Author |
Topic |
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 26/09/2012 : 20:16:00
|
W sypialni
Tomasz Wasilewski je ovim filmom dao pocast filmskom minimalizmu o preciznoj studiji zene. Katarzyna Herman briljira u ovom filmu..
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 27/09/2012 : 19:39:32
|
Sleepwalk with Me
Sarmantni portret neuspjesnog komedijanta koji iznenadno otkriva komiku u svojoj tragediji i ozivljava svoju karijeru ..na svoju srecu i svoju nesrecu...heh.
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 27/09/2012 : 21:45:54
|
Vrata Istvána Szaboa. Genijalna Helen Mirren je stara čudakinja Emerenc u Budimpešti 60-ih, vrlo gruba i osorna žena koja živi s mačkama i viče na sve oko sebe, i koja svakom u brk skreše sve što misli. Ali kad se u njeno susjedstvo doseli mlada književnica Magda s bolesnim mužem, zapravo par buržuja s dobrim političkim zaleđem, Magda će Emerenc zaposliti kao svojevrsnu služavku, i polako početi otkrivati pozadinu njene grubosti i prgavosti. A u pozadini je gadna obiteljska tragedija zbog koje Emerenc naizgled prije podne mrzi sebe a popodne sve oko sebe, no kojoj je to ponajviše obrambeni zid od ljudi i društva. Ozbiljna drama s dosta humora, lagano i crnog. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
zorglub
Average Member
Serbia
529 Posts
Member since 02/09/2008 |
Posted - 27/09/2012 : 23:38:10
|
Posle dugo vremena sam išao u bioskop i naletim na užasan film kakav je Vrata. Budimpešta 60-ih u kojoj svi pričaju loše sinhronizovani engleski je bio rani alarm. Onda sledi očajno odrađen CGI oluje, dosadna, neubedljiva i statična priča. Poslovično pominjanje jevrejske tragedije u Drugom svetskom ratu od koje počinje da mi se pegla (strašno je to što im se dogodilo, ali mora li u svakom drugom filmu da se raspreda o tome). I na kraju ispada da se sve to dešavalo u rasponu od 10-ak godina, a moj utisak je bio da nije proteklo više od godinu ili dve. Jedina pozitivna stvar je gluma Helen Mirren. Gledati isključivo kao vid surovog samokažnjavanja. |
Odjednom mi se život proširio.
Kupindo |
Edited by - zorglub on 27/09/2012 23:39:28 |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 28/09/2012 : 06:28:02
|
Evo da i ja predlozim jedan novi film:
The Words Jako dobra drama o moralnom izboru i vise nego solidnim sporednim ulogama Jeremy Ironsa i Dennisa Quaida. Cuo sam da verzija koja igra u Europi ima drugaciji, tj. jos bolji kraj koji je u Americi ipak malo pre-otvoren, nedorecen za moj ukus. Sve u svemu moje preoporuke. Ocjena: 8/10
|
www.epicentercomics.com |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 28/09/2012 : 19:05:58
|
Yang Mei Zhou
Neznam..ovaj film je tezak za opisati..i oprostite mi na mojoj nespretnosti pri pokusaju ..
Sa puno osjecaja i nama tkz europejcima strane mirnoce ovaj se film kradomice priblizava svojim figurama i nama kao gledaocima ostavlja dovoljno prostora da uronimo u pricu koja je nadasve fascinantna i svakidasnje nesvakidasnja .
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 29/09/2012 : 09:42:08
|
Polako se blizim kraju filmovima sa 8. Zurich Film Festivala koji je po meni dosada najbolji i najuspjesniji do sada.. Sve stima..izvrstan filmski program koji sam i vama u nekoliko zadnjih postova prezentira, odlicna i dobrog filma gladna publika i naravno nenametljiva , ali perfektna organizacija.
End of Watch
Samo nekoliko kilometara od famoznog i nedodirljivog Beverly Hillsa otvara se jedan dtugi neljudski i anarhicni svijet.. Vizualni triumf sa ludim drive-om..
