Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Markos
Webmaster
![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif)
![](AvatarUpload/KPAvatar.jpg)
Croatia
29478 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 19/10/2012 : 17:39:06
|
Iznimno sam ponosan što mogu najaviti ovo izdanje, meni osobno jedno od najdražih, najbitnijih i najslojevitijih stripova koje sam objavio do sada.
![](http://www.fibra.hr/KLO_SP_3.jpg)
TKO JE ASTERIOS POLYP? Arhitekt, profesor, pisac, suprug – ali, to je sve prošlost. Sad kad puni pola stoljeća, postao je sjena nekadašnjeg čovjeka. No noć je olujna, a munja će ga poslati na sudbonosno putovanje.
"Ova napeta, idiosinkratska priča o ljubavi, ambiciji i prilikama označava povratak jednog od modernih majstora grafičkog pričanja priča." The Miami Herald
"Pamtljivo je to, vrhunsko postignuće – duhovito, uznemirujuće djelo koje navodi na razmišljanje." San Francisco Chronicle
"Teško je zamisliti bolji udžbenik za čitanje stripova. Mazzucchellijevi kadrovi ne ilustriraju samo priču; oni komuniciraju čitav vlastiti konceptualni okvir. Za svaki element postoji razlog i mjesto, a analizirati svakog pojedinačnog deseterostruko nas nagrađuje." The Portland Mercury
"Dojmljivo i lijepo..." Los Angeles Times
"Knjiga je satirička komedija obnove braka, traktat o estetici, dizajnu i ontologiji, Künstlerroman srednjih godina, Roman Ideja – pisano namjerno velikim slovima, i shematska beletristika s ove strane one druge velike knjige koja nas stalno podsjeća na Odiseju... Asterios Polyp zadivljujuće je i vrhunski osmišljena zabava, čak i kad nas povremeno izluđuje ili guši. Od čitatelja zahtijeva da se s njom hrve, raspravlja, da je ponovo čita i preispituje. Nije li to krajnja svrha stila?" The New York Times Book Review
"Zanimljiv je to i provokativan strip koji spaja bogatstvo tradicionalnog romana s najboljom modernom umjetnošću." The Boston Globe
"Mazzucchellijevo majstorsko djelo nije lako štivo... ali je transcedentno." The Austin Chronicle
Kao i obično, Fibra vam nudi besplatan ogled, ovaj put prvih 100 stranica (PDF, 30Mb)
Kolorka Specijal 3 • Asterios Polyp • 344 stranica • Kolor • 200 x 260 mm • Tvrdi uvez • Scenarij i crtež David Mazzucchelli • Prijevod Tatjana Jambrišak • Lektura i redaktura Josip Sršen i Daria Ausenak • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 25.10.2012. • Cijena 220 Kn
|
Trouble will find me |
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/images(114).jpg)
1379 Posts
Member since 05/03/2011 |
|
Milazzo
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/glava-2.jpg)
Croatia
2137 Posts
Member since 30/01/2008 |
|
dessa
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
anto
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](avatars/w601093823423.6784.jpg)
Serbia
21394 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 19/10/2012 : 19:53:05
|
Još markose kada bi poneo jedan primerak na sajam, pa da ga vidimo i uživo, i malo prelistamo. |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 19/10/2012 19:53:50 |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Oki
Advanced Member
![](AvatarUpload/vampire_008.jpg)
Croatia
5346 Posts
Member since 10/02/2011 |
|
going going
Advanced Member
![](AvatarUpload/x43qkm.jpg)
Serbia
11913 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 19/10/2012 : 21:03:51
|
quote: Originally posted by Oki
Jel mi netko može objasniti što kod ovog: idiosinkratska priča o ljubavi znači pojam -"idiosinkratska"
To sam i ja hteo da pitam![](icon_smile_blush.gif) ![](icon_smile_big.gif) |
|
kiky
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/kiky.jpg)
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
![](avatars/wasntme.jpg)
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 19/10/2012 : 21:14:44
|
quote: Originally posted by Oki
Jel mi netko može objasniti što kod ovog: idiosinkratska priča o ljubavi znači pojam -"idiosinkratska"
Taj pojam ti je namjerna navlakuša, moraš kupiti da saznaš što znači.![](icon_smile_big.gif) |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
Markos
Webmaster
![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif) ![](icon_star_red.gif)
Croatia
29478 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29478 Posts
Posted - 19/10/2012 : 21:35:20
|
quote: Originally posted by anto
Još markose kada bi poneo jedan primerak na sajam, pa da ga vidimo i uživo, i malo prelistamo.
