forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1208

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 23/10/2012 : 19:16:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
PAJDO, dobar izbor. Meni je Supermike u top 5 sigurno.
:)

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 23/10/2012 : 19:32:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
"OCAJNICKO PUTOVANJE"
brojevi originala: 113, 114, 115, 116

Ovakve price izlaze jednom u dvadeset ili vise godina, a u ovom vijeku sumnjam da cemo vidjeti Zagorove avanture kao u ovom zlatnom Nolitinom dobu. Od svih bisera koje je Nolitta napisao za ovaj serijal, "Ocajnicko Putovanje" je njegovo remek dijelo. Zagor je ovdje pravi heroj, i ne samo zato sto je hrabar i jak, nego i sto je mudar, pametan i dosta iskusan da zna da nekad moras raditi ono sto je protiv tvojih principa da bi zaustavio veliki rat. U ovoj prici on radi upravo ono sto je obecao u epizodi "Zagor Prica/Kralj Darkwooda": da ce zadrzati mir u Darkwoodu po svaku cijenu, da nece biti na strani bijelaca niti indijanaca, nego na strani 'pravde'.

Naravno, to nije uvijek lagana stvar. Ovdje je 'pravda' rijec koju je tesko definicirat. Ako Zagor dozvoli Zimskoj Zmiji da poubija ove Austrijance, on zna da ce to samo da bude pocetak kraja za crvenokosce u Darkwoodu, zato sto ce hiljade drugih bijelaca, sa boljim oruzjima i puskama, doci da ih osvijeti. Austrijanci su u ovom slucaju vise nego krivi, i zasluzuju da budu kaznjeni zbog nepostovanja kojeg su pokazali prema Kiowama, ali to ne znaci da bi Zagor trebao da pusti Indijancima da ih istrejebe do zadnjeg. Izbori bilo kojeg Bonelli junaka nikad nisu bili ovako teski kao sto su Zagorovi u ovoj prici.

Ovo je jedna ozbiljna i zrela tema za ovog stripa: tu imamo diplomatske probleme sa vojskom i sa njihovim odnosima prema Indijancima; naivne bogatase iz Evrope koji nemaju pojma sa skim imaju posla svaki put kad pucaju u bizone od koji Kiowe prezivljavaju; i ratne scene koje su originalne, jake, tuzne i skoro poetske. Ovakvu pricu bi snimili David Lean (Lawrence of Arabia) ili John Ford (The Searchers, Stagecoach) da su jos uvijek zivi. Zimska Zmija je, kao lik, jedan od najboljih Zagorovih neprijatellja: jak, pametan, surov ali ipak posten. Kad se Zagor preda Kiowama pri kraju ove price, jedan ratnik krene da zaveze razoruzanog Zagora:

Zimska Zmija: "Stanite sakali! Ne Dirajte ga!"
Kiowa ratnici: "Ali moramo ga vezati prije nego ..."
Zimska Zmija (udarajuci svog ratnika): "Glupi covjece! Duh sa sjekirom ne zasluzuje takav docek. On je rekao da ce poci s nama, i poci ce bez vasih glupih konopaca!"
Zagor: "Hvala ti, Zimska Zmijo. Ti si stvarno castan covjek."
Zimska Zmija: "A ti si protivnik najdostojniji postovanja sto sam ikad sreo."

U necijim drugim rukama, Zimska Zmija bi sigurno ispao kao kompletan klisej: surov, jedno dimenzionalan i transparentan lik. Ovdje je protivnik, a i covjek, za sva vremena.

Frida Lang je isto tako odlican novi lik, i super zena za Zagora; steta sto nisu mogli ostati zajedno. Naslovnice su odlicne, pogotovo ona glavna "Ocajnicko Putovanje" (ZagEX 121), koja pravilno pokazuje perspektivu likova: indijanci su u prednjom dijelu stranice prikazani kao lovci, i zato imaju prednost; oni u pozadini su 'lovina'. I ostale Ferrijeve naslovnice su veoma dobre, i sve se drze teme ove price i daju citaocima pravi ideju o atmosferi ove epizode.