|
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 02/10/2012 : 21:00:25
|
Cezar mora umrijeti braće Taviani. Svojevrsni film-blizanac doksa Što sa sobom preko dana Ivone Juke. Ako ste gledali taj film, možete jasno pretpostaviti što vas očekuje ovdje. Zatovrenici rimske kaznionice Ribibbija, teški kriminalci i ubojice, pripremaju kazališnu adaptaciju Shakespeareova Julija Cezara, i otkrivajući ljepotu i suvremenost klasične umjetnosti postaju bolji i plemenitiji ljudi. To isprva samo naslućujemo, ali u epilogu biva jasno kad doznamo što je s njima bilo kasnije. Ovo je stiliziranije i artističnije od Juke, ali ona je bila sirovija, autentičnija i manje artificijelna. U svakom slučaju topla preporuka, bili ljubitelji Shakespearea ili ne. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 06/10/2012 : 09:44:29
|
O luna in Thailanda
Sa preciznoscu i tihom ironijom rumunjski reziser Paul Negoescu excelentno hvata dogadanje jedne novogodisnje noci...lajkam
|
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 06/10/2012 : 12:28:15
|
Hrđa i kost Jacquesa Audiarda. Smireniji i manje nasilan od Proroka, ali vrlo pesimističan i mizantropski. Dvoje što doslovnih što metaforičkih bogalja, agresivan mladić mutne prošlosti Alain koji se odlučio popraviti i brinuti o 5-godišnjem sinu, i dreserka orka-kitova Stéphanie kojoj će nakon nesreće na radu biti amputirane obje potkoljenice, polako se zbližavaju. Najprije kroz prijateljsko druženje, onda kroz "terapeutski" seks, a naposljetku i emotivno. Pa on počinje boksati za lovu u ilegalnim uličnim mečevima, dok je njoj taj svijet isprva vrlo odbojan, da bi se i to polako počelo mijenjati. Slojevito, egzistencijalno tjeskobno, poetično i naturalistično istovremeno. Fantastična Marion Cotillard u dosad najboljoj ulozi. Najtoplija preporuka! |
Edited by - Johnny Difool on 06/10/2012 12:29:00 |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 08/10/2012 : 07:57:44
|
Modest Reception
Poslje «A Separation» jos jedan dokaz o kvaliteti modernog Iranskog filma . Muskarac i zena putuju zemljom u autu punom novaca i dijele ga svima, onima koji to zele i onima koji to ne zele. Fantasticna parabola izmedu odnosa novac-moral i uistinu gledanja vrijedan film.
|
|
|
zorglub
Average Member
Serbia
529 Posts
Member since 02/09/2008 |
Posted - 12/10/2012 : 14:49:49
|
Odličan je ovaj Noah Baumbach. Pre neko veče pogledao genijalni animirani film Fantastic Mr. Fox, gde je sarađivao na scenariju sa Wes Andersonom. Dva filma gde je preuzeo i direktorsku palicu:
The Squid and the Whale
Autobiografska priča o razvodu roditelja intelektualaca i uticaj istog na potomstvo. Zanimljivo i bez klišea.
Greenberg
Roger Greenberg je sprcao četrdeset godina, iza sebe ima propalu karijeru u rokenrolu, posao stolara i nervni slom, i jednostavno ne može da se uklopi u svet koji ga okružuje.
Za kraj evo i postera, što da ne:
|
Odjednom mi se život proširio.
Kupindo |
|
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
Member since 05/03/2011 |
Posted - 19/10/2012 : 16:54:54
|
Pogledao "The Squid and the Whale". Na kraju filma pomislio sam "ovo je sigurno režirao Anderson". I bi tako.
Vrlo dobar film. |
nebesa nisu humana... (Hrabal)
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 20/10/2012 : 10:42:37
|
Angels' Share
Gorko slatka socijalna komedija o cetri marginalca na Whisky tripu...odlicno..obavezno pogledajte.
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 20/10/2012 : 10:47:09
|
Oh Boy
Film koji se gleda zbog filma..vec dugo nisam uzivao u jednoj tako jednostavno zahtjevnoj prici..fantasticno. Njemci mogu kada hoce..to je istina.
