forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 Dražen Petrović - "Košarkaški Mozart"
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 19

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 09/09/2012 : 16:51:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wesskowaz

U pravu si, u pitanju je Zrinski. Za beobanku su, cini mi, se igrali: Luka Pavicevic, Prekovic, Silobad, Glentic, Cimbaljevic, mozda i Stevanovic. Bilo je 60-ak poenda sa obe strane ako se ne varam. Sve u svemu solidna ekipa je bila Beobanka.

Cimbaljevic, koji se vise od kosarke isticao belom majcom ispod dresa i celavom glavudzom, je bio kapiten. Steva Stragarac je igrao te sezone za Beobanku, kasnije se vratio u Partizan. Zaboravljas pokojnog Dragisu Sarica, Slavisu Koprivicu i fantasticnog strelca Olivera Popovica, kasnije glavnog aktera Zvezdine poslednje titule. Darko Ruso je bio trener, mnogi su Beobanku u to vreme iz zezanja zvali Partizan B.

quote:
Dodaj na ovu listu i Zdravlje iz Leskovca. Pojam domacinske ekipe koja je retko dobijala na strani, a kuci shishala redom. Zuca Mitic i Nisavic cepali na foru Meloun-Stokton.

Zdravlje je nesto kasnije uslo u prvu ligu, par puta su ispali. Ali dobar podsetnik da se na listu stavi i Iva Zorka Farma i sabacki twin towersi Mikan Grusanovic - Damir Pokrajac, uz podrsku Tomice Zirojevica. Jebeni Mikan je igrao do 45 godine, a mozda jos uvek igra...kasnije presao u Beopetrol, gde god je igrao uvaljivao je 25 po mecu...Todoric ga je svake sezone zvao u Partizan, on ga je uvek odjebavao, hteo je da igra dozivotno u Sapcu. "Meni je moj otac ovde ostavio njivu i traktor i vise me od toga ne zanima", bese njegov odgovor...zasto li je presao posle bas u Beopetrol boga pitaj.

quote:
Jedno vreme je i Borovnica imala dobru ekipu. Sretenovic, Sladjan Stojkovic, Sasa Ramac, Damir Pokrajac, Mileta Lisica itd. Trenirao ih je Struja.

Da, TG Borovica su se valjda zvali. Mileta Fox je kasnije otisao u Lasko i postao heroj tamo, Sladjan Stojkovic je zapazenu ulogu ostvario u Radnickom sa Krsta, Pokrajca sam vec spomenuo...

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 09/09/2012 : 16:53:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Uh, steta sto nema nikakav sken naslovne...mozda bi se prisetio.
Overi ovu temu.

http://www.avangarda.in/forum/viewtopic.php?f=15&t=38

Sjetio bih se sigurno da sam ga čitao ili makar negdje čuo za njega, ali nisam, pa najvjerovatnije nije ni stizao.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 09/09/2012 : 17:03:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
Vi ste kao enciklopedije....imam što naučit,svaka čast.

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11581 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 09/09/2012 : 17:11:39  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Jesam izostavio Popovica, ali nisam zaboravio njegovu trojku iz ugla za pobedu u poslednjim sekundama. Dragisa Saric takodje, mada se ne secam da je on tamo imao neku jacu minutazu.
Sto se Cimbaljevica tice, bas se secam intervjua u DT Kosarci gde je rekao kako je bio basketas i kako su ga nagovorili da trenira profi kosarku. Inace, lik zavrsio stomatologiju. U tom timu Beobanke on i mladji Nacfeji su krvarili u odbrani - odigraju poluvreme i nabiju 4 licne.

