forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 smrt?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 30

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9937 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 29/10/2012 : 16:16:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
s benzinom je bolji. inace volim miris benzina:) kod struje je onaj miris ozona, kao nakon kise:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 29/10/2012 : 19:33:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
De nemojmo se vise zajebavati .
Za mene je smrt kraj.
Za nekoga opet nije.
To je OK.
Jebe me jedino sto postoje ljudi koji su se ljigavo ubacili na ovaj topic a sebe pribrajaju tkz Kreacionistickom pokretu i koji zele pobiti jednu od najvaznijih znanstvenih teorija ..Teoriju Evolucije.
Smijesno i apsolutno neprihvatljivo u bilo kojoj ozbiljnijoj raspravi.
Kreacionisti su opsjenari i osobe koje ocigledno nisu uhvatile "duh" promjena od renesanse pa na dalje

Postujem slobodu govora, ali ne postujem niti cu ikad podrzavati takve nazadne stavove, stavove koji su kako i sami znamo kostali i previse prolivene krvi, i regresa.

Zirafa

Kreacionisti

Drwinist.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 29/10/2012 : 19:36:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger

quote:
Originally posted by Zlotvor

quote:

a bogami ti si totalno pogresno shvatio sve te koncepte
dsormaz je izvrsno naveo primjer struje, struja je energija koju ne vidimo, ne osjetimo, ne mozemo je nanjusiti, niti je cujemo
Ako gurneš dvi gole metalne žice u utičnicu:
a) vidit će se, jer će te nakon nekog vrimena poslije silnog treskanja zapalit - dakle, manifestirat će se kroz plamen
b) jesi siguran? Već si gurnia žice. Nije vrag da toliki otpor pružaš u strujnom krugu
c) nakon što se zapališ - mislin da će se moći lako nanjušit zapaljeno truplo
d) urlici koje ćeš ispuštat prilikom drmanja struje će se čuti... u radijusu od 20 km minimalno

opet grijesis, struja ce se pretvarati u druge oblike energije, kad nastane svjetlost to je svjetlost vise nije struja, a svjetlost je svjetlost, miris izgorenog mesa je isti kao kad te zapale benzinom a i benzin je nekakav oblik tvari ili energije, samo sto ga mozrmo vidjeti, namirisati, osjetiti
struja je primitivan i jednostavan oblik energije, pa i dosta nezgodan za nas ljude ako se dodirnemo sa njom, niti je vidimo, niti je mozemo cuti, niti je mozemo namirisati, niti osjetiti, jedino sto mozemo osjetiti u dodiru sa strujom je stradavanje i raspadanje naseg organizma, ali tada je vec kasno, u vecini slucajeva ne mozemo osjecaj raspadanja naseg organizma podjeliti sa ostatkom covjecanstva

Struja je stvar čiste vjere.
I znaš što? Ja vjerujem u struju. Puno toga mi ukazuje da ona postoji! Nisam naravno 100% siguran, ali 98% jesam, a to je dovoljno.
A opet u neke druge stvari koje zahtjevaju vjeru, ne vjerujem ni najmanje. Zato što logika, zdrav razum i nedostatak dokaza jasno daju do znanja da su te stvari izmišljene.
Dakle, savjetujem svima da se uzdaju u svoj zdrav razum i logiku kao vodilju u šta vjerovati, a u šta ne.
I svijet će postati puno bolje mjesto nego što je danas...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 29/10/2012 19:37:44
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 29/10/2012 : 19:49:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by mr murdoc

Za mene je smrt kraj.
Za nekoga opet nije.
To je OK.
Jebe me jedino sto postoje ljudi koji su se ljigavo ubacili na ovaj topic a sebe pribrajaju tkz Kreacionistickom pokretu i koji zele pobiti jednu od najvaznijih znanstvenih teorija ..Teoriju Evolucije.
Kreacionisti su opsjenari i osobe koje ocigledno nisu uhvatile "duh" promjena od renesanse pa na dalje

Postujem slobodu govora, ali ne postujem niti cu ikad podrzavati takve nazadne stavove, stavove koji su kako i sami znamo kostali i previse prolivene krvi, i regresa.