Hoću! |
Trouble will find me |
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5346 Posts
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5346 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29478 Posts
|
Oki
Advanced Member
Croatia
5346 Posts
Posted - 19/10/2012 : 22:56:32
|
Odvratna i odbojna priča o ljubavi koja se teško podnosi....sada već djeluje puno razumljivije i jako zanimljivo+budi znatiželju! |
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9937 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 22/10/2012 : 17:36:09
|
sa kojim stripom bi se ovo izdanje dalo usporediti? ne volim citati privjuove vec cijeli strip kada ga nabavim:) |
Mrzim mrznju! |
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2332 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 22/10/2012 : 22:16:40
|
quote: Originally posted by mamlaz
sa kojim stripom bi se ovo izdanje dalo usporediti? ne volim citati privjuove vec cijeli strip kada ga nabavim:)
To je miks Marti Misterija - onaj specijalac o bojama, i recimo filma Stranputice (više po dojmu nego po radnji) |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29478 Posts
Posted - 22/10/2012 : 22:52:28
|
Mislim da je Asteriosa jako teško usporediti s bilo kojim drugim stripom, zaista je drugačiji od svega ostalog, u svim mogućim pogledima. |
Trouble will find me |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
![](avatars/wasntme.jpg)
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 23/10/2012 : 08:50:50
|
quote: Originally posted by mamlaz
sa kojim stripom bi se ovo izdanje dalo usporediti? ne volim citati privjuove vec cijeli strip kada ga nabavim:)
Mislim da bi baš morao pogledati preview da vidiš kako strip uopće izgleda. Nije samo možda drugačiji tematikom, nego općenito i formom. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 23/10/2012 12:45:13 |
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9937 Posts
|
Ignus
Senior Member
![](AvatarUpload/pervbear.jpg)
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
![](AvatarUpload/Trg maršala Tita 1.jpg)
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 25/10/2012 : 12:40:25
|
Po previewu se doima izvrsno, baš ono što mi se sviđa, egzistencijalno beznađe i tjeskoba, kiša i besciljni odlazak u nepoznato.
Jučer sam ga držao u rukama u AB 612, ali samo držao jer je zapakiran u najlon. Čuo sam da je Mazzucchelli zahtijevao poseban papir s posebnim koricama, i da je izdanje tiskano gdje ono?
Karton korica stvarno izgleda neobično, a još ga nisam kupio jer se nadam makar sitnom popustu na CRŠ-u i Interliberu. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29478 Posts
Posted - 25/10/2012 : 12:57:01
|
Izdanje je po svim specifikacijama (format, papir, uvez, dizajn, tisak) identično originalu i svim ostalim svjetskim izdanjima, jer se tiska na posebnom papiru u jednoj jedinoj tiskari na svijetu, u Kini. Ne možeš dobiti prava ako ne pristaneš na te uvjete (uz još niz drugih). Popust će biti kao i na sve ostalo, 20%. |
Trouble will find me |
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9937 Posts
Posted - 25/10/2012 : 13:16:16
|
Markose jel znas bar okvirno sada koliko ce jos novih izdanja (od onih najavljenih) biti gotovo za Interliber? |
Mrzim mrznju! |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29478 Posts
Posted - 25/10/2012 : 13:32:45
|
Ne znam. Vidjet ćemo što će mi javiti iz tiskare danas, danas je bio rok da izađe Mebijus, Orka specijal 11,12,13 i Zlatka, nisu isporučili ništa. |
Trouble will find me |
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9937 Posts
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|