Author |
Topic |
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7143 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 17/08/2012 : 09:41:55
|
Pet Shop Boys - Being Boring
Pjesma o prolasku vremena, o prijateljima, koji su daleko ili ih vise nema... remek djelo. Kad je izasla 1990 bila mi je odlicna, ali sam bio premlad i trebalo mi je jos nekoliko godina da shvatim koliko je to ustvari rijetka, neponovljiva pjesma. Tuzna, sretna, topla... s meni najboljim stihom svih vremena:
I never dreamt that I would get to be The creature that I always meant to be But I thought in spite of dreams You'd be sitting somewhere here with me
I came across a cache of old photos And invitations to teenage parties "Dress in white" one said, with quotations From someone's wife, a famous writer In the nineteen-twenties When you're young you find inspiration In anyone who's ever gone And opened up a closing door She said: "We were never feeling bored
'Cause we were never being boring We had too much time to find for ourselves And we were never being boring We dressed up and fought, then thought: "Make amends" And we were never holding back or worried that Time would come to an end
When I went I left from the station With a haversack and some trepidation Someone said: "If you're not careful You'll have nothing left and nothing to care for In the nineteen-seventies" But I sat back and looking forward My shoes were high and I had spots I'd bolted through a closing door I would never find myself feeling bored
'Cause we were never being boring We had too much time to find for ourselves And we were never being boring We dressed up and fought, then thought: "Make amends" And we were never holding back or worried that Time would come to an end We were always hoping that, looking back You could always rely on a friend
Now I sit with different faces In rented rooms and foreign places All the people I was kissing Some are here and some are missing In the nineteen-nineties I never dreamt that I would get to be The creature that I always meant to be But I thought in spite of dreams You'd be sitting somewhere here with me
'Cause we were never being boring We had too much time to find for ourselves And we were never being boring We dressed up and fought, then thought: "Make amends" And we were never holding back or worried that Time would come to an end We were always hoping that, looking back You could always rely on a friend
And we were never being boring We had too much time to find for ourselves And we were never being boring We dressed up and fought, then thought: "Make amends" And we were never being boring We were never being bored 'Cause we were never being boring We were never being bored |
https://www.kickstarter.com/projects/epicentercomics/three-new-zagor-graphic-novels |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8700 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 18/08/2012 : 20:41:08
|
U jednom trenutku sam shvatio da glazba može biti i nešto više od same glazbe... odgovorne osobe su:
|
The less I have the more I am a happy man |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11449 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 19/08/2012 : 11:43:47
|
Od mene nećete dobit neku umjetniču pismu velikih kantautora, ljudi koji su svojim talentom pomicali granice kvalitetne glazbe i koji su nam donijeli nešto šta će se generacijama prepričavat kao neponovljivo, genijalno i veličanstveno. Ne, od mene ćete dobit jednu naizgled običnu punk stvar. Ipak, takva obična punk stvar je meni jedna od najboljih i najdražih pjesama ikad napisanih, a objasnit ću vam i zašto..
Oni od vas koji ne žive u velikim gradovima znaju kako može bit zeznuto dobit prostor gdje bi se mladi mogli slobodno okupljat, družit i organizirat koncerte kad god žele i kako oni to žele. U Makarskoj je već dugo godina takva situacija i za vrijeme dok sam bio u srednjoj školi imali smo klub imena Art Caffe. Art je zapravo bio poprilično mali klub u koji nije moglo stat puno ljudi, stage je bio mali, šank je bio izubijan, parket na podu toliko klizav od istrošenosti da je tribalo pazit kako ostati na nogama. Ali Art je za nas bio centar svih glazbenih događanja i svi su volili ić tamo. S obzirom da su tipovi koji su organizirali koncerte većinom slušali punk, obično je takav đir bendova i dolazio svirat, ali nama nije bilo bitno dok god se nešto događalo. Slušali ili ne slušali takav đir muzike, barem jedna subota u mjesecu je bila rezervirana za koncert i svi su bili tamo, od "djece" koja su tek otkrivala glazbu do "starijih" koji bi došli nešto popit s ekipom, svi svi svi. U predvorju su bile klupe na kojima se prije i poslije koncerta sjedilo, pričalo i zabavljalo. U Art Caffeu su se sklapala prijateljstva, izmjenjivale zezancije i novosti, otkrivale ljubavi, nalazile srodne duše, vikalo se i psovalo, pjevalo se, smijalo se i plakalo, sve se tamo događalo.
