forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Dark Knight Rises
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 24

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 29/08/2012 : 22:13:05  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Pa naravno, neka misljenja se mijenjaju iz dana u dan, a pogotovo iz sedmice u sedmicu.

kako kod koga!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 30/08/2012 : 00:52:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

@dosada:

1. Jebe me se za ovaj pol
2. Nolan ionako vodi, tako da pojma nemam o cemu lupetas...
3. Koliko ja znam ovo je pol o boljim Batmanima, a ne o tome koji je bolji filmmaker izmedju Nolana i Burtona, ili mi je ovdje nesto promaklo...?

jebe ti se za ovaj poll, kažeš?

pa zakaj si onda spomenuo da "Nolan ionako vodi"?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 30/08/2012 : 09:29:56  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Da natrlja so na ranu :P
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 30/08/2012 : 13:05:29  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
Još ste tu? :D
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 30/08/2012 : 13:15:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
ma tak ćemo se dovijeka vrtit u krug

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Billy_the_Kid
Senior Member

1519 Posts

Member since 02/06/2005

Posted - 30/08/2012 : 13:16:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Billy_the_Kid's Homepage  Send Billy_the_Kid a Private Message  Reply with Quote
quote:

@dosada:

1. Jebe me se za ovaj pol
2. Nolan ionako vodi, tako da pojma nemam o cemu lupetas...
3. Koliko ja znam ovo je pol o boljim Batmanima, a ne o tome koji je bolji filmmaker izmedju Nolana i Burtona, ili mi je ovdje nesto promaklo...?

hahah dude chill... nije me bilo neko vrijeme al sam primjetio da imamo nove spamere dosadu i darth ivana... likovi ce uvijek biti ''pobjednici'' rasprava u svojoj glavi, mada cesto znaju biti kontradiktorni i sami sebi. Samo ignore, to je najbolje rijesenje

Seeing things differently can open new paths.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 30/08/2012 : 16:07:10  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Billy_the_Kid
hahah dude chill... nije me bilo neko vrijeme al sam primjetio da imamo nove spamere dosadu i darth ivana... likovi ce uvijek biti ''pobjednici'' rasprava u svojoj glavi, mada cesto znaju biti kontradiktorni i sami sebi. Samo ignore, to je najbolje rijesenje

e, za ovo bi volio da imas ikakvih argumenata!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11913 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 30/08/2012 : 19:43:53  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Odgledo sam pre nedelju dana film i jos sam pod utiskom!!!
Strasan je film, Nolan je napravio najbolju filmsku triologiju!!!!
Svi filmovi su mu odlicni, meni je mrtva trka izmedju TDK i TDKR!
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 30/08/2012 : 22:10:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Billy_the_Kid

a nema veze, bitno da ti nisi nikakav spammer što se toga tiče

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 30/08/2012 : 22:55:39  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

meni je mrtva trka izmedju TDK i TDKR!

Meni su MAXWELL bile najbolje.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 10/09/2012 : 08:46:07  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
dobro je to Nolan poslozia..napravia je presjek Knightfalla, The Dark Knight Returns i No Man Lands..sve stripove sam cita i svakog sam osjetia u filmu..maestralno odraden onaj dio iz Knightfalla kad Bane "polomi" Batsa..naravno da bi ja neke stvari drugacije slozia ali ovo je Nolanova vizija..jedino sta mi malo smeta je Anne Hathaway u ulozi Catwoman..djelovala mi je nekako izvjestaceno tu..

i glupo je usporedivati Burtona i Nolana..obojica su dobri, svak na svoj nacin..Batman iz 1989 je kult..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 10/09/2012 08:59:02
Go to Top of Page

sinister
Average Member

Bosnia and Herzegovina
699 Posts

Member since 10/04/2004

Posted - 10/09/2012 : 09:13:20  Show Profile Show Extended Profile  Send sinister a Private Message  Reply with Quote
Vidim da većini nije sjela Hathaway, a mene je baš ugodno iznenadila. Film je jako dobar, lijepo je zaokružena trilogija, ali Begins mi je i dalje najjači.

Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/09/2012 : 10:43:48  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
TDKR - Batman protiv Anonymousa
Batman
movie review by Johnny Difool

Nakon što smo se na jednom topicu pozabavili izvedbenim i ideološkim problemima posljednjeg Nolanova „Viteza tame“, evo i ponešto šireg osvrta na film.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29623 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 11/09/2012 : 13:06:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
" Na Gordonov nagovor Batman je tada preuzeo odgovornost za zločine koje je Dent počinio... "

pa nije ga gordon nagovorio, nego je bilo obrnuto
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 11/09/2012 : 18:28:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Hvala na ispravku, tu me pamćenje izdalo!

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 11/09/2012 : 20:27:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
Upravo sam procitao Johnny-ev zanimljivi tekst u kome samara mog drugara Nolana, pa se osjecam prozvanim da progovorim koju, iako prakticno ne zalazim u ovaj podforum, a nisam ni citao ranije rasprave na ovom topicu, pa se unaprijed izvinjavam, ako se ponavljam ili isticem ideje koje su vec razmatrane, ali naprosto moram reagovati, jer sam skoro imao slicne rasprave sa drugom kome se film takodje nije svidio.

Dakle, ja bih se osvrnuo samo na ideoloski aspekt filma, s obzirom da se ne slazem sa Johnny-evom interpretacijom iste, iako ne cudi pojava slicnih tumacenja.

Prvo, nisam uopste siguran da je Bejn i njegova klika prikazan apsolutno negativno. Moj utisak je da je rulja koja prati Bejna opisana na dosada nevidjeno neutralan nacin. Nisam naisao na klasicno poistovjecivanje rulje sa banditima, moralno ispraznjenim individuama, ili prosto zlocama, kao sto je cest standard u slicnim holivudskim filmovima, a posebno vec pomenutom Prljavom Hariju.

Zapitajmo se zasto rulja slijedi Bejna, zasto je spremna da umre za njega? Jokera slijede kriminalci, vodje mafijaskih organizacija, koji predstavljaju talog drustva i koje nije tesko moralno i ideoloski vrednovati. Rulja predstavlja izvor snage Bejna, bez rulje on je tek izolovani ludak sa nesto vecim fizickim sposobnostima.

Mislim da je analiza rulje i nacina na koji je Nolan prikazuje glavni argument koji opovrgava Johnny-evo tumacenje. Naime, Nolan ukazuje da je rulja, beznadezna, obespravljena i omalovazena masa, produkt sistema, produkt kapitalizma koji je konacno udario u zid i suocio se sa ogranicenjima o kojima je jos Marks pricao. Takva rulja nema izbora, mora unistiti sistem, mora sebi stvoriti nadu, bez obzira na cijenu. Bejn se opredjeljuje za vracanje vlasti narodu koje donekle podsjeca na francusku revoluciju, posebno kad se posmatra prijeki sud i sudski procesi kojima upravlja Dr. Krejn.

Nolan sve vrijeme ukazuje da revolucija jeste neminovnost, da propali kapitalizam ne moze potrajati, da je sledeci korak u razvoju socijalnog poretka i ideoloske strukture neminovan. Francuska revolucija je donijela slobodu, bratstvo i jednakost, ili barem uvela ove ideje kojima buduca drustvena uredjenja moraju teziti, ali je istovremeno dovela do nezapamcenih razaranja i ubistava. Dakle, Bejn je nesto kao moderni Zan Pol Mara. Da, on donosi razaranje, ubistva politickih neprijatelja, obespravljivanje vladajuce klase, ali i preokret kojim se u konacnici zeli doci do poboljsanja statusa najsirih obespravljenih masa.

Betmen mozda jeste predstavnik starog sistema, ali je isto tako svjestan njegovih ogranicenja i slabosti , usled kojih i dolazih do njegovog izopstenja iz sistema kome vise ne pripada i cije posrnule vrijednosti vise ne dijeli. Da, Betmen jeste neka vrste apsolutiste, koji djeluje van sistema, odnosno iznad njega i sam postavlja pravila, ali je kao takav prevazidjen u novom svijetu, svijetu poslije Bejnove revolucije.

