forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 ZAGOR
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1208

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 07/11/2012 : 14:00:49  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
u subotu startujemo sa novom temom koju je predlozio going going. Do tada se jos malo ispucajte na aktuelnu temu:
Tri najbolja Zagorova neprijatelja po vasem izboru - i objasnite zasto upravo ta tri
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 07/11/2012 : 18:33:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
Helingen- zato što je simbol Zagorovog univerzuma- ima mogućnost nadgradnje (iz sf-a lako sklizne u sf/fanstasy)što je, opet, osnova ili bolje reći žanrovska osobenost na kojoj je Zagor izgradio popularnost i doživeo ove godine, zato što ima jedan od najboljih Boneli scenarija, zato što je protivteža Zagoru kao indijanskom mitu. Otud je i dekompozicija Zagora u "Demonima" došla od njega.

Rakoši- jer je Nolita uspeo da ga odmakne od Drakule (pa je otud svetao primer kako omažirati, a ne kopirati, što se danas sve češće radi bez da se ističu uzori ili izvori), jer je Feri na njemu briljirao, zato što uz Kandraksa predstavlja onaj duboko unutarnji svet Darkvuda koji nas i drži zarobljenim sve ove godine. Zato što je suprotnost Zagoru kao sili koja razara neprijatelje i sve što joj stane na put. Zato što je onostrani Helingen, sama esencija straha koju ne pobeđuje Zagorova fizičko-mentalna snaga, već hrabrost. Kao klinac sam bio oduševljen scenama u kojima Zagor juri ka njemu, juriša na njega! Hrabrost!

Treće mesto, iz poštovanja prema nekolicini jakih kreacija negativaca, ostavljam...

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."

Edited by - Rick on 07/11/2012 18:34:31
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 07/11/2012 : 19:01:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

facebook
Moreno "Zagor" Burattini

thx
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 07/11/2012 : 20:02:58  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Jeste nedavno, i to dobro. Moreno je cak postavio njegov post kao status na fb stranici i dobio otprilike stotinu utesnih komentara

Ala su se članovi njegove porodice napisali hvalospeva tih dana...
"VEDRO JE NEBO NAD DARKWOODOM"!!!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 07/11/2012 : 21:22:34  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Danas sam se malo sjbao, onako žešće.
Komp se za vreme mog odsustva nakrcao virusima i za vreme čišćenja mi se izbrisao sadržaj stripovi.com foldera. U njemu skoro završene recnezije "Zagorov zakon","Velika protuva" i "Zagor protiv Mortimera", po jedna recka za NN i LL, tri članka za Magazin: dva na zagijevu temu i jedan na AF, i par prevoda za Attilinu ekipu

Pitao bih Markosa da li mogu privremeno da promenim svoj nick iz PijaniPatak u ProkletoPopizdeliPatak

edit:kako ću doqrca opet sve to da kucam?!

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”

Edited by - PijaniPatak on 07/11/2012 21:24:45
Go to Top of Page

Rick
Average Member

Serbia
900 Posts

Member since 21/01/2009

Posted - 07/11/2012 : 21:34:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Rick a Private Message  Reply with Quote
quote:

Komp se za vreme mog odsustva nakrcao virusima i za vreme čišćenja mi se izbrisao sadržaj stripovi.com foldera. U njemu skoro završene recnezije "Zagorov zakon","Velika protuva" i "Zagor protiv Mortimera", po jedna recka za NN i LL, tri članka za Magazin: dva na zagijevu temu i jedan na AF, i par prevoda za Attilinu ekipu

Pitao bih Markosa da li mogu privremeno da promenim svoj nick iz PijaniPatak u ProkletoPopizdeliPatak

edit:kako ću doqrca opet sve to da kucam?!

Dobra fora, kao sve si to uradio...

Šalim se, razumem tvoju nervozu u potpunosti, ali u potpunosti.

Nego, imao si tu i neki scenario? Hm?

"Duh Sa Sekirom nikada nije zaista napustio Darkwood. I dalje pazi na svoje kraljevstvo i nasledje. I ponekad se javi, kao pozdrav, ili opomena, kako kome."
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 07/11/2012 : 21:38:36  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Scenarija pisem prvo rukom, u rokovnik

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 07/11/2012 : 23:00:38  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
quote:

Komp se za vreme mog odsustva nakrcao virusima i za vreme čišćenja mi se izbrisao sadržaj stripovi.com foldera.

Znam kako ti je. Još sam u srpnju krenuo da pišem za enciklopediju o Hexu i onda pregori matična ploča i hebeš ga k tome masa videa za youtube je isto otišla u dim.

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 08/11/2012 : 10:14:00  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Roberto Altariva, novi scenarista

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 08/11/2012 : 10:46:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Kruze glasine da ce Zagor kolorac prekinuti sa stampom...nece ici posle Nolitinih prica...jer Republika misli da ce Dilan Dog bolje da se prodaje....