Sto se Mikana tice, i njegovog intervjua se secam. On na traktoru. Nudio mu Partizan ugovor, cak i samo da igra EL, ali ovaj nije hteo da ostavlja ogromnu zemlju. Za Ivu su tada igrali i Negovanovic plej, bek Nenad Ilic i Misel Lazarevic koji je kasnije presao u Partizan sa najavom da ce biti jedan od igraca koji ce napraviti bum, a u sustini je ulazio na svaku 10 utakmicu. Da se vratim na Mikana...igrao je i za Borac iz Cacka. Verovatno ga je Stepandic naterao..a sto kazes za Beobandu kako su ga naterali, ni dan danas mi nije jasno. Mozda su mu pljunuli kesh za poljoprivredu. Igrao je do pre 2 godine. Sad je valjda trener u Ivi, s tim sto se danas zovu Sabac. Pricao Stepandic kod Tegeltije kad je poslednji put gostovao.

Zaboravismo za kultni BFC - Topic, Topalovic, Kuzmanovic.
U finalu, pod cudnim okolnostima, izgubili od Partizana.
Nakon toga raspad sistema, pa ujedinjenje sa Vojvodinom, pa opet raspad sistema.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 09/09/2012 : 17:25:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beren

quote:
Uh, steta sto nema nikakav sken naslovne...mozda bi se prisetio.
Overi ovu temu.

http://www.avangarda.in/forum/viewtopic.php?f=15&t=38

Sjetio bih se sigurno da sam ga čitao ili makar negdje čuo za njega, ali nisam, pa najvjerovatnije nije ni stizao.

Hehe.

quote:
U grupnom takmicenju dva puta izgubili od Kroacija Osiguranja, u jednom od tih susreta kapiten Kroacija Osiguranja Josip Vrankovic sutirao za 3 10-11.

Ako se dobro secam netacno, Joke Vrankovic je u nekom mecu PRE toga pucao trojke 10/11 i bio je najavljen kao velika pretnja Partizanu.

quote:
- U sastavu Buducnosti te godine tri Ivanovica

Koji bese treci ? Pamtim medjeda Marka i celavog Sasu, Sasa promasio zicer da Buducnost prodje Peristeri u Evropi.

quote:
- Nikola Loncar treci strelac Palakanestra

U dresu Cagive iz Varesea. Posle otisao u PSG i igrao McDonalds turnir protiv Jordana, osvojio takmicenje u pucanju trojki, a onda kao veliko pojacanje otisao u Maccabi gde je poneo epitet najgoreg stranca u istoriji kluba :D :D :D

quote:
- Seca li se neko Majka Juzolina, plejmejkera Masha iz Verone?

no comment

quote:
- Finale Kupa Koraca Aris Tofas 66-77, Grcka stampa furiozna..

Posle toga Aris dobio u turskoj 20 razlike, Mario Boni razvalio.

quote:
- Plavi bez Divca, Danilovic se prikljucio pripremama a Rebarac se ozenio Nikola Loncar odusevljen Drobnjakom. Izgleda da je Drobnjak bas bio the one to come..

Drobnjak je bio hypovan kao osmo svetsko cudo. On je prvi igrac od raspada koji je agresivno zakucavao na mecevima, to je izludjivalo grobare na tribinama, posle toga je kao nesto naucio da sutira pa su odjednom svi umislili da se radi o nekoj bozanskoj kombinaciji sutera/centra, to je pocelo kad je na trofeju Beograda 97 Partizan tukao Efes trojkom Drobnjaka uz zvuk sirene...posle prodat u Efes za neke OGROMNE pare...inace prosecan igrac, nije los nikako ali je mogao i morao da bude mnogo bolji.

quote:
- Leri Bird se vratio u rodnu Indijanu kao trener Pacersa.. Nije imao neku zapazenu trenersku karijeru..

Kako bre nije, zamalo skenjao Bullse u zadnjoj Jordanovoj sezoni, pa niko nikad nije bio blizi !

quote:
- Mirko Milicevic, Slobodan Kalicanin, Dusan Jelic samo su neka od imena koja se pominju a kojih ni uz najvece napore sive mozdane mase i googlashkih bravura nisam uspeo da se dosetim..

