Author |
Topic  |
kitaric
Average Member

Serbia
975 Posts
Member since 20/11/2004 |
Posted - 20/08/2012 : 15:17:13
|
Da ne listam sve, jel si odradio onaj DD 300? |
You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight. |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 20/08/2012 : 15:32:34
|
quote: Originally posted by kitaric
Da ne listam sve, jel si odradio onaj DD 300?
Nisam. Predomislio sam se zato sto se odmah nakon izlaska pojavila domaca verzija na Stripzoni, i onda mi je bilo nepotrebno ulagat sav taj trud, pogotovo ako ljudi vec imaju sken za procitat. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 27/08/2012 : 17:38:17
|
Sledeci Almanac Bonelli heroja na Engleskom kojeg pripremam za 2013 je Dylan Dog.
Ispod je lista tekstova koji mi trebaju, ako ima dobrovoljaca koji hoce da ovo preuzmu na sebe, neka se slobodno jave ovdje (ili na PM, kako god je lakse):
- "Rise and Success of DYLAN DOG in Italy" (1 stranica)
- DYLAN DOG's Creators (artist & writer, 1 stranica za svakog od ove dvojice)
- "Influence and Inspirations of DYLAN DOG (1 stranica)
- "Timeline of DYLAN DOG's life (ako je moguce ovo negdje izkopat: najmanje 1 stranica, ali ne vise od 2)
- "Success of DYLAN DOG in other countries, outside of Italy (1 stranica)
Unaprijed hvala. |
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 30/08/2012 : 00:17:22
|
Samo da javim da sam i ja dobio svoj primjerak Armandove zagorološke knjige. 
Hvala Armandu na ovom izvanrednom izdanju koje sada krasi moju policu, kao i supermarku koji ga je dobio, čuvao i predao mi ga. 
Hvala vam obojici!  |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 30/08/2012 : 00:39:48
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Hvala Armandu na ovom izvanrednom izdanju koje sada krasi moju policu, kao i supermarku koji ga je dobio, čuvao i predao mi ga. 
Hvala vam obojici! 
Mozda te ovo i vrati na Zagora ponovo. Ili jos gore: na Ferrija!

|
 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 30/08/2012 : 00:46:36
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Hvala vam obojici! 
Mozda te ovo i vrati na Zagora ponovo. Ili jos gore: na Ferrija!

Ja uvijek rado pročitam Zagora, samo ne Ferrijevog.  |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 30/08/2012 : 01:31:47
|
Moram se izvinuti sledecim clanovima:
Kandrax, emir pasanovic, Delboj, beva, osmo i ponki
Meni je ace poslao njihove primerke, ali zadnjih par meseci disem samo navece. Poceo sam raditi za neke zabare u komercijali pa sam stalno u pokretu, cak ni ponkija koji je kod mene u Banja Luci nisam stigao uhvatiti na ulici, a od jebeni ulazak u postu pogotovo. Sutra navece idem u Pariz na 15 dana pa mi je i to bio slag na tortu. Vas cu prve resiti sto se tice mojih neposlovnih obaveza, cim krocim 15.septembra u Banja Luku. Stvarno mi je zao momci, verujte mi
|
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 30/08/2012 01:34:47 |
 |
|
Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1694 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 30/08/2012 : 08:51:31
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Moram se izvinuti sledecim clanovima:
Kandrax, emir pasanovic, Delboj, beva, osmo i ponki
Meni je ace poslao njihove primerke, ali zadnjih par meseci disem samo navece. Poceo sam raditi za neke zabare u komercijali pa sam stalno u pokretu, cak ni ponkija koji je kod mene u Banja Luci nisam stigao uhvatiti na ulici, a od jebeni ulazak u postu pogotovo. Sutra navece idem u Pariz na 15 dana pa mi je i to bio slag na tortu. Vas cu prve resiti sto se tice mojih neposlovnih obaveza, cim krocim 15.septembra u Banja Luku. Stvarno mi je zao momci, verujte mi
Hej Patak, nemoj ni mene zaboraviti :) |
Elvis has just left the building! |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1694 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 30/08/2012 : 12:55:40
|
E Harise, nisam, nisam znao da ti je to nick :D
U svakom slučaju, nemoj propustiti priliku da uživaš u "gradu svijetlosti". Valjda te poslovne obaveze neće previše okupirati :) |
Elvis has just left the building! |
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
|
going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 17/09/2012 : 20:28:16
|
Htjeo bi javno da zamolim odredjene clanove (jedan je u Bosni, drugi u Hrvatskoj) da vise vec podijele ostale primjerke Zagora Almanac in English onim ostalim clanovima kojima su mi obecali da ce ih predat. Momci, zahvalan sam sto ste pristali da mi pomognete u vezi ovog, ali kad ste mi vec obecali da cete ih podijelit, zasto ti primjerci jos uvijek sjede kod vas citav mjesec i po posle dolazka paketa? To stvarno ne mogu da shvatim.
Razumijem da smo svi dosta zauzeti sa poslom, porodicama i zivotom, ali ako ovu obavezu niste mogli da izvedete u prikladno vrijeme, onda niste trebali da uzimate tu odgovornost na sebe; mogo sam ih jednostavno nekom drugom poslat, i svako bi sada imao svoj primjerak, kao sto sam ljudima obecao. Ako imate ikakvog postovanja prema meni, molim vas da vise rijesite ovo do kraja ovog mjeseca.
Unaprijed hvala. |
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 17/09/2012 : 20:58:43
|
Što se tiče mog primjerka koji je trnutačno kod supermarka, ja sam kriv zbog toga što još nije meni isporučen, bio sam na ljetovanju, nema problem nas dvojica ćemo to riješiti kad stignemo. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 17/09/2012 : 21:02:24
|
quote: Originally posted by tinton
Što se tiče mog primjerka koji je trnutačno kod supermarka, ja sam kriv zbog toga što još nije meni isporučen, bio sam na ljetovanju, nema problem nas dvojica ćemo to riješiti kad stignemo.
Ne brini druze, nije supermark u pitanju ovdje. On mi se cesto javljao u poslednja dva mjeseca i dosta se potrudio da ostalima preda njihove kopije. Ova dvojica odozgo znaju ko su, i stvarno se od srca nadam da ce to uskoro rijesit.
  |
 |
|
split85
Advanced Member