Problem je što se danas traži poštivanje tuđeg mišljenja.
Mišljenja koje je za mene pogrešno do daske. I što je najgore to mišljenje negativno utiče na kvalitet mojega života, moje djece i cijelog svijeta.
Ako kažeš da ne poštuješ to mišljenje, kršiš vjerska prava.
Ako kažeš da ga poštuješ, lažeš i pomoću te laži olakšavaš onima koji drže svijet u gladi, neznanju i bijedi.
I šta onda čovjek da radi...
Od dva zla izabrat ću manje:
Dragi vjernici. Ja ne poštujem vaše mišljenje. Smatram da je potpuno van razuma i da nam svima čini zlo. Ne želim vas uvrijediti. Želja mi je da otvorite oči i počnete misliti svojom glavom, da bismo zajedno izvadili naš svijet iz rupe u koju je potonuo.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 29/10/2012 19:52:06
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 29/10/2012 : 19:55:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

Za mene je smrt kraj.
Za nekoga opet nije.
To je OK.

Mišljenja koje je za mene pogrešno do daske. I što je najgore to mišljenje negativno utiče na kvalitet mojega života, moje djece i cijelog svijeta.
Ako kažeš da ga poštuješ, lažeš i pomoću te laži olakšavaš onima koji drže svijet u gladi, neznanju i bijedi.
Dragi vjernici. Ja ne poštujem vaše mišljenje. Smatram da je potpuno van razuma i da nam svima čini zlo. Ne želim vas uvrijediti. Želja mi je da otvorite oči i počnete misliti svojom glavom, da bismo zajedno izvadili naš svijet iz rupe u koju je potonuo.

AMEN

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14743 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 29/10/2012 : 20:30:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:

quote:

Za mene je smrt kraj.
Za nekoga opet nije.
To je OK.

Previse je ljudi na ovom svijetu da bi svi mislili jednako i ponasali se jednako, ne mozemo ocekivati da se drugi ravnaju prema nasim uvjerenjima i nacinu zivota. Ja ti osobno mogu dati moje videnje, ne moras ga prihvatiti ali na tebi je da ga postujes. Kao sto vecina zna ja sam bio u samostanu svojevoljno i mogu reci da u vlastitoj molitvi daleko od uvjerenja koje nam Crkva namece, od pravila ponasanja koje nam vjernici namecu i prije svega Crkve kao jedna od najvecih svjetskih korporacija da se u jednostavnoj molitvi mozes susreti s osjecajem mira, ispunjenosti koja ti pomaze da lakse prozivljavas nevolje koje ti zivot donosi.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17243 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 30/10/2012 : 19:52:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:

Za mene je smrt kraj.
Za nekoga opet nije.
To je OK.

ti, kiky i zlotvor ste pokusali pronaci najbolja rjesenja suprostavljajuci se jednostavnim logicnim objasnjenjima, ali ste na svoju zalost vrlo kratki

biti cu bezobrazan, sada, kao sto sam bio prema mhejlovom primitivnom objasnjavanju da bog ne postoji
ako zagrizemo cokoladu mozemo 98 posto biti sigurni da se radi o cokoladi ( uzeo sam tvoj primitivni primjer koji cu ukalkulirati u svoje logicno zakljucivanje, nemoj se ljutiti ) a koliko posto mozemo biti sigurni da se radi o tom i tom proizvodjacu ili o toj i toj vrsti cokolade ako nam netko nasumice ponudi vise vrsta cokolada
primjer vina koji sam vec prije spomenu se razlikuje samo u tome sto se radi o tekucem primjeru, mada se i cokolada s vremenom topi u ustim, bla, bla, bla, ali ne bitno ipak je uglavnom grizemo
sad dolazimo do onog mog zlobnobezobrznog ili cinocnoironicnosarkasticnog objasnjenja vrlo jednostavnog primjera koji vi nikako da shvatite, zasto ne aktivirate svoj dio mozga koji koristi logiku
ako zagrizemo zicu koja sprovodi struju, zlotvor je taj primjer mudro pokusao podmetnuti kao dokaz( mada je on ponudio u nijansu drugacije objasnjenje radi se o slicnoj intpretaciji ), pa cemo ga iskoristi za objasnjavanje, svakako ne cemo moci zakljuciti i reci da li se radi o struji koja sporovodi 21 volt ili 221 volt, ne mozemo je naliti u casu pa takodjer procjenjivati kojeg je okusa ta struja jel gorkasta ili se radi o kiselosti, a mozda o slatkosti
dakle covjek usput sto je ne moze vidjeti, cuti, nanjusti, ne moze ni osjetiti struju, u njboljem slucaju kad se vec dogodi susret sa strujom moze prezivjet, ali i taj susret covjeciji mozak ne moze opisati osjetom jer se taj proces susreta covjeka i struje toliko brzo dogadja da ga covjekov mozak tesko moze registrirati