Danas je Art Caffe prazan. Zbog pustih dugova i neuspijeha dogovaranja s gradom Art Caffe se danas prodaje za jednu kunu onome tko odluči platiti sve šta je potrebno, uključujući i renoviranje. Fasada otpada, stabala oko klupa više nema, vrata su zaključana i tamo više niko ne dolazi. Ljudi koji su išli tamo su se podijelili u manje grupe i svak gura svoj život, kao i ja, normalna stvar. Zatvaranjem Art Caffea se na neki način na jedno vrijeme i prekinula kultura organiziranja koncerata u Makarskoj (ne kompletno, al o tome drugi put), a meni ostaje samo da se sjetim svega toga ovako s vremena na vrijeme.
Zašto "True Believers" pitate se? Zbog toga što je to punk, što me ta muzika uvijek podsjeti na koncerte koji su se događali, ali i zbog ovih stihova:
"I've met some people along the way, Some of them split some of them stay, Some of them walk some walk on by, I've got a few friends I'll love till I die
From all of these people I try to learn, Some of them shine some of them burn, Some of them rise some of them fall, For good or bad I've known them all"
Stoga, ova stvar još jednom ide za Mira, Nikšu, Jelenu, Sinišu, Ninu, Maju, Bebeka, Čepu, Šarića, Rosu, Daria, Dadu, Pahuljicu, Blidoga i sve ostale koje sam zaboravija, srist ćemo se jednom negdi svi skupa ponovo!
|
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
Member since 05/03/2011 |
|
trolodtroje
Advanced Member
3276 Posts
Member since 14/09/2010 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6170 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 20/08/2012 : 20:25:40
|
Pjesma zbog koje sam zavolio indie glazbu... Toliko emocija da je to teško za opisati... Pjesma govori o gubitku prijateljice i sumnjama i pitanjima koje je to probudilo u 13-godišnjem Sufjanu...
Ako me Sufjan uveo u svijet indie glazbe, Bon Iver će me natjerati da tu doživotno ostanem... Prekrasna glazba, hipnotizirajući vokal...
@ Tonto, svaka čast za Into My Arms, jedna od najdražih pjesama... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6170 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
|
trolodtroje
Advanced Member
3276 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 25/10/2012 : 21:34:11
|
quote: Originally posted by trolodtroje
meni lično verzija od suzi više odgovara
ali ta niansa nema velike važnosti kod veličine ovog komada.
Vjeruj mi, dok sam pisao gornji post sam se nadao da postoji neko tko ce se sjetiti ove genijalne verzije sa kontroverznog albuma Through the Looking Glass kojeg jos uvijek posjedujem na vinilu. U ime to
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3276 Posts
Posted - 25/10/2012 : 21:47:39
|
Kanim ovo napisat več tri dana. Evo Mr. Murdoc hvala za kick:
pre puberteta počelo je sa snovima u kojima noču letim. Probudim se, idem do balkona, pređem ograju i posle malo razmišljanja "jebote dal su ovo snovi ili istina. ako su snovi onda idem na fantastično putovanje, ako nisu najebo sam!" otisnem se sa 4 kata u zrak. i poletim. Koji trip - bez mahanja rukama samo nagibanjem tela ko albatros (ova ptica mi je najlepša životinja na svetu zbog elegancije leta sa onim rasponom od 2+ metra, koristeči samo termiku; a na tlu šeprtlja2). Ovi snovi su se ponavljali in random order u više godina. Polako su nestali dok nisam nabasao na ovo:
Ne tražim neku dublju poantu u ovom fantastičnom komadu. Fantastičnom muzikom, kao i tekst, solaža, aranžma....sve!
Flughafen Wiener Neustadt avgust 1994 i zamalo koma..žmarci, smeh, plač, tresavica sve zajedno.
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 26/10/2012 : 20:36:01
|
Mozda i vrlo vjerovatno najbolji album ikad snimljen na bazi Stoner Rocka , a za mene i uopce..skroz i definitivno ultimativno.
Bend koji je kroz svoj "rucni rad" spasio kvalitetnu glazbu i zaduzi me ..dovijeka.
Album je izasao kada je moja generacija vec debelo brijala na aute , obleku, neku cudnu odraslu spiku i nadobudni nacionalizam.. Nisam bio od te sorte i nikad to nisam pozalio .
Totalno perfektan album.
Tko ima muda ovdje ga moze poslusati u podpunosti.
Za sve ostale..moj izbor
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |