Author |
Topic |
Zeljko Ferri
Senior Member
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
Posted - 03/11/2012 : 12:16:26
|
Hellingen jer je jedan jedini onaj pravi arch enemy. Kandrax jer volim mistiku i druide... bice iz Hiljadu lica straha jer je prava pravcata fantazija ugh...ne mogu a da ne spomenem Hagota...atmosferu koju je docarao Ferri...ono je neponovljivo |
|
Edited by - Zeljko Ferri on 03/11/2012 12:19:13 |
|
|
grofica Varga
stripovi.com suradnik
Germany
1202 Posts
Member since 15/12/2009 |
Posted - 03/11/2012 : 13:21:59
|
Castelli u kombinaciji sa Pini Segnom
Hellingen - nemoguće ga je izbjeći u ovakvim temama. Ako se ne varam postoji 6 njegovih pojavljivanja i uvijek Zagoru napravi pošteni problem. Zakon mi je i ta njegova bahatost u razgovorima sa Zagorom u stilu "Glupo brdo mišića ti ništa ne razumiješ." "Primitivni divljače." I slično. Neprijatelj za poželjeti Supermike - kod njega je zanimljivo kako je uspio iznijeti na vidjelo Zagorov ego. Zagor se uglavnom bori za više ciljeve ili pomaže raznim ljudima u nevolji, što ga čini nesebičnim i plemenitim čovjekom. Ali kada pročitamo neke njegove izjave u stilu " Tko si ti da prijetiš Duhu Sa Sjekirom" ili "Ogriješio si se o Zagorov zakon" što je obično upućeno nekim Indijancima, vidimo da je on i veliki egoist. Supermike je njega takao baš u tu njegovu žicu i zato mi je jako drag. Sličnu stvar je napravio i Ironman u početnim epizodama, samo što je on bio pohlepan i pravi uzrok drame je bilo zlato. Dok je kod Supermikea razlog samo ego i želja da bude najbolji u svemu. Nat Murdo - neprijatelj modernije verzije Zagora. Nije vođen nekakvim fix idejama nego je samo čovjek kojemu je mnogo toga otišlo u krivo. I više je u zoni sivog nego skroz zlog neprijatelja.
Njih trojicu bi izdvojila iako je to težak posao. Svaki tekstopisac koji je malo duže radio na Zagoru je dao nekog svog "velikog neprijatelja" koji se da reciklirati u budućim epizodama. Castelli Krojača, Toninelli Rendala Mutanta, Burattini Mortimera, Boselli već spomenutog Murdoa, tu su još i Kandrax i Vampir od Nolitte, Sclavi Demonsku masku i onog nesretnog Thundermana koji je imao i više potencijala. Tko zna možda jedan dan to isprave. Također ima tu i neprijatelja "za po jednu epizodu" koji su zanimljivi poput Vahumija iz "Pećine vetrova" ili onaj Indijanac-strateg iz maxija "Ratnici"... |
|
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 03/11/2012 : 13:50:58
|
Nat Murdo- ovo je stvarno genijalan lik,često ne mogu razlučiti kakva je zapravo osoba.....vjerojatno ni on sam ne zna. U epizodi sa Škotskom lijepo vidimo kako je seljački život utjecao na njega,čak bih rekao da je upravo činjenica da je Fraser oženio Emmu od njega stvorila ubojicu.
Hellinegen- što reći,ludi znanstvenik koji je zajedno sa Zagorom evoluirao,svaki put bio je opasniji a njegov plan luđi.Mnogo toga je rečeno u Divovima zla.
Kandrax- iako sam se troumio između njega,Mortimera i Rakosija,rekao bih da je upravo ovaj bradonja zadao najviše sijedih Zagoru(poslije Hellingena).....čak bih rekao da je Kandrax vjerojatno najokrutniji Zagorov protivnik.Ludi starac zalutao u vremenu,naviknut na barbarske običaje starih Kelta. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
andjelt
Senior Member
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 03/11/2012 : 14:34:46
|
Nat Murdo jer je "sivi lik" tj. negativac s pozitivnim osobinama i uvijek daje poseban okus epizodama. Na drugom kraju je Cain pozitivac s negativnim osobinama. Rakosi i Varga jer su besmrti, željni krvi i njihov prvi team-up mi je fantastičan... Nadam se da nije zadnji. Hellingen i Kandrax jer su obojica dosegla visoki stupanj besmrtosti.
