forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Daredevil 1-5
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 15

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 04/06/2012 : 16:18:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark
a ti promijeni nick iz DeeCay u TiGay!

Pa da mi nick zvuči kao ono "I'm with stupid"?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1873 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 04/06/2012 : 20:27:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

ne, dobar je redoslijed, ne brini, zato se i priča zove "bizarna":)

E hvala na odgovoru

IG: @bricktoygrapher
Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1324 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 08/06/2012 : 09:54:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam svih pet brojeva, i kako ne volim tipkati, reci cu samo da je strip opravdao ocekivanja i jako mi je dobar. Vrhunac serijala mi je definitivno peta knjiga, Mazzucchellijev crtez je zbilja izvrstan, prica je fantasticna, neke su stranice toliko dobro pisane da sam ih citao vise puta, to je onaj prepoznatljivi Miller iz batman year one i dark knight returns.
Zanimljiva stvar kod stripa mi je da je za razliku od ostalih super hvaljenih marvelovih naslova 80ih (Simonsonov Thor i Byrneovi FF) ponekad cak veci gust citati akcijske scene nego dijaloge i monologe, skoro ko da je strip izvrstan ali tanak akcijski film. No sve u svemu odlicno funkcionira i veliki je gust za citanje.
Preporucam svioma koji su kupili prvu, ili prve dvije knjige da nastave s citanjem, jer prica postaje sve bolja i bolja, a u petoj knjizi zbilja briljira.

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1957 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 09/06/2012 : 16:24:16  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
Ah, sad me nervirate sa tim da je peta knjiga vrhunac . Još uvek nisam uspeo da je kupim, ali ću za neke 3 nedelje. Ovo što sam pročitao u prve četiri je izvanredno! Jedan od boljih stripova koje imam. Ako postoji epizoda koja mi se nije svidela onda je to ona iz četvrte knjige od Sjenkjeviča. Nikako mi nije godio taj crtež, a ni priča mi nije nešto. Još su mi nešto slabije zadnje dve priče iz četvrte knjige, one "šta bi bilo...". Ostale idu od dobrih do fenomenalnih.
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1873 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 09/06/2012 : 16:34:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by goksi

Ako postoji epizoda koja mi se nije svidela onda je to ona iz četvrte knjige od Sjenkjeviča. Nikako mi nije godio taj crtež, a ni priča mi nije nešto.

Slažem se sa tobom kad je ove priča u pitanju

Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 17/06/2012 : 10:08:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Prva knjiga mi je jedan od najbolje tempiranih, kadriranih i nacrtanih stripova ikada. Bez pretjerivanja. Sama prica mi je ok, s obzirom da opcenito ne volim superheroje.
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1957 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 30/06/2012 : 02:52:07  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
Danas uzeo i peti trejd i kompletirao Daredevila .
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 30/06/2012 : 14:42:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Procitao born again. Mazzucchelli je izvrstan crtac, ali nakon Romite djeluje prestaticno. Prica je tako tako, ima nekih trenutaka.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4483 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 30/06/2012 : 15:47:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Nekidan dobio na poklon i iskompletirao DD-a sa zadnje dvije knjige. Thnx to Bro'
Koliko stigoh pročitati četvrta će biti bomba, isto kao i trojka; jedva čekam praznike pa da se predoziram sa svih 5 u dva dana!

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4839 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 16/07/2012 : 15:50:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
danas sam kupio keca... woooow.... samo toliko... a sada sledi flash back u detinjstvo... i jos nesto... oscar 2012 ... definitivno broj 1 na mojoj listi...

sangue navajo
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4839 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 17/07/2012 : 18:51:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

Prva knjiga mi je jedan od najbolje tempiranih, kadriranih i nacrtanih stripova ikada. Bez pretjerivanja.

sta dodati posle ovoga...

sangue navajo
Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 17/07/2012 : 18:58:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Combatrock

danas sam kupio keca... woooow.... samo toliko... a sada sledi flash back u detinjstvo... i jos nesto... oscar 2012 ... definitivno broj 1 na mojoj listi...

Bio bi... da nema Zagora.
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4839 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 17/07/2012 : 19:14:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
Zagor je Zagor... to je ko drug Tito... nema tu rasprave... to smo se valjda svi dogovorili odavno...

sangue navajo
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4839 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 04/08/2012 : 17:28:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
kompletiran trejd... iako izlazi susedstvo... ostajem pri oceni the best of 2012

sangue navajo
Go to Top of Page

Friki
Junior Member

Croatia
477 Posts

Member since 23/12/2010

Posted - 17/08/2012 : 01:22:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Friki a Private Message  Reply with Quote
Frendica mi poslala svoj crtež,no nije mi znala reći odakle je precrtala.
Jel li to možda koja unutarnja naslovnica iz Fibrinog izdanja,zna li tko ?

----------
Trenutačno se sluša: Leona Lewis - Run
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1873 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 17/08/2012 : 10:08:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
Ne, ne bih rekao...

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 17/08/2012 : 10:38:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Friki

Frendica mi poslala svoj crtež,no nije mi znala reći odakle je precrtala.
Jel li to možda koja unutarnja naslovnica iz Fibrinog izdanja,zna li tko ?