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/11/2012 : 10:51:21  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
A odakle te glasine?
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 08/11/2012 : 10:54:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Giuseppe Reina glavni baja na ZTN forumu izjavio na fejsbuku....kako on kaze..to su samo glasine i ne mora da znaci da ce se to i desiti...

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/11/2012 : 10:57:22  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
e da, sada sam i ja vidjeo.
pa eto, ako nista drugo i on sam kaze da su to obicne glasine, medjutim, ja sam i pretpostavljao da ce stati poslije Nolittinih prica i bilo je logicno da ce sljedeci na redu biti Dylan.
Dakle tih otprilike nekih 70 knjiga bi trebali da ispucaju. Samo steta sto Demone ludila necemo doziviti u repubblicinom koloru.
Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 08/11/2012 : 10:58:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Da, da..bas steta za Demone Ludila..a i ostale price!

Go to Top of Page

Zeljko Ferri
Senior Member

Serbia
1304 Posts

Member since 15/12/2004

Posted - 08/11/2012 : 11:01:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Zeljko Ferri a Yahoo! Message  Send Zeljko Ferri a Private Message  Reply with Quote
Tesko se njima ako budu kolorisali crtez jednog Roi-a. Tek ce to biti katastrofa.

Edited by - Zeljko Ferri on 08/11/2012 11:02:09
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/11/2012 : 11:04:23  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
da, njegov crtez se u sustini sastoji od samog tusa, nece skoro nista ni imati da boje.
Go to Top of Page

ddeki
Advanced Member

3435 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 08/11/2012 : 11:11:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ddeki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zeljko Ferri

Da, da..bas steta za Demone Ludila..a i ostale price!

Tu je zato ekipa koja radi na bojenju ovog stripa. Dosta toga je vec obojeno i ne izgleda nista losije od ovih koloraca, cak sta vise... Tako da cemo ovaj strip imati u boji bar u digitalnom obliku.

http://ddeki.deviantart.com/gallery/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100009518400153
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/11/2012 : 11:32:28  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
pa neka neko od vas onda kontaktira Dade iz Libellusa i da prijedlog kada dodju do kraja da objave i tu epizodu. Ukoliko ste zaista to majstorski odradili, ne vidim razlog zasto to ne bi uradili
Go to Top of Page

bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts

Member since 16/02/2008

Posted - 08/11/2012 : 11:45:28  Show Profile Show Extended Profile  Send bubo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

pa neka neko od vas onda kontaktira Dade iz Libellusa i da prijedlog kada dodju do kraja da objave i tu epizodu. Ukoliko ste zaista to majstorski odradili, ne vidim razlog zasto to ne bi uradili

ne trebate pitati pošto na to već znate odgovor,nema šanse
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 08/11/2012 : 11:48:33  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
nikad se ne zna. Evo ja sam vec pitao Libellus, ostavio sam im ovo pitanje:

"E ovako, na italijanskom forumu kruze glasine da ce Repubblica stati sa Zagorom nakon sto zavrse Nolittin period, to bi otprilike znacilo nekih 70 njihovih knjiga.
Kod nas postoji grupica fanova koji su se upustili u rad bojenja epizode "Divovi dobra i zla", kao sto vec znate ne samo najbolje Zagorove price, vec je to jedan od najboljih stripova uopste.
Kada dodje vrijeme, pa vi zavrsite sve to sto je Repubblica izbacila, bilo bi dobro da bar pogledate taj materijal i razmislite da li bi bilo vrijedno da se objavi u vasoj biblioteci.
S time bi zaokruzili na perfektan nacin taj serijal, jer po misljenju mnogih "Divovi..." su inace trebali da budu posljednja Zagorova epizoda, da ne pricam o tome koje bi tek interesovanje bilo za taj album, tako da bi prodaja i kod vas najvjerovatnije bila bolja i brza od ostalih albuma, a i na perfektan nacin bi onda zaokruzili vasu bibiloteku."
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/11/2012 : 11:50:39  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

Komp se za vreme mog odsustva nakrcao virusima i za vreme čišćenja mi se izbrisao sadržaj stripovi.com foldera. U njemu skoro završene recnezije "Zagorov zakon","Velika protuva" i "Zagor protiv Mortimera",

Patak, ja bi trebalo da napisem recku za Zagor protiv mortimera.
Tj. vec sam pri kraju ostalo mi je jos samo da napisem jos malo nesto o Vernijevom crtezu i o naslovnicama i to je to. Ne znam da nije doslo do nekog nesporazuma.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 08/11/2012 : 12:38:54  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Što se tiče bojanja Demona ludila od strane libellusa, mislim, da za to nema šanse, jer su tu u igri pravna pitanja, odnosno pitanja oko licence. Drugim riječima, bez službene dozvole Bonellija, bi to bila najobičnija piraterija. Na stranu to, što ekipa na zoni radi dobar posao sa kolorom.

