Author |
Topic |
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Member since 12/11/2009 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 06/11/2012 : 15:24:57
|
Sadašnja izdanja kažu da Nathan Never ima puno, puno bolje epizode o Martija
Naravno, to je moje mišljenje |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 06/11/2012 : 16:21:40
|
Koji je ovaj Onofrio Catacchio šta je crtao prvu priču u novom libellusovom Nathanu???? Živa tragedija od crteža, kao da gledam ozbiljni Dexters laboratory..... |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38008 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 07/11/2012 : 10:09:03
|
quote: Originally posted by Jerry Krause
Gdje si Dee, neće valjda tema tjedna proći bez glavnog protagonista.
Ili možda pripremaš esej na ovu temu?
Neugodno mu je |
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 07/11/2012 : 10:45:36
|
quote: Originally posted by Jerry Krause Poznato je da se DeeCay uvijek prije deklarirao kao zakleti Martijevac što je sigurno i dan danas tako, ali pitanje je da li je Marti Misterija i dalje na prvom mjestu njegovih omiljenih junaka?
Eh, kad već moram... Znam Jerry da bi ti želio čuti drugačije, no moje srce i dalje ostaje na Martijevoj strani. Prve ljubavi se uvijek pamte... Dovoljno je da izađe novi PIBD pa da se probudi onaj stari plam. Nije sad da mi Nathan nije omiljeni junak, on to jest, ali na drugom mjestu.
quote:
Kao prvo, Marti je u potpuno silaznoj putanji u Italiji i više ne izlazi mjesečno. Kod nas ne znam da li uopće izlazi osim reprinta Libellusovih izdanja. Znači uopće nije više aktualan.
Daleko od očiju, daleko od srca? A ne, nije tako. Nije ni na nekoj strašnoj silaznoj putanji, sva strip industrija je zapravo u nekom padu, tako da ostali serijali nisu ništa u bolje položaju od ovog junaka (osim Texa i Dylana, pa i Zagora i Nathana). Prešlo se na dvomjesečno izdanje, ali s duplim brojem stranica, tako da se ništa ne gubi. A osim što izlazi Libellusov reprint, izlaze i Priče iz baze Drugdje i almanah serija, kao i redovna serija (doduše tromjesečno) u izdanju Veselog četvrtka. Tako da nisi u pravu u puno pogleda. A nije ni Nathan sad da izlazi baš redovito. Uostalom, MM je oduvijek bio na margini kod nas, nije bilo hiperprodukcije, a bilo je ili si ga volio ili si ga mrzio. A to što nije aktualan, pa što, nikad nisam bio u tijeku s modernim trendovima.
quote:
Kao drugo, Nathan kako tako održava redovitost svojih izdanja kod nas, a u Italiji svojim novim refresh izgledom serijala stvara ponovno veliko zanimanje. Znači aktualnost je velika.
To mi opet ništa ne znači, a i u krivu si oko izlaženja kod nas. Pogledajmo 2012. godinu - 12 knjiga Misterija (gdje libellusove knjige sadrže više epizoda) + 1 PIBD + 2 team-upa. 10 Nathana (4 knjige) + 1 Asteroid Argo + 2 team-upa. Pa ti napravi matematiku. A da je više interesa vani u Italiji i više veznih serijala, tu si u pravu.
quote:
Kao treće, neizmjerna je DeeCayeva aktivnost na ovom topicu kao i s recenzijama i prilozima o Nathanu.
E tu sam morao pokleknuti jer na MM topicu baš i nema ljudi, a nisu ni nešto razgovorljivi (fali frikova poput tebe). Niti ih krivim jer dosta rjeđe izlazi MM. A ti me opet forsaš na recke...
quote:
Još nam samo fali skrušeno priznanje da mu je Nathan na prvom mjestu. I naravno, glavni razlog što je tome presudilo. Idemo Dee...
Dobar je Nathan, no ipak bi se odlučio za Martina, draži mi je kao lik, osjećam stanovitu nostalgičnu notu za tim serijalom, a i puno više boljih epizoda je bilo općenito. Eto, toliko od mene. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 07/11/2012 : 11:42:12
|
Znaš šta Dee, uopće nisi bio zanimljiv s ovom ispovijesti. Ja sam mislio da voliš mlađu, zgodniju, ljepšu i atraktivniju.