Jedino mi ne godi unutrasnji crtez Bignotija, koji je zbog nekog razloga uskocio i zavrsio crtati ovu pricu umjesto Ferrija; on se stvarno ne slaze sa Ferrijem nikako, i na svaku stranicu koju je Bignoti nacrtao nivo epizode malo pada. Ipak, scenario i prica su toliko jaki da se zadnjih 50 i kusur stranica koje je Bignotti ugrozio mogu lagano oprostit izdavacu.

Italijani dobro znaju Zagora kao strip heroja, i pravilno im ova prica stoji na vrhu UBC Top 10 listi. Rijetko se osobno slazem sa njihovim izborima (na primjer, njima je vrh Dylanovog serijala "Johnny Freak"; ja tu pricu ne bi stavio ni u top 50), ali u ovom slucaju su u pravu. Ovo je Zagor kakav treba da bude, kakvog su ga Nolitta i Ferri stvorili. Covjek od krvi i mesa, sa principima koji nisu tako lagano izvodljivi kao sto izgledaju. Tanka je linija izmedju legalne odluke, i one mudre. Nekad se krivi ljudi moraju stitit da bi se totalni haos sprijecio u buducnosti. To ti je teskoca koju heroj poput Zagora ima: niko nije rekao da ce ovaj 'posao' biti lagan. Ali neko ga ipak mora raditi.

Edited by - acestroke on 23/10/2012 20:21:26
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/10/2012 : 19:54:09  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Bravo, momci, to se trazi. Ne samo puko nabrajanje vec i objasnjenje. Svaka cast.
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 23/10/2012 : 20:22:18  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

PAJDO, dobar izbor. Meni je Supermike u top 5 sigurno.
:)

Dopusti da uzvratim istom mjerom
Iskreno, troumio sam se između SuperMajka, Zimske zmije i Meklaudovog karavana (prvi Kandraks).

@King Warrior

ajmo ostali Zagorovci, baš me zanima šta masa ima za reći

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 24/10/2012 : 08:21:17  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Broj 1 mi je Demon ludila, Zagor kakvog nikada prije niti poslije nisam čitao, Zagor koji je poražen, plače nad zlom sudbinom svog sna i života svojih prijatelja, bilo mi je moćno kada sam imao 11 godina i prvi puta čitao, sada skoro jednako, iako s nešto manje intenziteta.
Broj 2 Zimska Zmija, teško da će se ikada više napisati tako dobra "realna" priča, bez ijednog elementa horrora ili fantastike, a budući da su upravo epizode koje vuku inspiraciju iz tih žanrova najbolje u serijalu, ovo Nollitino remek djelo držim još vrijednijim, to je mogao samo on i amen. Epizoda koja te drži prikovanim za stolicu sve do kraja. Šteta je što je Bignotti usrao kraj.

Obje epizode ne bi bile tako dobre da ih nije crtao, naravno, Ferri.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/10/2012 : 09:26:57  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote

Meni najdraža epizoda koje se uvijek rado sjetim, i koja mi se najviše urezala u pamćenje je "Američka odiseja", legendarnog tandema Ferri/Nolitta. Vjerojatno ima još nezaboravnih epizoda, no nisam dugo tražio nego postavio ovdje onu na koju sam prvo pomislio kad sam vidio naslov - najbolje Zagorova priča. Epizoda karakteristična za to zlatno Zagorovo razdoblje, pustolovno-fantastični miks, jedna od mnogih u kojima Nolitta otkriva svoju strast za putovanjima i neobičnim svjetovima koje stvara kada piše. Kad sam bio manji (doduše nisam imao kolekciju Zagora nego određeni broj epizoda) sa žarom sam prelistavao strip i maštao o svim etapama putovanja. Ma evo što sam napisao onomad u komentaru...

