Na prvom ovogodišnjem 'Strip-teaseu' Matko Vladanović će s Igorom Kordejem, svjetskom strip megazvijezdom sa zagrebačkom adresom, razgovarati o njegovom životu i radu, prošlosti i budućnosti, te novo/starim izdanjima njegovih radova.
Nedavno su zagrebačka Fibra i bizovački ogranak Matice hrvatske objavili nove/stare Kordejeve albume. U novoj opremi svjetlo dana ugledali su Stranac - strip s početaka Kordejeve karijere (nastao u drugoj polovici sedamdesetih), Metro – strip koji utjelovljuje kasnu fazu Kordejeve suradnje s Mirkom Ilićem, nastao u razdoblju od 1981. do 1983. – i Wanderer – fantasy serijal rađen početkom devedesetih za njemačkog izdavača. Pojava ovih albuma označava nastavak neformalnog projekta reizdavanja Kordejevih starijih radova, u sklopu kojega su se neki novi čitatelji (ako takvi uopće postoje) već mogli susresti s kultnim Vam-om (Fibra, 2010), Zvijezdama (Fibra, 2012) i Zonom sumraka (Ogranak MH Bizovac, 2010) .
Cestitam Mate,zelim da ti uspije projekt ,ujedno vidim idealnu priliku da navuces jos ljudi na strip ili kulturu citanja bilo cega.Svojim velikim znanjem i jednostavnoscu bices pristupacan, nadam se da ces dobiti prostora i na dalekovidnici u nekom dobrom terminu.Sretno!
Cestitam Mate,zelim da ti uspije projekt ,ujedno vidim idealnu priliku da navuces jos ljudi na strip ili kulturu citanja bilo cega.Svojim velikim znanjem i jednostavnoscu bices pristupacan, nadam se da ces dobiti prostora i na dalekovidnici u nekom dobrom terminu.Sretno!
Uh shit, ovo mi je sad naglo došlo, da mate nije digao topic danas, totalno bih zaboravio na ovo! Ne znam hoći li moći doći, izgleda da ću morati odgoditi do sljedeće tribine za mjesec dana.
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Ja isto neću moći doći danas, ljudi. Nešto mi iskrsnulo, nadam se da će biti više sreće za mjesec dana i da ću naći vremena za posjet. Matkovi tekstovi su uvijek užitak za pročitati, vjerujem da će i ovdje biti na visini zadatka.
Izvještaj na brzinu: Mali Mate - odličan uvod o nastanku stripa Rudi - poslovično izvrstan, govorio oko sat vremena (iako je rekao da ga prekinemo za 45 minuta) posječenost - sramotno mala
Izvještaj na brzinu: Mali Mate - odličan uvod o nastanku stripa Rudi - poslovično izvrstan, govorio oko sat vremena (iako je rekao da ga prekinemo za 45 minuta) posječenost - sramotno mala
Svaka čast fikuse, barem si ti obranio čast domicilnih stripaša! Znači bilo je dobro? Kakav je prostor bookse? (nikad nisam bio tamo)
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Hoce li biti nastavaka, od Hearsta i Pulitzera pa do danas. A moze i do sutra.
hoće, hoće.... plan je jedna povijesna tribina (pregledi, teorije, blabla) pa jedna suvremena (razgovor s autorima - domaćim i stranim premda ovo drugo ovisi o financijama, urednicima i šta mi god padne napamet) itd...Drugim rijecima, teorija i praksa