forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1208

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 19/10/2012 : 14:08:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Ima li negdje neki poll gdje bi lijepo glasali što je bolje, c/b ili boja?

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 19/10/2012 : 14:14:27  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by selanne

Ima li negdje neki poll gdje bi lijepo glasali što je bolje, c/b ili boja?

jok, nema polla..
teller je odlućio da je bolji kolor i gotovo...
da je demokracija danas?...možda,ali ne kod mene.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 20/10/2012 : 11:03:40  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Ma kakav CRNI kolor :)
Go to Top of Page

vknez
Average Member

Croatia
604 Posts

Member since 02/09/2009

Posted - 21/10/2012 : 23:19:35  Show Profile Show Extended Profile  Send vknez a Private Message  Reply with Quote
da je crno bijelo bolje nebi se snimali filmovi u boji...

Moje aukcije:
https://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=vknez
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 21/10/2012 : 23:35:14  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vknez

kratko i jasno...
samo što je neke pregazilo vrijeme....

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 22/10/2012 : 00:08:17  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

quote:
Originally posted by vknez

kratko i jasno...
samo što je neke pregazilo vrijeme....

Sve receno...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/10/2012 : 00:37:30  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Drzim u rukama italijanski kolorac...epizoda "Sestorica sa Plave zvezde". Ta je epizoda iz onog doba kada je Ferri bio najbolji, sto i mi italijani zovemo zlatnim dobima (jedna od malobrojnih stvari u kojima se mi i italijani slazemo).

Color izgleda fantasticno, delo profesionalnog koloriste, ali to nije to. Boja je ubila onaj smek sto ga imaju Ferrijevi potezi kistom. Slazem se da bi Zagi mozda mogao da ide u koloru. Ali ne u reprintima. Kada je crtan, crtan je da bude prikazan u crno-belom svetlu, i tu boja ne pase.

Prve epizode Zagora su mozda izuzetak, kada je Ferrijev crtez bio siromasan sto se tice detalja, pa color upotpunjuje te nedostatke. Ali kasnije, posle 50-te epizode, mozda i ranije, kolorisanje gubi smisao

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 22/10/2012 : 03:36:54  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Drzim u rukama italijanski kolorac...epizoda "Sestorica sa Plave zvezde". Ta je epizoda iz onog doba kada je Ferri bio najbolji, sto i mi italijani zovemo zlatnim dobima (jedna od malobrojnih stvari u kojima se mi i italijani slazemo).

Color izgleda fantasticno, delo profesionalnog koloriste, ali to nije to. Boja je ubila onaj smek sto ga imaju Ferrijevi potezi kistom. Slazem se da bi Zagi mozda mogao da ide u koloru. Ali ne u reprintima. Kada je crtan, crtan je da bude prikazan u crno-belom svetlu, i tu boja ne pase.

Prve epizode Zagora su mozda izuzetak, kada je Ferrijev crtez bio siromasan sto se tice detalja, pa color upotpunjuje te nedostatke. Ali kasnije, posle 50-te epizode, mozda i ranije, kolorisanje gubi smisao

predasude,sve so to predasude...i malo navika....
sam sebe demantuješ....kolor izgleda fantastično-i boja tu ne paše...nešto se tu ne slaže....ja sam siguran da nikad prije nismo
čitali cb Zagora pa dobili te kolorce,niko nebi ni pomislio da su crtani prvobitno crnobijeli...nisam neki stručnjak za crtež ali nisam siguran da se razlikuje crtanje cb tabli i kad crtač crta strip koji zna da če netko obojiti....razsvetlite me,ako se varam...
ja još uvijek mislim da je sve navika najviše...a to je zajebana stvar...meni je uspjelo,.. da sa istim guštom čitam cb Zagora i onog obojenog sa tim da mi taj zadnji bude nekako tačka na i,ili šlag na torti...komotno bi živjeo i da ne,mam novce za te kolorce jer imam Zagora extra komplet a nadam se i kompletnog u knjigama VČ i Ludensa, ali bilo bi mi jako žao da nebi uzimao te Libellus...nešto predgovor,nešto kvalitet izdanja,nešto cijena(koja nije prestrašna),nešto(kako sam kažeš)fantastičan kolor...nisam čitao najbolje Zagor priče obojene i zašto ne guštat još u tome....
kad imaš na razpolaganju dvoje jela na različit način spremljene,zašto ne okusit oba? jedino ako je novac/pare u pitanju?
recimo primer....imaš avtentične ratne filmove(2 svetski rat)o Hitleru recimo, pa ofanzivi nemačkih trupa na Stalingrad, koji su snimani na crnobijeli film.. pa jih sada kompjuterski obojili...i svi
sa zadovoljstvom gledamo te filmove na cd-jima ili History programu....a zašto i nebi kad znamo da dok je svijeta postoje boje....čak i u tamnom i mračnom periodu čovječanstva, postojao je svijet u bojama...čak su bombe bile različitih boja a sijale mračnu smrt....ako kolor paše Adolfu zašto nebi Heligenu?
malo karikiram,bez uvrijede....da rezimiram...ko ima mogučnost nek proba Zagora na više načina...on je dobar na sto načina(ko Dvornikova jaja u Nadalini)...
a najljepše je to...da imamo izbor...fala Dadama na koloru(i Republiki)jer onaj kolor iz jubilarnih brojeva Zagora(100,200....) nije vredeo ni pišljivog boba..sad imamo odličan kolor a imamo i cb izdanja Zagora za tradicionaliste koji su neskloniji novitetama...
malo koji junak to ima...i zaslužuje...jedan je Zagor

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/10/2012 : 10:41:16  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

predasude,sve so to predasude...i malo navika....

nikad sa moje strane...mislio sam da se to moglo i videti u ovih par godina...ma nebitno

sam sebe demantuješ....kolor izgleda fantastično-i boja tu ne paše...nešto se tu ne slaže....

Nisam decarac da sam sebe demantujem. Kolor je ODRADJEN fantasticno, ali je suvisan, kvari caroliju itd...

ja sam siguran da nikad prije nismo
čitali cb Zagora pa dobili te kolorce,niko nebi ni pomislio da su crtani prvobitno crnobijeli...nisam neki stručnjak za crtež ali nisam siguran da se razlikuje crtanje cb tabli i kad crtač crta strip koji zna da če netko obojiti....razsvetlite me,ako se varam...

Debelo se varas

ja još uvijek mislim da je sve navika najviše...a to je zajebana stvar...meni je uspjelo,.. da sa istim guštom čitam cb Zagora i onog obojenog sa tim da mi taj zadnji bude nekako tačka na i,ili šlag na torti...komotno bi živjeo i da ne,mam novce za te kolorce jer imam Zagora extra komplet a nadam se i kompletnog u knjigama VČ i Ludensa, ali bilo bi mi jako žao da nebi uzimao te Libellus...nešto predgovor,nešto kvalitet izdanja,nešto cijena(koja nije prestrašna),nešto(kako sam kažeš)fantastičan kolor...nisam čitao najbolje Zagor priče obojene i zašto ne guštat još u tome....
kad imaš na razpolaganju dvoje jela na različit način spremljene,zašto ne okusit oba? jedino ako je novac/pare u pitanju?

Ko voli nek izvoli...Ne govorimo o novcu, ja narucujem it.kolorce

recimo primer....imaš avtentične ratne filmove(2 svetski rat)o Hitleru recimo, pa ofanzivi nemačkih trupa na Stalingrad, koji su snimani na crnobijeli film.. pa jih sada kompjuterski obojili...i svi
sa zadovoljstvom gledamo te filmove na cd-jima ili History programu....a zašto i nebi kad znamo da dok je svijeta postoje boje....čak i u tamnom i mračnom periodu čovječanstva, postojao je svijet u bojama...čak su bombe bile različitih boja a sijale mračnu smrt....ako kolor paše Adolfu zašto nebi Heligenu?

Primer je do jaja...Ne govorimo ovde o istorijskom tv progrmau nego o papiru medju prstima. Daj nesto normalnije...ustvari nemoj

malo karikiram,bez uvrijede....da rezimiram...ko ima mogučnost nek proba Zagora na više načina...on je dobar na sto načina(ko Dvornikova jaja u Nadalini)...
a najljepše je to...da imamo izbor...fala Dadama na koloru(i Republiki)jer onaj kolor iz jubilarnih brojeva Zagora(100,200....) nije vredeo ni pišljivog boba..sad imamo odličan kolor a imamo i cb izdanja Zagora za tradicionaliste koji su neskloniji novitetama...
malo koji junak to ima...i zaslužuje...jedan je Zagor

Ovo se skoro slazem, i skoro potpisujem.

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 22/10/2012 10:53:57
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 22/10/2012 : 11:49:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
quote:

Color izgleda fantasticno, delo profesionalnog koloriste, ali to nije to. Boja je ubila onaj smek sto ga imaju Ferrijevi potezi kistom. Kada je crtan, crtan je da bude prikazan u crno-belom svetlu, i tu boja ne pase.

I tačka.

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 22/10/2012 : 19:54:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Ima li nekog ovde kome se dopada crtez u specijalcu "Mjesec kostura" od Gramaccionija?? Pa ono je....ono je...ne znam sta da kazem....Ono je crtez za neki Fanzin a ne za Zagora...auu brate koja bruka i koje dno dna. Nemam reci.

Edited by - Zeljko Ferri on 22/10/2012 19:54:53
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 22/10/2012 : 20:21:13  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zeljko Ferri

Ima li nekog ovde kome se dopada crtez u specijalcu "Mjesec kostura" od Gramaccionija?? Pa ono je....ono je...ne znam sta da kazem....Ono je crtez za neki Fanzin a ne za Zagora...auu brate koja bruka i koje dno dna. Nemam reci.

kome nornmalnom bi se dopadao crtež Gramaccionija?...nevredno Zagora...

a patak se izgleda malo naljutio...bez razloga..meni kolor ne smeta,on ga ne podnosi...i šta sad?
pa nemaju patak i teller isti DNK da bi imali i isti ukus...
važno da imamo izbor....samo da potraje...bar još 2oo godina.
a da nije ni patak imun na kolor,pogotovo crvenu boju, dokaz je njegov post...
zar nije i vama ljepši post u boji...makar bio crveno/crna kombinacija.

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/10/2012 : 20:31:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Zagor u koloru je ZAKON!

:)

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/10/2012 : 20:31:43  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Patak se naljutio?
to sto si izjavio samo dokazuje koliko si drzakbezobrazanglupineogranicen
Veruj mi da nisi bio ni blizu, a opet-iznosili smo svoja misljenja. Patak se ovde naljutio samo dva puta, ako me secanje dobro sluzi: 1. Kada je onaj kiky ili kako se vec zove (vise nije aktivan) izjavio po smrti Sergia Bonellija da ce valjda ovo doprineti tome da losi stripovi konacno nestanu sa tla Balkana, pa smo se onako dobro posvadjali. 2.Nedavno u slucaju "Prosledi od Acestrokea" zbog prozivanja (bez prava da se ljutim, momci su imali pravo) i podosta na sebe u istom slucaju (ali to sam sam sa sobom nekako brzo rascistio)
ali priznajem da moj post tako i izgleda, ovako sad kad ga citam tako sazetog i krvavo-sljasteceg, ali sam odgovorio samo koliko treba usled vremenskog ogranicenja (i sada me odvlacite od posla sunce li vam kalaisano!)

nista se ne brigaj, vec pucaj kontru. Oboooooozavam diskusije!

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/10/2012 : 20:35:11  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
P.S.