Znam da ih je više nego dopušteno, ali ne mogu drugačije. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11857 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 03/11/2012 : 15:33:00
|
-Hiljadu lica straha {bice iz Svetog Brega}: stvorenje ko je mi je najbizarnije i najcudnije i da njega vidim u pravom zivotu usro bih se. Prosto je neshvatljiv za covekov um, ko zna iz koje galaksije dolazi i i sta je on uopste...
-Rasosi: klasican vampir koji nikad ne moze da dosadi, ja bih voleo da se vrati jos najmanje 5 puta ali da to ne pise Bosseli posto mi je pokvario lika Rakosija {takodje vazi i za Kandraxa}
-Molok: fizicki jaci od Zagora ali gluplji, ostala mi je urezana u secanju ona scena u zivom blatu. Eto to je to, nisam hteo Hellingena da navodim posto su ga svi naveli i ja ga smatram Zagijevim najvecim neprijateljem ali sam hteo ove da navedem. Takodje mi se svideo i Tkac, misteriozni vodja tajne organizacije...
EDIT veoma mi je simpatican i leteci manijak Marcus morao sam i njega da spomenem |
Edited by - going going on 04/11/2012 12:54:04 |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 03/11/2012 : 16:13:58
|
Hellingen – zaslužio je biti prvom mjestu zbog Demona ludila i zbog ovog zadnjeg pojavljivanja. U izvedbi Donatelija pomalo karikaturalan.
Nat Murdo – najkarizmatičniji i nekako scenaristički najzreliji. Trenutačno još uvijek najbolji story-arc nekog lika u Zagoru.
Rakosi – vampiri su mi fora, mada mislim, da sam Rakosi više nikad neće bit baš na »prvom sjedalu« priče. Mislim, da će njegova buduća pojavljivanja biti u stilu ovog zadnjeg, tj. bit će u pozadini dok će oko njega nicati zanimljivi likovi (Ylenia, Manfred… čak su i Fridu ubacili) i dobre priče. To, uostalom, važi i za Kandraxa (i njegovo zadnje pojavljivanje ide u prilog mojoj hipotezi).
|
|
|
Brdar
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
2770 Posts
Member since 22/10/2003 |
Posted - 03/11/2012 : 17:43:39
|
KANDRAX - neobican neprijatelj, keltski druid
DEMONSKA MASKA - svjesno je izabrao smrt prije nego da prizna Zagorov autoritet, a otisao je na zaista spektakularan nacin (a mozda jedini negativac kojem nismo nikad vidjeli lice)
NAT MURDO - potpisujem sve sto su ostali dosad rekli o njemu |
Edited by - Brdar on 03/11/2012 19:06:11 |
|
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 03/11/2012 : 19:41:32
|
Zimska zmija - epsko-viteški dvoboj, napet od prve do posljednje stranice. Kasnije su ostali u "dobre", ali cijela priča daje snagu Zimskoj zmiji da ga stavim na prvo mjesto.
SuperMajk - najsimpatičniji neprijatelj
Nat Murdo - sve šta su ostali prije rekli!
btw. ko predloži temu |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19675 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 03/11/2012 : 21:15:28
|
Mortymer, Richter i Kandrax.
Zimska Zmija i Jim Gitara su prijatelji a ne obratno. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 03/11/2012 : 22:27:05
|
Winter Snake - sta da se vise kaze o njemu a da nije vec receno? Protivnik i lik za sva vremena!
SuperMike - covjek je super u svakom smislu, pa bogami i plete bolje nego bilo ko drugi. Opsjednut je time da bude najbolji u svemu, i ta ambicija ga dovodi da prekrsi zakon i ubije najboljege revolverasa na zapadu, samo da bi dokaz'o da je i u tome najbolji. Ovakva duboka opsesija se mora postovat.
Captain Snake - opaki gusar sa Kariba, od cijeg smijeha na kraju epizode (kad se otkrije da kovceg uopste nema nikakvog blaga) se meni jos uvijek najezi koza po i deseti put. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 04/11/2012 : 01:57:02
|
quote: Originally posted by karven
quote: Originally posted by Tonka24 Wendigo - Bog zla, dva puta dosada Zagor ima susret s njim. Sesti Hellingen i specijal. Jako tezak protivnik, ocekuje se i zavrsnica s Wendigom, zajedno s Hellingenom.
