forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1060

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 10/09/2012 : 14:11:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by maddox031

doci ce, ali samo da kupe nesto sto znaju

ali point sa dolaskom u striparnicu stoji - uvijek je moguce kupiti nesto drugo i vise, dok na webu to i nije slucaj :)

kod mene je prvilo :D Iako imam zacrtano šta ću kupiti uvjek nešto opazim što mi nije bilo ni u peti kupiti.

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 10/09/2012 : 14:16:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Neko će doći prelistati i kupiti impulzivno ali da li se broj kupljenih stripova od takvih kupaca isplati naprema povećanoj prodaji preko web shopa?

Jesi siguran da bi tada imao veću prodaju? Ja mislim da se ne bi bitno promijenila. Iz jednostavnog razloga što Marko ne izdaje Zagora.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 10/09/2012 : 14:36:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
OK.Neko će doći prelistati i kupiti impulzivno ali da li se broj kupljenih stripova od takvih kupaca isplati naprema povećanoj prodaji preko web shopa?
Prelistati se može i privju na webu tako da se tu ne gubi ništa.Može se stavit slika i opis stripa tako da se i to vidi na webu.
Meni je kupovanje u striparnici kao i većini Hrvata kao da kupujem u tebe na web shopu
Fali nam lanac striparnica da bi imali strip tržište.
I ne vidim da će se u budućnosti nešto mijenjati na bolje.

Ja bi se kladio da bi prodaja bila manja, dugoročno gledano.

Trouble will find me
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 10/09/2012 : 14:40:55  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
pfff, ništa od altruizma...

a kakva je ono legendarna rečenica/savet bila... "da se revoltirano vraćaju stripovi izdavaču"...
a sve to jer su striparnice potrebne samom savetodavcu, jer dugoročno... pffff

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 10/09/2012 : 14:41:37  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
a posle ja delam iz koristoljublja...

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27175 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 10/09/2012 : 14:48:54  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido
Jesi siguran da bi tada imao veću prodaju? Ja mislim da se ne bi bitno promijenila. Iz jednostavnog razloga što Marko ne izdaje Zagora.

Trebalo bi probati pa vidjeti.
Ionako svi izdavači kažu da se stripovi prodaju u nekoliko stotina komada pa mi je smiješno da za tako fanzinsku tiražu treba netko tko će ih prodavati umjesto tebe i dodati 30% na cijenu stripa za kupca.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
32434 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 10/09/2012 : 14:59:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message  Reply with Quote
ovdje u frankfurtu,comic-shopovi bi slobodno mogli zatvoriti,da ne rade preko web'a. stvar je u tome,utipkajte comic-shops in deutschland. nece netko potrositi goriva za 30 eura,da bi kupio strip vrijedan 10,15,20 eura.

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 10/09/2012 : 15:08:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by noemis

pfff, ništa od altruizma...

a kakva je ono legendarna rečenica/savet bila... "da se revoltirano vraćaju stripovi izdavaču"...
a sve to jer su striparnice potrebne samom savetodavcu, jer dugoročno... pffff

Daj ne seri.

Trouble will find me
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1923 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 10/09/2012 : 15:10:05  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
Sve je to tacno, kupovina preko neta itd...
Ali "mi" nismo toliko izgradjeno trziste, naravno da ima ljudi koji pogledaju prevju malo se informisu preko neta i pada kupovina.
Ali takvih ljudi je malo, tacnije nedovoljno
Jednostavno ljudi nece odvojiti svoj novac 20, 30, 50 evra za nesto sto nisu vidjeli, opipali omirisali, prelistali.
Tako da se slazem s Markom da bi prodaja opala na duze staze.
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 10/09/2012 : 15:12:52  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Daj ne seri.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27175 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 10/09/2012 : 15:36:05  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Nije u pitanju kupovina preko interneta vs. kupovina u fizičkoj striparnici.
Ionako sve striparnice u HR imaju svoj web,
U pitanju je da izdavač prodaje svoje stripove sam preko svog weba i time omogući jeftiniju krajnju cijenu za kupca.
Doduše onda bi morao imati dodatnog posla sa pakiranjem i slanjem a to im se besplatno ne radi.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Shiva314
Junior Member

Croatia
336 Posts

Member since 16/07/2004

Posted - 10/09/2012 : 16:34:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Shiva314 a Private Message  Reply with Quote
Uspoređuje li itko uopće cijene Fibrinih izdanja sa istoimenim izdanjima sa npr. američkog, engleskog, njemačkog itd. tržišta koja su dostupna preko weba (amazon)?
Cijene su tu negdje +/- par postotaka... većinom je u slučaju stranih izdanja riječ o tiražama koje višestruko premašuju 500 primjeraka i s mekim koricama.

