loše... Sad više i ne znam koji spin-off će imati koliko epizoda, samo se nadam da će znati da stanu pre nego što previše razvodne serijal.
u 32 albumu Jolan i Thorgal zauzimaju otprilike 50-50% mjesta, sto znaci da Thorgala opet vracaju u centar paznje. Tu je Jolan prakticno zavrsio svoju pricu sa bogovima, dok Thorgalova avantura tek zapocinje. Takodje, po naslovnci 33 broja da se naslutiti da ce Thorgal opet preuzeti serijal kao glavni lik. I ja sam pomalo skeptican kada su u pitanju svi ti slini spin-offovi, medjutim prvi dio Kriss D.V. me odusevio. Prica je na nivou Thorgalovih epizoda oko broja 15, sto znaci bas dobra.
Upravo sam pročitao ovo priču koja je izašla u najnovijoj Stripoteci i oduševio sam se! Možete li mi reći kakva je ta priča u poređenju sa svim ostalim, loša, prosek ili izvanredna...?
sada je pitanje hoće li preskočiti prva dva albuma koja se ne uklapaju u novu shemu započetu u šestom albumu(prvom kronološki) i hoće li objavljivati kronološki po radnji ili po vremenu objavljivanju albuma? Cinebook je izabrao kronološki po radnji i preskočio je prva dva albuma.
Toplo se nadam se da ce ici redom kako su objavljivani albumi, te da ce ako je ikako moguce zaokruziti na 29 albuma tih 10 integrala, mogli bi i neki dodaci u zadnji integral da se nadopuni. Ovo dalje me bas i ne zanima jer se i ovih 29 malo previse razvuklo a sad s novim scenaristom...