bog je oblik postojanja koji se kao ni struja ne moze = vidjeti, cuti, nanjusiti
ako vec znamo da postoje tvari za koje znamo da ih ne mozemo cuti, vidjeti, nanjusti, pa ni osjetiti zasto smo toliko primitivni, zagljupljeni i zaostali da ne vjerujemo u postajanja nekih drugih oblika koja takodjer ne vidimo, ne cujemo, ne namirisemo
valjda je u prirodi covjeka da bez obzira na kolicinu svoje informiranosti tezi zaglupljivanju
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17243 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 30/10/2012 : 20:00:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

nije isti miris sprženog mesa benzinom ili strujom.

razlikuje se u tome sto se proces gorenja odvija u razlicitim periodima, a i proces zaustavljanja gorenja ovisi o kolicini energije
nije isto ako se przis na 220 voliti ili na 2220 volti, nije isto ako se se uspio zaprziti s 10 litara benzina ili s 124 litara
problem je u postizanju celzijusa i kolicini koja je potrebna za celzijuse
kad se sprzis strujom uglavnom se osjeti przeno covjecje meso i roba koju si nosio, kad se sprzis benzinom, covjecje meso i roba ali i djelovi benzina koji nisu izgorjeli
ako nisi znao covjecje meso dosta tesko gori, papiru se nije problem zapaliti

lwoode
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17243 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 30/10/2012 : 20:04:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by mamlaz

s benzinom je bolji. inace volim miris benzina:) kod struje je onaj miris ozona, kao nakon kise:)

bolja je struja, manje je bolna, kod benzina su urlici puno dugotrajniji, umiranje se dogadja u vecoj agoniji, struja je po pitanju umiranja zahvalnija, brza je i ne treba se toliko muciti

stavio bih smajlic, ali smo otisli po prilicno puno u duboki crni oblik, pa nas ni smajlici ne mogu spasiti
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17243 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 30/10/2012 : 20:13:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
moramo napomenuti, bez obzira sto mi nije ugodno govoriti o przenom ljudskom mesu, jer sam na svoju zalost imao prilike to osjetiti, nemojte mi zamjeriti na mom cinizmu

Edited by - Kruger on 30/10/2012 20:13:47
Go to Top of Page

antares
New Member

Serbia
248 Posts

Member since 02/08/2010

Posted - 30/10/2012 : 20:36:09  Show Profile Show Extended Profile  Send antares a Private Message
quote:

Za mene je smrt kraj.
Za nekoga opet nije.
To je OK.

Zirafa

Kreacionisti

Drwinist.

Evo da se jos jedno ljigavo ubacim . Rob Parsons je staresina neke protestantske crkve i pisac nekih knjiga koje nemaju veze sa kreacionizmom a ne naucnik kreacionista tako da je taj koji si ovde postavio napravio laik kao neki prikaz a ne neki profesionalac tj. naucnik. Izgleda da ti je postovanje slobode govora jaca strana. Zaista si pokazao i postovanje i toleranciju u svojim predhodnim postovima. A evolucija je najvaznija naucna teorija za neke, za mene nije ni bajka. Bajke su mnogo lepse. Mada.... u bajkama se zabe pretvaraju u princeve. Ima neke veze

Edited by - antares on 30/10/2012 20:37:03
Go to Top of Page

Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 08/01/2009

Posted - 30/10/2012 : 21:43:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Marenovic a Private Message

Ljudi, prosto se dogovorite koji ce medju vama da zakoraci korak napred, jedan od vas koji misli da je to samo novi Pocetak, sa velikim P jelte, neka okonca ovozemaljsko mucenje i zapocne novi, vecni zivot. A onda da nam javi utiske ovde na forumu.

Kolekcionar starina....
Imate li stogod staro a ocuvano? Moze i neka tetka...
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 30/10/2012 : 21:47:18  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by Marenovic

Ljudi, prosto se dogovorite koji ce medju vama da zakoraci korak napred, jedan od vas koji misli da je to samo novi Pocetak, sa velikim P jelte, neka okonca ovozemaljsko mucenje i zapocne novi, vecni zivot. A onda da nam javi utiske ovde na forumu.

