forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 1208

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 10/10/2012 : 19:37:03  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:
Originally posted by -jeremija-

Iskreno, King, misliš li da se ijedan scenarista koji je ikad radio Zagora setio toga?

Tu smo mi da pustimo mastu na pasu, da analiziramo moguce i nemoguce, nesto kao umjetnicki kriticari sto vide nesto u nekom portretu cega ni sam umjetnik nije bio svjestan, a sta su oni htjeli napraviti, pa ispalo slucajno ili ciljano, to nije toliko bitno.

Sa tim se slažem apsolutistički i apsolutno

Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 10/10/2012 : 19:55:20  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Nuccio

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 10/10/2012 : 20:02:09  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Della Monica

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2417 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 10/10/2012 : 20:02:59  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Nuccio

Odakle ti ovo?

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 10/10/2012 : 20:23:08  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Baš lijepo se može usporediti koliko je Nuccio bolji od Della Monice...
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 10/10/2012 : 20:25:25  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
@legaz

Prebacio mi Giuseppe Reina link na pm

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 10/10/2012 : 20:46:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ukoliko me sjecanje ne vara, mislim da je to jedina epizoda jos od Demona ludila kojoj sam dao maksimalnih 100% u komentarima na recenziji.
http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sd-50-52-morska-strava/127/#King Warrior

EDIT: Zaboravio sam Sveti breg.

Da, epizode koje se nalaze na skali na čijem je jednom kraju odrednica "velika avantura", a na drugom "horor-fantastična minijatura".

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 10/10/2012 : 20:51:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by -jeremija-

Iskreno, King, misliš li da se ijedan scenarista koji je ikad radio Zagora setio toga?

Nije u najplastičnijem smislu, ali to jeste nešto što proizilazi iz inicijalne ideje koju je scenarista imao. Otud vrhunski scenarista može od glupe ideje da napravi prosečnu priču, a loš scenarista od genijalne osnove može da napravi užas scenario.

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 10/10/2012 : 22:20:48  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Marcello Mangiantinni, sve bolji i bolji

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 10/10/2012 : 22:51:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
Po ovoj ilustraciji to se ne vidi.

Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1473 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 10/10/2012 : 23:13:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
Strašno kolko ovde sve škripi!

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 11/10/2012 : 01:15:56  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
da...da bi se na forumu osetila ironija, definitivno moras da stavis smiley

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38008 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 11/10/2012 : 09:25:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

2 table iz kolorca broj 35.

http://shrani.si/f/2Z/DR/1EiKcX2Y/35-1.jpg

http://shrani.si/f/2Z/DR/1EiKcX2Y/35-1.jpg

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 11/10/2012 : 09:27:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
Pomislio sam da se šališ, ali... uh, dobro je, već pomislih da ti upišem neopravdani. Ali, manje-više ja, kad bi ti King upisao neopravdani...

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38008 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 11/10/2012 : 09:35:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Iz SBE...

"Zagor in Macedonia
From 11 to 14 October, will be the guest designer Mauro Laurenti in Macedonia, Veles, for the 10th Jubilee Comics Festival "Veles 2012," as a representative of Zagor and Dampyr. For the occasion, will be an exhibition with his boards in and out of a catalog where you can see the drawing on the cover."

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 11/10/2012 : 09:38:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Osim malo preglomaznih ruku Mangiantinni-evom crtežu niš ne fali.

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 11/10/2012 09:39:55
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 11/10/2012 : 09:43:36  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Laurenti ovde, ipak, odlican.

Malo da se vratimo na Kaina, po meni jedan je od najboljih likova u serijalu. Il je makar takav bio u Krakenu, covek recituje i tamani zlo, bas su mi takvi po volji. Vec u nastavku je sa zenom, kultivisan, smiren, nema vise sukoba sa Zagorom i Kain odlazi u drugi plan. Steta.
Treca epizoda je nosila radni nazim Furija Kain, al izgleda da ima isti problem kao i Atlanida.

Bilo bi dobro da se Kain vrati u epizodi Antartik, pa lepo da imamo zavrsinicu Zagor, Kain, Rihter (stim da ovaj povuce kojeg nekromanta), Grin.

Edited by - kasper on 11/10/2012 09:45:08
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 11/10/2012 : 09:48:10  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
dobri su tu Mangiantini i Laurenti, nije loše za njih...
jel taj Laurenti za VČ knjigu koju?...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/10/2012 : 10:27:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Kain je skoro identičan svojem literarnom alter-egu, Howardovom Solomonu Kaneu (čak i ove zagorove avanture u afričkoj džungli malo podsjećaju na njega)... Da Boselli nije brijao po Lovecraftu i ostalim pulp piscima iz prve polovice prošlog stoljeća, Zagor bi bio puno siromašniji. I ne bi imali epizodu poput Krakena. A i nekako mi Boselli u tim ranim danima izgleda puno fokusiraniji na Zagora, nije se baktao sa Dampyrom ili Texom, pa nije ni čudo što je imao takvih fantastičnih priča. Sama zanimljivost proizlazi iz oprečnosti ta dva karaktera, vjerojatno ga mnogi vide kao malo zločestijeg tipa Zagora, odnosno Zagora kakvog bi možda rađe čitali.

