forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Slicice, albumi & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 155

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 17/08/2012 : 22:35:17  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Cuvam starudije

Razmislicu, mozda i kupim, pa mozda jednog dana poklonim tvom unuku.

Hvala! Čuvam ja za unuke dosta toga, Bože zdravlja da dočekam samo!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1925 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 17/08/2012 : 22:36:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

quote:

Hoces, hoces, tako je i moj cale kukao do prosle godine.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 17/08/2012 : 22:37:19  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by srdjandj

quote:

Hoces, hoces, tako je i moj cale kukao do prosle godine.

Ja bih hteo što pre, da postanem mlad deda!

Edited by - srdjandj on 17/08/2012 22:37:31
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1925 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 17/08/2012 : 22:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message  Reply with Quote
Pa da upoznajes mlade mame u setnji sa unukom ccccc.
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 18/08/2012 : 16:19:32  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message  Reply with Quote
Eto upravo ta papiga je bila nagradna slicica...Srdjane i tvoja je pecatirana..imao sam dva albuma viska i prodao sam ih za po 12/13 eura...realno vrednost glanc albuma sa pecatiranom nagradnom je 1200/1500 dinara sada,ali sa ne pecatiranom je 50 eura...naravno 5/5- ocuvan
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1925 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 18/08/2012 : 16:30:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message  Reply with Quote
Hvala na infu. Nego vide li za one ZS i LMS?
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 19/08/2012 : 17:13:52  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hvala na infu. Nego vide li za one ZS i LMS?

Rekao sam ti ako budem ponovo i kad??? sreo doticnog...da ga zovem i insistiram moze biti samo sumnjivo a meni niti on treba niti takve situacije..a inace imam stvarno obaveza preko glave tako da kad bude i ako bude dobro tebi bude
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 19/08/2012 : 18:25:27  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kosmajac

Eto upravo ta papiga je bila nagradna slicica...Srdjane i tvoja je pecatirana..imao sam dva albuma viska i prodao sam ih za po 12/13 eura...realno vrednost glanc albuma sa pecatiranom nagradnom je 1200/1500 dinara sada,ali sa ne pecatiranom je 50 eura...naravno 5/5- ocuvan

Da, pečatirana je ta sa papagajem! Nisam ja ni mislio ovaj album da prodajem, jer to mi je uspomena iz lepih klinačkih dana.Rekoh da se taj papagaj jako teško izvaličio, a trebalo je popuniti album i poslati i dobiti neku nagradu u vidu nekoliko kilograma slatkiša, ako se ne varam?
Takođe je tada sa tim albumom, postojala i razlednica na koju su se lepile sličice tog majmuna "Valija". Mislim da su bile po 2 sličice iz dva dela koje su predstavljale plavog i crvenog majmuna Valija, pa je to trebalo izvući, zalepiti na razglednicu i poslati redakciji i dobila bi se velika igračka majmuna "Valija".
Takođe je tada bilo teško izvući jednu od te sličice, a da me ubiješ, ne bih mogao da se setim koja je ta što se teško izvlačila!

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12494 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 19/08/2012 : 19:46:28  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
eto, da ovdje stavim link:

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=42425

pošto se ne razumijem baš u albume i sličice, a vi ovdje ste stručnjaci po tom pitanju pa me zanima jel netko zna, koliko je ovakvih sličica bilo izdatih? Tko je to crtao?
Ovo je inače izlazilo u časopisu VEČER, vjerovatno po jedna traka sa četiri sličica (koje si kasnije mogao nalijepiti u te kartone, koji su se kupili) u svakom broju.
Jel to netko od vas skupljao?
Čak ne znam jel se to smatra kao strip, ili kao album sa časopisnim sličicama ili slikanica ili šta?
Htio bi da znam, jer ču najvjerovatnije to staviti na aukcije pa da znam pod šta da stavim:
-sličice i albumi
-crteži
-stripovi ostalo
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 20/08/2012 : 13:33:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Danas nabavio: lijep Paninijev album, sličice su ok, 372 sličica u albumu, četiri različita paketiča. Najbolji je ovaj sa majmunom

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 20/08/2012 13:33:50
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 20/08/2012 : 13:34:11  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 1Euro

pošto se ne razumijem baš u albume i sličice, a vi ovdje ste stručnjaci po tom pitanju pa me zanima jel netko zna, koliko je ovakvih sličica bilo izdatih? Tko je to crtao?
Ovo je inače izlazilo u časopisu VEČER, vjerovatno po jedna traka sa četiri sličica (koje si kasnije mogao nalijepiti u te kartone, koji su se kupili) u svakom broju.
Čak ne znam jel se to smatra kao strip, ili kao album sa časopisnim sličicama ili slikanica ili šta?
Htio bi da znam, jer ču najvjerovatnije to staviti na aukcije pa da znam pod šta da stavim:
-sličice i albumi
-crteži
-stripovi ostalo

