forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Racunala i internet
 Kompjuteri & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 24

Deki86
Average Member

Croatia
852 Posts

Member since 07/02/2006

Posted - 14/10/2012 : 12:34:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Deki86 a Private Message  Reply with Quote
Ljudovi trebam malu pomoć! Nedavno sam formatirao komp. Instalirao sam neke video codece i flash player, međutim nisam zadovoljan s njima, svi filmovi, bilo u media playeru ili bilo kojem drugom programu, užasno štekaju, slika je zrnasta, čak mi ni youtube ne radi kako treba. Zna li možda netko kako riješiti ovaj problem, ima tko možda kakvu preporuku?
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 14/10/2012 : 13:41:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Ovako: http://www.free-codecs.com/download/k_lite_codec_pack.htm

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Deki86
Average Member

Croatia
852 Posts

Member since 07/02/2006

Posted - 14/10/2012 : 16:35:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Deki86 a Private Message  Reply with Quote
Ništa, i dalje mi filmovi štekaju, trzaju, i u slaboj su rezoluciji. Do pred neki dan dok nisam formatirao komp, svi filmovi su mi izvanredno radili, tako da nije problem u samom kompu... ima tko još kakav prijedlog ili ideju u čemu bi mogao biti problem???
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 14/10/2012 : 16:50:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
E onda je problem u grafičkoj kartici; instaliraj (nove) drivere za nju.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Deki86
Average Member

Croatia
852 Posts

Member since 07/02/2006

Posted - 14/10/2012 : 17:35:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Deki86 a Private Message  Reply with Quote
e, to je bio problem :D Zaboravio sam sa ovog cda što sam ga dobio s kompjuterom instalirati drivere za grafičku. Sada sve radi kako treba, hvala Cromwell na pomoći!!!
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 14/10/2012 : 18:01:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
No problemo

Bok, kako si.
Go to Top of Page

dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts

Member since 26/07/2008

Posted - 17/10/2012 : 18:00:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dnevni boravak a Private Message  Reply with Quote
Imam film u formatu XviD ISO MPEG-4 (kaže Gspot) koji nemogu pogledat do kraja pukne na pola filma. Neće sa win media classic playerom ili real playerom, isto se dogodilo kad sam ga gledao na linijski DVD, ima li šanse ikakave ili da skidam film?

I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away
I'm working on a dream And I know it will be mine someday......
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 17/10/2012 : 19:10:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Mora da je DVD na kojem je film narezan oštećen.
Eventualno probaj da ga pogledaš preko VLC plejera, ako ni preko njega neće skidaj.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/10/2012 : 20:29:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dnevni boravak

Imam film u formatu XviD ISO MPEG-4 (kaže Gspot) koji nemogu pogledat do kraja pukne na pola filma. Neće sa win media classic playerom ili real playerom, isto se dogodilo kad sam ga gledao na linijski DVD, ima li šanse ikakave ili da skidam film?

To pokrećeš s diska? vjerojatno je neka greška u kodiranju, dešava se ... Ja kod takvih niti ne razmišljam nego idem odma skidati, prije će skinut nego osposobiti film.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

dnevni boravak
Senior Member

Croatia
1033 Posts

Member since 26/07/2008

Posted - 18/10/2012 : 18:58:58  Show Profile Show Extended Profile  Send dnevni boravak a Private Message  Reply with Quote
Je, (i) sa hard diska sam gledao (dopola) film.

I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away
I'm working on a dream And I know it will be mine someday......
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7670 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 09/11/2012 : 20:31:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Ovo je počelo kao problem prebacivanja nekih fajlova, pisalo mi je da nemam "permission to access this file". Malo sam googlao, kažu da uđem na Security tab i nešto promijenim, a ja ne mogu pronaći Security tab. Ponovo sam malo googlao, ali nisam baš vičan kompjuterima, pa molim pomoć. Kažu da moram biti administrator, ali radim na laptopu koji nitko drugi ne koristi, imam svoju šifru i već godinu dana koristim samo taj account i nikad nisam imao nikakve probleme. Zašto su se sad pojavili, kako se to rješava? Pomagajte!

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6319 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 10/11/2012 : 11:22:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Probaj ovo, ako me pamćenje služi, meni je pomoglo:

http://www.sevenforums.com/tutorials/1911-take-ownership-shortcut.html

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7670 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 10/11/2012 : 12:24:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Hvala, pokušat ću.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/11/2012 : 16:52:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by selanne

Ovo je počelo kao problem prebacivanja nekih fajlova, pisalo mi je da nemam "permission to access this file". Malo sam googlao, kažu da uđem na Security tab i nešto promijenim, a ja ne mogu pronaći Security tab. Ponovo sam malo googlao, ali nisam baš vičan kompjuterima, pa molim pomoć. Kažu da moram biti administrator, ali radim na laptopu koji nitko drugi ne koristi, imam svoju šifru i već godinu dana koristim samo taj account i nikad nisam imao nikakve probleme. Zašto su se sad pojavili, kako se to rješava? Pomagajte!

Uvijek kad pitaš nešto za računalo, prvo spomeneš i na kojem operativnom sustavu radiš, XP, vista, sedmica, ili nešto treće, brže će ti ljudi moći pomoći.