Rivalstvo između Kaina i Zagora je očito i mislim da Kain nikad neće zastalno doći u Darkwood budući da je on ipak produkt drugog svijeta i Boselli dobro zna da tamo mora i ostati da zadrži dio svoje karizme. Oprečnost njihovih karaktera je naravno prepreka da se ostvari odnos kakvog imaju Zagor i Chico. Vjerojatno sam i ja kao i King očekivao da će doći do jačeg sukoba između njih dvoje, sad kako čitam vaše postove u trećem susretu Kain je još kultiviraniji? Prisustvo žene još bi jače moralo naglasiti rivalstvo između njih dvoje, Boselli kao autor koji zna iskoristiti ženu kao lika, mogao bi ubaciti dodatan razlog - ljubomoru! Ono, kad se Alfa mužjaci natječu... No budući da je tamo društvo šareno, pitanje je kamo je Boselli usmjerio fokus. Moram konačno već pročitati taj treći dio, sad sam se već zainteresirao.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 11/10/2012 : 11:17:03  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Kain je skoro identičan svojem literarnom alter-egu

Nije da je slican nego isti-pljunuti !
Kad sam i film pogledao mislio sam jos da je i Wolverine u toj ulozi

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19671 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 11/10/2012 : 15:42:49  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Kod Magniantinija mi smeta samo Zagorova faca, ostalo sve odlično, među top 10 sadašnjih

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2359 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 11/10/2012 : 16:23:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message  Reply with Quote
Storie in pubblicazione nel 2012/2014 (serie mensile):
Burattini/Laurenti, “Amazzonia” - 286 tav. (ottobre 2012/gennaio 2013)
Mignacco/Della Monica, “Rivolta a Bahia” – 246 tav. (gennaio/marzo 2013)
Boselli/Bisi, “Sertao” – 188 tav. (aprile/maggio 2013)
Boselli/Rubini, "Il mondo perduto" – 218 tav. (giugno/agosto 2013)
Burattini/Sedioli-Verni, “Terremoto” – 242 tav. (agosto/ottobre 2013)
Mignacco/Sedioli, “Zagor in Patagonia” – 252 tav. (novembre 2013/gennaio 2014)
Burattini/Prisco, “Terra del Fuoco” – 218 tav. (gennaio/marzo 2014)
Boselli/Della Monica, "Antartica" – 282 tav. (aprile/giugno 2014)
Burattini/Nuccio, “I predatori” - 188 tav. (luglio/agosto 2014)
Burattini/Verni, "L'ultimo scontro" – 282 tav. (settembre/novembre 2014)
Rauch/Pesce, "Il ritorno di Takeda" – 282 tav. (dicembre 2014/febbraio 2015)
Burattini/Piere, “Nella terra di Baffin” – 216 tav. (marzo/maggio 2015)
Rauch/D’Arcangelo, “La miniera degli spettri” – 160 tav. (maggio/giugno 2015)

Storie in pubblicazione nel 2013 (albi fuori serie):
Capone/Cassaro, “Erie Canal” – 286 tav. (gennaio 2013 – Maxi n. 19)
Zamberletti/Mangiantini, "L'uomo di Maverick" – 160 tav. (marzo 2013 – Speciale n. 25)
Burattini/Ferri "La donna venuta dall'Irlanda" – 236 tav. (maggio 2013 – Zagorone n. 3)
Sossi-Burattini/Chiarolla, “I lupi del gelo” – 286 tav. (luglio 2013 – Maxi n. 20)