Da nije možda ovo?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1873 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 17/08/2012 : 11:02:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
Očigledno nije, slično je ali nije isto

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29624 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 17/08/2012 : 11:51:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
mozda si je uzela malo slobode,
inače, oba crteža su vrhunska
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2882 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 26/08/2012 : 16:19:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Upravo sam procitao "Covjeka bez straha" i prvi dojam je vise nego dobar. Nisam ljubitelj superherojstine i vise volim BD i novinski strip pa sam Daredevila kupio zbog povjerenja u Markov izbor i preporuka s foruma. Bushido and co. zahvaljujem. Strip sam procitao u dahu, scenarij i crtez su odlicni, uhvate citatelja i ne pustaju.
Kako upravo citam i Brubakerovog kapetana Ameriku (Out of Time pricu), napravit cu i jednu usporedbu. Brubaker/Epting su odlicni i kad ih usporedim u pojedinim komponentama ili detaljima, u prednosti pred Millerom i Romitom, ali kao cijelina Cap me se za sada nije ni blizu dojmio kao ovaj Daredevil. Konacni sud naravno nakon sto procitam i slijedece nastavke oba stripa.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 21/09/2012 : 01:31:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Komentar na svih 5 knjiga s jednom malom iznimkom, ostavimo Love and war i Sienkiewitza sa strane.

Prvo sto sam ikad citao od superherojskih stripova je sadasnja prva knjiga i o njoj sam rekao sve sto imam reci onda i sad. Nakon toga sam citao petu knjigu koju sam isto komentirao. Dosta naivnih trenutaka i naivna prica ali jako efektno ispricana.

Cijeli Millerov run, dakle knjige 2,3 i 4 su mi bile strasan napor. Cijelo citanje je bilo u najbolju ruku ajme meni ima li ovo ponavljanje kraja i kakve su ovo gluposti. Mozda je utjecaj izvrsila i prethodno procitana peta knjiga u kojoj citamo istu tu pricu samo mrvicu bolje ispricanu. Ne znam da li je to moja nepotkovanost u superherojstini i odbojnost prema istoj, ali stvarno sam se morao dobrano natjeravati da to iscitam do kraja. Cijela trakavica s Elektrom i banalne emocije koje se provlace kroz cijeli run su mi potpuno apsurdne. S druge strane ne vidim neku dublju pricu ili nesto drugo upakirano u superherojstinu koja bi mi opravdala navedene nedostatke.

Ne znam, mozda je taj Millerov run bio nesto posebno u svoje vrijeme ali meni je iz ove perspektive totalno bezveze. Nemojte me krivo shvatiti, i inace nisam pronasao neki superherojski strip koji mi je sjeo, tako da nije nesto neocekivano. Svako subjektivno objasnjenje zasto se ovo nekome svidja bih volio cuti. Svaki komentar je dobrodosao. Pogotovo ima li netko tko bas ne voli superheroje a da ih je citao i da mu je ovo dobro.

p.s.

Love and war i elektra assassin drugom prilikom.

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 21/09/2012 : 17:44:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Razumijem te.
I mene je povukao entuzijazam koji su ljudi na forumu pokazali za Daredevila pa sam uzeo citati ogled i tako me zapilao da sam odustao nakon 20 stranica.
Sada zapravo nemam nikakve volje trositi vrijeme na citanje tih stripova.
Ne kazem da ne valja i mozda propustam odlicnu stvar,ali sto se mene tice Daredevil ide na led na neodredeno i nece tako skoro na citanje.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3134 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 21/09/2012 : 18:01:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Prvu knjigu nemoj propustiti nikako. Petu knjigu procitaj, bolja je od tih prvih epizoda svakako. A Love and War iz cetvrte knjige i Elektru Assassin tek moram procitati. Mada, tko voli superheroje vjerojatno ce mu sve biti dobre.
Go to Top of Page

IGMAN2
Senior Member

2428 Posts

Member since 08/05/2003

Posted - 23/09/2012 : 19:31:30  Show Profile Show Extended Profile  Send IGMAN2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mord

Ne znam, mozda je taj Millerov run bio nesto posebno u svoje vrijeme ali meni je iz ove perspektive totalno bezveze. Nemojte me krivo shvatiti, i inace nisam pronasao neki superherojski strip koji mi je sjeo, tako da nije nesto neocekivano. Svako subjektivno objasnjenje zasto se ovo nekome svidja bih volio cuti. Svaki komentar je dobrodosao. Pogotovo ima li netko tko bas ne voli superheroje a da ih je citao i da mu je ovo dobro.

Možda je stvar u tome da, kad ja uzmem strip, onda čitam strip, a ne samo slova.
Možda.
Ali, o ukusima se ne raspravlja, kažu

Go to Top of Page

brko17
Junior Member

Croatia
387 Posts

Member since 30/08/2011

Posted - 23/09/2012 : 19:47:42  Show Profile Show Extended Profile  Send brko17 a Private Message  Reply with Quote
Odmah moram reci da nisam lud za superherojima i stripovima o istima. Isto tako uzeo sam i procitao DD 1-5 i moram priznati da me nije odusevio, stovise iz ove perspektive ne bih ga ni kupio. Dok recimo Ples smrti i Old Cap, su me odusevili, fantastican strip.

Ali istina je da se o ukusima ne raspravlja i hvala bogu da nismo svi isti po tom pitanju, inace bi izgledai, jeli, disali i citali isto. Ljepota je u raznolikosti :)

Go to Top of Page
Page: of 15 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000