I am the Lord of all Evil...but you can call me Cookie
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 10/09/2012 : 17:26:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
U pitanju je da izdavač prodaje svoje stripove sam preko svog weba i time omogući jeftiniju krajnju cijenu za kupca.
Doduše onda bi morao imati dodatnog posla sa pakiranjem i slanjem a to im se besplatno ne radi.

OK, dakle možemo popisu mojih mana dodati još i lijenost. Hvala ti, jaki, na tome doprinosu. Imam nekih poteškoća sa zdravljem, možda znaš i tu o čemu je riječ, zašto da bezveze idem kod doktora kad tebi dijagnostika tako dobro ide?

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 10/09/2012 : 17:31:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shiva314

Uspoređuje li itko uopće cijene Fibrinih izdanja sa istoimenim izdanjima sa npr. američkog, engleskog, njemačkog itd. tržišta koja su dostupna preko weba (amazon)?
Cijene su tu negdje +/- par postotaka... većinom je u slučaju stranih izdanja riječ o tiražama koje višestruko premašuju 500 primjeraka i s mekim koricama.

Ne trudi se, jer "E a znaš li ti koliki je standard u Americi, Njemačkoj, Francuskoj, a koliki kod nas..."

Trouble will find me
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9469 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 10/09/2012 : 17:51:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

OK, dakle možemo popisu mojih mana dodati još i lijenost. Hvala ti, jaki, na tome doprinosu. Imam nekih poteškoća sa zdravljem, možda znaš i tu o čemu je riječ, zašto da bezveze idem kod doktora kad tebi dijagnostika tako dobro ide?

Ne ljenčari po forumu nego prevađaj Rat-mana!

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7143 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 10/09/2012 : 18:06:20  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Noemis, problem s tvojm konstatacijom je sto mislis da samo zato sto Markos "sebicno" izdaje stripove koje voli, u izdanjima kakva voli da to automatski mora znaciti da mora biti i sebican sto se tice financijskih stvari tj. da ga nije briga za striparnice tj. ljudski odnos s njima.

https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3277 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 10/09/2012 : 18:17:30  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije u pitanju kupovina preko interneta vs. kupovina u fizičkoj striparnici.
Ionako sve striparnice u HR imaju svoj web,

quote je samo da se navežem: pa pitajmo onda babilon, kako jim ide web prodaja. šalju ponude na (možda) sve forume i ja sam siguran, da su prodali daleko više preko interneta nego bi prodali samo iz striparnice.
Go to Top of Page

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 10/09/2012 : 19:27:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
Darkwood ima drugačiju situaciju koliko ja vidim. Cijelu Srbiju pokrivaju samo Darkwood i Alan Ford. Čini se da nemaju neki posebno dobar odnos, ono, zdrava konkurencija. Ostale knjižare sporadično prodaju stripove tako da su ovdje prilično nevažne. Znači DW je u prilično komotnoj situaciji, nemaju se kome zamjeriti. Sve što u Srbiji prodaju prodaju preko svojih kanala, striparnice i weba i mogu kako hoće. Vide koja im je minimalna cijena pokrivanja i tako rade. Pametno. Ali oni to mogu. Ovdje je druga pjesma. Ipak ima nekoliko striparnica, Zagreb, Rijeka, Đakovo i nijedna nije Markova. Kada bi ovdje uveo web prodaju mogao bi prekrižiti striparnice. U prvo vrijeme prodaja bi možda malo porasla ali to sigurno ne bi dugo trajalo. Striparnice bi ostale bez kupaca i adio. Cilj je valjda uvesti strip u više knjižara a ne povući ih i iz striparnica.
Sve u svemu ja bih sa takvim popustom na slijedećoj turi uštedio oko 150kn plus put do Đakova. Ali ovako mi je draže jer volim kad vidim da je Zlatko Babilon u gomili papira, da zamata pakete, da ima nešto posla. Netko mu naiđe da posudi film, vidi strip, kupi ga. Ja naiđem, hoću kupiti Rip Kirbyja, vidim nesretnog Zagora, uhvati me nostalgija i kupim oba stripa. Hej! Ne mogu ga čitati koliko mi je budalast sada ali kad sam ga vidio... vremeplov. A Zlatko je zaradio neku kunu.
Sve u svemu izdavač koji se u Hrvatskoj osloni samo na web prodaju osuđen je na propast. Ima nas stotinjak, sve smo starijii osipamo se polako. Striparnice i ovaj sajt jedine su točke koje pokazuju da nas još ima. Paradoksalno, jer se trenutno štampaju najbolji stripovi ikada izašli i izbor je stvarno prekrasan. Ustvari, mi smo privilegirani