Mirko Milicevic je bio centar, igrao tada za turski PTT i to dosta zapazeno. Kalicanin je teza sirovina, posle igrao za Zvezdu, ostao upamcen po onoj tuci u Antwerpenu (prisustvovao sam ovom dogadjaju licno). Dusan Jelic velika nada, isto imao veze sa zvezdom nekakve, mislim da je igrao centra i da je bio jedan od onih "grka".

quote:
- Secate li se da je Zvezda imao i trenera Amerikanca? Na utakmici u kojoj je doticni debitovao na klupi Zvezde, Vlada Kuzmanovic ubacio 48 poena Beobanci.

Tom Ludwig. Debitovao, ja mislim, protiv Beopetrola, ne Beobanke - nisam siguran. Tukao Peristeri u Grckoj ubedljivo. Otisao nedugo zatim.

quote:
- Dejan Vukosavljevic, kapiten FMP Zeleznika i najbolji trojkas lige "Mirza me naucio da verujem u svoj sut"

Taj je samo trojke i znao da puca. Posle zavrsio u nekoj ceskoj.

Ima tu jos svacega sto sam mogao komentarisati al dosta i ovo :D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 09/09/2012 : 17:31:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jesam izostavio Popovica, ali nisam zaboravio njegovu trojku iz ugla za pobedu u poslednjim sekundama.

Ja se izuzetno secam neke '88 i kosarkaskog derbija, kad nas je Popovic spalio zive sa neke 4 trojke u 4/4. Otad ga jako dobro pamtim :D

quote:
Za Ivu su tada igrali i Negovanovic plej, bek Nenad Ilic i Misel Lazarevic koji je kasnije presao u Partizan sa najavom da ce biti jedan od igraca koji ce napraviti bum, a u sustini je ulazio na svaku 10 utakmicu.

Misel Lazarevic je imao sansu da se proslavi u cuvenom mecu protiv Barcelone, rahmetli Haris je odlicno prosao i uposlio Misela na ziceru, ovome je lopta prosla kroz ruke i otislo se u produzetak. Posle toga, Misel je trejdovan u Beobanku za Slavisu Koprivicu - u Beobanki su nedugo zatim videli da im je Partizan prosledio igraca sa teskom povredom stopala, pauzirao je do kraja sezone, posle ga nije ni bilo nesto. Nije jedini od tadasnjih sumnjivih dilova KKP, meni je jos uvek fantasticno kako su dobili Vesu Petrovica, tada najperspektivnijeg mladog igraca lige, u zamenu za onog klinca pleja koji je igrao 5 minuta po mecu, zaboravih mu sada ime :D

quote:
Zaboravismo za kultni BFC - Topic, Topalovic, Kuzmanovic.
U finalu, pod cudnim okolnostima, izgubili od Partizana.
Nakon toga raspad sistema, pa ujedinjenje sa Vojvodinom, pa opet raspad sistema.

Nisu nikakve cudne okolnosti, Muta je u reziji sa igracima prodao finale, a posle te sezone gle cuda zavrsio u Partizanu :D ovo je informacija iz prve ruke. Kuzmanovic je u prva dva meca pogadjao kao Jordan, posle je cini mi se slomio nogu i nije igrao do kraja. U trecem mecu ja mislim da je Aleksandar Smiljanic imao sut za pobedu. Ne zaboraviti i kapitena Afro Zareta Vucurevica, coveka za kojeg mi je poverljiv i dobar izvor rekao da je noc pre nekog finalnog meca uleteo autom pod pravim uglom na banderu mrtav pijan, izvukli ga panduri, prepoznali i poslali kuci :D :D :D

Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11581 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 09/09/2012 : 17:36:50  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Hahaha Zare Vucurovic!

Ne znam da li je Smiljanic promasio poslednji sut ili je to bio Goran Savanovic (kasnije igrao za Beobanku, Partizan).