Jedna, sto, tisuću odiseja!
Tako je glasio naslov poglavlja u jednoj od knjižica o Zagoru, a ona nedvojbeno označava mnoštvo izazovnih putovanja u neistražene i divlje predjele na koje ljudska noga u to vrijeme i nije baš kročila. Nolittina namjera da baš prvo putovanje neistraženim predjelima Amerike nazove Američka Odiseja, što je također simboličan uvod i ideja cjelokupne priče. Ono što Zagor susreće na odiseji kombinacija je prave Odisejeve odiseje, ali i splet raznih elemenata iz raznih SF i pustolovnih priča. Središnja priča bavi se Zagorovim sukobom s čovjekolikim gorilama, gdje Zagor poprima pravi oblik svojeg alter-ega iz kojeg je nastao – Tarzana! Tu na pravi primitivan način mora dokazati mužjačku dominaciju nad svojim podanicima – majmunima. Za ono doba nevjerojatno intrigantna priča s mnoštvom zanimljivih zapleta i rješenja. Antologijska epizoda za sva vremena!

Cijeli set epizoda koje su me se dojmile kod prvih davnih čitanja, ali su iznimno kvalitetne su Sclavijeve rane epizode (naravno s vrhuncem u Divovima dobra i zla) poput starog Basilea, Hakarama, Hordi zla, Demonske maske i Prokletog blaga... Kao i ostale odlične Nolittine priče. Uh, previše je toga uopće i za nabrojati.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/10/2012 : 12:21:50  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
izvinjavam se na off-topicu,

Nucio

sto se tice teme, evo sad cu...pitanje je tesko

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 24/10/2012 16:14:57
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 24/10/2012 : 12:34:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Nisam neki preveliki ljubitelj, ali za mene svakako posebno mjesto zauzima epizoda s teksaškim rendžerima i komančerima (negdje oko 25. broja SD-a) Zašto? Ne znam ni sam, to su mi vjerojatno bili prvi Zagorovi brojevi, možda zato, možda zato što volim Texa, pa ne mogu bez rendžera, a možda zato što uvijek pamtim onu scenu s početka priče kada Zagor izmlati onu dvojicu jer su gađali Sivog Vuka. Sjećam se i da je crtež bio perfektan.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22313 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/10/2012 : 12:50:43  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by selanne

Nisam neki preveliki ljubitelj, ali za mene svakako posebno mjesto zauzima epizoda s teksaškim rendžerima i komančerima (negdje oko 25. broja SD-a) Zašto? Ne znam ni sam, to su mi vjerojatno bili prvi Zagorovi brojevi, možda zato, možda zato što volim Texa, pa ne mogu bez rendžera, a možda zato što uvijek pamtim onu scenu s početka priče kada Zagor izmlati onu dvojicu jer su gađali Sivog Vuka. Sjećam se i da je crtež bio perfektan.

Vjerovatno od svega pomalo, ta je epizoda bas prava u Texovom stilu. Imam osjecaj da je pisana za Texa pa u posljednjoj minuti umjesto njega u glavnu ulogu stavljen Zagor.
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 24/10/2012 : 13:27:03  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Vjerovatno od svega pomalo, ta je epizoda bas prava u Texovom stilu. Imam osjecaj da je pisana za Texa pa u posljednjoj minuti umjesto njega u glavnu ulogu stavljen Zagor.

Okršaj u LA je isto jedna epizoda u domeni Tex Willera.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 24/10/2012 : 13:37:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
I ta mi je jedna od boljih. Općenito, to razdoblje od Nestalog istraživača preko Pomahnitalog divljaka pa negdje do Svratišta obješenih mi je sjajno. Opet kažem, možda je to više radi uspomena jer su to bili prvi Zagiji koje sam čitao.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9393 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 24/10/2012 : 13:43:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

quote:
Originally posted by King Warrior

Okršaj u LA je isto jedna epizoda u domeni Tex Willera.

I nije samo priča ta koja podsjeća na Texa.