Što se tiče glasina o prestanku Zagora kolorca nakon Nollitinih priča, optimistički ću izjavit, da mislim, da to nije istina i potkrijepit ću tvrdnju sa par činjenica.

1) Sa Texom su došli do kraja. Kakvu to poruku šalju Dilanovcima ili komu već (ovisno o serijalu, koji je sljedeći u planu za kolor), ako ne isfuraju Zagor serijal do pristojne brojke (čitaj: do kraja). Jednostavno, to nije dobro za biznis.
2) Najavili su u početku 30 brojevu (stigli do broja 39), što upućuje, da se je zadovoljavajuće prodavala čak i ta naivna faza Zagora, a najbolje od Zagora tek dolazi.
3) Sama činjenica što se to tiska tjedno, ukazuje na to, da su ta kolor izdanja namijenjena prije svega kolekcionarima, posebnoj vrsti kupaca. Kolekcionar kupuje sa istim htijenjem svaku epizoda. Strvinar, Kapetan Zmija ili Ljudi žabe… kolekcionaru je svejedno. Ako se je dobro prodavao Strvinar, dobro će se prodavati i Nestali istraživač!
4)Demografski, onako od oka, procjenjujem, da te kolorce najviše kupuje ekipa odrasla u 80-ima, dakle, financijski potkovana ekipa, koja je sentimentom posebno vezana za Zagora 80-ih i koji počinje upravo nakon odlaska Nollite. Ako izdrže do Akronjana, mislim, da onda definitivno idu do kraja.
5) Jebeš glasine! : )

Edited by - nagor on 08/11/2012 12:41:23
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9396 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 08/11/2012 : 13:03:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Hmmmne bih se baš složio s tvojim tvrdnjama. Da pokušam objasniti:

1) "ako ne isfuraju Zagor serijal do pristojne brojke (čitaj: do kraja). Jednostavno, to nije dobro za biznis." Njihova logika je drukčija: Ako nije dobro za biznis neće izgurati do kraja. I prekidom Zagora ne šalju nikakvu negativnu poruku jer ni Tex nikad nije planiran da bude izdat cijeli već su izdali cijelog jer se dobro prodavao. Znači zakon tržišta.

2) Logično, no ako pogledaš i na našem mikrokozmosu (libellus) vidiš da sa sve većim brojevima često opada tiraž jer ne uspiju svi sve ispratit. Kako je tek kad je ritam tjedni?

3)Kolekcionarima? Svakako, jer ipak je to reprint i ktome u boji. Nolittina era je jedna lijepa Kolekcija.

4) Optimistično, pogotovo i današnjoj situaciji. Ja smatram da se ipak radi o nešto starijoj generaciji.

5) Slažem se.

Ipak postoji mogućnost da i uz zadovoljavajuću prodaju Zagora krenu na Dylan čisto zato jer tamo radi o puno većem komadu kolača, znači, opet zakon tržišta.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 08/11/2012 : 13:06:46  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Nekada davno sam i ja bio u pokusajima izlaska na trziste...

Hvala im na odgovoru, ali tako je kako je...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 08/11/2012 : 13:07:23  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
@nagor
Optimizam nije isto sto i realnost, nazalost. Pravu informaciju trenutno znaju samo ovi iz Repubblice i SBE stuffa, a ni oni nisu dali poslednju rec posto su tek na pola puta Nolittinog perioda. Do broja 70 (70.kolorca) ima previse dobrih epizoda pa ce verovatno i prodaja da ide mnogo bolje, pa jednostavno nece hteti da se rese koke koja nosi zlatna jaja.
Pesimisticna strana medalje je da unapred manje-vise godinu dana vec postoje glasine o gasenju sa Nolittinom poslednjom epizodom, a gde ima dima ima i vatre. Verovatno je takva odluka trenutno fiksna. Da ne pricamo o tome da zabari ne dele nase misljenje oko Demona Ludila (po mnogima je to epizoda u kojoj su "pokvarili Hellingena")

Nema mi samo logike da zamene Zagorove stare epizode sa onima od Dilana Doga. Ako je to istina onda je velika greska. Dilan Dog je od svog objavljivanja imao dve ristampe, tj dve tutto edicije u solidnom razmaku pa su i mladi citaoci trenutno zasiceni prvim epizodama Istrazivaca Nocnih Mora, dok je ova ristampa a colori od Zagora prva jos od serije tutto, dakle 20 godina
A citaoci koji su krenuli sa kolorcima sigurno nece moci lako doci do Toninellijevih epizoda, na mrezi su po normalnoj ceni dostupne samo sveske od "Nestalog Istrazivaca" i dalje.

Giuseppe Reina je previse dobar sa ljudima iz SBE i Repubblice da bi njegova rec bila smatrana samo obicnom "glasinom"

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 08/11/2012 13:08:46
Go to Top of Page
Page: of 1208 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.67 seconds. Snitz Forums 2000