Croatia
8336 Posts
Member since 25/01/2010 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 17/09/2012 : 21:30:07
|
quote: Originally posted by split85
Ja san zadnjega dostavija prije tri tjedna, Zagor-te-ney je doša po njega. A ovi svi ostali su otišli u manje od tjedna, nakon primitka paketa.
Da su bogdom i ostali ovo isto uradili, ali eto, reko sebi, do Septembra ako ovo zavrse, it's ok. Ali pola Septembra vec gotovo, i jos uvijek nista...

Hvala ti split85, puno sam ti zahvalan (ocito ni ti nisi ovdje bio u pitanju).
 |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 17/09/2012 : 23:20:08
|
Htjeo bi javno da zamolim odredjene clanove (jedan je u Bosni, drugi u Hrvatskoj) da vise vec podijele ostale primjerke Zagora Almanac in English onim ostalim clanovima kojima su mi obecali da ce ih predat. Momci, zahvalan sam sto ste pristali da mi pomognete u vezi ovog, ali kad ste mi vec obecali da cete ih podijelit, zasto ti primjerci jos uvijek sjede kod vas citav mjesec i po posle dolazka paketa? To stvarno ne mogu da shvatim.
Razumijem da smo svi dosta zauzeti sa poslom, porodicama i zivotom, ali ako ovu obavezu niste mogli da izvedete u prikladno vrijeme, onda niste trebali da uzimate tu odgovornost na sebe; mogo sam ih jednostavno nekom drugom poslat, i svako bi sada imao svoj primjerak, kao sto sam ljudima obecao. Ako imate ikakvog postovanja prema meni, molim vas da vise rijesite ovo do kraja ovog mjeseca.
Unaprijed hvala.
Ovo se, reci cu jasno i glasno, odnosi na mene. Ne volim kad me neko proziva, ali acestroke i ovi sto me cekaju imaju svako pravo da se ljute na mene, kao sto sam i ja ljut na sebe. Necu da se pravdam, ali imao sam jako zajebana dva meseca, jos uvek ne znam na koju stranu da se okrenem, i sta god uradim pogresno je. Najgore mi je sto sam nekome dao obecanje koje zbog sile prilika nisam mogao da ispunim kako Bog zapoveda.
Bice uradjeno.
Izvini, ace
Izvinite, dragi bosanci |
|
 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts
Posted - 18/09/2012 : 00:52:03
|
Bice uradjeno.
Izvini, ace
Izvinite, dragi bosanci
Ok, hvala ti. A ja se bas pitam, zar je moguce da skok u postu oduzima vise vremena nega ona tvoja nova Zagor recenzija Homerovskih proporcija?
    Zezam se s tobom. Ok, necu vise.

|
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 18/09/2012 : 01:05:37
|
Bice uradjeno.
Izvini, ace
Izvinite, dragi bosanci
Ok, hvala ti. A ja se bas pitam, zar je moguce da skok u postu oduzima vise vremena nega ona tvoja nova Zagor recenzija Homerovskih proporcija?
    Zezam se s tobom. Ok, necu vise.

Preko dana radim i studiram da ne budem 25-godisnjak na grbaci roditeljima. Tek navece imam vremena da se pozabavim stvarima koje me opustaju, kao sto su one koje obavljam unutar ovog foruma. Tin-hinan sam poceo raditi pre cca mesec dana, kao sto sada radim novu, pored prevodjenja stripova za attilinu ekipu. To je ono sto me odmara i opsuta pred odlazak u krevet (osim kad devojka dodje na produzeni vikend )
|
|
 |
|
IGMAN2
Senior Member

2430 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 30/09/2012 : 18:02:56
|
Ace, ne znam da li znaš za Kaskus. Čini mi se da je to Indoneziski site sa sjedištem u USA, i imaju i dio na engleskom jeziku o stripovima. Prilično je poznat i posjećen jer stavljaju i linkove za skidanje stripova.
Isto tako, imaju i topic na kojem dečki, poput tebe, prevode stripove koji nisu (a možda i nikada i ne bi bili) na engleski. Većinom su to Francusko-belgiski stripovi, ali ponekad kapne i koji Bonelli.
Mislim da je vrlo poznato tvoje prevođenje, kao i cilj- Bonelli strip u svakoj američkoj kući, or burst! Ne znam kakav je tvoj stav o stripovima na elektronima, ali možda bi postavljanje tvojih prevedenih stripova tamo bio korak prema tom tvom cilju. Možda i ne samo u USA, jer tu dolaze stripoljupci iz cijelog svijeta.
Tim više što sam danas tamo vidio par tvojih verzija stripova (Naveli su te kao prevoditelja), pa rekoh, kada će i onako tvoji prijevodi procuriti tamo, što im ne bi olakšao muku i sam ih postavio i osobno pobrao zasluge koje zaslužuješ.
Daleko više ćeš ovako naći čitatelja i poklonika, nego da im guraš papirnata izdanja.
Link- http://www.kaskus.co.id/showthread.php?t=3870846&page=100 |
 |
|
Topic  |
|