Kod nedavnog ponovnog isčitavanja Zagorove odiseje primjetio sam da Della Monica na svom prvom radu na Zagoru dosta koristi Tiiccija za reference.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."

Edited by - Deers on 24/10/2012 13:46:25
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 24/10/2012 : 13:56:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
ODLICAN Nuccio.

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/10/2012 : 14:43:35  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote

Marš očajnika

Stavljam je ispred Demona Ludila (inace, to mi stalno oscilira, ali ovaj put verujem da na to stavljam tacku)
Ono sto je Sclavi maestralno uradio sa savršenim mešanjem psihologije likova sa dimenzionim skokovima, Bonelli je uradio nonšalantno sa sasvim običnim sredstvima naracije

a i emocije koje me uhvate čitajući je daju definitivan, konačan sud

Prožimanje elementa žrtve od korice do korice, u karakterizaciji lika Duha sa sekirom -žrtvovanje grupe ratnika radi spasavanja svih ostalih, žrtvovanje mukom stečenog obraza i ugleda koji uživa kod indijanskog naroda radi grupe nakinđurenih i razmaženih, pre svega bezobraznih i beskrupoloznih evropljana, žrtvovanje sopstvenog života, svesan odlazak na stub za mučenje zbog ljudi koji tu žrtvu nisu zaslužili (jasno naglašena vrlina darkwoodskog borca za pravdu - daje sve za opšte dobro, za mir, bez da se misli koliko će to uopšte uzeti maha u budućnosti)

rečenica: "Kako besmislena, apsurdna situacija...ja, jedan od malobrojnih branilaca crvenog naroda sam primoran da ih ubijam" sa jednostavnim a savrsenim grafickim prikazon naseg dragog Ferrija

Srceparajuća smrt violiniste...kao muzičar sam maksimalno razumeo njegov vapaj za violinom.

večernja scena Zagora i Fride

Složeni i višeslojni likovi, nemoguće je dobre odvojiti od loših. Evropljani su uglavnom nitkovi, ali i naivni, čisti vanvremenski prikaz cele svoje rase. Nisu u stanju da prepoznaju moralna bogatstva poput dostojanstva niti da razumeju njihov indijanski način života. Koliko god bili antipatični, toliko se to stapa u čisto sažaljenje zbog odrastanja u sredini gde je moral samo reč, a dostojanstvo merivo sa dubinom džepa i markom odela. Winter Snake je na prvu antipatičan lik. Prema evropljanima je okrutan i nemilosrdan, ali antipatija se briše kada shvatimo da reaguje na nasilje nad svojim narodom, kao što bi svako drugi to učinio. Memphis Joe je jedan od mnogih: sve će uraditi za novac, ali je pun vrlina i odlučnosti čoveka sa granice koje će se pokazati u pozitivnom svetlu kako se razvija priča. Jednostavno, čovek koji je na Divljem Zapadu naučio da pređivljava. Iako je od "loših" on najistaknutiji, to se briše kada primi metak u leđa. Niko, ama baš niko nije odrađen površno.

Scena kada Zagor nalazi leševe bizona i u očaju puca na lešinare na njima (str.5 i 6 "Poruke smrti")

Odnos Zagora i Winter Snakea, iako krvavi neprijatelji ne izostaje divljenje i poštovanje. Neko je gore već rekao, da ne ponavljam.

Apsolutno realan prikaz političke situacije u Americi 19.veka. Indijanci koji se krvavo bore za povrat svojih nepravedno oduzetih prava, i belci kojima se može pa zbog toga i hoće.