Inacek, kad sam mislio na "cudne okolnosti", ciljao sam na istu metu kao i ti.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10271 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 09/09/2012 : 18:08:56  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mairosu

quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:
Originally posted by ken2

apsolutno se slažem da je toni kukoč najveći talent, bogomdani košarkaš

da budem iskren, on za mene nije nikad bio ništa posebno. štoviše, sumnjam da bi on uopće i doživio nekakvu prepoznatljivost u NBA-u da nije igrao za Chicago Bullse u to doba kad je igrao (ne zaboravimo da su tad oni još bili na vrhuncu zbog Pippena i Jordana). osim toga, ionako je bio bačen u stranu čim je otišao iz te momčadi.

Da je Kukoc otisao u bilo koju DRUGU NBA ekipu imao bi 25/8/5 statistiku i niko ne bi balio na Nowitzkog sada kao na osmo svetsko cudo. Phil Jackson ga je nasvinjio i terao da igra cetvorku, postao je epizodni igrac i posle kao takav marginalizovan.

I kao takav, obogaljen fizicki, bio je bitna treca karika u Bullsima, i mnoge meceve je on resio svojim sutevima pred kraj. Posle Jordana, Kukoc je bio izvesna druga opcija na parketu u crunchtimeu. Pa Kerr, pa tek onda Pippen.

Ovako kao Darth pisat mogu samo ljudi koji košarku iz tog vrimena poznaju kroz medije i youtube, a znamo kako su mediji tretirali Kukoča i zašto su ga tako tretirali.
Kome nije jasno da je Toni samo zbog onoga šta je napravija u evropi jedan od najvećih igrača u povijesti ne zaslužuje da se na njega troši tipkovnica.
Oni kojima nije jasno da je Toni bija treći igrač možda najbolje NBA momčadi svih vrimena pogotovo nisu vridni rasprave.
Još su mi draži oni koji se sprdaju sa činjenicom da je bija 6-i igrač, a istovremeno nemaju pojma da je to možda bila njegova najveća kvaliteta i da je skoro sve važne utakmice u Jugoplastici isto tako počinja sa klupe.
Odlično si primjetija njegov "pad" u NBA. Po meni je njega NBA liga unazadila, jer je glupin amerima bilo neprihvatljivo da igrač od 208 može bit vanjski igrač, pa su ga gurali na četvorku, nabili mu masu, i spustili sve ostale njegove kvalitete baren za 20%. Triba doduše bit realan pa isto tako prihvatit činjenicu da nije moga igrat pipenovo misto.
Znaš li da je u reprezentaciji Toni na kratkin sprintevima bija posli Zdovca najbrži igrač? Za igrača onakve konstitucije nevjerovatno.