Evo, dogovorili smo se da Marenovic bude taj.
Sad čekamo da nam javiš dojmove...
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17243 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 30/10/2012 : 21:49:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

iskoristit cu svoje raspolozenje i zelju razgovora sa primitivnim razmisljanjima

ljudi koji vjeruju da smrt nije konacni kraj, oni koji zive na planeti zemlji svakako ne bi htjeli prekinuti svoj ovozemaljski zivot iako vjeruju u to da ovozemljaski zivot nije kraj, mozda - iskoristicu dozu cinizma - jer nisu napisali domacu zadacu ili mozda zbog toga sto nisu poljubili svoje djete za laku noc
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17243 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 30/10/2012 : 21:51:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 30/10/2012 : 21:57:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:

quote:

Zanimljivo da baš i nema dobrovoljaca.
Mislim, zašto onih 30 ljudi koji vjeruju u novi početak, lijepo ne okonča ovaj relativno težak i ne otpočne onaj drugi život?
Da ne bude zabune, nikoga ne nagovaram, samo pitam...

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 30/10/2012 : 21:59:43  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

quote:

quote:

Mislim, zašto onih 30 ljudi koji vjeruju u novi početak, lijepo ne okonča ovaj relativno težak i ne otpočne onaj drugi život?

Možda zato što nam vjera zabranjuje samoubojtvo. A samoubojstvo je grijeh.
Vi ateisti nemate s tim problema pa možete pokušati.
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17243 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 30/10/2012 : 22:00:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:

quote:

pa ne bi rekao, ljudi se ne zele zrtvovati za smrt ( bez obzira sto vjeruju da to nije kraj ) ali postoji veliki broj ljudi koji se zeli zrtvovati za zivot pa napr. doniraju krv, ti si se ocigledno pogubio u magli, hocu reci temi
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17243 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 30/10/2012 : 22:02:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
obi wan, nisi ti bas toliko glup koliko izgedas na ovom topicu, znas ti i bolje ( he, he, he )
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 30/10/2012 : 22:02:45  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message
quote:

quote:

quote:

Evo zašto:

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17243 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 30/10/2012 : 22:08:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
swanp thing

jupi, bas nam je drago sto si se ti pojavio sa mogucim objasnjenjem
ako vjernicima vjera zabranjuje samoubojstvo, agnostici se sigurno ne zele samoubiti jer se ne zele opterecivati s boli ne bi li nesto neznalicama dokazali

Edited by - Kruger on 30/10/2012 22:09:50
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 30/10/2012 : 22:17:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Možda zato što nam vjera zabranjuje samoubojtvo. A samoubojstvo je grijeh.
Vi ateisti nemate s tim problema pa možete pokušati.

Šta da pokušam?
Ubiti se?
Šta time dobijam?
Ateisti vjeruju da je život samo jedan.

No dobro, odgovorio si - samoubojstvo je grijeh.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 30/10/2012 : 22:21:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:

obi wan, nisi ti bas toliko glup koliko izgedas na ovom topicu, znas ti i bolje ( he, he, he )

Glup sam točno toliko koliko izgledam na ovom topicu.
Volim razgovor jednostavnim jezikom, bez neke suvišne filozofije. Volim da je sve što je napisano jasno da svatko može pratiti i razumjeti (uključujući i mene).
Volim držati stvari jednostavnim.
Smatram da je to vrlo važno za razumjevanje i komunikaciju.
Iznosim svoja iskrena mišljenja bazirana na dosadašnjem životnom iskustvu. Trudim se nikoga ne uvrijediti. I naravno prihvatam mogućnost da nisam u pravu.
Toga se držim u svim raspravama pa tako i u ovoj...

Edited by - Obi-wan on 30/10/2012 22:24:09
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17243 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 30/10/2012 : 22:29:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
obi wan, a agnostici, pobogu oni vjeruju da bog postoji i da ne postoji, to jest, mogucnost da ga nema ili da ga ima, sto pobogu u vezi toga s agnosticima velis, izbjegavas li ti to tu temu ili se meni to .........
Go to Top of Page

bosancicigor
Average Member

Croatia
866 Posts

Member since 15/08/2009

Posted - 30/10/2012 : 22:30:21  Show Profile Show Extended Profile  Send bosancicigor a Private Message

Go to Top of Page
Page: of 30 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000