epske scene poput borbe sa Winter Snakeom i kasnijeg zagorovog skoka u reku, te potonjeg urlika iz šume

ukratko, šta god da se navede nije dovoljno. Radnja ide tečno, kulminira do samog kraja; dramski zanimljiva zahvaljujući momentima sa Fridom, međuljudskim i međukarakternim odnosima unutar kruga karavana, čestim izmenama mesta radnje, gotovo poetske crte koja se kroz epizodu prožima, lagan ali napet tok radnje, nova "Zagor priča" posle "Zagor priča" tj. odličan osvrt na tip ličnosti Duha sa sekirom, epski momenti, upečatljivi i nezaboravni, neponovljivi; prikaz života na granici, odnosa između ljudi različite boje kože i različitih pogleda na svet. Ovom stripu je jednom zagorovcu nemoguće prići sa analitičke strane, već sa one sentimentalne.
U pitanju je vanvremenski klasik, to je ona vrsta priče koja može da pokupi najviše ocene kad god da se pojavi-bile to sedamdesete, osamdesete, devedesete ili danas.

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 24/10/2012 17:40:33
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/10/2012 : 17:47:32  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
@King
dobra ideja da sa temama malo živnemo. Trebali bi tako nastaviti u nekom sedmičnom ritmu

Ajmo zagorovci!!!Pa nema nas valjda samo petorica?

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2359 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 24/10/2012 : 17:53:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message  Reply with Quote
Sedam Gradova Cibole.Prvi strip koji sam procitao.Prava avantura.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/10/2012 : 19:37:37  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Tako je i meni Morska strava, tacnije Lovac na vestice, jedna od najdrazih

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/10/2012 : 21:10:50  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
opet ja off-topic
crtaju stalno nesto ovi zabari

Laurenti

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/10/2012 : 21:21:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ne znam jeste li primijetili, no na homepageu čeka najava (topic) od tromislawskog da izlazi četvrta knjiga BIblioteke Zagor... Valjda čeka na odobrenje od moderatora, ili? Znači ipak smo se dočekali, barem za CRŠ!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

mrmada
Junior Member

Serbia
440 Posts

Member since 05/04/2009

Posted - 25/10/2012 : 11:20:08  Show Profile Show Extended Profile  Send mrmada a Private Message  Reply with Quote
Da li moze neki iskusni zagorolog da napise u kojim se sve epizodama pojavljuje Ilenija Varga?I ako mogu originalni brojevi i ako je izaslo na nasim prostorima i nasi.Znam za ovo novo u izdanju veselog cetvrtka ali me zanima kad se sve ranije pojavljivala.
Hvala
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 25/10/2012 : 11:31:55  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mrmada

Da li moze neki iskusni zagorolog da napise u kojim se sve epizodama pojavljuje Ilenija Varga?I ako mogu originalni brojevi i ako je izaslo na nasim prostorima i nasi.Znam za ovo novo u izdanju veselog cetvrtka ali me zanima kad se sve ranije pojavljivala.
Hvala

1)ZG SD 61/62/63
Vampir/Tajna Fride Lang/ Princ Noći
2) ZG LU 112/113
Crni brod/Božica mjeseca
3)http://www.stripovi.com/recenzije/zagor-zg-sr-525-527-vampirica-ylenia/1257/

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

mrmada
Junior Member

Serbia
440 Posts

Member since 05/04/2009

Posted - 25/10/2012 : 11:54:59  Show Profile Show Extended Profile  Send mrmada a Private Message  Reply with Quote
Hvala puno.Za to drugo pojavljivanje nisam znao.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38009 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 25/10/2012 : 13:12:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

2 table iz kolorca 37.

http://shrani.si/f/2S/WJ/4UHbsbNE/37-1.jpg

http://shrani.si/f/n/L0/Gm0CvrN/37-2.jpg

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 25/10/2012 : 17:52:00  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Covece, oni ladno u par meseci dodjose do stotke. Svaka im cast

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 25/10/2012 : 18:28:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Covece, oni ladno u par meseci dodjose do stotke. Svaka im cast

Poceli u Februaru, a sad je skoro Novembar, tako da nije bas par mjeseci, ali eto...

Ipak, priznajem da je jebeno brz ritam, to je sigurno. Stignuce JA sagu za 3 ili 4 godine.

Go to Top of Page
Page: of 1208 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.83 seconds. Snitz Forums 2000