There Is a Light That Never Goes Out
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27175 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 10/09/2012 : 20:19:35  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sam si rekao da si lijen.Ja to nigdje nisam napisao i nisam ni mislio.
Ja mislim da ti se to ne radi jer bi ti to stvorilo dodatnog posla a već si ionako prezauzet s izdanjima.
Ah,zaboravija sam,ionako striparnicu plaća kupac.

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 10/09/2012 20:26:13
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27175 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 10/09/2012 : 20:23:26  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by trolodtroje

je samo da se navežem: pa pitajmo onda babilon, kako jim ide web prodaja. šalju ponude na (možda) sve forume i ja sam siguran, da su prodali daleko više preko interneta nego bi prodali samo iz striparnice.

Neću ti grubo odgovoriti jer si iz Slovenije pa pretpostavljam da dobro ne razumiješ hrvatski i nisi mogao s razumijevanjem pročitati napisano na ovom topicu za razliku od nekih drugih članova koji znaju čitati htrvatski ali im uzalud

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 10/09/2012 20:24:34
Go to Top of Page

petar.pan
Junior Member

328 Posts

Member since 31/05/2011

Posted - 10/09/2012 : 20:43:22  Show Profile Show Extended Profile  Send petar.pan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by trolodtroje

je samo da se navežem: pa pitajmo onda babilon, kako jim ide web prodaja. šalju ponude na (možda) sve forume i ja sam siguran, da su prodali daleko više preko interneta nego bi prodali samo iz striparnice.

Neću ti grubo odgovoriti jer si iz Slovenije pa pretpostavljam da dobro ne razumiješ hrvatski i nisi mogao s razumijevanjem pročitati napisano na ovom topicu za razliku od nekih drugih članova koji znaju čitati htrvatski ali im uzalud

e javio se doktor znanosti :)
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 10/09/2012 : 20:45:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ja mislim da ti se to ne radi jer bi ti to stvorilo dodatnog posla a već si ionako prezauzet s izdanjima.

Ako ti misliš da je meni svejedno košta li krajnjeg kupca strip 300 ili 210 kuna i da je glavni razlog zašto ipak košta 300 to što se meni "ne da pakirati", onda si, moram ti reći, idiot.

Trouble will find me
Go to Top of Page

petar.pan
Junior Member

328 Posts

Member since 31/05/2011

Posted - 10/09/2012 : 20:52:16  Show Profile Show Extended Profile  Send petar.pan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ako ti misliš da je meni svejedno košta li krajnjeg kupca strip 300 ili 210 kuna i da je glavni razlog zašto ipak košta 300 to što se meni "ne da pakirati", onda si, moram ti reći, idiot.

nemoj tako, nije on kriv, znaš li ti koliko se čovjek naradi, vidiš da će iza njega ostati puno toga.
kad je čovjek tako vrijedan i radi isključivo za dobrobit drugih ima pravo ponekoga i kritizirati, e, kad bi svi bili kao on
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 10/09/2012 : 20:53:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
moze li meni jedan nezapakiran za 210kn
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 10/09/2012 : 21:01:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Zna se da su popusti na Interliberu i CRŠu, prošle godine si ga mogao dobiti za 225... Ove ćemo još vidjeti.

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 1060 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.04 seconds. Snitz Forums 2000