Betmen jeste donekle reakcionarni element koji sprecava potpunu revoluciju i predstavlja poveznicu izmedju uredjenja prije i poslije revolucije. Medjutim, Betmen nije brana novom uredjenju i novom stadijumu u razvoju ideologije post-kapitalistickog uredjenja. On shvata da je prevazidjen (kao i kapitalizam), da nije dovoljno dobar, a u krajnoj liniji, i da nije potreban novom sistemu. Betmen time sto zaustavlja Bejna samo sprecava 10 godine anarhije francuske revolucije, ali ne vraca Gotham/USA u prethodni sistem, nego pokusava da omoguci koliko-toliko mirnu tranziciju u novi sistem. To mozda nije pretjerano progresivno, ali je akt koji je, da ga tako nazovem, konzervativno-humanisticki, jer tezi ocuvanju nekih dobrih strana starog sistema, ali i prije svega stiti ljudske zivote, i kao takav je mozda primjereniji danasnjem dobu nego klanje koje je nastalo u Francuskoj krajem 18. vijeka.

Sustina je da Betmen na kraju nestaje, definitivno se povlaci, odlazi u Firencu da se do kraja ubudja i dezintegrise u ulicama grada-muzeja nepovratno usmjerenog na proslost. On nije adekvatan za novo doba. Novo doba trazi nove ljude i ideje i Betmen je toga svjestan.

Usljed svega gore navedenog, mislim da je zaista pretjerano Betmena uporediti sa Prljavim Harijem, a Nolana sa Sigelom.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 11/09/2012 : 21:07:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Odličan post!

Samo što imam određene primjedbe: Bane ne ubija samo ideološke protivnike nego i vlastite suradnike i podčinjene ljude, iz onoga što je prikazano u filmu čak i više od ideoloških protivnika. To ga automatski dezavuira kao prihvatljivog revolucionara tj. donosioca radikalnih promjena, jer će ljudi u izboru između dva zla izabrati manje, odnosno ono koje ih izrabljuje financijski i ugrožava im materijalnu, ali ne i fizičku egzistenciju, odnosno ne njihove živote. Bane je psihopat i sadist koji u ubijanju uživa zbog samog čina oduzimanja tuđeg života, a dok se to ispočetka još ne zna, odnosno dok udara na gotamsku burzu, on još i može proći kao nositelj moguće promjene.

Ali kad kasnije udari na nešto što sasvim jasno asocira na Super Bowl, i kad kasnije zbog njega budu ugroženi životi mnogo djece i nekoliko stotina policajaca (mjesecima zarobljenih pod betonom bez hrane i vode, što je osobiti nonsens!), on gubi sve atribute prihvatljivog revolucionara.

I u tome vidim ključno Nolanovo licemjerje, jer lijevoj pobuni protiv kolabiranog sustava i kapitalizma koji je stigao do zida u potpunosti oduzima legitimitet i pravo na djelovanje. Batman jest izgubio povjerenje u sustav, na sličan način na koji ga tijekom filma gubi budući Robin, ali se još uvijek i kao tjelesno načeti djelitelj pravde pod crnom maskom, i kao posrnuli milijarder Bruce Wayne, nudi kao najbolji mogući izbor. Bruce Wayne kao milijarder i vlasnik korporacije s jedne je strane suodgovoran za krizu i slijedom toga za pojavu Banea, a s druge (nam) se pod maskom Batmana nudi kao najprihvatljivije (ili, hajde dobro, kao najmanje neprihvatljivo) rješenje za tu istu krizu i za suzbijanje lijevog radikalizma.

Batman je simbol kapitalizma koji je stvorio Banea, i koji će tako kao izuzetno važan dio sistema otkloniti prijetnju lijevog prevrata (psihotičnog, ubilačkog, naglašeno destruktivnog...), odnosno istovremeno biti i sukreator kriznog stanja i ključni čimbenik za njegovo prevladavanje. Koješta!

Batman tako funkcionira dijelom kao Neo u Matrixu, odnosno kao svojevrsna programirana greška samog sustava (kapitalizma) koja će naposljetku pridonijeti ozdravljenju pa čak i jačanju tog sustava. Možeš misliti! Kao programirana greška on je sasvim logično osuđen na asocijalnost i povučenost. Pa ne može kao takav biti reprezentativni pripadnik društva, osim samo deklarativno zbog bogatstva koje posjeduje.