A što smo dobili? Ti si i dalje vjeran staroj i ponavljaš fraze u smislu: "pa ona mi je rodila djecu", "tu i tamo zna biti aktivna u krevetu", "nije sad da bi i ona mlađa stalno davala"...
Ja i dalje mislim da u dubini duše prevladava Nathan. Čekaj još malo, nek prođe još malo vremena i djeca podrastu. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 07/11/2012 : 12:24:14
|
Mi smo ti stripaši takvi, da znamo što je moderno i aktualno, onda ne bi čitali stripove već bi brijali i lajkali po fejsu i twitteru. Baš bi gledali neke tamo stripove u analognom obliku na crno-bijelom papiru. Jerry, pa mi smo sekta koje polagano izumire...
E, u zadnje vrijeme nije se ni Nathan baš iskazao, sve one promjene u kojima priča još su (malkice) daleko od nas... Previše je prosječnih priča (ili sam ja postao zasićen svim tim). Šteta što je stare originalne ekipe sve manje, a i serijal se općenito promijenio. Veselim se nadolazećem ratu s Orbitalnim stanicama, malo da se digne serijal iz kolotečine. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 07/11/2012 : 12:43:56
|
Slažem se, nekako smo ušli u nekakav prazan hod u serijalu. Više je razloga, jedno od njih je zatišje pred buru jer sad slijede odlične epizode od broja 130 pa nadalje. Sve su odlično ocijenjene na ubc-u, tu je i ona vrhunska trodijelna "Nemico pubblico", onda slijedi razriješenje odnosa s Hadijom, Skotosova sudbina, orbitalni ratovi...
Stvarno odlično razdoblje, ali sam dosta razočaran Libellusovim ritmom. Vidim da su dosta usporili i druga izdanja, ali samo 2 Nathana regularne serije za ovu godinu je baš malo. A i čitatelji gube volju, izgubit će je potpuno ako i sljedećih godina nastave sa samo 2 knjige.
Da mi nije recenzija i ja bi je počeo gubiti, ovako je još ne dam. Ako Libellus bude i dalje imao ovako spor ritam bojim se da za par godina bviše neću imati šta recenzirati od Nathana. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 07/11/2012 : 12:56:00
|
Imam jedan veliki članak, koji bi trebao ići u 3 dijela, u pripremi, ali sam ga stavio na led već nekoliko mjeseci. Valjda ću se uskoro natjerati da i to dovršim. |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 07/11/2012 : 12:57:20
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
p.s. Ako DeeCaya, koji je posle tebe najaktivniji Neverovac, nisi uspeo da privolis sto posto na svoju stranu Sile, kako onda mislis King Warriora od Zagorovstine odvuci u Nevernicenje? Nije pitanje, samo provociram
King će biti poslastica, imam big plan, ali sve u svoje vrijeme. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 07/11/2012 : 13:00:21
|
Odledi ih kako znas i umes. Meni su u ledu clanak o AF (trebam prevesti clanak koji sam napisao za fax, na temu "moralni i materijalni nemoral u stripu AF") i dvodelni Zagor. Sad sam se bacio na zagija, da ga dovrsim do kraja godine, i mogu ti reci da mi je drago sto sam ga nastavio.
BTW recka za NN je skoro gotova...ceka je finale i koje sminkanje. |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
Posted - 07/11/2012 : 13:06:50
|
BTW recka za NN je skoro gotova...ceka je finale i koje sminkanje.
To je my man.
Ovo bi trebao sad i bjelolasica pročitati. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Posted - 07/11/2012 : 13:17:54
|
p.s. Ako DeeCaya, koji je posle tebe najaktivniji Neverovac, nisi uspeo da privolis sto posto na svoju stranu Sile, kako onda mislis King Warriora od Zagorovstine odvuci u Nevernicenje? Nije pitanje, samo provociram
King će biti poslastica, imam big plan, ali sve u svoje vrijeme.
Dobro...tudje sekrete postujem |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 07/11/2012 : 15:44:29
|
Znaš šta Dee, uopće nisi bio zanimljiv s ovom ispovijesti. Ja sam mislio da voliš mlađu
zar me ne voli |
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 07/11/2012 : 16:04:09
|
Ne znam na temelju čega ili koga je jerry stekao takav dojam... |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7265 Posts