Author |
Topic |
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Member since 01/11/2011 |
Posted - 06/08/2012 : 22:56:41
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Ovi DVD-i koje sam kupio su također izdanja VTI-ja, i kao i tebe svaki me došao 10 kuna u jednoj od Tisak Media poslovnica.
Zanimljivo, ovi DVD-i su puno bolja izdanja od onih što ih je Blitz izbacio prije nekoliko godina. Imaju hrpu dodataka, a First Contact čak dolazi na dva diska.
Pa i Insurrection je na 2 diska-istina nisam ih još ubacio i pogledao šta je na kojem disku, al u kutiji su 2 diska. Probat ću si nabaviti onda i First Contact kad je već za te pare isto... |
Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi! |
|
|
MarkoDj
Average Member
Croatia
597 Posts
Member since 01/03/2012 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12919 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 07/08/2012 : 23:59:41
|
quote: Originally posted by MarkoDj
Zaista ima ljudi koji kupuju oriđiđi DVD-je?????!???
Pa, većina ih nije puno skuplja od jednog kiosk stripa. A neki su čak i jeftiniji.
Inače, kupio danas:
|
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Posted - 08/08/2012 : 08:32:14
|
Zaista ima ljudi koji kupuju oriđiđi DVD-je?????!??? Ja sam mislio da ti DVDi stoje u trgovinama cisto da krase policu, s obzirom na stanje u državi =) No, svaka cast!
Imam oko 500-tinjak filmova u divx formatu i oko 50 original DVD-a. Originale kupujem samo kad naletim na nešto što volim a jeftino je. Nema šanse da dam 100 kn za original DVD. Kupujem one do 30 kn. |
|
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
Member since 05/03/2011 |
Posted - 08/08/2012 : 09:29:58
|
U Algoritmu i Tisku svako malo budu neki popusti - Allena se može naći za tris, a Jarmusch za dvajs kuna, što je bolesna jeftinoća. Žao mi je samo što se diskovi lako unište, zato ne kupujem glazbu i filmove. 30 kuna mi je pristojna cijena za DVD, idem do 50 ako je riječ baš o filmčini... |
nebesa nisu humana... (Hrabal)
|
|
|
MarkoDj
Average Member
Croatia
597 Posts
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Posted - 08/08/2012 : 14:51:50
|
A u tome je stvar.... Ja sam primjerice odustao od gledanja DVD-a na policama jer cesto to budu naslovi koji su jeftini s razlogom - negledljivi filmovi koje niko nece kupiti. No, vjerojatno sam u krivu pa ću bas baciti oko =)
Nisi skroz u krivu. 90 % filmova na policama supermarketa je smeće. A uvijek se nađe nešto što je ok.
Ja sam nedavno otišao u Discovery film & video u ZG-u i tamo kupio par jeftinih, a odličnih filmova. Imaš po godinama od 2003 do 2012-ima svega.
http://www.discoveryfilm.hr/hr/dvd/arhiva/
|
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4313 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 08/08/2012 : 15:47:35
|
A u tome je stvar.... Ja sam primjerice odustao od gledanja DVD-a na policama jer cesto to budu naslovi koji su jeftini s razlogom - negledljivi filmovi koje niko nece kupiti. No, vjerojatno sam u krivu pa ću bas baciti oko =)
Kao što Nivox kaže- uvijek se nađe. Nedavno je u Technomarketu bilo 4 filmova u kompletu: Rambo quadrologija, četiri Bruce Leeja, neki Tarantinovi filmovi i tako dalje po 49 kn. Čisto pristojna cijena a što je najbolje ne radi se o onim jadnim kartonskim izdanjima nego tutokompleto opremom (kutija, dodaci itd)
Također, kupio sam prije par godina dva filma iz ''Dollars'' triologije i par Aliena za 19 kuna tako slobodno baciš oko na dvde kad si u kupovini.
|
Bok, kako si.
|
|
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Posted - 09/08/2012 : 08:06:59
|
quote: Originally posted by Cromwell
Kao što Nivox kaže- uvijek se nađe. Nedavno je u Technomarketu bilo 4 filmova u kompletu: Rambo quadrologija, četiri Bruce Leeja, neki Tarantinovi filmovi i tako dalje po 49 kn. Čisto pristojna cijena a što je najbolje ne radi se o onim jadnim kartonskim izdanjima nego tutokompleto opremom (kutija, dodaci itd)
Također, kupio sam prije par godina dva filma iz ''Dollars'' triologije i par Aliena za 19 kuna tako slobodno baciš oko na dvde kad si u kupovini.
Ovih kompleta ima na skoro svakoj benzinskoj... |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 09/08/2012 : 12:19:08
|
Po meni ovo kriva procjena... Mislim da je ponuda na kiosku i ono što daju u Konzumu sasvim ok. Uvijek daju neke crtiće, stare akcijske, koji hororac i par najnovijih filmova. I to za maksimalno 20kn. Uvijek uzmem mjesečno po dva tri komada s onim najinteresantnijim da imam za kolekciju (naravno da imam još i backup u divxu)...
Oni ozbiljniji filmofili naravno da moraju zaviriti u specijalizirane prodavaonice. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
MarkoDj
Average Member
Croatia
597 Posts
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 14/08/2012 : 23:58:08
|
quote: Originally posted by Luca_Torelli
U Algoritmu i Tisku svako malo budu neki popusti - Allena se može naći za tris, a Jarmusch za dvajs kuna, što je bolesna jeftinoća.
vidio sam da je izašla neka kolekcija Jarmuschovih filmova (u stilu "The best of"), isto je bilo i sa Bergmanom.
quote: Žao mi je samo što se diskovi lako unište, zato ne kupujem glazbu i filmove. 30 kuna mi je pristojna cijena za DVD, idem do 50 ako je riječ baš o filmčini...
kak misliš "Diskovi se lako unište"? moraš samo pazit pa se neće uništit |
"Nothing lasts forever." |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12919 Posts
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Posted - 17/08/2012 : 09:00:28
|
quote: Originally posted by Nivox
Ovo su neka od DVD-izdanja koja sam kupio u zadnje vrijeme.
Nedavno sam u nekom našem velikom supermarketu kupio za 10 kn Star Trek - Insurrection -domaći izdavać je VTI Zagreb. Gdje i zakoliko para si kupio First Contact i koji je domaći izdavač ?
Ovi DVD-i koje sam kupio su također izdanja VTI-ja, i kao i tebe svaki me došao 10 kuna u jednoj od Tisak Media poslovnica.
Zanimljivo, ovi DVD-i su puno bolja izdanja od onih što ih je Blitz izbacio prije nekoliko godina. Imaju hrpu dodataka, a First Contact čak dolazi na dva diska.
Pazi ovo. Jučer sam u istom supermarketu vidio Star Trek Insurrection od Blitza za oko 70 kn, a od VTI-a u istom dučanu košta 10 kn.
Ljudi, pazite što i za koliko kupujete . |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12919 Posts
Posted - 17/08/2012 : 10:33:15
|
Pazi ovo. Jučer sam u istom supermarketu vidio Star Trek Insurrection od Blitza za oko 70 kn, a od VTI-a u istom dučanu košta 10 kn.
Ljudi, pazite što i za koliko kupujete .
Ovisi. Ovi iz Promaxa, što distribuiraju stara izdanja VTI-ja, ne zamaraju se previše što prepakiravaju i guraju u prodaju. Ti si imao sreću pa si kupio Insurrection koji je izdanje na dva diska. Ja sam naletio samo na kopije sa jednim diskom, bez dodataka i bez hrvatskih titlova. |
|
|
emirem
Advanced Member
10814 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 17/08/2012 : 10:49:23
|
Meni dolazi danas bluray "Close encounters of third kind - 30th anniversary ultimate edition " Tri filma ..collectors,extended i special edition(scena unutrasnjosti maticnog broda)
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
dante
Senior Member
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 17/08/2012 : 11:18:08
|
Meni je pak najveći gust prziti Dvx kompilacije filmova i raditi covere ^^ (za svoju kolekciju) To košta 4kn (1 DVD + kutija) ;) Nadam se samo da nema drotova na forumu
To je i meni bio gust prije, ali kada sam nabavio full HD TV i vidio kako izgleda divx od recimo 700 mb na njemu, radije dam 15-20 kn za original DVD koji me zanima nego koju kunu za prazne. |
These pretzels are making me thirsty... |
|
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Posted - 17/08/2012 : 11:57:24
|
Ljudi, pazite što i za koliko kupujete .
Ovisi. Ovi iz Promaxa, što distribuiraju stara izdanja VTI-ja, ne zamaraju se previše što prepakiravaju i guraju u prodaju. Ti si imao sreću pa si kupio Insurrection koji je izdanje na dva diska. Ja sam naletio samo na kopije sa jednim diskom, bez dodataka i bez hrvatskih titlova.
Nevjerojatno. Koja glupost. Nisam imao pojma. Ako obojica imamo izdanje Insurrection od VTI-a, totalno je bezveze da se u jednom nalaze dva diska, a u drugom samo jedan, a oba izdanja jednako koštaju. Još mi je bilo čudno kada sam maknuo najlon i otvorio kutiju, a unutra 2 dvd-a, ali samo jedan je bio "učvrščen" na onu plastiku u sredini kutije, drugi dvd je slobodno "plesao" po kutiji-samo su ga ubacili iako kutija nije bila namijenjena za dva dvd- već za jedan...premjestio sam naravno u odgovarajuču kutiju... |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 17/08/2012 : 12:41:16
|
quote: Originally posted by dante
Meni je pak najveći gust prziti Dvx kompilacije filmova i raditi covere ^^ (za svoju kolekciju) To košta 4kn (1 DVD + kutija) ;) Nadam se samo da nema drotova na forumu
To je i meni bio gust prije, ali kada sam nabavio full HD TV i vidio kako izgleda divx od recimo 700 mb na njemu, radije dam 15-20 kn za original DVD koji me zanima nego koju kunu za prazne.
...za sam DVD ti je i više nego dovoljan HDready, jer bolje od DVD-a izgleda BDrip (dovoljan i onaj najslabiji od 720p), kojeg spržiš na dvd medij od 4,5 GB
Naravno, u potpunosti podržavam kupnju originala kaj je vidljivo i iz mog potpisa! Jer skidanje ripova je lopovluk... |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
dante
Senior Member
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 19/08/2012 : 17:04:29
|
quote: Originally posted by dosada...za sam DVD ti je i više nego dovoljan HDready, jer bolje od DVD-a izgleda BDrip (dovoljan i onaj najslabiji od 720p), kojeg spržiš na dvd medij od 4,5 GB
Naravno, u potpunosti podržavam kupnju originala kaj je vidljivo i iz mog potpisa! Jer skidanje ripova je lopovluk...
Istina to sto kazes za HD ready, ali smorili su me pusti ripovi, jednostavno ne stignem sve pogledati niti me zanima kompulzivno gomilanje. Ovako mi je lakse dati 15-20 kn za film koji me zanima i kraj price. Naravno, imam i frenda kojem je lakse s neta ponovo skinuti film kojeg vec ima jer mu se neda traziti po groblju spindlova da ga nadje, ali to je vec druga prica |
These pretzels are making me thirsty... |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12919 Posts
Posted - 20/08/2012 : 00:11:54
|
Nevjerojatno. Koja glupost. Nisam imao pojma. Ako obojica imamo izdanje Insurrection od VTI-a, totalno je bezveze da se u jednom nalaze dva diska, a u drugom samo jedan, a oba izdanja jednako koštaju. Još mi je bilo čudno kada sam maknuo najlon i otvorio kutiju, a unutra 2 dvd-a, ali samo jedan je bio "učvrščen" na onu plastiku u sredini kutije, drugi dvd je slobodno "plesao" po kutiji-samo su ga ubacili iako kutija nije bila namijenjena za dva dvd- već za jedan...premjestio sam naravno u odgovarajuču kutiju...
Ako ti nije problem, ako naletiš na primjerak ili dva dvostrukog izdanja Insurrectiona, svakako kupi. Ja ću ti to nadoknaditi. Bio bih jako zahvalan. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 21/08/2012 : 17:05:50
|
Ja sam baš ove zime iša gledat ispočetka sve ove Star Trek filmove Uff gušta, stvarno se isplati, neke nisan gleda dugo dugo vrimena pa san i zaboravija kakvi su i šta se tu uopće događa.
Btw: Na torrentima se pojavija DVDrip Avengersa, čisto informativno za one koji ga nisu pogledali u kinu. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
Member since 05/03/2011 |
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Posted - 25/08/2012 : 13:08:55
|
Nevjerojatno. Koja glupost. Nisam imao pojma. Ako obojica imamo izdanje Insurrection od VTI-a, totalno je bezveze da se u jednom nalaze dva diska, a u drugom samo jedan, a oba izdanja jednako koštaju. Još mi je bilo čudno kada sam maknuo najlon i otvorio kutiju, a unutra 2 dvd-a, ali samo jedan je bio "učvrščen" na onu plastiku u sredini kutije, drugi dvd je slobodno "plesao" po kutiji-samo su ga ubacili iako kutija nije bila namijenjena za dva dvd- već za jedan...premjestio sam naravno u odgovarajuču kutiju...
Ako ti nije problem, ako naletiš na primjerak ili dva dvostrukog izdanja Insurrectiona, svakako kupi. Ja ću ti to nadoknaditi. Bio bih jako zahvalan.
Ako naletim, naravno da nije problem. Ionako moram tražiti First Contact... |
|
|
Topic |
|