Jučer si me pita za stanje u Hr košarci...
Neznan viruj mi odakle počet.
Tragedija koja nes je pogodila sa Draženon je samo početak, i može bit opravdanje za prve 2-3 godine relativno loših rezultata iako su se još uvik osvajale neke medalje. Ovo posli je tek tragedija.
Trenerski mediokriteti i bavljenjen svakakvin pizdarijama osin košarkon su dosta pomogle u rušenju ugleda i kvalitete.
Činjenica koja se mnogima kod nas ne sviđa je da hrvatska nažalost nije u 20 godina izbacila niti jednog vrhunskog igrača i sve medalje koje smo smo osvojili su plod jednog sasvin drugačijeg načina rada i poimanja sporta.
Svi ti igraču su se razvili i afirmirali kroz domaće klubove koji su bili strašno jaki, igrali su u nevjerovatnoj konkurenciji, i njihove kasnije karijere i nisu mogle bit nego uspješne.
Temelj, a to je liga, mi nažalost nemamo, niti smo ga ikad imali jer je Hr košarka od starta krenila u krivome smjeru.
Bit ću zločest(više realan) ali Cibona i njezin način rada je ono šta je našu košarku dotuklo.
Odjednom je 91 Cibona postala klub od nacionalnog interesa pa su se sponzori(čitaj državne institucije) počeli "otimat" za reklamu na dresu, dok istin tin sponzorima nije bija interesantan u tom trenu trostruki i aktualni prvak Evrope. Meni malo čudno.
Viruj mi da mi to samo sebi možda i nebi bija nekakav problem da se u toj Ciboni kvalitetno radilo i da su igrači koji su kroz nju prolazili napredovali i shodno tome hrvatskoj košarci donosili uspjehe.
Šta se mene tiče Cibona je početkon 80-ih nastala ka projekt, i kad je taj projekt, a to je bilo negdi u drugoj polovici osandesetih izgubija smisao tribalo ga je ugasit i vratit Lokomotivu.
Činjenica je da cibona nikad nije bila proizvođač igrača, i kad su satrali konkurenciju, proizvodnja je prestala.
A ko su bili proizvođači mislin da je svima jasno.
Da se razumimo, nije samo Cibona kriva, i Split i Zadar ka 2 praktički jedina konkurenta imali svojih bisera, pa su tako u samin počecima pokušavali parirat plaćanjen skupih igrača šta se pokazalo besmisleno jer Sejo Bukva i Franjo Arapović nan definitivno nisu donili ništa dobro.
Split je tu politiku brzo napustija, ali su ga isto tako napustili i potencijalno dobri igrači ka šta su bili Prkačin, Mamić, Vranković, i svaki koji je nešto vridija. Jednostavno nisi u prilici zadržat nekakav kostur momčadi, uzet 1-2 kvalitetna pojačanja i bit konkurentan.
Isto tako mentelitet igrača se prominija, pa je jedan Krešo Lončar ka stvarno mega talent već sa 17-18 godina bubnija takve zahtjeve za potpis ugovora da su mu se mogli samo nasmijat. Otišo u bijeli svijet i danas je ništa više nego poluprosječan igrač. Da je bija strpljiv, ko zna? A takvih je masu.
Split je u ovih 20 godina 3 puta uspija složit solidnu momčad ali više od jedne sezone je bilo utopija.

Zadar je nažalost po meni najviše sam sebi kriv jer su po meni izbacili pristojan broj dobrih igrača ali su besmisleno kupovali skupe igrače pokušavajući pratit Cibonu. Možda griješin, pa ako neko iz Zadra zna više nek napiše.

Šibenik je nažalost već u osandesetima poprilično pa. Mislin da in je zadnji pristojni rezultat četvrtfinale play offa u sezoni 87/88, a Šibanik ka grad i njegovo gospodarstvo su upropašteni tako da nije ni čudo da klub jedva da postoji a kamo li da izbacuje igrače.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 09/09/2012 : 18:11:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
mairosu i nesvrstani, u pravu ste za Kukija Velicanstvenog, pa nije njega slučajno iskal Chichago. Vrbovali su ga dugo vremena da ga dovedu u svoju ekipu!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 09/09/2012 : 18:23:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Draftovan jos '90. Tesko da je promakao USA skautima posle McDonalds turnira u Rimu, ako je pre vec uspeo (sto sumnjam, videti moj post o juniorskom SP u Bormiju).

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 09/09/2012 : 18:27:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
sve znam...srecom po kk split pa je još igral!

Edited by - dosada on 09/09/2012 18:27:48
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10271 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 09/09/2012 : 20:21:14  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Kakvo je tvoje mišljenje o Zdovcu ka igraču?

Jure je bio moj tip igraca, trenerova produzena ruka na terenu. Dobar organizator, inteligentan, cvrst u odbrani. Nije pravio gluposti, radio je ono sto je trebalo da radi i to je radio dobro. Uvek sam cenio takve kosarkase vise od onih "leprsavih" - meni je profesionalni sport rat, taktika, nadmudrivanje, i vise sam voleo vojnike od klovnova...uvek bilo. Umeo sam ceniti i atraktivne poteze, ali prvo pobeda, posle sve ostalo.

Zanimljivo doduse kako ispade shugav trener, tome se nisam nadao.

quote:
Rebraču nemogu komentirat jer iza 91 vašu košarku slabo poznajen.