|
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 20/10/2012 : 21:00:40
|
Posljednji Elvis redatelja Armanda Boa i izvršnog producenta Alejandra Gonzáleza Inárritua. Argentinac Carlos Gutiérrez je strastveni obožavatelj i vrlo dobar imitator Elvisa Presleya kojeg oponaša na svaki mogući način. Dok nastupa s repertoarom Kraljevih pjesama, vozi stari auto kojem je dao ime Lisa Marie, i zahtijeva da ga se zove isključivo Elvis, Carlos se tovi maslacem od kikirikija i očito ima neki krajnji cilj. Mi ga samo slutimo, i nekako znamo da nije veseo ni optimističan, ali kako atmosfera filma ipak nije pesimistična (ali jest snažno socijalno kontekstualizirana), vjerujemo da će sve ipak ispasti dobro. A kad mu bivša supruga koju također zove Lisa Marie doživi automobilsku nesreću s njihovom kćeri Alejandrom, Carlos će neplanirano morati preuzeti skrb o maloj od koje se, kao i od bivše žene, prilično otuđio. Pa se čini da bi to moglo biti prijelomno za njegov povratak optimizmu i nekakvim planovima za budućnost, ali to nije nužno. Emotivno, lagano tjeskobno, za film s Inárrituovim potpisom iznenađujuće dramaturški i narativno konvencionalno, ali i gotovo sasvim predvidljivo i bez iznenađenja. Pomalo suzdržana preporuka, ali preporuka. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 22/10/2012 : 12:27:53
|
Pa da, kad idemo po festivalima ili revijama pa prije ili kasnije naletimo na iste filmove. |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 22/10/2012 : 12:42:53
|
Deset sati do raja Danca Madsa Matthiesena. Dennis je povučeni 38-godišnji bodybuilder koji u predgrađu Kopenhagena živi s nepodnošljivo posesivnom majkom, i koji teško ostvaruje veze sa ženama. Nakon što se jedan njegov prijatelj oženi djevojkom koju je pronašao tijekom seks-turističkog boravka na Tajlandu, njegovim tragom odluči krenuti i Dennis, naravno bez majčina znanja. Najprije će upoznati par prostitutki koje redom odmah prelaze na pipanje svih njegovih "mišića", da bi napokon susreo udovicu Toi, koja u Pattayi vodi teretanu. Svakakve barijere tu treba premostiti, i one osobne unutarnje prema moralno zazornim potezima, i one kulturalno-civilizacijske između danskog Hulka i senzibilne Tajlanđanke, i one obiteljske prema patološki posesivnoj majci koja izgledom asocira na mamu Normana Batesa. Polagani ritam, skandinavska mirnoća, tjelesno snažan ali emocionalno nevjerojatno krhak lik, suptilnost i emotivnost. Svakako gledati. |
Edited by - Johnny Difool on 22/10/2012 12:43:46 |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 23/10/2012 : 21:36:06
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Pa da, kad idemo po festivalima ili revijama pa prije ili kasnije naletimo na iste filmove.
Heh..
U cast toga..
Robot & Frank
Lopovska prica koja ce otkljucati i najzatvorenija gledateljska srca..vise necu reci
|
|
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
Posted - 24/10/2012 : 10:28:51
|
Kes (1969.)
Uveo bih Kes u učionice i njime smanjio učenički kes. Odlična drama o odrastanju; premda je snimljen 1969. godine, priča itekako drži vodu.
|
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
Posted - 24/10/2012 : 11:53:30
|
quote: Originally posted by dosada
quote: Originally posted by Luca_Torelli premda je snimljen 1969. godine, priča itekako drži vodu.
pa filmovi iz tog vremena i drze vodu, vise nego današnji!
I uvijek će držati. |
|
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 25/10/2012 : 13:01:39
|
Ruby Sparks Jonathana Daytona. Paul Dano je Calvin, književni one-hit wonder koji se prije 10 godina kao 20-godišnjak proslavio prvim romanom, da bi od tada živio na staroj slavi. On je razmaženi egoist koji mašta o vezi s idealnom djevojkom koja bi, je li, ispunjavala sve njegove želje i najskrivenije fantazije. Pa tu curu počinje i intenzivno sanjati, skoro svaku noć, te joj na javi dade ime Ruby Sparks. A onda jednog dana ugleda curu identičnu Ruby, koja se jednako i zove i apsolutno u svemu odgovara curi iz njegovih snova. Pa shvati da se ona ponaša točno onako kako on želi, štoviše da u sekundi mijenja raspoloženje ovisno o tome što on napiše na papir, baš kao što i čini sve ono što on zapiše trenutak prije. Ona je otjelotvorenje njegovih najluđih fantazija, i ispočetka je sve savršeno, a kao za njega idealnu curu prihvate je i njegova majka i ne baš sretno oženjeni brat koji mu zavidi. Jasno da će se Ruby s vremenom početi otimati nadzoru i živjeti svoj život, osobito nakon što on odluči da o njoj više neće napisati ni retka. No time ni njihova ljubav više neće biti idilična, već će se Calvin početi pretvarati u patološki posesivnu osobu, pa će ga ona pokušati napustiti. Vrlo dobar spoj ozbiljnosti i humora, u kojem se kroz duhovite situacije ozbiljno i slojevito progovara o muško-ženskim odnosima i ljubavi kao takvoj. Preporuka! |
Edited by - Johnny Difool on 25/10/2012 13:02:39 |
|
|
Topic |
|