Slicno je bilo i sa Hogarom koji je jedno vreme izlazio u Vecernjim novostima i koje su zatim objavile slican album(strip sa praznim poljima/kaisevima)da bi mogao ulepiti tih neki 20-akkaiseva Hogara...mislim da je bila to 1994-tq godina...sto posto...dakle to nisu slicice i to nije album,nego nagradni strip album za lepljenje kaiseva..poslajes i nagrade te ili ga sacuvas...po meni,ne bih stavljao rezervnu vecu od 10 eura
pozzz
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12494 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 20/08/2012 : 16:25:10  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kosmajac

quote:
Originally posted by 1Euro

-sličice i albumi
-crteži
-stripovi ostalo

Slicno je bilo i sa Hogarom koji je jedno vreme izlazio u Vecernjim novostima i koje su zatim objavile slican album(strip sa praznim poljima/kaisevima)da bi mogao ulepiti tih neki 20-akkaiseva Hogara...mislim da je bila to 1994-tq godina...sto posto...dakle to nisu slicice i to nije album,nego nagradni strip album za lepljenje kaiseva..poslajes i nagrade te ili ga sacuvas...po meni,ne bih stavljao rezervnu vecu od 10 eura
pozzz

ok hvala na informacijama.Ma kakva rezervna cijena, to ču staviti 1 kunu, pa dokle dogura dogura.....
Sutra dobijem taj paket pa ču vidjeti tačno koliko tih kaiševa ima (jel slučajno kompletan itd....) pa ču napraviti nekoliko slika pa na aukcije.
Meni to ne treba ali možda če se nekome dopasti, ipak je to iz godine 1984 (28 godina unazad), izlazilo samo kratak čas (dva meseca), legendarni Vučko, Olimpijske igre,....vidjet čemo dokle če dogurati....
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 20/08/2012 : 21:50:02  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message  Reply with Quote
Lepe su to godinice bile...jebi ga bili smo klnici(bar ja)i nekako si ususkan...ali posle te udari zivot pa se nanovo uvek secas lepih stvari koje vise nikad ne mogu biti iste
Ma i ja bih stavio na najmanje pa dokle dogura....jebi ga meni to takodje vredi.....a zbog nostalgije ni nema cenu..sta znam
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 20/08/2012 : 23:50:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
DA LI STE ZNALI?
U albumu I love Snoopy, sve sličice koje su sa likovima i koje su sasvim bele,
u originalu su svetleče.

Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 21/08/2012 : 01:47:30  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message  Reply with Quote
Sta znam,lepe su,ali se meni vise svidjaju ove bele....nostalgija
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40309 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 21/08/2012 : 07:11:01  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Znao sam. Imam jednu srebrnu, ali ove bele su kud i kamo lepse.. Bar meni... I fali mi samo jedna, 82-ka da popunim album.. I ona je bela.. :)

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

kosmajac
Average Member

Serbia
751 Posts

Member since 07/09/2010

Posted - 21/08/2012 : 11:30:10  Show Profile Show Extended Profile  Send kosmajac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Znao sam. Imam jednu srebrnu, ali ove bele su kud i kamo lepse.. Bar meni... I fali mi samo jedna, 82-ka da popunim album.. I ona je bela.. :)

pogledao sam ti sad malko sam se zabavljao i nemam,jebem t 82-ojku!!!!
slucajno da nemas od Brodovi i jedrenjaci C24???
pozzz
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40309 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 21/08/2012 : 12:11:58  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Nemam druze.. Pitaj Srleb clana.. Njemu sam ja dao dosta tih Brodova i jedrenjaka.. On to skuplja... Imao sam dosta i sve otislo.. Nije mi trebalo..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 21/08/2012 : 18:07:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Ovaj rumun ima lepu kolekciju sličica iz žvaka, pogledajte.
http://www.youtube.com/watch?v=mnlVIWOQS0U

-

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 23/08/2012 : 12:15:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
-

70-ete su bile naj godine za albume.
Ehh, šta bi dao, da bi opet izdali sve ovo i da bi ih prodajali na kioscima

slika uzeta sa: http://www.maltoni.co.uk/figurine.html

-

Edited by - Risar_69 on 23/08/2012 12:18:08
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 27/08/2012 : 21:15:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
-

Ova slika je od Sonjecke. Pitao bi, da li ima netko iz Hrvatske ta dva paketiča? po možnosti puna, dobra su i prazna, samo da sta očuvana. Za menjanje. Hvala puno na odgovoru. Plavi i zeleni po jedan primerak.

Edited by - Risar_69 on 27/08/2012 21:39:49
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 27/08/2012 : 21:19:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
--

Šta ima novo na kioscima od albuma i sličica u Hrvatskoj i u Srbiji?
Hvala na informaciji

--

Edited by - Risar_69 on 27/08/2012 21:19:37
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 28/08/2012 : 17:26:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Hvala, to znači nema ništa novo na vašim kioscima od albuma.
Ok, samo pitam, jer za tedan dana mislim pokupiti sve što ima na kioscima od sličica i albuma.
Hvala još jednom za info

Edited by - Risar_69 on 28/08/2012 17:26:25
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12494 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 28/08/2012 : 18:37:57  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Risar_69

-

Ova slika je od Sonjecke. Pitao bi, da li ima netko iz Hrvatske ta dva paketiča? po možnosti puna, dobra su i prazna, samo da sta očuvana. Za menjanje. Hvala puno na odgovoru. Plavi i zeleni po jedan primerak.

Takšen album imam jaz čisto poln. To so prodajali v Intersparu....za vsakih deset eurov nakupa si dobil kesico (notri je bilo pa mislim da 5 sličic). S tem da v Sloveniji so bile kesice rumene....
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 29/08/2012 : 16:08:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
1Euro, znam, hvala, imam i ja taj album, ali nemam tih kesica, nema jih niko? Ok

Danas nabavio, moj najomiljeniji paketič, koga več dugo čekam i par sličica, koje mi još fale. Paketič je pun sa četiri sličice unutra.

Hvala i Tomdaru na pomoči u nabavki

Edited by - Risar_69 on 29/08/2012 16:12:05
Go to Top of Page
Page: of 155 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.41 seconds. Snitz Forums 2000