Altre storie in lavorazione:
Altariva/???, "Progetto Mentis", tav. ???
Burattini/Esposito Bros., "L'ultimo grido del cacciatore" – 220/240 tav. (ZAGORONE n. 4)
Burattini/Torricelli, "Il demone nella bottiglia" – 160 tav. (SPECIALE)
Burattini/Barison, "Risvegli" – 160 tav. (SPECIALE)
Burattini/Mangiantini, "New York" – 286 tav. (MAXI)
Burattini/Gramaccioni, "Pionieri" – 160 tav. (SPECIALE)
Burattini/Disegnatore Misterioso (esordiente su Zagor), "Titolo Misterioso" - tav. ??? (settembre 2014 - ALMANACCO)
Marolla/Bisi, “Hellgate brucia” – 160 tav. (SPECIALE)
Mignacco/Cassaro, “La città senza legge” – 286 tav. (MAXI)
Mignacco/Cassaro, “Sangue nero” (titolo provvisorio che verrà cambiato) – 94 tav.
Paolucci/Chiarolla, “Un treno per l’inferno” – 94 tav.
Perniola/Gramaccioni, “Criminali ed eroi” – 188 tav.
Perniola/Cassaro, “Il guaritore” – 94 tav.
Perniola/Della Monica, "I disertori" – 188 tav.
Rauch/Pesce, "Tamburi nella Notte" - 94 tav.
Rauch/Sedioli, "Ritorno nella Terra Maledetta" - 286 tav. (MAXI)
Rauch/Di Vitto, "I predoni dell'ovest" - tav. ???
Rauch-Burattini/Disegnatore Misterioso (esordiente su Zagor), "Titolo Misterioso" - tav. ??? (settembre 2013 - ALMANACCO)
Zamberletti/Chiarolla, “Cacciatori di teste” - 286 tav. (MAXI)
Zamberletti/Torricelli, "Caccia senza tregua" – tav. ???
Sceneggiatore Misterioso (esordiente su Zagor)/Laurenti, "Morte dal passato" – tav. ???
Sceneggiatori Misteriosi (coppia inedita)/Ferri, "L’isola delle volpi argentate" – tav. ???

Storie mai pubblicate (archivio):
Capone/Gamba, “Il ritorno di Liberty Sam”
Pezzin/Pini Segna, “Il re di Cuenca Verde” – 207 tav.

Edited by - Solid Snake on 11/10/2012 16:24:16
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 11/10/2012 : 16:28:37  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da , ja sam tamo malo vise usao u pomalo kontroverzan odnos izmedju Zagora i Caina, evo mog komentara:

...

Zavisi sa kog aspekta se gleda na kompletan momenat u serijalu. Sa tvog globalnog aspekta, filozofsko-psiholoske analize, i vise si nego u pravu.
Ali ta filozofija ne pije vode zato sto je iz pogresnog aspekta.

Supermike je Nolittina tvorevina, inspirisana stripom Superman vs Spiderman koja je tih godina bio aktuelan. Jednostavno mu je palo na pamet da svom junaku suprotstavi nekog ko mu je ravnopravan, u nekim stvarima cak superioran.
Sto se tice Nolittinog Zagija, i vise je nego jasno da je imao specifican psiholoski profil - osoba kojoj bih danas opalio samarcinu da ga vidim ali koja je savrseno funkcionisala u to doba. Ako smem da citiram sebe iz clanka o Demonu ludila:

quote:
"Puka je sreća što je jedan lik koji sam sebe proglašava gospodarom jedne male “zemlje” i gomilom ‘naroda’ opstao na sceni punih pedeset godina, jer mora se priznati da je njegov model u nepromenjivom obliku koji je nastao u ranim šezdesetim počeo da zastareva i zrelije čitaoce etički vređa. Ne može neko tako samozvano da daje sebi za pravo da sprovodi zakon u sukobu dvaju rasa, ne može tolika nadmenost i sujeta biti toliko hvaljena od strane autora i idealizovana (“Sada ću otići na sastanak poglavica, koji je sazvan a da mene niko nije obavestio. I ako se Shalak ili ko drugi usprotivi mojim zakonima, sigurno će umreti! ... bolje bi mu bilo da ne bude više ovde kada se budem vratio, jer neću biti milosrdan kao što sam bio prema Arkonu! Duh sa sekriom je rekao!”). Koliko je uredu da glavni lik nekog stripa da koristi sujevjerje jednog naroda radi sprovođenja volje, čak je i sami Nolita nehtejući osuđivao postavljajući pred Zagora, a time i pred čitaoce, likove poput Iron Mana, Eskima Neranjivog, Obojenog Čoveka, Supermajka i slične. Jedini mali, ali za ovaj tip stripa presudni plus, su Zagorove plemenite ambicije stvaranja utopije. Tako do danas ne bi funkcionisalo, da nije bilo prelomnih epizoda kakve su “Demon ludila” i malo kasnije naglo sazrevanje serijala i otvaranje novih horizonata sa “Nestalim istraživačem”...Sagovornici iskazuju sumnju u njegovo rezonovanje, što povređena mu sujeta u kombinaciji sa već poljuljanom svešću rezultira nasilnim reakcijama. Kada je neko kralj, makar samozvani, dignut nos je nešto sasvim normalno. Zagor je za sve godine svoje vladavine egzistirao kao neko iznad svih ostalih, njegova sujeta je dugo hranjena i svakim danom postajala sve veća. No, savetodavni Akotov stav, zaključak vojnika da je pogrešio ili da je poludeo su elementi koji ga “spuštaju” među ostale grešnike...Na to nije navikao. A kako je sve uglavnom postigao snagom, svestan da je nadprosečno jači od mnogih, nasilje je jedini način ponovnog uzdizanja u oblake. ."