Je, postojala je rupa u komunikaciji sve do neke '96...ja jos uvek pokusavam razluciti kako je propala hrvatska kosarka, sigurno je da je prvi korak bio sokantni poraz od kengura u Atlanti - ovo je bila prvorazredna senzacija u Srbiji, mi smo svi ocekivali sigurnu bronzu za Hrvate, a ono naletese na bekovski par iz pakla Heal-Gaze i zdravo djaci...'97 je Skansi obnovio selekciju, tada je pocela i stampa malo pratiti region, pojavili su se casopisi (moja omiljena i nikad prezaljena DT Kosarka), bila je tu neka dopadljiva generacija igraca - Rimac, Josip Vrankovic, Kelecevic (ovaj mi se izuzetno svideo na tom turniru, ali dalje nisam cuo da je zabelezio neki uspeh), Mulaomerovic itd., te up and comer Josip Sesar, ali vec se tu osetilo da to nisu ti kalibri, prosto, kad bih uporedio, delovali su kao sto danas deluju srpski igraci - ima neki potencijal, al' znas vec da nece biti neki mega svetski as kakvi behu ranije.

Sesara sam kasnije gledao u Beogradu kad je Zagreb gostovao Partizanu, imao je kredit Jordana i Drazena da puca koliko god hoce i sa koje god pozicije, a ruku na srce nije bas bio TOLIKO dobar.

Jel se secas istorijskog dvomeca Partizan-Jugoplastika 96/97 ? Tada su se valjda zvali Dalmacija nesto ili Kroacija nesto...vise se ne secam iskreno, mozda i nesto trece. Kalamiza i Prkacin su bili glavni igraci u Splitu.

Na ovo se nisan osvrnija.
Šokantni poraz od kengura je posljedica a ne prvi korak. Osin toga, mi smo taj cili turnir igrali loše.
Šta se ovih igrača koje si spomenija tiče, sve je to mlako.
Nitko od njih nije napravija veliku karijeru.
Kelečević je ja mislin cilu karijeru provea u njemačkoj.
Vranković isto nešto bezveze.
Rimac je ima ogromni potencijal, al je nekako bija bezmud.
Mulaomerović je igrač sa ogromnin talenton ali preneinteligentan za igrat play-a. Meni i dan danas ekipa na košarci kad neko suludo srlja pod koš pa baci balun bez veze reče "igraš Mulaomerovića?"
Sesar je jednostavno krelac.
Jedini pristojni igrači kojea je hrvatska izbacila u ovih 20 godina su Vujčić i Giriček koji je isto tako posebna priča.
Giriček je po meni bija igrač za 25+ po utakmici. Odlična tehnika, fizički jak i natruhe muda. Sviđa mi se ka igrač jer je baren meni, zadnji old skul šuter kojega san gleda. Više nema šutera koji traže poziciju za šut sa 4-5 metara i znaju pucat od table.Danas šuteri rokaju trice ili idu na ulaz.
Njega su prvo sjebavali cibonini treneri(uglavnon Jelovac) jer su mu prečesto pretpostavljali raznorazne igračke poluproizvode, a onda i njegova specifična glava.

I naravno da se sićan dvomeča sa Partizanon. To je jedan od rijetkih trenutaka sriće zbog košarkaškog rezultata u zadnjih 20 godina.
Zvali su se Croatia osiguranje po glavnon sponzoru.
Za mene su uvik bili Jugoplastika.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 09/09/2012 : 20:32:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Rimac bezmud ? Zanimljivo, pamtim da je on pucao tri penala pred Djordjevicevu tricu za pobedu, i sva tri pogodio hladnokrvno. Secam se komentara mog prijatelja u postmatch analizi : "brate, ja bih promasio parter koliko bih se usrao". Kasnija karijera mu doduse nije bila bogznakakva.