S "povišću pritrujenom" Firencom na kraju se ne stapa Batman nego Bruce Wayne, vidimo ga kao Waynea a ne Viteza tame, a to se može interpretirati i na način da se posrnulo američko gospodarstvo u procesu oporavka mora osloniti na suradnju s Europom. Napokon, Mario Draghi je Talijan, pa zašto Europska centralna banka ne bi ugroženim američkim milijarderima pružila financijsku pomoć!

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 11/09/2012 21:11:03
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 11/09/2012 : 21:40:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Uh, na kraju ćete me natjerati da jedan dragocjeni vikend posvetim Nolanovoj trilogiji. Sjajne poruke, i od zemljaka Đura i od poslovično raspričanog Difula.

Nisam previše čitao "Betmena", recimo da sam pokrio veći dio kultnih epizoda i story arcova... ali da, i u stripu se vidi svojevrsno licemjerje Vejnovog odgovora na društvene probleme, koje je infantilno i pokretačku snagu nalazi u patologiji njegove ličnosti. Betmen tretira najpliće, anti-socijalne simptome korupcije sistema, snagom jednog talentovanog pojedinca koji - sam, kao Usamljeni Osvetnik, ne može postiči ništa trajnije i sveobuhvatnije, jer društvene promjene izvode i učvršćuju isključivo mase same. Mislim da se sama koncepcija Betmena i superherojske individualne akcije mogu objasniti američkim mentalitetom, to jest tradicijom virgilantizma, strogo individualnih napora ka dostizanju materijalnog uspjeha i duhom kompeticije.

Kako Enis to kaže, vrlo lucidno, na početku "Chronicles of Wormwood" - "kapitalizam funkcioniše samo dok drži prihvatljiv procenat stanovništva iznad granice gladovanja". (ostade mi u sjećanju) Sad, Betmen eliminiše radikalne frakcije onih nekoliko procenata stanovništva koje je ispod granice: sitno-kriminalni, politički neosvješteni lumpen-proleterijat. Na kraju krajeva, kako mit počinje: pogibijom dvoje buržuja, u "nesigurnom" dijelu kvarta (napadač izranja iz mraka "slumsa", podboden bogataškom pojavom Vejnovih). Ulice treba pacifikovati, i učiniti ih "bezbjednim" za nedeljne šetnje uglednih vlasnika. /opet, tretiranje simptoma, ne uzroka, na nivou "privremenih rješenja" i, hehe, "paketa pomoći" kojima i danas pribjegavaju kapitalističke vlade/

Naravno, ovo je samo moje viđenje junaka, koje je itekako podložno promjenama, te novim uvidima i saznanjima.

Edited by - Mhejl on 11/09/2012 21:41:59
Go to Top of Page

andi
Junior Member

Croatia
306 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 11/09/2012 : 22:46:30  Show Profile Show Extended Profile  Send andi a Private Message  Reply with Quote
Meni je upravo zato (Nolanov) Joker puno jasnije definiran negativac. On je lisen bilo kakvih moralno etickih motiva, bilo kakvih promisljanja o "ciscenju" svijeta od nepravednih sistema, lisen pokusaja nesebicnog djelovanja. Dapace, njega ovakva promisljanja zabavljaju, njegova anarhija ocituje se u postavljanju ovih nerjesivih moralnih dvojbi pred "bolje" ljude, i na taj nacin skida njihove maske. Batman je ovakvom zlikovcu puno bolje suprotstavljen, i nalazi se pred zidom. Koliko god je Bane slomio Batmana fizicki, toliko ga je Joker slomio duhovno, koristeci njegova vlastita nacela pravednosti. Sjetite se samo scene u kojoj pali gomilu novca, koja je sama po sebi genijalna. Kako se boriti protiv covjeka kojeg ne motivira niti novac, niti vlast, koji se ne boji niti boli niti smrti? Njegova oruzja nisu ni grupa bandita koja ga prati, ni atomska bomba kojom Bane drzi vlast. Njegovo najvece oruzje su sami njegovi protivnici, kojima daje dovoljno izbora znajuci unaprijed da ce ih to unistiti.
TDK u tom pogledu puno bolje funkcionira kao film koji proispituje Batmanove naizgled nepogresive ideale borbe za one slabe i nemocne, a Joker (barem meni) i dalje ostaje kao jedan od najstrasnijih negativaca. Protiv njega ne postoji pobjeda, svaki udarac protiv njega postaje promasaj u prazno, pa i vise od toga, vraca se natrag u lice. Ledger je nenadmasno sjajno portretirao ovaj psiholoski izopacen i izrazito inteligentan lik.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12955 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 23/10/2012 : 00:56:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Film je sjajan. Doista, Nolan je na dostojan način okončao svoju trilogiju. Glumci su standardno dobri, pogotovo su se iskazali pridošlice Anne Hathaway i Joseph Gordon-Levitt. Priča je prilično višeslojna, vrijedna više gledanja. Film je pri kraju čak bio prilično emotivan, što zbilja nisam očekivao. I više nego odlično.