Ne da mi se sad toliko pisati, ali mislim da ovde gore ima dovoljno da se shvati sustina. Sukob sa Supermikeom je bio samo posledica Zagorovog ega povredjenim Mikeovom superiornoscu. Svakako da je tu prisutna antipatija prema manjku morala u Mikeovim delima, ali ostaje cinjenica da tog simpaticnog plavusana Zagor od prvog susreta iz "nepoznatog" razloga nije podnosio. Kasniji Mikeovi postupci (dvoboj sa onim revolverasem ispred krcme) su bili samo dobar izgovor da ga izlema sakama, iako je sve odradjeno po surovom zakonu Divljeg Zapada s pocetka 19.veka.
Mike je imao puno pravo da se osvecuje...A buduci da je pored svega ostaloga i superpsiholog, znao je kako to da uradi. Udario je na njegov ego.
Ukratko, Nolittin Zagor ne dopusta postojanje bilo koga sebi ravnog sebi rame uz rame. Previse je ponosan. Cak ni odnosi sa Cikom nisu toliko prijateljski-ako Chico zaostaje, on se ljuti i ide brze. Ako Chico kuka on ga hvata za gusu ili ga usutka sa krajnje niskim uvredama,ako Chico ostaje sam u nekom gradu, ovaj mu daje samo par dolara za egzistenciju, ako se neko zajebava (opet nisko) na Chicov racun, on mu ne staje u odbranu vec naprotiv doda malo slaga...to je inace za svaku osudu, ali u smilu perioda kada se to sve odvijalo na taj nacin bilo je i vise nego dobrodoslo (ne mogu, ocigledno, ulaziti u psihologiju aktera serijala bez da spomenem njegovu periodizaciju koja je uvek kljuc za razumevanje narativne metodike)

Kod Bosellija, Cainovog tvorca vec je druga prica. Njegov Zagor je timski igrac, u vecini slucajeva treba pomoc svih sposobnih ljudi koji mu se nadju u blizini. O egu nema ni govora, Bosellijev Duh sa sekirom je cak najblizi moralnom savrsenstvu glavnog junaka. Prvobitni sukob sa Cainom je rezultat ciste procene po sistemu pravicnosti- po njemu Cain je, i jeste po pitanju onih klinaca, nepravedno postupao, a Cainovi biblijski citati receni u onakvoj situaciji, i pri prvom susretu, ne mogu da nametnu nego zakljucak da je taj grga enciklopedijska definicija verskog fanatika. Dijalog izmedju njih dvojice pri begu iz crkve na Reppublican Hill je kljucan za razvijanje dobrog odnosa, i pored toga sto su se minutu ranije nasli bok uz bok protiv zajednickog neprijatelja:

quote:

po secanju:
Z:Ne pricaj gluposti. Ostajemo svi zajedno
C:Kako zelis, skitnico. Kako se zoves
Z:Zagor
C:Uglavnom se borim sam Zagore, ali cenim sto mi je Gospod stavio takvog borca meni uz bok.
Z:A ja cenim sto si pomogao onoj deci umesto da ih pokusas ubiti
C:Promenio sam misljenje. Mozda jos uvek nije kasno da ih se izvede na pravi put

Karte su na stolu. Cain ima iste moralne ciljeve kao i Zagor, pa nije ni cudno da su poceli da saradjuju. U daljem odnosu njih dvojice razvilo se prijateljstvo sa podlogom cistog medjusobnog postovanja dvojice ratnika cije su razlike samo u nijansama i metodama.
Zagor, iako je jos posebniji nego sto je to bio (status "odabranoga" u Atlantidskoj sagi) sasvim razumljivo dedukuje. Nema vise potrebe da sve radi sam, okruzen sve samim borcima. Nema rivaliteta i nema skrivenih poruka u prijateljskim odnosima sa njim, pa ni sa Cainom. A sa toliko bitaka "u ime Gospoda" iza sebe, obracanje sa "brate" je i vise nego razumljivo, a radost pri susretu (uvek u nezgodnim situacijama u kojima Zagor uglavnom nema izlaza) uvek bude cista i iskrena.
Sve ostale varijacije su u razlikama u metodama, kada metoda jednog ne moze biti opravdana od strane drugog, ali se sve uvek resi u formi diskusije, bez ikakve napetosti...

Ne da mi se pisati, ha?

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 11/10/2012 : 16:30:30  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Solid Snake

Burattini/Nuccio, “I predatori” - 188 tav. (luglio/agosto 2014)

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/10/2012 : 16:33:25  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak
Ne da mi se pisati, ha?

Nemoj da te paro vidi kolko pišeš...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page
Page: of 1208  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 2.06 seconds. Snitz Forums 2000