Mulaomerovic je odrzavao dobre brojke i igrao je u dobrim klubovima, ali nije bas sad neka legenda za podiciti se. Giricek, apsolutno se slazem sa tom dijagnozom da nema vise igraca koji pucaju sa 4-5m, to je u Srbiji pocelo jos tih godina. Po mojoj filozofiji ako umes pucati tricu umes i poludistancu, nema nista opasnije od igraca koji moze staviti sa svake pozicije, pa jebem ti sutera koji moze samo iskosa ili spreda ili tako nesto. Nazalost, evropska kosarka je postala rob sistematike, sad u ekipi od pet ljudi tacno znas ko sta radi, Pera sutira sa 4-5m, Mika pod kosem, Djura na trici, Zika iskosa a Paja od tablu i svi oni rade to kao ovce. Ja sam u ono vreme izuzetno voleo Henrya Williamsa iz Benettona, bilo je mega-uzbudljivo gledati ga kako "catches fire" i pocne sipati iz svake pozicije gde mu se nadje pola metra prostora da se digne. Vujcic je izuzetan igrac, izuzetan, ali je nekako u senci zbog slabog reprezentativnog ucinka hrvatske kosarke u minulih 20 godina.

Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10271 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 09/09/2012 : 20:43:01  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Rimac bezmud ? Zanimljivo, pamtim da je on pucao tri penala pred Djordjevicevu tricu za pobedu, i sva tri pogodio hladnokrvno. Secam se komentara mog prijatelja u postmatch analizi : "brate, ja bih promasio parter koliko bih se usrao". Kasnija karijera mu doduse nije bila bogznakakva.

Mulaomerovic je odrzavao dobre brojke i igrao je u dobrim klubovima, ali nije bas sad neka legenda za podiciti se. Giricek, apsolutno se slazem sa tom dijagnozom da nema vise igraca koji pucaju sa 4-5m, to je u Srbiji pocelo jos tih godina. Po mojoj filozofiji ako umes pucati tricu umes i poludistancu, nema nista opasnije od igraca koji moze staviti sa svake pozicije, pa jebem ti sutera koji moze samo iskosa ili spreda ili tako nesto. Nazalost, evropska kosarka je postala rob sistematike, sad u ekipi od pet ljudi tacno znas ko sta radi, Pera sutira sa 4-5m, Mika pod kosem, Djura na trici, Zika iskosa a Paja od tablu i svi oni rade to kao ovce. Ja sam u ono vreme izuzetno voleo Henrya Williamsa iz Benettona, bilo je mega-uzbudljivo gledati ga kako "catches fire" i pocne sipati iz svake pozicije gde mu se nadje pola metra prostora da se digne. Vujcic je izuzetan igrac, izuzetan, ali je nekako u senci zbog slabog reprezentativnog ucinka hrvatske kosarke u minulih 20 godina.

Možda ću sad bubnit glupost, ali meni se čini da je to bio Marcelić.
Kako god, ako je tada i pogodija ta tri penala, jena lasta ne čini proljeće.Uostalon izgubili smo utakmicu pa me baš briga.
Ja priznajen da san malo subjektivan prema nekin igračima pa ih volin manje ili više, ali rezultati su osnovno mjerilo. A osobni rezultati ovih igrača isto ka i rezultati njihovih ekipa baš i nisu nešto.
To je možda dobro u nekakvin evropskin okvirima, al kad se navikneš na najbolje ovo je jadno.
Nisan ni sumnja da ćeš dobro snimit Vujčića

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 09/09/2012 20:44:45
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 09/09/2012 : 20:50:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
Ma jok, Rimac.

Mozda ti secanje magli cinjenica da se (skoro) ceo cro team blajhao u plavo za taj turnir, pa su ti se neki igraci stopili :D

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 09/09/2012 : 20:53:48  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Nazalost, evropska kosarka je postala rob sistematike, sad u ekipi od pet ljudi tacno znas ko sta radi, Pera sutira sa 4-5m, Mika pod kosem, Djura na trici, Zika iskosa a Paja od tablu i svi oni rade to kao ovce.

da, na žalost! Baš sam to htel komentirat kad se prije par meseci na forumu raspravljalo o odnose europske košarke i nba. Došel do zaključka da nema smisla i odustal. Jer kak netko uopće može to uspoređivati, s obzirom da su u NBA košarkaši za par klasa bolji, a o fizičkim predispozicijama da ne govorimo. Kak je lepo gledeti Duranta ili Jamesa kak trpaju sa svih strana i na razne nacine...