Jedina zamjerku filmu je po meni zeznuti ritam. Scene se prebrzo izmjenjuju i publika nema nimalo predaha. Napetost je konstantna i nekako gledatelj nema trenutak kako bi sve upio. Možda ćemo vidjeti neku redateljsku ili proširenu verziju? Tko zna.

Što se tiče ideoloških poruka filma i nekih poveznica sa stvarnim zbivanjima u svijetu, film u svakom slučaju evocira određene asocijacije, ali nisam siguran da neka tumačenja drže vodu. Poput priče o Baneu ljevičaru/revolucionaru i Batmanu desničaru/kontrarevolucionaru. Ne vidim potvrdu tih tvrdnji u samom filmu.

Bane je nihilist, u najboljem slučaju totalitarist, njegov cilj je spaliti Gotham, a ne učiniti ga boljim. On zatvara policajce, a oslobađa ubojice i mafijaše, pod izlikom da su ovi drugi potlačeni. On je pozer sklon teatralnosti.
S druge strane, Batman se u kratkom vremenu spustio od vrha do dna, te se opet uzdigao kako bi spasio nepravedno zatočene u čak dva zatvora.

Imaju li ideološke etikete ikakvog smisla?

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 23/10/2012 : 01:17:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido
Film je pri kraju čak bio prilično emotivan, što zbilja nisam očekivao. I više nego odlično.

Istina. Kad su pokazivali onaj pogreb Waynea na kraju, i onu montazu testamenta, i ko sta dobija, suze su me namalo ufatile. To je sigurno zato sto mi je ova trilogija jedna od boljih ikada, pa su mi Baleov Wayne i Caineov Alfred toliko dragi da nisam mog'o da ostanem ravnodusan.
I onda na kraju, kad Alfred pije iz one casice, i pogleda gore, i pocne se smijeskat... super kraj za trilogiju koja nam je dala novog Batmana za ovu novu generaciju, i za sva vremena!

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 23/10/2012 : 01:25:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
meni je ubedljivo najbolja scena na kraju, kad Alfred pije Earl Grey uz jutarnje novine na jezeru Komo, a u daljini Vejn na sudaru sa Selinom
legendarno

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.

Edited by - Lord Vader89 on 23/10/2012 01:25:50
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 20/11/2012 : 11:38:17  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 22/11/2012 : 18:45:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
Film traje preko dva i po' sata i na kraju redatelj ne uspije prenijeti zašto negativci rade to što već rade. Bane puno govori, a malo toga kaže. A njegov kraj (?) je razočaravajuće antiklimatičan.
Možda sam trebao ponovno pogledat prva dva nastavka pa bih valjda bolje povezao sitnice. A s druge strane, ti filmovi su mi toliko neupečatljivi da se ni ne sjećam da se Ra's al Ghul pojavljivao kao negativac u jednom od njih. Što bi tek bilo da mi Liam Nesson nije jedan od dražih glumaca...

I OMA scene sa Batmanom su mogle biti bolje režirane. Podsjeća me na Tarantina i njegovog "Kill Bill"-a (kad su ga već spominjali ovih dana na drugom topicu).

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.

Edited by - dr strangelove on 22/11/2012 18:45:47
Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 23/11/2012 : 15:38:00  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

meni je ubedljivo najbolja scena na kraju, kad Alfred pije Earl Grey uz jutarnje novine na jezeru Komo, a u daljini Vejn na sudaru sa Selinom
legendarno

Go to Top of Page
Page: of 24 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000