3 puta ako ćemo detaljno, spec "Crna duša" p.s.Zagor nije dosada, veoma je zanimljiv
Tamo se pojavljuje samo crni plame, koliko se sjecam ne spominje se Wendigo. |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18864 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 04/11/2012 : 08:08:11
|
quote: Originally posted by acestroke
Winter Snake - sta da se vise kaze o njemu a da nije vec receno? Protivnik i lik za sva vremena!
SuperMike - covjek je super u svakom smislu, pa bogami i plete bolje nego bilo ko drugi. Opsjednut je time da bude najbolji u svemu, i ta ambicija ga dovodi da prekrsi zakon i ubije najboljege revolverasa na zapadu, samo da bi dokaz'o da je i u tome najbolji. Ovakva duboka opsesija se mora postovat.
Captain Snake - opaki gusar sa Kariba, od cijeg smijeha na kraju epizode (kad se otkrije da kovceg uopste nema nikakvog blaga) se meni jos uvijek najezi koza po i deseti put.
+1 to su meni i tri top epizode Zagora ikad... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 04/11/2012 : 09:24:43
|
quote: Originally posted by teller
quote: Originally posted by acestroke
Captain Snake - opaki gusar sa Kariba, od cijeg smijeha na kraju epizode (kad se otkrije da kovceg uopste nema nikakvog blaga) se meni jos uvijek najezi koza po i deseti put.
+1 to su meni i tri top epizode Zagora ikad...
Uz najvećeg protivnika,genijalnog zločinca Helingena,naravno! "VEDRO JE NEBO IZNAD DARKWOODA"!!! |
|
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 04/11/2012 : 10:38:37
|
quote: Originally posted by Tonka24
quote: Originally posted by Tonka24 Wendigo - Bog zla, dva puta dosada Zagor ima susret s njim. Sesti Hellingen i specijal. Jako tezak protivnik, ocekuje se i zavrsnica s Wendigom, zajedno s Hellingenom.
3 puta ako ćemo detaljno, spec "Crna duša" p.s.Zagor nije dosada, veoma je zanimljiv
Tamo se pojavljuje samo crni plame, koliko se sjecam ne spominje se Wendigo.
Pojavljuje se, više puta, čak ima i dijalog sa Zagijem |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 04/11/2012 : 14:13:46
|
quote: Originally posted by Tonka24
Tamo se pojavljuje samo crni plame, koliko se sjecam ne spominje se Wendigo.
Pojavljuje se, više puta, čak ima i dijalog sa Zagijem
Tonka, karven je u pravu |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
karven
Senior Member
Serbia
1871 Posts
Member since 16/07/2006 |
Posted - 04/11/2012 : 18:10:50
|
i u specijalu "Crna vatra" ili kako ga već prevedoše |
All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands. |
|
|
solar
Moderator
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 04/11/2012 : 18:35:47
|
quote: Originally posted by solar
Svježe vijesti iz Italije, Zagor staffu će se pridružiti Roberto Altariva, Lorenzo Bartoli i Walter Venturi.
a oni su? |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9393 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 04/11/2012 : 19:06:20
|
quote: Originally posted by piquet
quote: Originally posted by solar
Svježe vijesti iz Italije, Zagor staffu će se pridružiti Roberto Altariva, Lorenzo Bartoli i Walter Venturi.
a oni su?
John Doe-vci
Bartoli scenarist a Venturi crtač. Radili već u Bonelliju, Bartoli na 4. DD Colorfestu a Venturi na Demianu i Brad Barronu.
|
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
Edited by - Deers on 04/11/2012 19:11:46 |
|
|
Leonid
Senior Member
Croatia
2448 Posts
Member since 24/12/2010 |
Posted - 04/11/2012 : 22:44:52
|
Crtači baš i nisu potrebni ali dobar scenarist bi dobro došao. |
"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him" |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7118 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
kasper
Advanced Member
10878 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 05/11/2012 : 10:30:00
|
Dobro, najava novih scenarista je odlicana vest. Taman ovo sto radi Bure je postalo ispod granice podnosljivosti (Mortimer, Gambit), pa covek malo da odmori. On moze da napice odlicne epizode, al onda kad ih ne pise, pa bolje da ih i ne radi. |
|
|
kasper
Advanced Member
10878 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Topic |
|