Iznimno sam ponosan što mogu najaviti ovo izdanje, meni osobno jedno od najdražih, najbitnijih i najslojevitijih stripova koje sam objavio do sada.
TKO JE ASTERIOS POLYP? Arhitekt, profesor, pisac, suprug – ali, to je sve prošlost. Sad kad puni pola stoljeća, postao je sjena nekadašnjeg čovjeka. No noć je olujna, a munja će ga poslati na sudbonosno putovanje.
"Ova napeta, idiosinkratska priča o ljubavi, ambiciji i prilikama označava povratak jednog od modernih majstora grafičkog pričanja priča." The Miami Herald
"Pamtljivo je to, vrhunsko postignuće – duhovito, uznemirujuće djelo koje navodi na razmišljanje." San Francisco Chronicle
"Teško je zamisliti bolji udžbenik za čitanje stripova. Mazzucchellijevi kadrovi ne ilustriraju samo priču; oni komuniciraju čitav vlastiti konceptualni okvir. Za svaki element postoji razlog i mjesto, a analizirati svakog pojedinačnog deseterostruko nas nagrađuje." The Portland Mercury
"Dojmljivo i lijepo..." Los Angeles Times
"Knjiga je satirička komedija obnove braka, traktat o estetici, dizajnu i ontologiji, Künstlerroman srednjih godina, Roman Ideja – pisano namjerno velikim slovima, i shematska beletristika s ove strane one druge velike knjige koja nas stalno podsjeća na Odiseju... Asterios Polyp zadivljujuće je i vrhunski osmišljena zabava, čak i kad nas povremeno izluđuje ili guši. Od čitatelja zahtijeva da se s njom hrve, raspravlja, da je ponovo čita i preispituje. Nije li to krajnja svrha stila?" The New York Times Book Review
"Zanimljiv je to i provokativan strip koji spaja bogatstvo tradicionalnog romana s najboljom modernom umjetnošću." The Boston Globe
"Mazzucchellijevo majstorsko djelo nije lako štivo... ali je transcedentno." The Austin Chronicle
Kao i obično, Fibra vam nudi besplatan ogled, ovaj put prvih 100 stranica (PDF, 30Mb)
Kolorka Specijal 3 • Asterios Polyp • 344 stranica • Kolor • 200 x 260 mm • Tvrdi uvez • Scenarij i crtež David Mazzucchelli • Prijevod Tatjana Jambrišak • Lektura i redaktura Josip Sršen i Daria Ausenak • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 25.10.2012. • Cijena 220 Kn
Hvala! Ali ako sam dobro shvatio, ovo je priča o ljubavi prema osobi koju ne podnosiš, priča o ljubavi prema osobi koja ti je toliko odvratna i odbojna da ti izaziva alergiju???
Po previewu se doima izvrsno, baš ono što mi se sviđa, egzistencijalno beznađe i tjeskoba, kiša i besciljni odlazak u nepoznato.
Jučer sam ga držao u rukama u AB 612, ali samo držao jer je zapakiran u najlon. Čuo sam da je Mazzucchelli zahtijevao poseban papir s posebnim koricama, i da je izdanje tiskano gdje ono?
Karton korica stvarno izgleda neobično, a još ga nisam kupio jer se nadam makar sitnom popustu na CRŠ-u i Interliberu.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Izdanje je po svim specifikacijama (format, papir, uvez, dizajn, tisak) identično originalu i svim ostalim svjetskim izdanjima, jer se tiska na posebnom papiru u jednoj jedinoj tiskari na svijetu, u Kini. Ne možeš dobiti prava ako ne pristaneš na te uvjete (uz još niz drugih). Popust će biti kao i na sve ostalo, 20%.