Ali sto jes jes...

quote:
posted by PijaniJa
Primer je do jaja...Ne govorimo ovde o istorijskom tv programu nego o papiru medju prstima. Daj nesto normalnije...ustvari nemoj

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/10/2012 : 20:47:29  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Gramaccioni

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 22/10/2012 : 22:44:05  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:

Gramaccioni

kad vidim kako si borbeno razpoložen-predajem se bez izpucanog metka... ..osramočen i razoružani teller.....ajme ..ni senca svog idola.......
malo morgen...
samo su mi djeca od kuće i žena pokazuje interes za moj pištolj....
možda ipak opalim koji metak... samo žrtva je Clareta teller!

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/10/2012 : 22:54:28  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote

nemoj da ceka

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/10/2012 : 23:25:11  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Torricelli

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7115 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 23/10/2012 : 09:16:51  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Ma dobra je i meni inace boja, jedino sto mi se ne svida ta kricava boja. Volim malo prirodnije, "ugasenije" boje u stripovima. Bas me zanima kako ce izgledati Vampir u tom izdanju.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 23/10/2012 : 15:30:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Zeljko Ferri

kome nornmalnom bi se dopadao crtež Gramaccionija?...nevredno Zagora...

a patak se izgleda malo naljutio...bez razloga..meni kolor ne smeta,on ga ne podnosi...i šta sad?
pa nemaju patak i teller isti DNK da bi imali i isti ukus...
važno da imamo izbor....samo da potraje...bar još 2oo godina.
a da nije ni patak imun na kolor,pogotovo crvenu boju, dokaz je njegov post...
zar nije i vama ljepši post u boji...makar bio crveno/crna kombinacija.

On to dosta subjektivno govori. Mislim ne mozes nikoga ubijediti da je c/b bolje od kolora ili obratno.
Meni osobno je color vrh, njemu je c/b vrh, i to je to nema tu vise rasprave. Od osobe do osobe.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 23/10/2012 : 17:16:03  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Zemljotres, tabla 130
olovka: Gianni Sedioli
naknadni tus: Marco Verni
tekst: Burattini

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/10/2012 : 17:42:16  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Ovo izgleda fino, medjutim ne svidja mi se ova saradnja izmedju Vernija i Sediolija, cisto zbog toga sto Verni gubi vrijeme na ovakve projekte i jednog losnjikavog crtaca, umjesto da nas obraduje nekom novom solo pricom.
Ali ok, jasno je da na ovaj nacin se dolazi do epizode duplo brze, pa je to sigurno razlog ove saradnje.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/10/2012 : 17:52:58  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote

Nemoguca misija - Napisite koja je najbolja Zagorova epizoda po vasem ukusu i objasnite zasto

Edited by - King Warrior on 23/10/2012 19:56:10
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 23/10/2012 : 19:15:54  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
Pa ako oduzmem Demona ludila koji mi je jedan od najboljih stripova ikad pročitanih, ali nije jedan od onih "klasičnih" Zagora glas bi dao prvom pojavljivanju SuperMajka!!!
Zašto?
Prvo; sama ideja mi je genijalna, na Zagora se namjerio tip koji je jednostavno najbolji u svemu čega se prihvati. Naravno, zamjeriti se takvoj osobi nije baš pametno.
Drugo; Zagor, kao junak kojeg volimo, u ovoj epizodi pokazuje sve svoje ljudske slabosti, čak i Chico, njegov vjerni kompanjon, nije siguran bi li trebao pristati na sedam rundi izazova sa SuperMajkom.
Treće; crtež!!! Ferri u najbojem izdanju. Možda bi se dalo raspravljati o naslovnicama, al ajde.
Četvrto; kad sam prvi put čitao ove priče u izdanju ZS-e bilo mi je super da se svaka epizoda može čitati zasebno, a sve skupa daje jednu izvrsnu priču.
Peto; SuperMajk, izvrsno dizajniran lik negativca ove priče. Potpuna suprotnost Zagoru; plavušan koji se ne ustručava istaknuti sve svoje vrline, željan dokazivanja i slave.
Šesto; obračun između protagonista ove priče. Runda za rundom napetije i napetije.
Sedmo; Ma ova priča je jednostavno SUPER :))

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page
Page: of 1208 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.57 seconds. Snitz Forums 2000