Za security ideš samo desni klik pa properties na mapu, Edit pa Add korisnika i daš mu sva prava nad mapom i podmapama. Odnosno full control u Permissions... A ako nema tog Taba, razne su tehnike kod raznih sustava.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7670 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 10/11/2012 : 17:29:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Rekoh da sam neznalica. Radim na sedmici, sad ću konkretno pojasniti. Ne radi se o folderu, nego o pojedinačnom fajlu. Instalirao sam igricu Sleeping Dogs (torrent), pa je u opisu instalacije stajalo da jedan file, budha.dll, treba dobiti dopuštenje da prođe kroz antivirusni program. Nisam na to obraćao pažnju, nego sam išao po uputama i kopirao što sam trebao iz jednog foldera u instalacijski folder, a ovaj se file nije htio kopirati radi te stvari s "permission". Eto, možda ima veze s tim što je pisalo za antivirusni program, ne bih znao. Ostalo sam pojasnio u prethodnom postu, uglavnom - nije mi uspjelo ni ovo što je Beva predložio, pa sam izgubio živce i pobrisao sve što sam skinuo. Strpit ću se još kojih 20-ak dana, brzo će AC 3.

Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 12/11/2012 : 12:18:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Prije neki dan sam morao da mijenjam hard disk na starijem kompu jer nije htio da podigne sistem već bi se konstantno restartovao.
Kad sam krenuo u reinstalaciju ni to nije moglo, pa sam prikopčao drugi HD i na njemu uradio reinstalaciju.
Problem je što je na tom prvom HDu brdo podataka i ne bi volio da ih izgubim, pa sam probao juče da prikopčam i njega uz ovaj postojeći i da probam može li mu se pristupiti kad se podigne sistem. Ali sistem nije uopšte htio da se podigne ni kad sam u Biosu stavio da je primary boot device ovaj reinstalirani HD. Šta radim pogrešno?

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

srleb
Average Member

Serbia
635 Posts

Member since 08/11/2006

Posted - 25/11/2012 : 12:36:19  Show Profile Show Extended Profile  Send srleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beren

Prije neki dan sam morao da mijenjam hard disk na starijem kompu jer nije htio da podigne sistem već bi se konstantno restartovao.
Kad sam krenuo u reinstalaciju ni to nije moglo, pa sam prikopčao drugi HD i na njemu uradio reinstalaciju.
Problem je što je na tom prvom HDu brdo podataka i ne bi volio da ih izgubim, pa sam probao juče da prikopčam i njega uz ovaj postojeći i da probam može li mu se pristupiti kad se podigne sistem. Ali sistem nije uopšte htio da se podigne ni kad sam u Biosu stavio da je primary boot device ovaj reinstalirani HD. Šta radim pogrešno?

Uzmi USB Rack i povezi taj HDD sa vec podignutim sistemom! To ti je najednostavnije.

Pozdrav!!!
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 02/12/2012 : 19:17:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srleb
Uzmi USB Rack i povezi taj HDD sa vec podignutim sistemom! To ti je najednostavnije.

Ponio sam ga na kraju u servis i izvukao ono najvažnije. Hvala u svakom slučaju.

Edited by - Beren on 02/12/2012 19:17:57
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 04/12/2012 : 18:29:07  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Jel jos nekom zeza Mozila ovih dana?Pola sajtova ne mogu da otvorim.Otvori ali samo slova na praznoj pozadini.
Jel zna neko u cemu je problem i kako ga resiti.Na exploreru i chromu otvara normalno.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4683 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 05/12/2012 : 21:07:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
a sto s ovim? svi klipovi na tjubu mi idu sa nekim ehom/preskakanjem i to samo u operi. u exploreru je sve ok? jel neki seting slucajno promenjen?

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 05/12/2012 : 21:25:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
Eh, imam i ja problemčić (novi stan, novi zajebi)

Daklem,

dva su kompjutera u pitanju - oba rade na Win XP

s laptopom se preko wirelessa spajam na net
desktop je spojen na laptop preko LAN-a

sad, na laptopu sam omogućio dijeljenje wireless veze tako da bi se i desktop mogao spojit na net.

Nekidan je radilo, sad više ne radi (a bez da se išta u međuvremenu s moje strane promijenilo)

Prilično sam siguran da je neko Win sranje u pitanju, al ne znam točno koje.

Pa ako netko ima više iskustva s networkingom od mene, cijenio bih pomoć

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 05/12/2012 : 23:42:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mali_Mate

Daklem,

sad, na laptopu sam omogućio dijeljenje wireless veze tako da bi se i desktop mogao spojit na net.

Nekidan je radilo, sad više ne radi (a bez da se išta u međuvremenu s moje strane promijenilo)

Ja sam imao sličan problem koji sam riješio promijenom IP adrese na jednom od njih jer su radili na istoj pa se međusobno zbunjuju... jel možda to u pitanju ?

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 05/12/2012 : 23:53:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:

Daklem,

Ja sam imao sličan problem koji sam riješio promijenom IP adrese na jednom od njih jer su radili na istoj pa se međusobno zbunjuju... jel možda to u pitanju ?

hm, možda....

kako to namjestiti? pretpostavljam da treba mijenjati TCP/IP postavke u LAN vezi....al ne znam što upisati u subnet mask i DNS servere?

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 06/12/2012 : 00:30:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Tonto

quote:

Daklem,

hm, možda....

kako to namjestiti? pretpostavljam da treba mijenjati TCP/IP postavke u LAN vezi....al ne znam što upisati u subnet mask i DNS servere?

ne sječam se točno, ali se sječam da je guglanje sve riješilo.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15028 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 08/01/2013 : 11:09:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Zanima me da li je bolje koristiti laptop tako sto je prikljucen na struju bez baterije ili puniti bateriju, pa dok se napuni do 100 % iskljuciti?
Ako netko povjerljivo zna neka napise.
Go to Top of Page
Page: of 24 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.29 seconds. Snitz Forums 2000