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2860 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 09/09/2012 : 21:17:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Kakvo je tvoje mišljenje o Zdovcu ka igraču?

Jure je bio moj tip igraca, trenerova produzena ruka na terenu. Dobar organizator, inteligentan, cvrst u odbrani. Nije pravio gluposti, radio je ono sto je trebalo da radi i to je radio dobro. Uvek sam cenio takve kosarkase vise od onih "leprsavih" - meni je profesionalni sport rat, taktika, nadmudrivanje, i vise sam voleo vojnike od klovnova...uvek bilo. Umeo sam ceniti i atraktivne poteze, ali prvo pobeda, posle sve ostalo.

Zanimljivo doduse kako ispade shugav trener, tome se nisam nadao.

Zdovc je igrac kakvog volim imati u svojoj momcadi. Od igraca koje sam gledao (76-90) on mi je najbolji play (mozda teska izjava obzirom da sam gledao i Slavnica). Uz Vrankovica je bio najbolji obrambeni igrac i veliki radnik. Kad je bilo potrebno, na Igrama dobre volje 1990 bio je i vodja momcadi (ne sjecam se zasto Drazen nije igrao) i razbio Amerikance u finalu na njihovom terenu.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10271 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 09/09/2012 : 21:18:59  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma jok, Rimac.

Mozda ti secanje magli cinjenica da se (skoro) ceo cro team blajhao u plavo za taj turnir, pa su ti se neki igraci stopili :D

Kako si me zajeba.
ovo mi se uopće nije gledalo
Neznan odakle meni u glavi da je bila liva ruka i Marcelić.
Uostalon nakon onog šoka možda je ostala crna rupa.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2860 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 09/09/2012 : 21:28:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Nesvrstani, slazem se s tvojom analizom pada hr kosarke.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10271 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 09/09/2012 : 21:30:33  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako se dobro secam netacno, Joke Vrankovic je u nekom mecu PRE toga pucao trojke 10/11 i bio je najavljen kao velika pretnja Partizanu.

Tek sad san ovo vidija.
Neznan portiv koga u euroligi je gađa 11/11, a ligašku utakmicu sa Zadron iza toga 6/6. Pogodija je 17 trica za redon.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 09/09/2012 : 21:35:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ma jok, Rimac.

Kako si me zajeba.

Pa mogao si gledati do tacke gde je fauliran za bacanja :D Dalje je bilo opciono :D :D

Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11581 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 09/09/2012 : 21:54:39  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Sad gledam ovaj klip...haha Dobrosav Gajic car. Treba mu citava vecnost da skapira da je Djordjevic pogodio trojku u zavrsnici.
Jos ga igraci nose na ramenima, a on Obradovic, pa Obradovic.

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2860 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 09/09/2012 : 21:58:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ma jok, Rimac.

Kako si me zajeba.

Pa mogao si gledati do tacke gde je fauliran za bacanja :D Dalje je bilo opciono :D :D

Na tom prvenstvu smo bili katastrofalni, dvaput smo dobili Njemacku i sve ostalo izgubili, tako da nemam neke traume od tog meca. Bolilo je, ali je proslo.
Polufinale SP-a 86 protiv SSSR-a, e to je trajna trauma.
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 09/09/2012 : 22:03:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message  Reply with Quote
:D "Sabonis za tri poena, ma dzaba mu sad tri poena..."

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2860 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 09/09/2012 : 22:06:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:

:D "Sabonis za tri poena, ma dzaba mu sad tri poena..."

Sabonis, Tihonenko, Walters.
Go to Top of Page
Page: of 19 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000